Jump to content
POLITISTI.ro

Biroul Înmatriculari Auto

Postare recomandată

Publicat (modificat)

nu vrei sa stii ce am patit astazi :) ca tot vorbim de inmatriculari. Am mers la ora 12 am luat bilet de ordine de la inmatriculari ca sa imi schimb talonul.Aveam numarul 133 , la ora 15:30 s-a inchis ghereta,exact la numarul 132 =)) si mi s-a zis frumos sa plec acasa ca s-a inchis(bineinteles o domnisoara blonda a intrat fara nr fara nimic si a ramas acolo dupa 132), sa vin maine sa iau alt bilet ca asta nu mai e valabil,maine bineinteles ca o sa fie plin de samsari si d-astia cu firmele de inmatriculari care stau cu zecile de minute in birou,deci mai pierd o zi.Macar sa fie toate actele in regula...

Modificat de CristiXP
Publicat

o situatie similara am avut'o si eu acum cativa ani de zile... tocmai venisera numere de la leasing, de cateva zile, cerute preferential, si la un moment dat mergand in trafic, il vad pe cel din fata mea ca avea fix acelasi numar. alt model de masina, alta mancare de peste. ne-am claxonat, oprit, uitat unii la altii, amuzat de situatie si ne'am urat unul altuia "rezolvare placuta"... acum ma gandesc ca poate nu am facut bine....

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Vreau sa cumpar o masina de la o persoana care a adus-o din Germania; intre timp persoana respectiva a luat numere rosii de 2 ori, maine urmeaza sa mearga la R.A.R. pt cartea masini, apoi sa facem contractul de vanzare cumparare, adica s-o cumpar eu. Eu o sa-i platesc taxa (de poluare) si toate cele, intrebarea este: eu, dupa ce o cumpar mai trebuie sa ajung la R.A.R. cu masina? Si daca da, pt ce anume si ce taxe as mai plati in cazul acesta?

Astept raspunsul cu nerabdare!

Cu stima, multumesc!

Publicat (modificat)

as vrea sa stiu cat timp pot sa circul cu o masina dak nu sunt propietarul ei in talon?..,.mentionez k masina e inmatriculata in RO in jud timis ,iar eu sunt din alt judet...habar nu am cine e propietarul si n.am idee cum sa dau de el....ce as putea sa patesc dak merg asa q masina ,avand toate celelalte acte ale masinii valabile?..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. multumesc anticipat pt raspunsurii!!!!

Modificat de micho
  • Moderator
Publicat

maria22

Daca persoana de la care cumperi masina merge la RAR pentru obtinerea cartii de identitate, iar cu aceasta ocazie efectueaza Inspectia Tehnica Periodica si obtine certificatul de autenticitate al vehiculului, nu mai e nevoie sa mergi si tu la RAR.

Gasesti aici

micho

Legea prevede obligatia de perfectare a actelor in 30 zile de la cumparare, iar nerespectarea acesteia se sanctioneaza contraventional cu amenda si retinerea certificatului pana la perfectarea actelor

Publicat (modificat)

micho, care e baza legala prin care ai intrat in posesia acestui autovehicul?

Modificat de Cromatic
Publicat

masina mi.a lasat.o un var .....nu am nici eu si nici el vreun contract de vanzare-cumparare.....el cand a luat masina a facut schimb pe schimb cu alta masina.....deci nu am nicio baza legala de intrare in posesie a acestui autovehicul......

p.s partea buna e: ca nu mai trebuie sa platesc impozitul ,iar partea rea e ca pot sa raman fara talon

Publicat

...habar nu am cine e propietarul si n.am idee cum sa dau de el...

In certificatul de inmatriculare exista inscrisa adresa de domiciliu a proprietarului.

Neexistand un contract de vanzare-cumparare, cele 30 de zile nu-si mai au rostul pentru ca nu exista o data de referinta.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.As dori sa stiu ce trebuie facut in cazul unei vanzari cumparari al unui auto deja inmatriculat in Ro. Ce acte trebuie facute atat de cumparator cat si de vanzator..Cumparatorul va pastra numerele.Poate si niste preturi pt certificatul nou etc..Multumesc

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara !

Am o intrebare... Mama mea este surdo-muta, nu are permis si vreau sa cumpar o masina de la cineva, care nu mai are numere. O pot inmatricula pe numele ei? Daca da ce beneficii am? Scap doar de impozit sau si de altceva? :blink:

Modificat de Catalin
Te rog foloseste fontul normal. Daca fiecare am scrie cu un alt font, parcurgerea posturilor ar deveni obositoare.
Publicat

buna ziua

sunt propietar unei masini de 4 ani cu nr de grecia as vrea sa stiu ce acte imi trebuie ca sa o inmarticulez in romania si daca trebuie sa platesc aceeasi taxa ca si cei care le cumpara din europa numai de o luna sau doua cat ar fii taxa masina e din 2005 1400 motoe euro 4 si noxe 154 multumesc mult si daca nu pot sa vin eu in tara pot sa fac o procura pe alcineva ca sa o inmarticuleze pe numele meu multumesc inca odata astept raspuns

• Moderator
Publicat

Politia Romana nu are atributii in activitatea de stabilire sau colectare a taxelor si impozitelor, prin urmare nu putem sa va informam, ce taxe, cuantumul acestora, accize, etc. trebuiesc platite pentru inmatriculare.

Te putem indruma la pagina oficiala a Ministerului de Finante unde se calculeaza aceasta Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule

• Moderator
Publicat

AndreeaDeea

A doua parte a mesajului meu e valabila si pentru cazul tau. Trebuie sa te interesezi la ANAF (Administratia FInanciara), intrucat politistii nu au legatura cu acest domeniu.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Am si eu o intrebare destul de urgenta.Vreau sa obtin numerele rosii(provizorii)pentru o masina inmatriculata in Italia dar cu proprietar roman.Eu sunt din Prahova si proprietarul este din alt judet.Pot sa scot numerele rosii in Prahova daca am o inputernicire de la notar?Orice sugestie mi-ar fi de folos.Multumesc!

Publicat

Nu. Din câte știu eu nu poți, decât în calitate de proprietar.

AUTORIZAREA PROVIZORIE

VEHICUL NEINMATRICULAT

Documente necesare:

a)cererea solicitantului;

b )dovada asigurarii obligatorii de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, in termenul de valabilitate al acesteia;

c)dovada de plata a taxei de autorizare provizorie a circulatiei;

d)copii ale documentelor care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului;

e)actul de identitate al solicitantului, in original şi in copie;

f)dovada de plata a contravalorii placutelor cu numar provizoriu şi a garantiei de returnare a acestora;

g)dovada de plata a contravalorii autorizatiei de circulatie provizorie;

h)copia declaratiei vamale pentru vehiculele de provenienta straina pentru care se solicita inmatricularea in Romania, cu exceptia primei autorizari

Publicat (modificat)

Deci proprietarul(personal) poate face inscrierea provizorie in judetul Prahova chiar daca nu are mutatia aici?!

Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Modificat de ana888
Publicat (modificat)

Nu. Nu se poate. Conform art.1/alin.2 din OMAI NR.1501-2006 PROCEDURA INMATRICULARII, INREGISTRARII, RADIERII VEHICULELOR este stipulat clar faptul că înmatricularea, radierea, autorizarea provizorie sau pentru probe se efectueazã de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, în a cãror raza de competenta proprietarii isi au domiciliul sau sediul ori resedinta.

Modificat de Dan
Publicat

Deci...Daca face viza de flotant pt schimbarea domiciliului pe o anumita perioada(ex.6 luni sau un an) merge.Multumesc foarte mult pentru informatii.Mi-ati fost de mare ajutor.

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua!

Am cumparat si eu o masina adusa din Spania,am mers cu ea la RAR, am facut toate demersurile pentru a o inmatricula in Romania,ba chiar am platit si taxa de prima inmatriculare iar cand am mers la politie cu dosarul mi s-a spus ca nu e bun fiscalul.Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc pentru raspuns

• Moderator
Publicat

Mașina ai cumpărat-o tu din Spania, sau ai cumpărat mașina de la un cetățean român care a adus-o din Spania?

Publicat (modificat)

Am cumparat-o de la un catatean roman care a adus-o din Spania.

Modificat de rocsanna

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.