Jump to content
POLITISTI.ro

Permis retinut, dovada de circulatie, drept de circulatie in strainatate


kappy666

Recommended Posts

Buna ziua,
Anul trecut am fost implicat intr-un incident soldat cu vatamarea persoanei,respectiv 4 zile de ingrijiri medicale.
Faptele:

Eram "oprit" cu motorul pornit,ac pornit(era vara) pe partea dreapta asteptand pe cineva;a venit persoana respectiva,s-a urcat,moment in care au venit 2 domni de la politia locala solicitandu-mi actele.M-am intins spre torpedou sa caut,am inceput sa scotocesc dupa acte si am luat piciorul de pe abreiaj(masina fiind in viteza,ma pregateam sa plec)...masina s-a oprit pe piciorul unuia dintre politisti(dansul asa pretinde).Am repornit motorul,am miscat masina.S-a sunat la 112,salvare,politie,etc
Mi-a fost retinut permisul cu drept de a conduce si posibilitatea prelungirii dovezii la 30 zile  fiind si suspect in dosar pt ultraj.
A trecut un an,abia acum o luna mi s-a spus ca am calitatea de suspect in dosarul de ultraj,nici o solutionare pana cum cele 2 dosare judecandu-se impreuna.
Nu stiu ce declaratii a dat partea vatamata,nu stiu daca are pretentii,nu stiu nimic despre dosar deoarece a refuzat sa ne intalnim.
Sunt total confuz in ceea ce priveste dreptul de circulatie.Mi-a fost retinut permisul dar am in continuare dreptul de a conduce(cu dovada) dar nu  am acest drept in strainatate.de ce?

1 Dreptul de a conduce mi-a fost suspendat doar in strainatate?

2 Pt Ro,s-a facut o concesie iar eu pot sa circul in baza acestei dovezi?
3 Pot face o solicitare(catre cine) pt a mi se acorda dreptul de a conduce in strainatate?
 

Link to comment

Încă nu ti-a fost suspendat permisul. Ce frumos suna povestea ta. Așteaptă se lucreaza pentru tine. Te sfătuiesc să îți cauți un avocat.

  • Upvote 1
Link to comment

Încă nu ti-a fost suspendat permisul. Ce frumos suna povestea ta. Așteaptă se lucreaza pentru tine. Te sfătuiesc să îți cauți un avocat.

Am fost incadrat la 54/1 oug 195/2002,art 257/ alin1si 4 raportat la art 193 alin 2 din noul CPP.

Povestea este mai lunga, implicand si plangerea mea penala privind abuzul in serviciu,comportamentul domnului politist local,martorii din public care au depus marturie despre comportamentul sau si care au relatat evenimentele.Am considerat ca nu aceste aspecte merita mentionate in aceasta poveste...

Nedumerirea mea este legata de dreptul de a conduce.Daca am inteles bine,permisul mi-a fost retinut dar dreptul de a conduce mi-a fost restrictionat doar in strainatate?

Ce pot face sa recapat acest drept?

Multumesc pt raspunsul prompt si pt munca pe care o depuneti.

ps:voi lua legatura cu un avocat

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.