Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat

Erasmus,daca cele 24 ore sunt lucrate in timpul programului tau de lucru stabilit,se platesc cu 75% la salariul din februarie si bineinteles ca ai liber 72 ore,presupun ca lucrezi 24/72.

• Membru
Publicat

Erasmus,daca cele 24 ore sunt lucrate in timpul programului tau de lucru stabilit,se platesc cu 75% la salariul din februarie si bineinteles ca ai liber 72 ore,presupun ca lucrezi 24/72.

Nu lucrez 24/72, lucrez ( teoretic) 08-16 la IC.Servicul de 24 de ore este la camera OS atunci cand imi vine randul pe grafic.

Publicat

Ronaldo, zzabest, erasmus, ciopy23, cititi cu atentie postul si va veti lamuri. Asa trebuie pus in practica ordinul de catre sefi!

Publicat

După 60 de zile se plătesc orele suplimentare,dacă nu s-a luat liber.

termina ma omule cu prostiile. intelegeti toti care n-ati priceput pana acum: Daca faci OS sau ore suplimentare in weekend iei spor de 75% indiferent daca iti da liber dupa serviciu(LDS) sau nu.  atata tot ca plata pentru OS si suplimentare se face dupa 1 luna sau dupa 2 luni pentru ca daca ti-ai dat liber ca ai lucrat suplimentar iei doar 75%, daca nu ai luat liber iei 175%...ce e asa greu de priceput?

• Apreciez 2
Publicat

Mare atenție vă rog... în special Elvis, Ecou și Sache(aștept opinii) și Krux pentru că și tu vei suferi...

În urma concentrării neuronilor, câți or fi, de la conducerea IPJ Vrancea s-a decis în felul următor:

La posturi, în week-end, lucrătorii vor fi în grafic schimbul I, însă vor efectua doar activități planificate(rutiera și patrularea) și intervenția la evenimente, citez: „nefiind necesară prezența la programul de lucru 08/16”.

Începând cu luni dimineața se recuperează doar orele efectuate la rutieră și patrulare după care în funcție de documentația întocmită și numărul intervențiilor la evenimente șeful secției va decide asupra numărului de ore suplimentare lucrate și va emite dispoziție pentru înregistrarea și recuperarea lor...

Oamenii ăștia nu înțeleg nici acum că în toată legislația muncii, în vigoare, inclusiv la nivel european, angajatul în raport cu angajatorul poate fi doar liber sau la muncă, neexistând alte căi de mijloc? 

Ori dacă eu în sâmbăta respectivă, sunt în afara activităților planificate și nu sunt pontat ca fiind la muncă ce mă oprește să plec la 60 Km, în județ, ori să trag o beută sănătoasă???

Momentan se dă la pește cu dispoziții verbale pe la șefii din teritoriu să vadă reacția plevei, aștept ceva în scris să am ce trimite la cel mai mare ministru în viață...

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Este unul pe aici care imi tot da minusuri.

Am tot incercat sa ma feresc de prosti dar vad ca nu reusesc.

Daca tot ai ceva de spus scrie.....si vino cu argumente, daca s-ar putea legale.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 7
  • Displace 3
Publicat

La o postare anterioara am reprodus integral un text postat pe un site ...am primit minus pentru continutul textului :) Nici macar nu s-au obosit sa vada linkul . Elvis, lasa-i pe frustrati...ai un plus de la  mine oricum..

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Bravo, Eduard, tare bancul...

Elvis ce spui, oare vor avea curaj să emită o astfel de dispoziție în scris?

• Apreciez 1
Publicat

Nu au decat sa emita dispozitii contrare Codului muncii.

În urma concentrării neuronilor, câți or fi, de la conducerea IPJ Vrancea s-a decis în felul următor:

La posturi, în week-end, lucrătorii vor fi în grafic schimbul I, însă vor efectua doar activități planificate(rutiera și patrularea) și intervenția la evenimente, citez: „nefiind necesară prezența la programul de lucru 08/16”.

Ce idioti au gandit asta? Adica esti trecut la schimbul unu dar te duci la evenimente si la schimbul doi si noaptea? Cum adica nu este necesara prezenta, dar trebuie sa efectuezi sarcinile pe care le ai. Niste dinozauri, vorba lui Elvis, au impresia ca politia le apartine, iar noi sunt sclavi. Au impresia ca ei ne platesc din buzunarul lor. Faceti-le plangere daca va incalca drepturile!

La ipj-ul nostru (tot respectul pentru seful ipj) oamenii din operativ care au program de luni pana vineri nu mai sunt chemati in zilele de sambata sau duminica ori sarbatori legale decat daca sunt echipa operativa si au evenimente sau in cazuri exceptionale, iar atunci sunt platiti cu spor de 75% si timp liber corespunzator pentru orele suplimentare efectuate. In rest, la revedere actiuni de week-end de dragul unor raportari.

Foarte bun bancul Eduard!

Publicat

Astazi s-au dat fluturasii,s-au platit si orele,am avut 60 de ore,bani in mana in jur de 210 lei,in schimb fiind luna de 28 e mai mica norma de hrana.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Am in jur de 5 lei pe ora,60x5=300 brut si scazut impozitul,am avut si co 10 zile,am zis cu aprox.,sa mai fie 15-20 lei mai mult fata de cat am zis.

• Apreciez 1
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

Astazi s-au dat fluturasii,s-au platit si orele,am avut 60 de ore,bani in mana in jur de 210 lei,in schimb fiind luna de 28 e mai mica norma de hrana.

Ronaldo, lucrezi la dispecerat?

Publicat

ce treaba are concediul omule cu plata la x ore cate ai lucrate? ori ca ai fost ori ca n-ai fost in concediu ai zis ca ai 60 ore....deci pentru 60 de ore esti platit.

puteai la fel de bine sa spui "am avut 60 de ore pt sporul de 75% am luat 210 lei...poate 200 ca am mancat si niste gem pe paine"

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Vizirul are dreptate.

Seful de cadre spune ca luam spor de 25 % pentru misiune permanenta asa ca suntem pot timpul la dispozitia IPJ ului ,, ca de asta v-ati facut politisti"

Seful de sectie face grafic, ne trece pe toti liberi sambetele si duminicile, in rest 8-16, 

La post acelasi program de lucru, numai ca politistul de permanenta sa nu plece de pe raza de competenta deoarece trebuie sa intervina in timp util la apeluri de 112 si altele iar daca nu are evenimente, de luni este din nou la munca.

- Cumva banii astia, se dau din buzunarul unor sefi??? de asta fac tot felul de interpretari!?

Modificat de krux
  • Apreciez 1
Publicat

Are treaba co pentru ca cei 75% se adauga la brut dupa care se impoziteaza.Cand esti in concediu nu iei mai putin?Am spus suma cu aprox.facand un calcul dintre luna trecuta si luna aceasta.

Da,lucrez 12/24,12/48.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Krux, sporul de misiune permanentă este pentru situații excepționale, catastrofe, etc. nu pentru 112, care nu sunt situații deosebite ci fac parte din activitățile curente din fișa postului!

Cineva să sesizeze Electrica pentru că se fură curent!...

Mâine se va face instruirea șefilor de post, apoi îi voi aduce la cunoștință șefului meu că, fie mă pontează conform graficului și fac prezență la post la program normal fie răspund la telefon luni, cum zicea Eduard...

P.S. Tehnic, în legislație, nu există permanență, iar dacă mă trece la permanență trebuie să îi solicit, pentru pregătire profesională, actul normativ ce reglementează acest tip de obligație contractuală!

Modificat de Vizirul
  • Apreciez 2
Publicat

ronaldo din ce an esti angajat? nu e 5 lei /zi/75@,de fapt poate la tine dar nu e o suma fixa ci depinde de vechime,de salariu

Publicat

Din 2005 sunt angajat,acum nu mai stiu exact cat era solda in dec.2009,am colegi mai vechi care au intre 6-7 lei pe ora,suma difera la fiecare in parte.

Si tot o sa difere de la o luna la alta pentru ca solda din dec.2009 se imparte la cate ore lucratoare are luna respectiva,asa afli cat ai pe ora dupa care inmultesti cu 75% si afli cat ai in plus pe ora dupa care inmultesti cu cate ore ai lucrate SD sau SL.

Publicat

La 60 de ore lucrate iau 337 lei minus impozitul rămân în mână 260 lei. Salutări!!!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.