Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat

pai daca asa sa trecut in centralizator asa iei vreo 3000 lei depinde de salariu de baza

pardon 300

Publicat

Ecou, foarte bune precizarile cu privire la modul in care si cand se face plata. Insa eu cred ca acest ordin nu poate intra in vigoare decat dupa data aparitiei in M.of., deci 23.01.2015, iar timp normal de lucru se considera pe langa cei din ture si la agentii de ordine, care au o planificare lunara a serviciilor, in care au mentionate liberele prevazute pentru luna respectiva si au asigurate liberele inclusiv doua weekenduri, asa cum se prevede si in OMAI 577. Deci modul de completare al centralizatorului, prezentat de tine, este valabil pentru politistii care au un program normal de lucru 08,00 - 16,00,si doar pentru sporul de 75% prev.de OMAI nr.4/2015, pentru ceilalti cu program normal de lucru centralizatorul completandu-se cu orele lucrate pe luna anterioara, pana pe 05 al lunii ulterioare,neputamd fi vorba de ore suplimentare.

Pentru orele lucrate suplimentar, in zilele nelucratoare, ca dealtfel si cele din cursul din saptamanii, se aplica prevederile OMAI nr.101/2014, care nu a fost abrogat si care prevede in mod expres ca pentru acestea se va primi un spor de 75% numai daca nu se poate acorda compensarea cu timp liber.Si deci nici in aceasta situatie nu ar rezulta un spor total de 175%, ci doar maxim 150%. Mai mult decat atat, sporul de 75% sau de 150% nu se acorda la salariul de baza, ci doar la anumite sporuri: de antena, de dispozitiv, de noapte etc. Deci sa nu ne imbatam cu apa rece, pentru ca sumele nu vor fi prea mari. Trebuie sa asteptam modul de calcul oficial stabilit de Directia financiara, din pacate. Pana atunci ne facem iluzii desarte si fiecare interpreteaza ordinele dupa crede de cuviinta.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

...Si deci nici in aceasta situatie nu ar rezulta un spor total de 175%, ci doar maxim 150%. ...

Te contrazic drAGO5, pentru o zi (8 ore in s,d,sl, pentru cei care nu lucreaza in ture) lucrata suplimentar te plateste normal (adica 100%) daca nu ti-ai luat liber, iar in plus ti se acorda un spor de 75%.

Parerea mea!

Modificat de viobra
  • Apreciez 1
Publicat

Ordinul doar reglementează plata spotului, legea aprobă, iar aceasta a fost promulgată la sf lui Decembrie de Iohanis și intră în vigoare de la 1 ian.

Publicat

Te contrazic drAGO5, pentru o zi (8 ore in s,d,sl, pentru cei care nu lucreaza in ture) lucrata suplimentar te plateste normal (adica 100%) daca nu ti-ai luat liber, iar in plus ti se acorda un spor de 75%.

Parerea mea!

Foarte bine ca ma contrazici, insa da-mi si prevederea legala. Atat in OMAI nr.101/2014 cat si in OMAI nr.4/2015 se vorbeste de un spor de 75 %. Doar de orele suplimentare se spune ca se acorda libere in procent de 100%, adica cate ore lucrezi atatea iei liber.

fly21rin, am recitit Legea nr.183/2014 publicata in M.of.nr.956 din 29.12.2014 si tind sa-ti dau dreptate ca drepturile banesti ar trebui achitate incepand cu 01.01.2015. Ar fi bine sa interpreteze si ordonatorii nostri la fel  :good:

Publicat

Vreau sa vad cati sefi vor ,,neglija" sa acorde ,,timp liber in compensare" in 60 de zile pentru orele lucrate suplimentar.

Sunt tare curios. Eu zic sa nu incepem sa visam.

Sa ramanem cu picioarele pe pamant, se vor plati sambetele si duminicile cu un spor de 75% daca vom urmari acest lucru.

Daca nu prosteala o sa fie ca si pana acum.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Ecou avem toate motivele sa te credem, esti un om care a demonstrat ca este aproape de politisti.

Dar noi stim ce dinozauri avem in gradina zoologica.... 

• Apreciez 3
Publicat

La Ipj Suceava Serv.Financiar a spus ca nu au prevazut in buget plati pentru sam.si dum.Au spus sa facem situatia si sa asteptam

La alte inspectorate cum s-a procedat ?

Publicat

e bine ca macar v-a trimis ceva financiarul, la noi e liniste de mormant. Nimeni nu stie nik si nu se intocmeste nici un centrlizator.

• Moderator
Publicat

Am postat în biblioteca legislativă a forumului, actele normative în forma lor actualizată la zi, ce reglementează  Este vorba de OUG 103/2013 | OUG 37/2014 | OMAI 4/2015.

După cum spuneam mai sus, sunt la zi. Şi le-am pus pe toate într-un topic, astfel încât cei ce au nevoie să le consulte să le găsească uşor.

Dacă găsiţi modificări, completări sau greşeli, nu ezitaţi să mă anunţaţi astfel încât acolo în acel topic să avem forma lor corectă şi actualizată.

Sper să vă fie de folos.

• Apreciez 2
Publicat

Revenire.Serv.Financiar a spus ca nu depinde de ei.Se face totalul cheltuielilor pe luna ianuarie(salarii,sporuri.curent.combustibil.75% sam.dum......) si se trimite spre aprobare la IGPR.Daca de acolo se aproba totalul cerut se vor plati salariile cu tot cu 75% pentru sam.dum.si sarb.leg. iar daca nu se aproba,nu se vor plati.

Publicat

Buna seara !

Va rog sa ne lamuriti de cand intra in vigoare Ord. MAI nr. 4/2015 privind sporul de 75% pentru zilele de sambata , duminica si etc. ?

Mai exact daca se acorda incepand cu luna ianuarie 2015 sau incepand cu luna februarie 2015 ?

• Displace 2
Publicat

...Și dacă nu se vor plăti luna aceasta sau luna viitoare tot se vor plăti odată si-odată. Important este că s-a născut un drept. Un drept care nu ne poate fi luat decât printr-o altă lege.

• Moderator
Publicat

Buna seara !

Va rog sa ne lamuriti de cand intra in vigoare Ord. MAI nr. 4/2015 privind sporul de 75% pentru zilele de sambata , duminica si etc. ?

Mai exact daca se acorda incepand cu luna ianuarie 2015 sau incepand cu luna februarie 2015 ?

Să VĂ lămurim? Păi sunteti mai multi? Cine esti si pe cine reprezinti?

În altă ordine de idei, citeste regulamentul acestui forum si nu mai posta asa unde nimeresti. Acest post ti l-am mutat aici, întrucât acolo unde ai postat initial, în biblioteca legislativă, nu sunt permise comentariile, dezbaterile sau întrebările. După cum îi spune si numele acolo se postează numai acte normative.

Publicat

nitnelav si MTK, din curiozitate, ati citit ultimele postari din acest topic?

Din curiozitate am citit dar defapt eu continuam postarea lui ramyru numai ca s-a intercalat raspunsul meu cu a lui nitnelav si de aici probabil confuzia. Totusi tu ai inteles ce am vrut sa spun?

• Membru
Publicat

nitnelav, eu zic ca cineva trebuie sa intocmeasca acel centralizator respectand cerintele din ordin(adica facute mentiuni pt cei care lucreaza in schimburi si cei care lucreaza suplimentar) pana se desemneaza "oficial" de sefi cel care sa face acest lucru. Oricum trebuie inregistrat la secretariat si trimis pana pe 5 febr la financiar

• Moderator
Publicat

Nu văd ce vă reţine să iniţiaţi un topic nou în aria privată dacă consideraţi că anumite aspecte nu trebuie discutate aici.

Mutarea acestei discuţii în aria privată nu este o soluţie, pentru că la discuţie au participat şi membri ai forumului care nu au acces acolo, iar câţiva dintre aceştia sunt abonaţi şi primesc notificări când sunt adăugate postări noi. 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Azi aparut ordinul la subunitati.Plata se face incepanad cu ziua de 23 ianuarie 2015.Cei care au lucrat pana atunci, printre care ma numar si eu.....multa......

• Apreciez 1
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.