Jump to content
POLITISTI.ro

Biroul Înmatriculari Auto


Camelia S

Recommended Posts

Buna ziua tuturor ,

Îndraznesc sa va adresez o întrebare oarecum "tehnica". Iata despre ce este vorba :

Situatia :

În luna martie mama mea a cumparat un autoturism. Au fost întocmite actele de vânzare-cumparare,mama a declarat masina la Administratia Financiara...dupa care s-a întors în Germania (mama locuieste acolo de multi ani). Autoturismul a ramas în Bucuresti,în garaj,urmând ca la urmatoarea întoarcere a mamei în Bucuresti sa faca demersurile pentru înmatriculare. Problema este urmatoarea : în ultimele 6 luni (deci de când a fost achizitionata masina) mama a venit numai o data în tara,în week-end,si nu a putut face înmatricularea.

Întrebarea : ce trebuie facut pentru înmatriculare,tinând cont de faptul ca mama nu poate veni -pâna anul viitor- decât eventual într-un week-end (deci birouri închise la Înmatriculari). Eventual,daca îmi puteti da un sfat,doua,noua ... :emo-yessir:

Va multumesc pentru rabdarea de a citi,si va rog sa ma scuzati daca un subiect asemanator va fi fost abordat.

Multumesc.

Link to comment

Da,masina a fost cumparata din Bucuresti,înmatriculata în Bucuresti.

Cumparase masina pentru a o avea când vine aici,dar între timp lucrurile s-au schimbat...

Edited by Camelia S
Link to comment
 • Moderator

Inseamna ca masina este deja inmatriculata si doresti sa faci transcrierea dreptului de proprietate.

Daca ai o procură specială autentificată de notarul public poti parcurge urmatoarele etape in locul mamei tale:

 • Obţinerea certificatului de autenticitate şi a inspecţiei tehnice periodice (ITP) de la Registrul Auto Roman(RAR).
 • Completarea tipizatelor (fişa de înmatriculare şi cererea de înmatriculare). Le poti descarca de aici: Fişă înmatriculare si Cerere înmatriculare (Persoană Fizică)
 • Obţinerea vizei de la organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale (DITL) de la locul de domiciliu.
 • Achitarea taxei de înmatriculare de 52 lei în cazul vehiculelor cu masa mai mică sau egală cu 3500 kg sau de 125 lei în cazul vehiculelor cu masa mai mare de 3500 kg. Aceasta se poate achita la CEC sau Dir. taxe locale.
 • Achitarea contravalorii certificatului de înmatriculare de 37 lei la CEC sau BCR.
 • Încheierea asigurării obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de circulaţie. Se incheie pe o perioadă de minimum şase luni la orice societate de asigurări.
 • Copierea documentelor originale acolo unde este cazul.
 • Depunerea dosarului de înmatriculare/transcriere la ghişeul de inmatriculari. Aici este necesara procura specială autentificată de notarul public.

Link to comment
 • Moderator

daca proprietarul se afla in strainatate, tr sa se adreseze misiunii diplomatice romanesti din tara respectiva, pentru a incheia procura respectiva. orice act incheiat de un notar strain, nu produce efecte decat pe teritoriul tarii respective, daca nu este urmata o procedura speciala, de obicei foarte greoaie.

Link to comment
 • 1 month later...

am si eu o mare problema !sunt putin nedumerit in ceea ce priveste pasii pt inmatricularea unei masini.

-in ianuarie 2010 persoana A. a cumparat o masina din germania.a aduso pe roti cu numere si acte de tol si tot ce trebuie.

-tot in ianuarie2010 persoana A.a vandut masina catre persoana B.care a luat de 3 ori numere rosii

-la 1 septembrie 2010 persoana B. mi-a vandut mie masina facand cu el un contract de vanzare cumparare

-am facut o programare la rar pentru a ii face civ autentificare si stabilirea normei de poluare pt plata taxei de prima inmatriculare.,urmand sa merg cu masina la rar peste o sapt.

acum am aflat ca imi trebuie printre altele si o stampila fiscala de la cel care am cumparat masina cat si de la mine pe fisa de inmatriculare.

avan in vedere ca masina nu a fost teoretic inscrisa in circulatie si a avut doar scoase numere temporare de 3 ori de persoana B.,imi trebuie si stampila e la el de la primarie???sau de la persoana A. care a aduso si are acte cu neamtul?sau imi e deajuns o stampila pt luarea in evidenta de la administratia fiscala de la mine de la primarie?

va rog mult sa ma ajutati!din cate am inteles persoana B. de la care am cumparat direct masina si care a scos n umere temporare e 3 ori are datorii la primarie.

sunt disperat ca nu prea stiu ce am de facut si in afara faptului ca am dat o gramada de bani pe masina,trebuie sa platesc si taxa rar si taa de poluare care nu sunt tocmai mici,sa fiu pus in situatia de a n u o putea inmatricula.poate ma ajuta cineva ce am de facut,ce acte i-mi trebuiesc si pasii la zi pe care trebuie sa ii urmez pentru a imi inmatricula masina.va multumesc anticipat si astept nerabator raspunsurile voastre mai ales ca timpul este foarte scurt !

Link to comment
 • Moderator

niky, intradevar iti trebuie viza de la fincanciar pe fisa de inmatriculare si pentru persoana B.

Daca nu poti obtine aceasta viza (persoana are datorii neachitate) trebuie sa-l actionezi in judecata. Doar asa vei rezolva problema.

Bafta!

Link to comment

referitor la inmatriculare am si eu o problema.am cumparat o masina adusa din elvetia si vreau sa o inmatriculez dar cei de la circulatie imi cer si o copie a declaratiei vamale sau a taxei vamale platite.Din pacate acel act nu a ajuns la mine iar persoana care mi-a vandut masina a plecat dinnnou din tara.Unde as putea scoate o copie a acelui act sau cum as putea proceda pt a rezolva problema?sau unde m-as putea adresa pt a cere mai multe informatii pt a-mi putea rezolva problema.Va multumesc

Link to comment
 • Member

Cand ati cumparat-o, anul acesta? Taxa vamala nu se mai plateste, doar un act sa reiasa pe unde a intrat auto in tara, factura din Elvetia, aceste documente trebuiau sa le luati de la cel care achizitionat auto, poate a adus mai multe masini si a uitat sa va dea o copie dupa respectivul act( declaratie vamala)

Link to comment

am inteles ca trebuie stampila de la b pe fisa auto!multumesc pt raspuns!inseamna ca am puso!!!teoretic eu ar trebui sa ii platesc amenzile persoanei B deoarece aceasta se afla in imposibilitate de plata sau sa nu mai inscriu masina deoarece pana il dau eu in judecata si primesc o rezolvare finala ....expira rar epira tot!dar ar mai fi o solutie???ma gandesc ca e o chestie de moralitate si as pute sa merg in audienta la primarul domnului b si sa ii spun ca e o chestie de moralitate...ca imi ingradeste un drept pentru care eu nu am nici o vina.sa nu ii elibereze pt neplata amenzilor lui doar persoanei b nici un act insa acest act imi trebuie mine si nu lui! am uitat sa mai spun ceva....persoana b cu care am discutat despre asta mi-a spus ca la primarie la el nu a fos tuata in evidenta decat temporar.mai precis atunci cand a luat numere rosii i sa facut o notificare cand a platit ca e temporar.???si inca ceva....pai persoana b avea amenzi si cand a luat numere rosii si a pus stampila pe fisa auto???deci???stie cineva ce solutii am?

Link to comment
 • Moderator

În niciun caz, să nu-i plătești tu datoriile la primărie!

Mergi în audiență la directorul de acolo, de la taxe și impozite. Și dacă nu rezolvi, acționează-l în judecată, nu e un proces complicat, care să dureze așa mult.

Link to comment

teoretic ideea este buna dar fara finalitate practica. Nimeni din finante nu va avea "balls" sa actioneze in ideea de a returna sau scuti pe cineva de taxe sau impozite pentru simplul motiv ca va dori sa aibe fundul acoperit ca respectiva Curte de Conturi sa nu il ia de urechi. Sau DNA de catuse. Singurul raspuns pe care il vei primi este "obtine o sentinta judecatoreasca". Vedeti situatia cu taxa de prima inmatriculare - nimeni nu va returna taxa chiar daca ai dreptate si chiart daca exista decizii ale instantelor in acest sens, pina nu vei prezenta o sentinta cu numele tau pe ea nu te va baga nimeni in seama :)

procesul nu stiu cit va dura dar primul termen de judecata in Bucuresti il vei primi in 2011 in aprilie, daca ai noroc :)

Link to comment

multumesc mult pt raspunsuri

am rezolvat pana la urma.avea datorii 5 mil.a pus el 3 si eu 2.acum am obtinut stampila pe fisa e inmatriculare in dreptul lui.urmea za sa merg sa o pun si in dreptul meu.cat timp are valabilitate??mentionez ca este din acelasi judet cu mine si am inteles ca nu imi trebuie si certificat fiscal.e la mine de la primarie e nevoie doar de acceiasi stampila si data plus semnatura sau si certificat fiscal?saptamana asta care vine sunt programat la rar.apoi am inteles ca trebuie sa merg la un birou de acte si apoi merg sa platesc taxa de poluare.poate ma mai ajutati si pe mine sa imi fac rost e toate actele in regula ca nu as vrea sa fiu intors dupa nu stiu ce chitanta sau stampila.multumesc mult inca o data!!

Link to comment
 • Moderator

...asa traiesc si bisnitarii astia, "mananca" si gura lor o paine de pe cetatenii onesti care le platesc amenzile...ner.gifEu am avut o cunostinta care a patit exact acelasi lucru...un simplu sms cu continutul art. 215, alin.3 din Codul Penal l-a facut brusc sa isi plateasca datoriile pe domnul bisnitar si sa obtina certificatul de atestare fiscala. Prietenii stiu de ce.

naughty.gif Nu le mai platiti fratilor datoriile nenorocitilor astora...si intrebati inainte de a cumpara o masina de certificatul fiscal. Nu o cumparati ca apoi sa stati sa le platiti amenzile, ca deh, in judecata e greu sa va duceti, pentru a va vedea cu masina inmatriculata.

Cu stima.

Edited by Kmcoio
Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua!Am cumparat o masina in 2008 de la un intermediat, am facut contract V-C cu proptietarul ,mi-a sris si semat pe certificat "instrainat catre",mi-a dat si cartea,urmand ca sa mergem intr-o alta zi sa ii puna viza pe fisa de inmatriculare (ca era pimaria in campanie electorala),a tecut ceva vreme si proprietarul nu am ai vrut sa imi dea fisa pe motiv ca RAR-ul i-a retinut o masina pe care o luase la scimb cu masina mea .dupa 5 ani s-a hotatrat sa imi dea fisa fiscala de inmatriculare dar sa patesc eu impozitul pe masina 2500 lei cu penalizari si majorari.Dar financiarul nu imi vizeaza fisa ca el are datori la alte masini in valoare de 12000 lei.Este normal asa?odata ce este achitata taxa pe un bun se poate scoate de la impozit acel bun?

cum sa procedez?

Link to comment
 • Member

Pathfinder, am pretentii la tine, observ ca ai + in fata.

Cum sa crezi asemenea porcarii?

Este clar ca un dobitoc de asa zis reporter nu are ce face si filmeaza si el 2 masini care sigur au imprumutat numarul de inmatriculare una de la cealalta.(am observat ca unul din numere are Ro cu tricolor si celalalt cu UE)

Acelasi lucru e valabil si in fotografia cu Volvo, pe care am vazut-o si eu pe facebook si in topicul careia am putut observa cum niste frustrati descoperisera Teoria Conspiratiei.

Hai sa nu mai punem botul la toate prostiile ca maine fac si eu un video in care sa apara 2 masini cu aceleasi placute de inmatriculare.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Am zis eu ca le cred?? ...eu sunt convins ca nu se pot emite 2 numere de inmatriculare la fel.....nu vad ce esti asa indignat.....am cerut doar pareri dc se fac lucrurile astea si cum le putem descoperi....ai o problema existentiala...

Link to comment

eu am gasit pana acum doua astfel de cazuri . in primul caz masina clona era furata iar in cel de-al doilea caz o persoana care avea doua seturi de numere a folosit unul la o dacia solenza care era in regula, iar al doilea set l-a folosit la un autoturism bmw pentru ca nu avea bani sa plateasca taxa de inmatriculare. De aceea e bine sa verificam daca numarul de identificare mentionat in documente coincide cu cel imprimat pe caroseria autoturismului.

 • Upvote 2
Link to comment

Omul ti-a zis destul de concret... Ca politist nu mai pui botul la vrajeli de-astea, intelegi? In filmulet sunt clar puse numerele noi obtinute prin declararea celor vechi pierdute... iar masina care le are pe cele vechi montate sta pe loc. Cameramanul de ocazie stie exact momentul cand o sa apara dupa colt masina cu aceleasi numere, ba mai mult are si curaj sa coboare din masina sa le filmeze cu telefonul... Intelegi de ce te-a ”certat” colegul? E destul de clara si puerila situatia...

Iar poza cu Volvo e facuta in Bucuresti, undeva in zona service-urilor de la Ilioara. Acolo e o zona nu prea rezidentiala, iar auto este (daca nu e facatura) cel mai sigur o clona. Sunt foarte greu de descoperit clonele, iar de cele mai multe ori proprietarii sesizeaza aspectele cand se intalnesc in trafic...

Am avut o situatie acum un an jumate prin Dorobanti cu un CLS de Arad... L-au sunat prietenii sa il intrebe ce face prin Bucuresti, si pt ca omul a iesit in fata casei sa fie sigur ca masina lui e cu el in Arad, a sunat mai apoi la Politie. Panda a durat 2 ore si a aparut si soferul clonei care o cumparase la sfert de pret...

 • Upvote 2
Link to comment

Poliţia Capitalei: "Se colaborează inclusiv cu Interpolul"

"Autoturismul Volvo în cauză a fost sigilat şi ridicat încă din ziua aceea. Se fac cercetări în vederea stabilirii situaţiei şi proprietarului de drept. Se colaborează inclusiv cu Interpolul", a explicat pentru gândul Diana Sarca, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei.

http://www.gandul.info/news/operatiunea-masina-clonata-bucuresteanul-care-a-confiscat-o-masina-clonata-si-reteaua-din-care-faceau-parte-si-politisti-9349179

Link to comment
 • Moderator

Eu spun doar ca astfel de cazuri sunt doar dovezi ale "eficientei crescute" aparute in urma transferului seviciilor de inmatriculari din curtea Politiei Romane, in subordinea si coordonarea Prefecturilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.