Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat

Chestia e ca indifefent daca le recuperez sau nu, cei 75% trebuie oricum să-mi  dea. Și atunci de ce sa nu-mi dea odata cu salariu pe luna respectivă, ca celor de la ture. E o situație de discriminatorie.

• 3 ani mai târziu...
  • Moderator
Publicat

PLATA DREPTURILOR PENTRU ACTIVITATEA DESFĂȘURATĂ ÎN ZILELE DE REPAUS SĂPTĂMÂNAL ȘI DE SĂRBĂTORI LEGALE (SDSL) ÎN 2025.

În M.Of. nr. 160 din 21 februarie 2025 a fost publicată OUG nr. 4 din 20 februarie 2025 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Actul normativ modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 156/2024 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru fundamentarea bugetului general consolidat pe anul 2025.

Citat:

Plata drepturilor pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum și pentru munca suplimentară care nu se poate compensa cu timp liber corespunzător (în termen de 90 de zile), prestată peste programul normal de lucru în cadrul activităților deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut în domeniul ordinii și siguranței publice, în respectarea regimului frontierei de stat a României ori în situații de urgență, se acordă drepturile prevăzute de legislația în vigoare în luna noiembrie 2024.

• Apreciez 2
Publicat

Interesant că aceste prevederi se aplică numai în "domeniul ordinii și siguranței publice, în respectarea regimului frontierei de stat a României ori în situații de urgență”. Cu alte cuvinte, doar polițiștii din cadrul Poliției Române, cei de la Frontieră și pompierii. Cei de la pașapoarte, permise și înmatriculări, imigrări, etc. nu vor putea fi plătiți pentru SDSL.

• Moderator
Publicat (modificat)

Acum fie vorba între noi, mulți nici nu ar trebui sa fie politisti din punct de vedere al statutului, pe la acele structuri; e discutabil și in cazul multora din rândurile noastre (de pe la IPJ-uri). Plus ca oricum, nu știu câți lucrează în weekend și în zilele de sărbătoare, de pe la permise/înmatriculări, buletine, imigrări etc.

Modificat de Roby

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.