Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat

RaresM te cam... contrazici.....

Pai ori dam exemple ori nu mai dam?

Ori suntem...ori nu mai suntem?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Salut, pentru Elvis, lucrez în schimb de 12 ore, la dispecerat și nu este luna în care sa nu-ți iasă cel puțin 1 tura (12 ore) libere.

Publicat

RaresM te cam... contrazici.....

Pai ori dam exemple ori nu mai dam?

Ori suntem...ori nu mai suntem?

invata sa citesti...si invata sa pricepi ce ai citit

• Moderator
Publicat

Luati aminte ca RaresM ne invata! Scuipati guma din gura, nu va mai uitati pe geam si fiti atenti, ca profesorul nu explica de 2 ori!

Altfel, suportati "reprcuRsiunile" :)

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Asta cu recuperarile lui aiurel e clasica.Asa a fost si pe la mine la sectie.Luau baietii recuperare la greu si se mirau de ce iau mai putin, inclusiv eu.Solutia este sa recuperezi pe cat posibil in luna in care ai lucrat in plus bineînțeles daca programul permite si astfel muncesti 164 ore atat esti platit.Daca treci r in ziua de recuperare nu înseamnă ca lucrezi efectiv si nu esti platit, s-a incercat si asta.

• Displace 1
Publicat

Nu ai de ce sa fi platit mai putin, acolo unde se trece R si nu L, asa cum spune Elvis.

La R in pontaj se trece 8 ore lucrate.

De ex.: Intr-o luna, ai lucrat 18 zile, ai 4 R (recuperari) + 8 libere de drept.Esti pontat, 18x8 zile lucrate, 4x8 (adica recuperarile) = 176+32 = 176 zile lucrate. Cel putin asa se calculeaza la noi si asa este si normal.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Eduard, crede-mă că are şi el dreptate, pentru că în zilele trecute cu R, nu primeşti niciun fel de sporuri, iar datorită acestui lucru salariul scade.

Numai la noi, în Poliţie, lucrezi suplimentar şi primeşti bani mai puţin.

Publicat

Singurul spor pe care il pierzi este sporul se noapte, restul le primesti ca si cum ai lucrat. (Cel putin asa este la noi, am mai spus).

Eu daca am plecat intr-o misiune de cca 20 ore (execut mandate de aducere, am avut misiune si de 32 ore), sunt pontat 8 ore iar restul sunt trecut in recuperare. Nu vad de ce sa nu-mi plateasca sporurile, deoarece eu am lucrat!?

Publicat

Rares esti pe niciunde.....esti o pierdere de vreme..

Aiurel orele lucrate suplimentar le treci frumos in registrul pentru ore suplimentare, mai ales ca ele apar in pontaj, iar a doua luna soliciti prin raport recuperare pentru ce ai in plus.

Vezi ca domnul sef chiar este obligat sa ti le dea in urmatoarele 60 de zile.

Sau puteti face altceva, va uitati in calendar, vedeti cate ore trebuie sa lucrati intr-o luna iar restul va planificati in libere.

Dar daca nu ceri....nu primesti lapte praf!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

ELVIS observ ca ești singurul care fură curent, cel puțin pe topicul ăsta!!!

Presupun că ai fost ajutor șef de post iar acum, datorită „cunoștințelor” deosebite pe care le ai, ești pe la logistică sau... alt birou nu? :-).

NU contează, toți suntem polițiști, toți trăim după sfântul 14, și toți ne lovim de aceleași probleme... Lăsând vrăjeala, superioritatea și restul la o parte, suntem o mare familie!

Ați văzut procurori, judecători, SRI, pădurari, profesori, etc, că se „mănâncă„ cum ne „mâncăm„ noi???

Scuze de off-topic! 

Modificat de Vizirul
  • Apreciez 2
  • Displace 9
Publicat (modificat)

Vizirule esti prost...informat!

Daca aveai curiozitatea, dar la cate postari ai nu am mari pretentii, de unde nu este nici Dumnezeu nu cere, puteai sa afli foarte usor unde lucrez. Iar acolo unde lucrez se respecta legea!

Pentru ca eu nu accept sa lucrez mai mult de 168, 176, sau 184 de ore lunar!

Vezi ca ce imi,,sugerezi" tu, furtul de energie electrica, este infractiune si se pedepseste!

Ps. Vezi ca nu ma intereseaza minusurile, daca iti spun ca esti prost...informat chiar asa este!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 4
  • Displace 3
Publicat (modificat)

Nici pe mine nu ma interesează minusurile tale, nu încerc să jignesc pe nimeni!

Dacă în structura în care lucrezi tu se respectă legea și se acordă timpul liber corespunzător orelor muncite nu știu dacă este în totalitate meritul tău sau al întregului colectiv??? Ar fi meritul tău în condițiile în care ai fi unul dintre puținii șefi care înțeleg că resursa umană pe care o au la dispoziție trebuie respectată și nu subjugată, caz în care îmi cer scuze pentru postările anterioare și te felicit!

Dacă este meritul întregului colectiv, nu ți-l asuma, mai puțin contează ce accepți tu... 

Ceea ce predici tu eu am făcut, însă fără sprijinul colectivului, și din lucrător în cadrul comp. de IC al poliției orășenești am ajuns ajuns ajutor șef de post... Când eu strigam după drepturi prin ședințe, totă lumea îmi spunea „sindicalistul„ dar nimeni nu mă susținea, nici sindicatele la care cotizam... Și astfel, prin niște controale, reorganizări ale structurii și detașări am rămas ajutor șef de post, deci nu-mi spune mie că tu de unul singur te duci la șeful IPJ și îi spui „Eu sunt XXX și vreau recuperarea timpului muncit” iar el îți spune „Îmi cer scuze pentru deranj, ia de aici două libere...”. Dacă ai într-adevăr un colectiv unit, și vorbiți toți aceeași voce, prețuiește-l pentru că nu este așa peste tot! 

Asta încercam să spun prin postarea anterioară și sper că am fost mai explicit aici!

Iar chestia cu mâncatul între noi... Vezi că mai repede preferi să recurgi la injurii decât să înțelegi că nu toată lumea gândește ca tine?... Slavă Domnului! 

Modificat de Vizirul
  • Apreciez 6
  • Displace 3
Publicat

Iar chestia cu mâncatul între noi... Vezi că mai repede preferi să recurgi la injurii decât să înțelegi că nu toată lumea gândește ca tine?... Slavă Domnului! 

nu-ti bate capul cu micul sindicalist...e fost "mascat" care probabil inca e setat pe "muschii mei minte nu are". accepta-l asa cum e, are cateodata si sclipiri

• Displace 16
Publicat

Chiar nu vă pot înţelege cum de aveţi tupeul să continuaţi aşa la nesfârşit cu părerile despre un om pe care nu-l cunoaşteţi. 

Aşa că aş aprecia dacă pe viitor te-ai abţine de la a face aprecieri despre un coleg pe care nu-l cunoşti şi nu ştii ce a făcut, prin ce a trecut sau ce a realizat.

Rezumă-te în a combate ideea, nu persoana.

cred ca ar fi frumos ca si tu sa-ti respecti sfaturile/principiile.

nu de putine ori, chiar si de tine, mi-a fost combatuta persoana, nu ideea, si toti ma etichetati desi habar nu aveti cine sunt nu stii ce am facut, prin ce am trecut sau ce am realizat.

deci atata timp cat elvis, tu si altii "cu greutate" pe acest forum aveti dreptul de a "judeca" fara a cunoaste persoana iar ceilalti nu au acest drept....in primul rand te face sa arati cam ipocrit.

nu sunt eu cel mai ilustru einstein al politiei romane, nu sunt lider de sindicat si n-oi fi eu cel mai bun in a-mi exprima ideile fara greseli gramaticale...dar nici carpa de sters nu sunt. atata timp cat sunt amenintat de colegul forumist ca va afla el unde lucrez si va avea el grija de mine, atata timp cat altii vin si-mi bat obrazul pentru lucruri pe care chiar si ei le fac, cum ai vrea sa am respect? decenta, da, ca nu-s mojic...dar pana la respect mai e cale lunga.

• Apreciez 5
  • Displace 7
  • Moderator
Publicat

Mie unuia nu cred ca or sa imi lipseasca postarile tale... Ba, dimpotriva! :D

• Apreciez 5
  • Displace 3
Publicat

On topic:pana la urma care ore se platesc cu acest spor?la ipj-ul nostru, am inteles ca se platesc doar orele lucrate peste nr. normal de ore din luna, adica doar orele suplimentare si doar daca aceste ore suplimentare au fost lucrate in timpul repausului saptamanal si nu au fost recuperate.

• Apreciez 2
Publicat

Nu stiu de ce lasa administratorul astfel de dispute personale sa continue...aici era vorba de altceva....

• Apreciez 3
  • Displace 4
Publicat (modificat)

un mare fassss...si asa zisa plata pentru sambete si duminici si sporul pentru studii superioare,practic nici un ban...

nu am citit toate postarile d-voastra. pe forumul igpf un coleg de la iasi afirma ca itpf iasi le-a dat raspuns la simularea de program lansata de snap, parca, cu activitate de 8 ore, 12/24, 24/72; cei care primesc sporul de 75% sunt doar cei de la 8 ore. confirmati?

Modificat de castana
Publicat

Da Castana, dar cei de la 8 ore, care lucreaza 8-16, nu sunt chemati la serviciu sambata si duminica.

In alta ordine de idei nimeni din Politia Romana nu beneficiaza de ,,ajutorul" acestui O.M.A.I. nr. 101! Ordonanta a  fost electorala!

Si cat timp in fruntea unor directii generale din M.A.I. sunt sefi saritori peste garduri, purtatori de uniforma sau culegatori de plante medicinale, pentru ca le-a permis Statutul , culmea, al politistului, nici nu cred ca se va schimba nimic. Cel putin anul asta!

Marii sefi de directii generale nu pot face diferenta intre timpul pentru refacerea capacitatii de munca si timpul liber corespunzator!

Aceasta sintagma nenorocita care apare obsesiv peste tot!

Si cand cel mai mare jurist din minister imi spune ca am 128 de ore libere pe saptamana cum sa nu te apuce nebunia!

Da confirm, nimeni nu beneficiaza de acest spor!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Cum poți spune că nimeni nu beneficiază de acest OMAI sau O VAI, când, dacă reușești să prinzi pontările șefilor ai să observi cum sunt pontați în zilele de S și D (când ei stăteau pe la nu știu ce crâșme) sau cum au stat nopți la serviciu, când ei erau poate în pat cu amantele, doar ei au acest spor și bineînțeles că sunt și plătiți.dar ...... ACEASTA ESTE ROMÂNIA ȘI TREBUIE SĂ TRĂIM AȘA CUM NE DICTEAZĂ CEI PE CARE I-AM ALES.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Aiurel, legea este aceeasi pentru toti. Nu va mai luati dupa zvonuri. Pana in prezent nu a primit nimeni niciun ban, acum se incearca sa se faca o procedura de lucru. Nu se puteau plati si pentru faptul ca sporul se acorda doar daca nu se ia liber corespunzator in termen de 60 zile, termen care abia a trecut si nu s-a facut nicio salarizare dupa acest termen.

Publicat

E pe dracu pentru toți, pe noi ne obliga sa ne luam libere iar ei iau banii, ca nu i-am văzut sa recupereze orele.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.