Jump to content
POLITISTI.ro

Plata orelor lucrate sâmbata, duminica si sarbatorile legale

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Daca ordinul ramane in aceasta forma o sa avem mari probleme.

Nu pot a redau aici ce imi vine in minte vis-a-vis de cei care au intocmit acest ordin.

Sper sa le pot spune personal!

(4) Pentru activitatea desfăsurată peste durata normală a timpului de lucru, în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale, indiferent de modul de organizare a programului de lucru, majorarea se plăteste prin adăugarea sumei rezultate potrivit alin.(2), după caz, la:

a) drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului prevăzut la art. 122 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, dacă pentru munca suplimentară efectuată în zilele de sâmbătă şi/sau duminică a fost acordat timp liber corespunzător;

b) drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului prevăzut la art. 122 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii si la drepturile salariale corespunzătoare activitătii desfăsurate în zilele de sâmbătă şi/sau duminică peste durata normală a timpului de muncă, dacă pentru munca suplimentară efectuată în aceste zile nu a fost acordat timp liber corespunzător;

c) drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului prevăzut la art. 142 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, dacă pentru munca suplimentară efectuată în zilele de sărbători legale a fost acordat timp liber corespunzător;

d) drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului prevăzut la art. 142 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii si la drepturile salariale corespunzătoare activitătii desfăsurate în zilele de sărbători legale peste durata normală a timpului de muncă, dacă pentru munca suplimentară efectuată în aceste zile nu a fost acordat timp liber corespunzător.

Art. 4. Timpul liber corespunzător se acordă pentru munca suplimentară desfăşurată în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbători legale şi presupune că pentru numărul de ore lucrate se acordă acelaşi număr de ore libere plătite.

Modificat de Elvis
Publicat

elvis ce ai citat tu acolo este o enumerare a situatiilor CAND se plateste suma de bani pentru ORE SUPLIMENTARE. scrie chiar in primele 8 cuvinte ale aliniatului 4.

cu art. 4 ar fi o alta mancare de peste;ar insemna sa faci 24 ore suplimentare ca sa ai o zi libera? fata de acum cand la 8 ore suplimentare ai o zi libera?

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

RaresM e greșită interpretarea ta a art. 4 întrucât majoritatea dintre noi avem program de opt ore pe zi, deci recuperezi orele suplimentare din orele de program, cum să recuperezi din timpul de repaus? Dacă ai 24 de ore suplimentare recuperezi 24 de ore din programul e lucru adică 3 zile!

Nu înțeleg de ce s-a menținut condiția existenței fondurilor, bănuiesc că vor opri acest spor înainte să fie plătit din acest considerent...

Marea problemă este că nici un manager, șefuleț sau șef de post nu vor să recunoască ca ore muncite cele efectuate în permanența la domiciliu (conf. art. 16 din OMAI 577/2008) sau orele lucrate la grupa operativă conform unei dispoziții de prin 2007 a lui Dan Valentin Fătuloiu, voi posta și numărul, urmează să intru în posesia ei...

Aia e marea tragedie, că dacă am lua 75% din 24 de ore, adică opt ore program normal și restul suplimentar ca permanență la domiciliu... toți am munci în week-end! - Nu că acum nu muncim... 

Publicat

eu am inteles din acest ordin ca ni se vor plati {in cadrul turelor}orele lucrate s+d+sarbatori legale chiar daca nu se depaseste timpul legal de lucru ,asa este salarizarea in mai multe ministere de ex ;sanatate,transporturi,justitie,voi ce ati inteles?

Publicat

În data de 08 ianuarie 2015, a avut loc o întâlnire între liderii organizaţiilor sindicale, viceprim-ministrul pentru siguranţă naţională, ministrul afacerilor interne, dl. Gabriel Oprea şi alţi reprezentanţi ai structurilor M.A.I.

În urma discuţiilor, viceprim-ministrul pentru siguranţă naţională, ministrul afacerilor interne, dl. Gabriel Oprea, a prezentat priorităţile pentru anul 2015:

1. Acordarea drepturilor salariale personalului M.A.I. (există fonduri în bugetul M.A.I. pentru tot anul 2015);

2. Publicarea în Monitorul Oficial (săptămâna viitoare) şi punerea în aplicare a Ordinului M.A.I. privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul M.A.I. care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează;

3. Derularea programului, început în anul 2014, privind înlocuirea parcului auto al structurilor M.A.I. (până la sfârşitul lunii aprilie 2015 vor fi distribuite peste 2.800 de autoturisme, dintre care 2.341 la Poliţia Română; în data de 09 ianuarie au fost distribuite 60 de autoturisme Dacia LOGAN către D.G.P.M.B.);

4. Analizarea actelor normative în vigoare, pentru a putea modifica valoarea normelor de echipament şi de hrană, acordată angajaţilor M.A.I., precum şi valoarea indemnizaţiei de delegare;

5. Organizarea unei întâlniri privind discutarea şi finalizarea proiectului legii pensiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică, siguranţă naţională, la care să participe specialişti din toate structurile şi reprezentaţii sindicatelor (după finalizarea proiectului, acesta va fi depus la Parlamentul României – se doreşte ca legea să fie aprobată până la sfârşitul sesiunii parlamentare – luna iunie 2015);

6. Încadrarea unor posturi (în prima etapă – lunile ianuarie/februarie - 180 de locuri, deja bugetate, la I.G.S.U. - cu prioritate personal disponibilizat; în etapa a II-a se vor face demersuri pentru bugetarea a circa 3.000 de posturi – prioritate Poliţia Română).

7. În anul 2015, norma de echipament se achită lunar (ca şi în anul 2014), odată cu plata salariului

sursa: www.snppc.ro

• Apreciez 1
Publicat

eu am primit banii pe sambete si duminici lucrate din iulie pana in prezent(decembrie) Eu lucrez in politia de frontiera la program de 8 ore. Mie mi-a venit sa iau 4 lei pe ora.

Publicat

Ce ciuciu ba nene, e lege aprobata si publicata pentru plata s,d, sl. Bine, n-ar fi pt prima data cand nu s-ar tine cont de o lege, dar chiar nu cred ca e cazul acuma. PS: eu m-am mai inselat si cu alte ocazii !  :hmmmt:

Publicat (modificat)

rog colegii de la itpf timisoara, Politie de Frontiera cei care lucreaza la 8 ore ( o8.00 - 16.00 de luni pana vineri) sa confirme acest lucru care l-am spus mai sus si cei care au primit acesti bani restanti, pentru a vedea ca nu spun vorbe goale....

Ca dupa aceea sa vedem daca mai razi in hohote....

Ce ti se pare anormal in acordarea drepturilor care ni se cuvin, nu inteleg...

Modificat de dark
  • Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat

Da' de unde bani pentru asa ceva !? Zic si eu,ca din cate stiu,nici nu era cadrul legal pentru plata acestor drepturi,pana anul asta..da' ma rog !!

Publicat

A fost cadru legal. Se plateau orele suplimentare ce nu puteau fi compensate cu timp liber corespunzator. Si la ITPF Iasi s-au platit niste astfel de ore. Ca nu ti-au fost platite tie, mosule, e alta treaba.

• Apreciez 3
  • Displace 4
Publicat

As posta fluturasul dar nu este rubrica care sa specifice acest lucru. Dupa cum am spus intrebati-va colegii care lucreaza in itpf timisoara

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Eu zic că nu-şi au rostul tot felul de înţepături sau ironii. E bine de ştiut că există şi astfel de cazuri, doar de asta ne adunăm pe aici să comunicăm între noi.

• Apreciez 2
Publicat

si la calarasi au primit saptamana trecuta unii 2 milioane altii 20 milioane depinde de cate ore suplimentare au avut dar e vorba de orele suplimentare de acum 6-7 ani nicidecum de anul trecut iar din cate imi amintesc asta a fost a doua transa

• Apreciez 1
Publicat

Foarte bine spus Catalin, iar tu un calitate de moderator poti lua legatura mult mai usor cu, colegi din cadrul itpf tm pentru a vedea ca nu imprastii zvonuri aiurea. Eu am postat acest lucru pentru ca si ceilalti care nu au luat sa stie ca au inceput sa se dea acest drept. E drept s-a dat pentru personalul de la 8 ore carora li s-a comoletat de catre sefii de birou acele tabele suplimentare din care rezultau nr. Orelor lucrate sambata si duminica din iulie pana in prezent. Posibil ca cei de la 8 ore care nu au primit acesti bani sa nu fi avut acele tabele completate, deci fratilor intrebati de acest lucru

Publicat

Orele suplimentare se platesc daca comandantul subunitatii nu le poate compensa cu timp liber corespunzator in 60 de zile.

La Dolj s-au platit la o politie oraseneasca unde sunt , atentie, 4 agenti de siguranta publica si la o sectie din urban la judiciar.

Problema noastra este ca nu suntem uniti, asteptam, majoritatea, sa ne pice din cer!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Dark cred ca esti un pic in eroare. Este adevarat ca s-au platit niste ore, in special la cei de la 8h si dispecerat, dar alea erau ore suplimentare si nu orele de care se vorbeste pt sambete si duminici ce ar trebui platite cu un spor de 75% si in acelasi timp acordat si liberul corespunzator

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

@zcataline,da-mi te rog un exemplu ,in care un coleg sau mai multi,au beneficiat de plata acestor ore,ca eu nu am auzit sau vazut,inca  in inspectoratul asta !

Modificat de MDDaniel
Publicat

sa facem diferenta intre zilele lucrate sambata si duminica si orele efectuate suplimentar.parerea mea este ca cei care lucreaza sambata si duminica pot beneficia de plata acestora cu 75 % indiferent ca sunt la tura sau  la 8 ore

Publicat

Ordonanta din vara se referea la acordarea de spor pt. orele suplimentare ce nu sunt compensate cu timp liber corespunzator. Ordonanta actuala se refera la timp liber corespunzator, plus 75%. La ITPF Iasi, probabil si-n cazul lui Dark, s-au platit orele suplimentare ce nu au fost compensate cu liber. Problema e ca fiecare interpretam ce spune unul sau altul prin prisma locului fiecaruia de munca, si unele lucruri ni se par utopii. Din pacate, fiecare structura se administreaza altfel, si aplica legea cum o intelege, ca la noi...

Publicat

din punctul meu de vedere se vor plati ciuciu si anul acesta orele lucrate s+d+sarbatori legale.

Oug publicat în decembrie modifică un oug cu privire la salarizarea personalului din anul 2014....oug care stabileste salarizarea pe 2015 a fost publicat în monitorul oficial si in acesta se specifica clar ca in 2015 orele lucrate s+d+sarbatori legale se compenseaza doar cu timp liber (au dat copy /paste la un ordin fara sa mai modifice ceea ce au promis)

• Apreciez 3
  • Displace 3
  • Membru
Publicat

Hai ca mai este putin pana la salariu... Ne lamurim atunci. Zic si eu... :-??

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.