Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Eu sunt curios, legal, ce ar putea sa iti faca daca nu te duci la interventie dupa orele de program, bineinteles, justificat (e.g. : Eram la mama, la amanta, pe Marte, eram baut, aveam concert la Filarmonica etc.).

Modificat de Cristi
  • Apreciez 2
Publicat

Daca erai planificat in grupa operativa, permanenta, ori continuitate ti se poate imputa probabil incalcarea art.57 din Legea nr.363/2002 :

Art. 57.
Constituie abateri disciplinare, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni, urmatoarele fapte savarsite de politist, comise cu vinovatie: 

......................................................................................

b) neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege; 

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Am un coleg care nu s-a dus la interventie in afara orelor de program, si nu au avut ce sa-i faca. 

Publicat

Te rog frumos sa ma luminezi si pe mine: daca ne-au trimis acasa sa ne odihnim dupa munca prestata in zilele libere (cate ore lucrate/atatea ore libere), ar trebui sa intre ceva si la plata, nu ?

Nu ma intelege gresit, dar in aceasta consta nebuloasa, in ce anume intra la plata ... !

• Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat

Dupa cum reiese din postare, orele lucrate in zile nelucratoare din 2014 s-au ...dus !

• Apreciez 2
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

seredanhorea, e simplu. 

Dacă ai muncit în weekend sau sărbători legale trebuie să primeşti un spor de 75%.

Aici pot exista două situaţii:

• când aceste ore lucrate fac parte din programul normal de lucru - vei primi doar un spor de 75% 
  • când aceste ore lucrate sunt ore suplimentare (eşti chemat din timpul liber) - vei primi sporul de 75% plus timp liber oră/oră

Deci dacă ai muncit în weekend sau sărbători legale trebuie să primeşti un spor de 75%, indiferent dacă e vorba de programul normal de lucru sau ore suplimentare. În cazul orelor suplimentare, pe lângă sporul de 75% trebuie să primeşti şi liber. Asta pentru că există o ordonanţă care impune compensarea orelor suplimentare numai prin timp liber corespunzător.

Şi da, ai înţeles corect, pentru anul 2014 nu se poate primi sporul de 75%, pentru că atunci nu exista cadrul legal, ordonanţa prin care am primit acest spor a intrat în vigoare începând cu 01.01.2015. 

• Apreciez 3
Publicat

Programul la posturile comunale de poliţie ar putea fi limitat pentru a nu se mai plătit sporuri

Programul de lucru ar urma să se desfăşoare în două schimburi, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00 şi/sau 16.00-24.00. În afara acestui interval, intervenţiile la evenimentele semnalate prin numărul de urgenţe 112 ar urma să se facă de către poliţişti pe baza planificărilor întocmite de şefii ierarhici.

Sursa: Monitorul de Suceava

Publicat

Eu i-am raspuns lui Cristi ce anume ni s-ar putea reprosa si practic ce am observat ca fac sefii. Acest lucru nu inseamna ca eu sunt de acord cu aceasta opinie, nu este a mea si nu inteleg rep_down.png-ul acordat de un coleg care, probabil a inteles altceva.

Publicat

Deunazi plangeam ca am lucrat 8-16, iar noaptea am fost la eveniment 22-04(6 ore), dupa care mi-am luat recuperare cele 6 ore, dilema constand in faptul ca seful nu stie ce sa bage la plata la incheierea de luna: ore suplimentare (cu toate ca mi-am luat recuperare) sau ore de noapte sau amandoua.

Ceva pareri ?

• Displace 7
Publicat

Daca cele 6 ore nu au fost lucrate in week-end .O sa ti dea liber(pe care ti l-ai luat) si o sa ti le plateasca ca ore de noapte.Orele suplimentare nu se platesc, asa stiam eu.Daca te chema in week-end se iti luai si liber si cei 75% in plus si spor pentru ore de noapte...Parerea mea

Publicat (modificat)

Trimite-l pe seful tau la cursuri si studiati amandoi ord.MAI nr.4/2015. Daca nici acum dupa aproape 3 luni de la aplicare nu ati inteles lucruri elementare, este grav. Nu ar fi corect sa studiezi mai intai acel ordin pentru a nu mai pune intrebari stupide? Nu te supara, insa chiar nu dai impresia ca esti politist.(seredanhorea)

Modificat de drAGO5
  • Apreciez 4
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Dragi colegi aici este o intreaga discutie privind plata orelor lucrate in sambete, duminici si sarbatori legale altele decat cele care se regasesc in planificarea lunara.

Incerc de la inceputul anului sa aflu care este sporul pentru aceste ore in procente daca in urmatoarele 60 de zile nu pot lua ore libere.

Am facut tot felul de rapoarte, obiectiuni la fisa postului etc si nimeni nu vrea sa imi dea un raspuns clar.

In ultimul raspuns primit mi se aduce la cunostinta ca pot fi cercetat disciplinar daca am nesimtirea sa mai intreb aceste lucruri si daca nu semnez fisa postului.

Ca nu a fost intocmita in termen conform OMAI nr. 665 este alta discutie.

Pentru ca sunt sigur ca domnii de la finaciar nu prea au din ce sa calculeze sporul daca orele suplimentare nu se platesc, la ce imi platesc sporul de 75%?

Nu va mai spun ca parca nu imi place sa vin de acasa sambata sau duminica si sa iau liber luni .... cand sunt obligat de idiotenia cu 60 de zile!

Sunt convins ca acest spor trebuie sa fie de 175% insa nimeni nu vrea sa spuna, cum nici nu vor sa imi treaca in fisa postului ca aceste ore suplimentare nu se platesc conform ordonantei din decembrie 2014 data pentru 2015, pentru ca intr-o saptamana nu poti lucra mai mult de 48 de ore cu tot cu cele suplimentare! Asa spune Codul muncii. Dar mai incerc.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Multumesc pentru cuvintele intelepte (dar care denota superficialitate in intuirea fondului problemei prezentate) dl.drAGO5, insa situatia de fapt este foarte realist prezentata de Elvis, in sensul ca nimeni nu are curajul sa recunoasca faptul ca nu exista inca o practica unitara pentru plata/recuperarea orelor suplimentare, toti sefii temandu-se pentru pot fi cercetati administrativ pentru un drept al subordonatilor - acesta fiind rezultatul faptului ca s-a depreciat "samanta manageriala" din care au izvorat actualii vajnici conducatori !

• Apreciez 2
  • Displace 11
Publicat (modificat)

Priviti ce mesaj imi transmite individul de mai sus, care spune ca este coleg cu noi,desi eu nu cred. Propun sa fie sanctionat de administrator pentru limbajul folosit:

AI FOST CAM ACID, GUNOIULE ! COMPLETEAZA-TI PROFILUL, PENTRU CA EU NU VREAU SA DAU IMPRESIA CA SUNT POLITIST, CI CHIAR SUNT, IN COMPARATIE CU TINE, CARE TE ASCUNZI IN ANONIMAT, LASULE ?"

Eu cred ca este cazul sa-ti ceri scuze si sa nu-mi mai trimiti mesaje. Daca ai ceva de comentat, scrie aici pe forum sa vada toti colegii ce caracter ai. Aici  suntem o familie si chiar daca nu-ti plac anumite raspunsuri,nu inseamna ca trebuie sa jignesti persoana respectiva. 

Modificat de drAGO5
  • Membru activ
Publicat

Stai linistit. Mai stiu eu dintr-astia care pe forum se abtin, dar in privat iti trimit laturi.

Publicat

Ben, nu mi se pare corecta aceasta abordare. Pentru acest motiv am luat decizia de a nu-i raspunde la mesaj si de a-l face public. Este adevarat ca nu impartasim anumite opinii, poate unele au fost mai acide, dar sa ajungi sa faci "gunoi"  un coleg politist, pe care nici nu-l cunosti, care ti-a spus ca ar fi corect sa citesti un ordin inainte de a-l comenta, este prea mult. Poate ca regulamentul forumului ar trebui completat si sa prevada sanctiuni si pentru colegii care adreseaza asemenea jigniri prin mesaje private ori in alte mod, daca au legatura cu postarile de pe forum. 

• Moderator
Publicat

Dragos, foloseste functia "Semnalează" din mesajul cu pricina.

• Apreciez 2
Publicat

Agresivitatea, aerul de superioritate, intepaturile acide, care se insereaza in postarile de pe forum nu reliefeaza decat lipsa de rezistenta la frustrare.Nimeni nu este perfect, dar a accepta si parerea celuilalt mai putin pertinenta, mai putin documentata,mai putin elevata, printr-o comunicare asertiva nu poate dauna, ba dimpotriva.

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Eu , aproape 3 ani vechime in munca, agent , 4.8 lei / ora  - IPJ VL

Publicat

Stie cineva cum se calculeaza orele efectuate peste norma de lucru S si D .ex.in martie am efectuat 8 ture a cate 24 ore ,ultima tura a fost pe data de 28 martie -sambata.

Stie cineva cum se calculeaza orele efectuate peste norma de lucru S si D .ex.in martie am efectuat 8 ture a cate 24 ore ,ultima tura a fost pe data de 28 martie -sambata.

• Displace 4
Publicat

Citeste topicul si iti vei raspunde singur la intrebare. Gasesti raspuns pe la mijlocul lui.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Eu nu am intalnit in OMAI 4/2015 nimic de acest procent de 175%. Toate orele sunt platite cu un spor de 75%,indiferent ca sunt efectuate sambata, duminica sau in zile de sarbatori legale, atat in timpul programului normal de lucru cat si peste durata normala a timpului de lucru. Aaa..si peste tot vad chestia asta cu 60 de zile in care-ti poti lua liber..asta e valabil doar pt sambete si duminici, pt orele efectuate in zilele de sarbatori legale, timpul e de 30 de zile pt luat libere, daca nu se trec la plata. Iar daca zilele de sarbatori legale coincid cu cele de sarbatori legale, atunci se aplica regula orelor lucrate in zile de sarbatorilor legale,adica 30 zile (situatia mai favorabila pt politist).

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.