Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat

sorin1sipos aici nu e vorba de orele de noapte ci de toate orele lucrate in weekend de sambata dimineata de la 00:00 pana luni dimineata la 00:00 ! :)

Publicat

Daca a mai completat cineva centralizatorul, imi poate spune cum l-a completat la rubrica Data si intervalul de timp, eu am insiruit zilele si am trecut la fiecare zi in paranteza intervalul orar, ceva de genul: 10(08-20), 17(20-00), 23(00-08), etc. Multa bataie de cap cu aceste franturi de tura, deja l-am gresit de 2 ori cand adunam orele.

• Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Prietene, astia sunt cu ani lumina inaintea noastra la plata acestor drepturi.Sper sa fie cum ziceti voi sa primim banii pe care-i meritam.

Modificat de erasmus
Publicat

Aveţi idee, estimativ, cam cât ar valora acest 75%? Ca idee... de exemplu o tura de 12 h ziua? (doar la nivel de "dat cu presupusul")  :hmmmt:

• Displace 1
Publicat

simplu .La un salariu (de exemplu) de 1400 lei imparti la cate zile lucratoare sunt de ex 160(ianuarie) -DECI 1400:160=8,7 asa aflii cu cat esti platit pe ora iar 75% inseamna 6,56 lei iar pe acesti 6,56 lei ii inmultesti cu cate ore lucrate s+d+sl ai . cel putin asa cred ca se calculeaza

VOM VEDEA

Publicat

Acum ma uitam pe fluturasii din 2009 si nu intelegeam de ce salariul de baza in noembrie si decembrie e mai mic cu aproape 300 lei fata de lunile anterioare, apoi mi-am amintit ca ne-au trimis in libere fara plata, deci baza de calcul e redusa cu 25%.

Dar chiar si in aceste conditii, sporul pe ora reprezinta in cazul meu aproximativ 4,8lei.

Publicat

E legal sa ne calculeze la salariul de atunci daca eu in prezent am alt salariu?

Publicat

DA este legal PT CA ASA SPUNE LEGEA "SE CALCULEAZA LA SALARIU DE BAZA DIN DEC 2009"  DAR MAI SPUNE SI ""CU MODIFICARILE DE RIGOARE""  ceo insemna asta nu stiu 

Publicat

O sa primim  cu 75% in plus pentru toate zilele lucrate in zile de repaus sau libere legale pentru TOATA luna ianuarie sau doar pentru zilele de dupa publicarea in Monitorul Oficial  a O.MAI?

• Membru
Publicat (modificat)

Ar trebui sa se aplice legea in vigoare la momentul calcularii salariului de incasat, adica sa se plateasca, toate orele lucrate in zilele s+d+sl, pentru perioada 01-31 ianuarie 2015, cu sporul de 75%.

Modificat de viobra
Publicat

La mine la sectie circula zvonul ca s-ar plati doar dupa publicarea in Monitor...Oricum ordinul asta este dat de prin august 2014,daca nu ma insel!

Publicat

ORDINUL VICEPRIM-MINISTRULUI PENTRU SECURITATE NAȚIONALĂ, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

privind condițiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează

attachicon.gif1.JPGattachicon.gif2.JPGattachicon.gif3.JPG

attachicon.gifOmai majorare 30.12..pdf

M. Of. nr. 0059 din 23 Ianuarie 2015

Act nr. 4/23 Ianuarie 2015

Ordin privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal,

de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează

attachicon.gif1.JPGattachicon.gif2.JPG

Te inseli, s-a pus in dezbatere publica pe 30.12.2014 si s-a publicat in M.O in data de 23.01.2015.

Ceea ce spui tu era ordinul unde prevedea "timp liber corespunzator".

Publicat

Pai o lege nu intra in vigoare la data la care e publicata in MO sau la o data ulterioara? Legile nu se aplica retroactiv... zic si eu..Accept cu drag sa fiu contrazis si sa fie asa cum ziceti voi!

Publicat

Eu ti-am raspuns la a doua parte a frazei.

..Oricum ordinul asta este dat de prin august 2014,daca nu ma insel!

• Membru
Publicat (modificat)

Pai o lege nu intra in vigoare la data la care e publicata in MO sau la o data ulterioara? Legile nu se aplica retroactiv... zic si eu..Accept cu drag sa fiu contrazis si sa fie asa cum ziceti voi!

Ba da, dar legile sunt anterioare Ord. MAI. Noi nu aveam, inca, actul normativ de punere in aplicare a legii (Legea 184/2014, OUG 37/2014, OUG 103/2013).

Acum avem si OMAI deci se pot pune in aplicare actele normative mentionate.

Modificat de viobra
  • Apreciez 1
Publicat

Se platesc si orele efectuate suplimentar si in timpul saptamanii peste programul normal de lucru sau doar cele de sambata, duminica si sarbatorile legale?

• Membru
Publicat

Putina atenție:

Pontajul se va face in funcție de luatul liberului sau nu.

Iti iei liber, beneficiezi de 75%.

Nu iti iei liber, vei fi plătit 175%.

Astfel, pontajul se va face doar daca ti-ai luat liber sau a trecut perioada in care puteai sa iti iei liber (30/60 zile).

Exemplu:

Serviciu in data de 10.01.2015 (sâmbătă) - 8 ore.

Am dreptul la un liber de 8 ore si 75%.

Daca imi iau liber pana pe 04.02.2015, ma trec pe.pontaj.

Daca nu imi iau, nu mq trec pentru ca mai am timp pana pe 10.03.2015 sa imi iau liber.

Daca imi iau liber in februarie ma trec la pontajul de pe 05.03.2015.

Daca nu imi iau de loc, ma trec la pontajul de pe 05.04.2015 cu încadrarea pentru 175%.

Asa ca aveți grija ce scrieți in pontaje.

Coloana aferenta raportării catre financiar trebuie sa conțină incadrarea juridica pe ordin.

Ceva de genu art. 3 alin. 4 lit. a/b in funcție de luatul liberelor.

La.munca pe ture se raportează doar pentru 75% pentru ca acolo liberele se iau de drept.

La cum vad eu, doar la ture se poate raporta de la luna la luna. In celelete situații se poate raporta lunar doar daca iti iei.liberul imediat dupa serviciu.

Daca se taraganeaza cu liberul sau nu il iei deloc se procedează cum am expus mai sus.

Spor si atenție!

• Apreciez 2
Publicat

Daca te afli la echipa de cfl sambata, duminica sau sarbatori legale si esti la dispozitia angajatorului in zilele respective, primesti sporul de 75 la suta?

• Apreciez 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.