Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Nu am intrat in posesia fluturasului.Dupa SMS-ul de la banca, fata de luna Dec.(cand am avut si concediul de antena) diferenta este de 65 lei, pt 40 de ore.Mi se pare cam putin.1350 lei salariu.de baza.Dupa un calcul indicat de un coleg mai sus, ar fi insemnat circa 240 lei brut.IPJ Dolj

Povi daca imi permiti, ce salariu de baza ai?

1550 lei salariul functiei de baza care este format din  salariul de functie+ salariu de grad+gradatie

Modificat de povi
Publicat

Daca ai primit sms si ai in plus 65 lei fata de luna trecuta,cred ca e bine,vezi ca norma de hrana e mai mica cu vreo 72 de lei fiind luna de 28.

Publicat

Calculul se face cam asa:

Salariul functiei de baza in cazul meu, era in dec 2009 = 1090 lei(normal era 1270, dar de, ne-au trimis in libere fara plata :) ). Atentie, salariul de baza actual nu mai este la fel cu cel din 2009, ci este mai mare, fiindca din 2010 s-a intrat pe alta lege si salariul de baza a crescut prin includerea in el a mai multor sporuri.

Cei 1090 lei se impart la numarul de ore lucratoare lunare(se merge pe o medie fixa lunara, de regula 168 ore), deci 1090/168=6,48 lei.

75% din 6,48 lei = 6,48 x 0,75= 4,86 lei

4,86 lei inmultit cu nr de ore lucrate SD, in cazul meu 88 ore = 427 lei, brut.

Din acesti 427se scad contributiile, sanatate si pensii, 5,5% si 10,5%, respectiv 23,48 si 44,83, astfel mai raman 358 lei. Sper sa nu ma insel la cuantumul contributiilor.

Din 358 lei se scade impozitul 16%,  bani efectiv pe card = 300,7lei  

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Unde se regaseste pe fluturas valoarea de la care se incepe calculul.Sa raspunda cine stie, nu cine crede ca stie.

Publicat

Cat era in Dec. 2009 valoarea salariului unui agent incadrat atunci?Intreb pt ca eu am fost incadrat in 2012.Deci in 2009 care ar fi fost salariul de baza, pentru a-mi face o idee cam cati bani ar insemna orele lucrate acum S+D?

Publicat (modificat)

P.S. Tehnic, în legislație, nu există permanență, iar dacă mă trece la permanență trebuie să îi solicit, pentru pregătire profesională, actul normativ ce reglementează acest tip de obligație contractuală!

Art. 16 -OMAI 577/2008

Orele efectuate in scopul asigurarii serviciului de permanenta se compenseaza prin acordarea de timp liber corespunzator, in zilele imediat urmatoare, iar cand nu este posibil, seful unitatii, pe baza unei planificari, acorda zilele de recuperare in urmatoarele 60 de zile lucratoare.

Este adevarat ca nu poti sta degeaba,dar nu scrie nicaieri ca serviciu de permanenta cuprinde activitati bine delimitate.Prin urmare, daca esti liber pe grafic, seful de sectie trebuie sa emita dispozitie scrisa pe care sa ti-o aduca la cunostinta, pentru ca, in caz de accident -esti in timpul liber,in caz de eveniment nu poti justifica prezenta ta acolo.

Modificat de danpin
  • Displace 2
Publicat

Art. 16 -OMAI 577/2008

Orele efectuate in scopul asigurarii serviciului de permanenta se compenseaza prin acordarea de timp liber corespunzator, in zilele imediat urmatoare, iar cand nu este posibil, seful unitatii, pe baza unei planificari, acorda zilele de recuperare in urmatoarele 60 de zile lucratoare.

Este adevarat ca nu poti sta degeaba,dar nu scrie nicaieri ca serviciu de permanenta cuprinde activitati bine delimitate.Prin urmare, daca esti liber pe grafic, seful de sectie trebuie sa emita dispozitie scrisa pe care sa ti-o aduca la cunostinta, pentru ca, in caz de accident -esti in timpul liber,in caz de eveniment nu poti justifica prezenta ta acolo.

Rowe, cunosc OMAI 577 / 2008 și întocmai, acolo spune că permanența este timp de lucru, deci trebuie pontată și plătită ca atare, dar când eu am spus că nu există în legislație mă refeream la permanența la domiciliu perioadă în care într-adevăr nu poți fi plătit.

Și ok, tu ai dreptate, fiind liber șeful emite o dispoziție scrisă să mă prezint la serviciu, dar unde scrie că eu fiind liber nu am dreptul să mă aflu în alte localități, județe etc. și da mă prezint la lucru însă când ajung...

Oricum, nu mai comentați postările mele pentru că s-a rezolvat problema... e lapte și miere! 

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Tkx ai dreptate,asa se calculeaza,sunt colegi care calculau la salariul functiei de baza in care sunt incluse toate sporurile,in dec.2009 cam acela era salariul functiei pe care l-ai specificat tu,cu exceptia celor care au ramas cu salariul de merit inclus in salariu sau au functie de comanda.

Publicat

Nu putem face nimic pentru ai obliga pe cei de la financiar sa schimbe fluturasii de salarii in asa fel incat sa reiese toate platile si sporurile.

Publicat (modificat)

eu sunt de la frontiera itpf timisoara si am luat acesti bani inca de luna trecuta , ianuarie ( pe lunile iulie-decembrie 2014)

eu chiar am postat inca de luna trecuta dar nimeni nu m-a crezut

Modificat de dark
  • Apreciez 1
  • Displace 6
Publicat

Si eu am luat, sunt lucrator la Garda de coasta ,cred ca in jur de 250 lei pe s/d la 54 ore lucrate nu sunt sigur pana nu vad fluturasul.

• Apreciez 1
Publicat

s-au platit acolo unde s-au intocmit documentele justificative si s-au inaintat cu pontajul; acolo unde seful nu a fost interesat nu!

Publicat

de ce nu beneficiem toti de aceleasi drepturi salariale ,in speta sporul de 75% pentru SD,nu tragem toti la aceeasi "caruta" ?

• Membru
Publicat

Cand am intrebat la financiar daca se da si sporul de 75% impreuna cu salariul, doamna de acolo mi-a spus ca s-a dat acolo unde s-au facut si trimis pontajele pentru acest spor!

Cred ca unde nu s-a dat sporul de 75% ori nu au stiut sa faca calculele, ori nu au avut bani sau nu au vrut!

• Moderator
Publicat

de ce nu beneficiem toti de aceleasi drepturi salariale ,in speta sporul de 75% pentru SD,nu tragem toti la aceeasi "caruta" ?

Ti-a luat mult până să formulezi o asemenea întrebare măreată, nu-i asa?

Cam cine ai vrea si cum crezi că o să-ti răspundă la o asemenea întrebare?

Publicat

Acum depinde dacă vorbim de "căruţe" operative sau neoperative.

• Apreciez 4
Publicat

probabil iti desfasori activitatea la popota si primesti spor de pericol deosebit

Publicat

Nu astept un raspuns ,am vrut sa exprim o nemultumire. Cand am spus toti m am referit la ipj-uri

Din pacate nu, dar oricum buna gluma

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.