Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

De cand cu ordinul asta, tendinta este mai mult sa nu te cheme decat sa te cheme sambata si duminica.S-a modificat si dispozitia privind serviciul de permanenta.Inainate trebuia sa fii la subunitate de la 08 la 14 iar acum nu, se asigura de la domiciliu si se vine doar in caz de evenimente.Asta o consider o recunoastere tacita a faptului ca pana sa apara ordinul asta se mergea pe principiul "mergi ori crapa"

Modificat de erasmus
  • Apreciez 1
Publicat

Un pas  inainte facut de sindicate, trebuie sa recunoastem ca este un castig pentru toti. Anumiti colegi de la dispecerat au primit si 400-500 lei in plus. Si dacanu iau bani, macar stiu ca am liber.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Domnilor, va prezint o situatie concreta si, daca puteti, lamuriti-ma cu privire la acest spor suplimentar pentru orele prestate in sarbatori legale sau week-end :

Sunt sef de post la un post de politie situat intr-o statiune de pe Valea Prahovei. Schema postului este in momentul de fata 1+1. Deoarece activitatea la acest post presupune mai ales prezenta lucratorilor de politie in week-end sau sarbatori ( atunci vine lumea la distractie in statiune), am intocmit si prezentat spre aprobare sefului de serviciu grafice pentru lunile ian/feb 2015 in care am inclus in mod special zilele de week-end si sarbatori , grafice ce au fost aprobate. Nici ajutorul, nici eu nu am depasit norma de ore pe aceste doua luni, dar avem multe ore lucrate in zile de repaus/sarbatori.

Am prezentat centralizatorul cu aceste ore, intocmit in conformitate cu OMAI 4 - am mentionat ca orele au fost efectuate in conformitate cu graficul nr ... - aprobat de Seful Serv. - dar secretara mi-a spus ca aceste ore vor fi platite abia in 60 de zile, deoarece nu lucram in ture sau schimburi, si ca sa aduc centralizatorul pe februarie abia in luna mai .

Este corect? La care dintre situatiile art 3 din Omai 4 ne incadram? 

Publicat (modificat)

Wezzel suntem in aria publica si nu pot sa te lamuresc.

Studiaza cu atentie Codul muncii de la art. 114 pana la art. 123.

Daca lucrezi in toate sambetele si duminicile din luna, cel care face planificarea, sper din tot sufletul sa nu fi tu, s-ar putea, cel mai probabil, sa iti dea banii din buzunar.

Domnii politicieni alesi prin vot, somnorosii, au avut grija ca in luna decembrie 2014 sa dea o noua ordonanta, la fel ca in decembrie 2013, prin care ne taie de la plata orele suplimentare in anul 2015, aceste ore suplimentare trebuie recuperate in urmatoarele 60 de zile, atentie, ora pe ora! 

Sfatul meu este sa lucrezi doua sambete si doua duminici in fiecare luna, nu te duce dupa fenta.

Angajatorul nu te poate obliga sa lucrezi mai mult de 48 de ore pe saptamana cu tot cu ore suplimentare.

Modificat de Elvis
Publicat

Cu zilele de sambata si duminica in care esti la echipa cfl (ce-i drept de la domiciliu) si te afli la dispozitia angajatoruui cum ramane?

Publicat (modificat)

Ca la inceput....esti platit cand esti chemat la munca.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Domnilor, va prezint o situatie concreta si, daca puteti, lamuriti-ma cu privire la acest spor suplimentar pentru orele prestate in sarbatori legale sau week-end :

Sunt sef de post la un post de politie situat intr-o statiune de pe Valea Prahovei. Schema postului este in momentul de fata 1+1. Deoarece activitatea la acest post presupune mai ales prezenta lucratorilor de politie in week-end sau sarbatori ( atunci vine lumea la distractie in statiune), am intocmit si prezentat spre aprobare sefului de serviciu grafice pentru lunile ian/feb 2015 in care am inclus in mod special zilele de week-end si sarbatori , grafice ce au fost aprobate. Nici ajutorul, nici eu nu am depasit norma de ore pe aceste doua luni, dar avem multe ore lucrate in zile de repaus/sarbatori.

Am prezentat centralizatorul cu aceste ore, intocmit in conformitate cu OMAI 4 - am mentionat ca orele au fost efectuate in conformitate cu graficul nr ... - aprobat de Seful Serv. - dar secretara mi-a spus ca aceste ore vor fi platite abia in 60 de zile, deoarece nu lucram in ture sau schimburi, si ca sa aduc centralizatorul pe februarie abia in luna mai .

Este corect? La care dintre situatiile art 3 din Omai 4 ne incadram? 

gresit. trebuie sa iti plateasca orele lucrate sambata, duminica si sarbatorile legale cu sporul de 75%. daca in termen de 60 de zile de cand ai facut aceste ore, nu ti-ai luat libere, cum spunea un coleg "ora pe ora" ele trebuie sa-ti fie platite cu 175%, tot in baza unui centralizator intocmit de tine-asa ni s-a explicat noua la galati. dar mai apare o intrebare: orele vor fi platite 175% sau se va tine cont ca deja ti-au platit 75%?

si apropo inteleg ca sunteti doar 2 lucratori la post. tu cum asiguri weekend-urile libere intr-o luna, atat tie cat ajutorului? :emo-yessir:

Publicat

La intocmirea graficului stabilim sa lucram(8 ore) cate un week-end fiecare si luam libere ptr a nu depasi norma in timpul saptamanii - avem macar un week-end liber pe luna

La intocmirea graficului stabilim sa lucram(8 ore) cate un week-end fiecare si luam libere ptr a nu depasi norma in timpul saptamanii - avem macar un week-end liber pe luna

Publicat

Istoricu2 este o mare pacaleala.

Sporul ala de 175% nu exista la ora cand vorbim si sincer nu cred ca va fi platit vreun politist cu el anul in curs.

Daca voi vreti sa va imbatati cu apa rece nu este nicio problema, insa exista o ordonanta data in luna decembrie 2014 care spune ca nu vom fi platiti in anul 2015 pentru orele lucrate suplimentar.

Asa ca va sfatuiesc sa stati acasa cu familia, sa va duceti la fete, la pescuit, sa va odihniti, sa mergeti la sala etc dupa cele 168, 176 sau 184 de ore lucrate suplimentar ca nu va face nimeni statuie.

In afara de sporul de 75% pentru sambete, duminici si sarbatori legale nu o sa primim niciun ban in plus. 

Ordonanţa de urgenţă nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice

Textul acestei forme gratuite este cel publicat în M.Of. al României și nu include modificările ulterioare. În vigoare de la 18.12.2014

Art. 8.

(1) În anul 2015, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.

(2) În anul 2015, autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de modul de finanţare, nu vor acorda premii şi prime de vacanţă.

(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), în anul 2015, se pot acorda premii pentru sportivii şi colectivele tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale, pentru elevii, studenţii, cercetătorii şi profesorii care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale pe obiecte de învăţământ şi pentru profesorii care i-au pregătit pe aceştia.

(4) În anul 2015, instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii şi unităţilor prevăzute la art. 93 alin. (11) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora.

(5) În bugetele pe anul 2015 ale instituţiilor şi autorităţilor publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete-cadou, tichete de vacanţă şi vouchere de vacanţă personalului din cadrul acestora.

Ps. Cei care au degetul blocat pe tastaura si dau minus ii rog frumos sa motiveze, poate la ei in judet este altfel, au gasit vreo solutie legala, eu sunt dispus sa invat, nu le stiu pe toate. Daca au gasit o solutie legala sa stea acasa si sa fie platiti cu toate sporurile vreau si eu.

• Apreciez 3
Publicat

O intrebare pentru colegii care au primit banii pentru S-D si zile nelucratoare...cu cat se plateste (net nu brut) o ora lucrata ?....efectiv cat se da ?....multumesc anticipat pentru raspuns(uri) !

• Membru
Publicat (modificat)

Astăzi la IPJ Tulcea am luat fluturasul si am observat ca este evidentiata majorarea pentru orele lucrate in week-end si sărbători legale. Eu am luat pt 24 ore suma de 124 lei.

Modificat de LGAbriel
  • Apreciez 3
Publicat

Da, sub gradatie ai rubrica: "Majorare sambete, duminici si sarbatori legale".

Eu am luat 209 lei pe vreo 46 ore.

• Membru
Publicat

eu pt.80 de ore lucrate (ianuarie si februarie) am luat 211 lei.Nu mai inteleg nimic.

• Membru
Publicat

184 de lei pentru 32 de ore lucrate. 4 ani și 6 luni vechime în M. A. I

Publicat

eu pt.80 de ore lucrate (ianuarie si februarie) am luat 211 lei.Nu mai inteleg nimic.

Așa am crezut și eu când am văzut rubrica de pe fluturaș. La fluturașul de pe februarie scrie suma de 120, însă eu pe ianuarie nu am primit și a inclus banii pe s d sl în salarul de bază.

Publicat

Noi (talpasii) nu stim ce s-a trimis la Financiar pentru plata. Cand am intrebat, mi-au zis ca oricum mi-am luat liber in lunea imediat urmatoare si ca nu intra nimic la plata.

Ma ingrijoreaza faptul ca am lucrat pe saturate in luna Decembrie 2014, cand toti au stat acasa, iar eu cu un coleg am asigurat toate evenimentele, balurile si programul de 4 ore din zilele date ca fiind libere de catre guvern.

Presupun ca am ramas cu munca patriotica.

• Apreciez 1
  • Displace 8
Publicat

Tu vorbesti de ore lucrate in decembrie 2014, orele lucrate in zile nelucratoare se platesc incepand cu ianuarie 2015.

Publicat (modificat)

cum era de asteptat minunea cu plata orelor lucrate sambata, duminica si sarbatorile legale nu va tine prea mult. astazi se vor intalni mai marii ipj-ului, pentru a gasi o modalitate sa nu plateasca aceste ore. din cate am inteles se va merge pe urmatoarea idee: cine va fi la continuitate in aceste zile, se va prezenta la serviciu, numai daca sunt probleme si se vor plati doar atatea ore cat a durat interventia. daca nu sunt probleme, stai acasa, vei fi la dispozitia unitatii, dar nu vei fi platiti. culmea culmilor ar fi ca acele zile de sambata, duminica sau sarbatori legale, in care esti la continuitate, dar nu ai avut nici o interventie sa se considere zile libere.

deja celor de la municipiu de la judiciar li s-a spus ca in zilele respective, sa stea acasa si sa se prezinte la serviciu doar daca sunt evenimente.

si totusi se mai ridica o problema: cum se va proceda cu patrularile din aceste zile, problema pe care am ridicat-o ieri, dar nu am primit nici un raspuns.

daca se va ajunge la o astfel de hotarare, voi studia mai in amanunt ordinile si dispozitiile aflate in vigoare, iar daca acestea imi permit, in graficul cu serviciile pe care il voi intocmi, aceste zile vor fi libere si sa vedem cine va interveni, cine va raspunde. oare sectia? sau domnii comandanti care cauta orice modalitate de a nu plati aceste ore? :emo-yessir:

Modificat de istoricu2
Publicat

Ceea ce spui tu s-a intamplat de la inceput. Eu, spre exemplu, fac grupa operativa o saptamana. Dupa ora 16.00 sunt la domiciliu si sunt chemat doar cand este nevoie. Mi se calculeaza doar acele ore care le-am stat efectiv la serviciu si pentru acestea se emite ulterior dispozitie de seful subunitatii si se aproba de seful unitatii, pentru a putea beneficia de recuperarea orelor suplimentare din cursul saptamanii, ori de plata celor de sambata, duminica si sarbatorilor legale. Pentru cei care fac continuitate, sunt obligati sa stea la serviciu(sambata si duminica) de la 08,00 la 14,00 si doar aceste ore se platesc. S-a spus clar ca nu vor plati orele celor care merg in plimbare pe la serviciu sa bea cafeaua ori sa se intalneasca cu amanta  :naughty: Nu s-a rezolvat problema permanentei la domiciliu inca, desi suntem la dispozitia institutiei.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.