Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat

Cu raspunsul lor oficial mergeti in instanta, dar sa nu va razganditi pe parcurs, s-au mai vazut cazuri.........

Publicat

Eu personal nu ma voi razgandi! Din pacate din aproape 50 de colegi care au facut rapoarte unii dintre ei au inceput sa bata in retragere. Sefii au inceput sa ii cheme pe cate unul, sa le fluture raspunsul prin fata si sa le arate ca sunt locuri libere si la diferite posturi de politie, nu numai in oras, iar oamenii s-au cam speriat.

Cei de la SNAP, precum si cei de la SNPPC, nu ne-au sustinut in niciun fel, ba din contra ne-au spus ca ce facem noi nu are niciun sort de izbanda, desi cei din conducerea locala a SNAP erau direct afectati. Vicepresedintele local al SNAP a declarat ca daca nu se dau liberele nu este nicio problema, el renunta de buna voie la raport. Oameni de 2 lei, care, printr-o imprejurare, au ajuns mari lideri locali de sindicate, si care au beneficiat si beneficiaza de protectia conducerii ipj-ului nostru.

ASTIA SUNT OAMENII, ELVIS! TE DUCI LA "LUPTA" SI TE TREZESTI SINGUR! TE MAI SI BLAMEAZA! UNII SUNT DOAR NISTE "CARPE"!

Pasul urmator va fi, dupa consultarea unor avocati, initierea unei actiuni in instanta si depunerea unei plangeri penale impotriva "juristului" ipj-ului, jurist ce se crede un fel de judecator de la C.C.

P.S. Imi cer scuze pentru limbaj, dar m-am saturat de demagogi, de prefacuti, de nenorociti.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Acesta este raspunsul pe care l-au primit cei care au solicitat acordarea de zile libere duble pentru sambetele si duminicile lucrate, precum si pentru sarbatorile legale.

Desi raspunsul este semnat de catre seful PMBz si seful Bir. OP, acesta a fost formulat de catre Cms. sef Cristian Marian, fostul sef, de doua ori, al Bir. OP, fost subofiter de politie, mai exact agent de ordine, si actualmente juristul ipj-ului. Anterior, juristul a exprimat un punct de vedere, in scris, identic cu raspunsul primit!

Ultimul paragraf al raspunsului nu are nicio legatura cu unii colegi, deoarece in acea perioada acestia erau in CO sau CM, si, deci, nu au lucrat in data de 06.05.2013. Asta ca o dovada de bataie de joc la adresa celor care si-au cerut drepturile! Daca lucrezi in ture, nu exista sambata, duminica sau sarbatori legale, cel putin in conceptia unora din ipj-ul nostru!

Modificat de Sache
Publicat

Da, asa interpreteaza si niste destepti la noi compensarea cu timp liber corespunzator pt orele suplimentare lucrate in weekend si sarbatori legale, adica daca s-ar plati, atunci ai lua dublu, dar ca timp nu iei dublu :doh: Sper ca nu te razgandesti cu actiunea in justitie. Cat despre reprezentantii SNPPC, m-am lamurit demult ce fel ne reprezinta. Ultima duma a sefului SNPPC cand l-am intrebat ce face pt a ne recapata salariile dupa taiere a fost ca face presiuni ca diferentele  salariale dintre operativ si neoperativ sa fie mai mari prin reducerea salariilor neoperativilor :wacko:  L-am intrebat: neoperativi nu sunt membrii de sindicat, asa ii reprezentati? In concluzie, daca vrei sa faci ceva, fa-o singur, de capul tau, nu te mai baza pe toti cretinii aciuiati in politie.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

au trecut cele 60 de zile si vad ca iar ne-au dus cu zaharelu'. sindicatele nu spun nimic iar ministerul se face ca ploua. cum de-am putut fi atat de creduli...

Publicat

in ultimele 2 zile umbla zvonul ca agentii din ipj timis si ipj cta au castigat in instanta procesul cu IPJ`urile plata orelor din zile de sambata, duminica si sarbatori legaledin perioada anului 2010 pana in prezent. Din cat am studiat pe forum am inteles ca pana acum nu exista nici-un ordin, dispozitie data cu privire la acest lucru , ci s-ar face un acord cu sindicatele in viitorul apropiat. Acum colegii vor sa introducem actiune de judecata si noi cu privire la acelasi lucru. Pareri?

Publicat

vor fi probleme peste tot, pentru ca pontaje reale se fac de putini ani si in putine locuri si au fost intocmite de persoane atent numite, ca si in prezent de fapt, fara a se lua la cunostinta sub semnatura, iar chemarile la serviciu simbata si duminica din timpul liber s-au facut, cum inca se fac, pe vorbe, fara dispozitie scrisa si cu substrat in caz ca mirii.

Publicat

Din discutiile purtate cu avocata ce urmeaza sa ne reprezinte, Compartimentului de O.P. ar avea sansele cele mai mari de reusita datorita pontajelor si buletinul postului. Observ ca procesul dureaza destul de mult timp, dar odata ce  s-a creat precedentul poate se va scurta timpul de judecata.

Publicat

La noi nu se pune mare baza pe pontaje. Oamenii si-au scos orele si din planurile de actiune si din rapoartele date la dispecerat in urma cfl-uri si din dispozitiile privind serviciile pe unitate, 112, unii au scos si din registrele de intrare-iesire auto, etc. Bineinteles ca s-a numit o comisie care sa verifice (adica sa le bage pumnu-n gura) orele pe care le solicita oamenii si care a taiat dupa cum a vrut muschiu' ei. S-a ajuns la contestarea executarii la Tribunal, dar nu mai are nicio sansa IPJ-ul. Solicita acum sa se renunte la executare daca sumele tot vor fi platite esalonat pana in 2016, numai ca si esalonarea prevazuta de o ordonanta de guvern se refera la bugetarii din ministerul invatamantului.

La noi sunt 2 cazuri:

1. oamenii merg pe mana comisiei si vor primi n ore stabilite de comisie x contravaloarea unei ore si

2. oameni care nu au recunoscut ceea ce a facut comisia si au angajat evaluator. In acest din urma caz, vor primi pe langa plata orelor suplimentare si indexarile (inflatie si dobanda) care pt sumele din 2007 pot ajunge la aprox 40%. 

Cei care vreti sa dati in judecata, luati in calcul si termenul de prescriptie de 3 ani din cate stiu eu.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

nu stiti care sunt cheltuielile pt a da in judecata ministerul si daca este o hotarare definitiva sa o dau avocatului?

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Rog pe cei care au posibilitatea sa imi trimita eventuale documente, motivari ale instantei pe aceasta tema. Multumesc anticipat.

Publicat

la spital se lucreaza in ture si se platesc sambetele si duminicile . este vb sa se plateasca de la anul dupa noua lege nu ptr acum .o fost facut un calcul ptr a vedea impactul financiar de la anul

Publicat (modificat)

nu stiti care sunt cheltuielile pt a da in judecata ministerul si daca este o hotarare definitiva sa o dau avocatului?

Pe mine pana acum m-a costat 50 lei (suntem un grup mai mare) in conditiile in care SNPPC-ul a inceput "lupta" si am continuat apoi cu un avocat. Pe altii i-a costat 200 lei. Ideea este ca mai trebuie platit evaluatorul si executorul. Stiu de exemplu ca unii s-au inteles sa plateasca evaluatorul atunci cand isi iau banii cu 10% dar nu mai mult de 1400 lei. 

Oricum, la sfarsit iti recuperezi cheltuielile de judecata (daca castigi)

Hotarare iti voi putea da cand termin si urmatorul termen este in octombrie.

Modificat de bogdan
  • 6 luni mai târziu...
Publicat

a mai castigat cineva in instanta plata orelor lucrate sambata si duminica ? Daca da postati o hotarare.

Publicat

in ultimele 2 zile umbla zvonul ca agentii din ipj timis si ipj cta au castigat in instanta procesul cu IPJ`urile plata orelor din zile de sambata, duminica si sarbatori legaledin perioada anului 2010 pana in prezent. Din cat am studiat pe forum am inteles ca pana acum nu exista nici-un ordin, dispozitie data cu privire la acest lucru , ci s-ar face un acord cu sindicatele in viitorul apropiat. Acum colegii vor sa introducem actiune de judecata si noi cu privire la acelasi lucru. Pareri?

Din discutiile purtate cu avocata ce urmeaza sa ne reprezinte, Compartimentului de O.P. ar avea sansele cele mai mari de reusita datorita pontajelor si buletinul postului. Observ ca procesul dureaza destul de mult timp, dar odata ce  s-a creat precedentul poate se va scurta timpul de judecata.

La ultima infatisare s-a dispus : 

21.03.2014

Ora estimata: 10:30

Complet: C12 CAF

Tip solutie: Respinge cererea

Solutia pe scurt: Respinge actiunea. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Tribunalul Dolj. Pronunţată în şedinţa publică din 21.03.2014. 

Document: Hotarâre  1188/2014  21.03.2014

NU inteleg cum in alte judete se castiga actiunea in instanta iar la Dolj nu...

• 1 lună mai târziu...
Publicat

La bilantul MAI, una din promisiunile ministrului nostru era si plata sambetelor, duminicilor, sarbatori legale lucrate cu un spor de 75%, de la 1 iulie anul asta (cred).  Are cineva vesti/zvonuri pe subiectul asta?

Publicat

Dar efortul nostru nu ii sperie? Faptul ca lucram in zilele de sarbatoare, in week-end-uri, nu ii sperie?

Este dreptul nostru sa fim platiti suplimentar pentru orele lucrate in aceste zile! Alte categorii de bugetari asa sunt platiti, pentru ca au avut SINDICATE!

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

mai stie cineva daca se vor plati orele lucrate sambata -duminica  sau a fost o "promisiune electorala" si de acum sa ne asteptam la urmatoarele alegeri ca poate primim si noi niste firmituri pt ca in baza sindicatelor...

Publicat

Se "lucreaza" la o ordonanta de guvern care sa reglementeze acest lucru!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Circa s-ar fi terminat de lucrat la ea. Din ce scrie in presa n-am inteles daca celor ce lucreaza in ture si prind sambete si duminici li se acorda un spor pentru acele zile sau se considera ca se compenseaza cu ziua libera de dupa tura. Stie cineva cum sta treaba?

Publicat

Din Anunt am inteles ca orele lucrate suplimentar Sambata Duminica sau in zile de Sarbatori legale, daca nu au fost recuperate cu ore libere vor fi platite cu  o valoare majorata cu 75 % .

Prima problema : Conform Codului Muncii, Orele lucrate Sambata Duminica sau in zile de Sarbatori legale se recupereaza sau se platesc dublu. ( asa cum este si in mediul privat).

Noi recuperam 1 zi de Sambata cu 1 zi de Miercuri ( ex. )  deci nu o sa fie schimbari daca nu exista si regulament de aplicare sau interpretare.

• Apreciez 5
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.