Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Cam aiurea, La DGPMB s-a tinut ieri sedinta cu "imparatii" despre cum trebuie procedat, ca sa nu fie surprize ca s-a pus in aplicare in functie de cum ii trece prin cap vreunui sef si se vor plati orele efectuate de la 01.01.2015.

• Membru
Publicat (modificat)

Stiu doar scopul sedintei :) Dar ce am observat ieri era faptul ca trebuiau completate de indata cele doua tabele si trimise catre financiar , cu mare grija si fara ghidusii pentru ca vor urma controale peste controale.

Am vorbit cu un sef de schimb care s-a ocupat de ele si erau completate incepand cu ora 00:00 din data de 01.01.2015, asa ca eu ma regasesc si in tabelul pentru sambete si duminici lucrate in luna ianuarie, cat si in cel cu zilele considerate sarbatori legale.

Repet: sedinta a fost doar la nivelul DGPMB, in alte parti nu am idee cum se aplica si daca au avut loc sedinte de genul.

Singura mea nelamurire: banii se impoziteaza? ca sa am o idee cam cat as fi platit pe ora.

Modificat de DannyBAD
Publicat

dupa cum spunea mai sus un coleg..deja de la IPJ-uri incep sa curga metodologiile si "sfaturile"

la IPJ HD a venit o dispozitie ieri prin care se dadea un model de pontaj cu mentiunea expresa de 3 ori in document "orele se platesc la cerere"...acum nu stiu daca e la cererea subunitatii sau la cererea politistului. pana auna alta maine facem pontajul si-l trimitem doar pentru 23-24 si 31 ianurie

Publicat

Trebuie sa recunoastem ca de aceasta data sau miscat destul de bine.Plata sporului cu pricina este lalaita de mai bine de doi ani.

• Moderator
Publicat

Intrebarea mea este urmatoarea ,se plateste de la 1.01 sau 23.01.2015??

S-a mai discutat, citeşte postările anterioare ale acestui topic şi vei vedea şi argumente postate de colegii noştri. În mod normal trebuie să se aplice de la 01.01. 2015, pentru că de la aceea dată legea îşi produce efectele. Ordinul ministrului este ceva de genul: "instrucţiuni de folosire (aplicare)", dar chiar şi în acest ordin primul articol sună aşa: 

Prezentul ordin reglementează condiţiile de acordare, în anul 2015, a majorării salariale prevăzute de art. 13 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013

Dacă vor exista cazuri în care se interpretează în alt fel, atunci se încalcă legea. 

• Apreciez 2
Publicat

Nu are treabă ordinul ministrului nr 4 aceasta doar reglementează și a apărut pe 23 ian, legea este destul de clară și intră în vigoare de la 1ian 2015.

• Membru
Publicat

Am vorbit si cu politisti cu functii la cadre si au confirmat ca s-a tot discutat si s-au cerut pareri de sus.Conclcuzia lor e ca se platesc, asa cum am spus, incepand cu 23.01.2015.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Dacă la voi se plătesc începând cu 23.01, înseamnă că minţile luminate oferă sindicatelor încă un motiv să-i acţioneze în judecată.

• Membru
Publicat

Au gandit-o ei in favaoarea lor.Au reusit sa ocoleasca perioada 1-4 ianuarie cand in mod normal nu s-a lucrat.

Publicat

Pai tocmai din aceasta cauza am intrebat pentru ca la noi la Dambovita au zis ca intra in vigoare ordinul cu data publicarii Monitorul Oficial,implicit de atunci vor plati orele.

Sindicatele dorm

Publicat

astazi am vazut si eu dispozitia inspectorului sef cu privire la acest ordin si scrie ca se aplica sporul incepand cu data de 01.01.2015. :emo-yessir:

Publicat

si la noi la IPJ, prin dispozitia sefului IPJ sporul se v-a acorda din data de 23.01.2015. Iar prin dispozitia sefului de sectie, pentru cei ce lucreaza la IC, se va acorda sporul doar pentru cei ce sunt la permanenta (grupa operativa in weekend) si au evenimente - adica sa justifice ca au executat ceva munca :doh: 

• Moderator
Publicat

Zău! E deştept rău şeful ăla. Şi când îi cheamă în weekend-uri la binecunoscutele acţiuni cu efective mărite, nu o să-i poneze!? 

Nu ştiu de ce, dar am o vagă impresie că datorită acestor minţi luminate vor urma valuri de plângeri penale şi acţiuni în instanţa.

• Apreciez 1
Publicat

La sectorul 1, deocamdata e o nebuloasa totala referitor la intocmirea centralizatorului, cica la sedinta DGPMB li s-a spus sa intocmeasca centralizatorul doar pentru zilele de 1 si 2 ianuarie(fiindca pentru acestea s-a implinit termenul de 30 zile in care se putea acorda liber), iar pentru restul sambetelor si duminicilor din luna ianuarie se va intocmi undeva prin martie, cand se implineste termenul de 60 zile.  Deci nu s-a tinut cont de faptul ca majoritatea am lucrat in cadrul timpului normal de lucru, ne-au pus pe toti ca si cum am fi lucrat doar ore suplimentare, cu toate ca in OMAI se explica in detaliu aceasta diferentiere. 

Am inteles ca la alte sectoare se intocmesc centralizatoarele normal, pe intreaga luna, daca poate confirma cineva.

Publicat

Este clar se lucrează la centralizator si se face pentru luna ianuarie. Vorbesc de cei la tura. Este clară situatia se platesc orele exact cum scrie in ordin, nu are treaba cu libere sau altceva. Pt orele suplimentare se acorda libere in cazul in care nu se poate se platesc.

• Apreciez 1
Publicat

azi am stat vreo 6 ore sa fac pontajele. cred ca 2 am pierdut doar la cel cu 75% din care o ora a fost pierduta pe telefoane cu financiarul.

prin disp. inspectorului sef raportata la OMAI 4 pontajul se face  doar pentru 24-25 si 31 ianuarie

faza faina e ca daca intri de noapte vinerea si iesi sambata ai pontate doar 6 ore, daca intri duminica si iesi sambata ai doar 2 ore.

cel mai interesant a fost pontajul pe 31.01...la cei care au lucrat de noapte. in toate pontajele cei care au lucrat de noapte au fost pontati 8 ore pe 31. in cel cu 75% au fost pontati 2 ore urmand ca luna urmatoare sa tinem cont de cele 6 ore efectuate pe 1 februarie...

deci ca sa stai sa bibilesti fiecare om sa vezi cand a intrat, cand a iesit, daca a fost OS, daca a fost suplimentar e o harababura totala, iar modelul venit cu anexa OMAI 4 e de toata jena. daca un om a lucrat de noapte vineri, sambata duminica trebuie sa-i treci 6 ore sambata pe o rubrica, alte 2 ore pe alta rubrica tot sambata....si tot astfel de ineptii.

parererea mea e ca pe baza pontajului de antena se putea face simplu un tabel cu nume si nr de ore lucrate total si cu asta basta....ce ma intereseaza ca omu de la proximitate a fost Sambata OS sau daca i s-a dat LDS ???? ori ca se da ori ca nu se da LDS, ori ca e OS ori ca e conform graficului omu lucreaza sambata, deci ia sporul...la ce atata hartogaraie?

Publicat

POATE CINEVA SA-MI RASPUNDA SIGUR DE CAND SE PLATESTE,DACA SE PLATESTE. DE PE 01.01 SAU 23.01.

• Displace 1
  • Membru
Publicat

Prietene, tu citesti ce se discuta aici?Se plateste incepand cu data de 23.01.2015 ( douazeci si trei ianuarie)

• Apreciez 1
  • Displace 4
Publicat

Prietene, tu citesti ce se discuta aici?Se plateste incepand cu data de 23.01.2015 ( douazeci si trei ianuarie)

tin sa te contrazic. depinde de fiecare inspector sef care a dat dispozitie cu privire la acest ordin. la Galati scrie clar in dispozitia inspectorului sef ca aceste ore se platesc incepand cu 01.01.2015. am vazut ca la alte inspectorate colegii spun ca inspectorii sefi au dat dispozitie ca se platesc incepand cu data de 23.01.2015. cautati fiecare dispozitia inspectorului sef de la inspectoratele voastre si va ve-ti lamuri de cand se platesc aceste ore :emo-yessir:

Publicat

Si la noi la IPJ Dolj tot don 01.01. 2015  a dat Disp. Insp. Sef sa se plătească....daca sunt bani....

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.