Jump to content
POLITISTI.ro

Călătoria în străinătate cu arma neletală

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

As dori sa iau cu mine arma pe bile de cauciuc in unele din Tarile membre al UE si nu numai.

La biroul arme de unde apartin, mi s-a spus intai ca: "nu se poate", apoi dupa ce am incercat sa insist, ca: "e prea complicat", iar la urma: "sa renunt". As mentiona, ca un cetatean care doreste sa respecte legile tarii (asa cum sunt ele), ar merita macar informatii clare. Am scris un e-mail si la adresa biroului arme al Politiei Romane, dar deocamdata, nici-un raspuns.

Intebarea mea este, in lumina faptului ca, in Lege am gasit ca, pasaport ptr arme se face doar ptr armele letale, atunci de ce acte sau proceduri am nevoie ptr a lua cu mine arma neletala in deplasarile mele in UE?

Va rog sa ma ajutati, daca puteti,

multumesc anticipat

• Moderator
Publicat

Eu știu că în paşaportul european pentru arme de foc se înscriu numai armele letale pentru care titularul are drept de port şi folosire.

Publicat

În conformitate cu H.G.nr.707/2006, privind Regulamentul de aplicare al Codului Vamal al României,articolul 156, persoanele fizice române sau străine au obligaţia de a declara la autoritatea vamală şi de a depune, la biroul vamal de intrare/ieşire în/din România, o declaraţie vamală scrisa în toate cazurile de introducere sau scoatere a armelor letale, definite potrivit Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Posesorii armelor neletale pot tranzita teritoriile statelor membre ale Uniunii Europene cu aceste arme, în baza certificatului de deținător. Certificatul de deținător conferă titularului dreptul de deținere, port și folosire a armelor, înscrise în acest document, în condițiile prevăzute de lege.

Persoanele fizice care deţin legal arme letale sau neletale şi intenţioneaza să călătorească în străinătate cu acestea, pot solicita organului de poliţie care i-a acordat permisul de armă eliberarea unei autorizaţii în baza căreia organele poliţiei de frontieră permit ieşirea de pe teritoriul României cu armele înscrise în autorizaţie, făcând menţiune despre acestea în documentul de călătorie al titularului. Persoanele prevăzute mai sus au obligaţia ca, la întoarcerea în România, să prezinte la frontieră toate armele înscrise în documentul de călătorie, pe care le-au deţinut la ieşirea din ţară. În cazul în care, pe perioada şederii în străinătate, armele înscrise în documentul de călătorie au fost pierdute, furate sau distruse, titularul trebuie să prezinte, la întoarcere, cu ocazia controlului pentru trecerea frontierei de stat române, documente autentice, eliberate de organele de poliţie competente din statul în care s-a produs evenimentul, care să certifice faptul că persoana a reclamat pierderea, furtul sau, după caz, distrugerea armei, organele poliţiei de frontieră având obligaţia să facă menţiune despre aceasta în documentul de călătorie şi să informeze în scris Inspectoratul General al Poliţiei Române.

• Apreciez 1
Publicat

Sunt doar cateva cazuri in care poti iesi legal cu arme letale din tara: ca vanator cu o invitatie scrisa din partea unei asociatii de vanatoare din tara de destinatie, la concursuri de tir, tot cu invitatie si c-am atat, in UE sunt putine tari unde sunt permise armele cu bila de cauciuc, trebuie sa intrebi la ambasada tariI de destinatie (de unde va trebui banuiesc) sa obtii acordul lor, si de asemenea al tarilor pe care le tranzitezi, altfel risti sa te supui legislatiei specifice tarii unde esti depistat cu arma.

• Moderator
Publicat

In Spania, armele neletale cu bile/proiectile din cauciuc sau care pulverizeaza substante iritant-lacrimogene sunt autorizate exclusiv pentru uzul organelor de politie sau armata. In schimb, se pot cumpara doar "cu buletinul" arme neletale care produc zgomot (detonatoare).

Publicat

Salut. Ocupatia mea este in domeniul religios evreiesc, iar "shinja" este cuvantul japonez pentru "credincios".

Imi plac artele martiale, in special cele japoneze, mai ales Kenjutsu (arta luptei cu sabia "de samurai"), pe care o consider cea mai nobila arta martiala din lume.

Dar, ca lupta corp la corp, propun sistemele israeliene antitero sau de autoaparare civila: krav maga, kapap, haganah... etc.

Azi am reusit sa dau de un politist de frontiera, care in sfarsit m-a lamurit in legatura cu armele NEletale in UE. A zis, ca in UE nu am nevoie, decat de permisul de port arma la iesire si la intrare in Romania. Singura exceptie in UE, este Austria, care are o legislatie mai stricta si cere sa se obtina autorizatie de la ei, inainte de a trece granita austriaca cu arma neletala.

Va multumesc tuturor ptr ajutor.

Publicat (modificat)

m-am gindit eu ca shinja se refera la artele martiale strins legate de religie :)

stiam ca exista si o universitate care preda artele martiale vazute si interpretate prin prisma crestinismului.

Modificat de maxu08
Publicat

În conformitate cu H.G.nr.707/2006, privind Regulamentul de aplicare al Codului Vamal al României,articolul 156, persoanele fizice române sau străine au obligaţia de a declara la autoritatea vamală şi de a depune, la biroul vamal de intrare/ieşire în/din România, o declaraţie vamală scrisa în toate cazurile de introducere sau scoatere a armelor letale, definite potrivit Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Posesorii armelor neletale pot tranzita teritoriile statelor membre ale Uniunii Europene cu aceste arme, în baza certificatului de deținător. Certificatul de deținător conferă titularului dreptul de deținere, port și folosire a armelor, înscrise în acest document, în condițiile prevăzute de lege.

Deci sa inteleg daca este vorba de un spray cu piper,daca o persoana are permis legal,nu e nevoie sa il declare nu?Certificatul de detinator trebuie sa fie in UE?

Trebuia declarat si la compania aeriana?Am vazut ca unele companii pot refuza un spray cu piper la bagajul de cala pe motiv ca poate exploda,din cate stiu in avion nu este permis orice arma letala sau neletala,chiar si cu certificat de detinator.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Din pacate, la chestiunile legate de aeroport nu ma pricep. Ce stiu, este ca, pentru sprayuri nu e nevoie de nici-un act, cel putin in sensul detinerii sau purtarii. Totusi, cred, ca ar trebui consultati intai companiile aeriene sau aeropoartele inainte de a merge in calatorie ducand cu noi asa ceva.

Eu insumi, ma intreb, daca o arma neletala (in cazul meu pistol pe bile de cauciuc), poate fi transportata in bagajul de cala?

Publicat (modificat)

Eu zic sa nu risti, infractiunile de terorism sunt prevazute cu pedepse foarte mari.

Cel care iti verifica bagajul nu are de unde sa stie ca este pistol cu bile.

Modificat de Elvis
Publicat

Eu l-am avertizat, de exemplu in Italia sunt interzise armele cu munitie neletala(cauciuc) nu exista asa ceva pentru civili, au acces sub diferite forme la arme letale dar nu in calibre militare de ex nu pot detine pistoale in cal.9x19 doar in 9x21, de accea l-am sfatuit sa se adreseze punctual ambasadei tari de destinatie si a celor de tranzit de unde o sa aiba cele mai bune informatii, altfel e treaba lui cum va raspunde in fata legilor care difera de la o tara la alta.

Publicat

Fara informatii sigure, in NICI-UN caz nu e voie sa incerce cineva sa se "prezinte" in vre-o vama sau la vre-un aeroport cu vre-un fel de arma si nici macar alte dispozitive de autoaparare indiferent ca trebuie sau nu supuse autorizarii. Eu merg regulat in Israel, si pot spune, ca e cea mai sigura linie aeriana din lume, tocmai din cauza verificarilor foarte amanuntite. "Doamne fereste" sa gaseasca la cineva chiar si o forfecuta de unghii sau o mica surubelnita... etc. la un moment dat am fost de fata cand unui cetatean roman, care traia in Austria si lucra in Anglia, pentru ca li s-a parut suspect, i-au verificat si sandalele pe interior ptr substante chimice sau biologice. (nu mai vorbesc de faptul, ca a fost dus intr-o incapere unde a fost dezbracat la piele, si interogat cca 3 ore).

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Am achiziţionat recent un aparat electroşoc pentru autoapărare şi doresc să ştiu dacă se poate trece graniţa cu el. Încep studiile în Anglia anul acesta şi vreau să duc electroşocul cu mine. Se poate?

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua, sunt posesor de arma neletala si as dori sa plec intr-o calatorie in UE. 

Conform legislatiei se poate calatori cu arma neletala in UE doar cu permisul de portarma si eventual anuntarea in prealabil la serviciul arme si munitii impreuna cu prezentarea la vama a armei atat la iesire cat si la intrare. Am intrebat mai multe organe de politie si de asemenea am sunat si la vama nadlac si mi s-a spus ca nu se poate, dar fara sa mi se dea o motivatie clara.

Intrebarea mea este daca se poate sau nu calatori in UE cu arma neletala si care este procedura. Va multumesc

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.