Jump to content
POLITISTI.ro

Presedintele a discutat cu reprezentantii CNP

Postare recomandată

Publicat

@Rookie.

Ramai cu parerea ta, iar eu cu a mea... Mai multe vezi aici : http://www.cnpromani...hp?readmore=155

In legatura cu retragerea din CNP este de asemenea dreptul fiecaruia. Si eu ma retrag din Sindicat unde platesc o cotizatie de 2,5 ori mai mare ca la CNP.

Numai bine!

Domnule radusandu va marturisesc ca nu ma mira comportamentul CNP.

Ati reusit sa distrugeti prin actiunea necugetata a dvs , protocoalele semnate intre sindicate si CNP la nivel de judet.

Va intreb cum nu i s-a uscat mana domnului Dobrescu, cand a dat noroc cu omul care a terfelit in premiera si intr-un mod grosolan mandria tuturor membrilor pe care zice ca ii reprezinta, nu decat pe cea a celor care au participat la protest.. Mai bine si-o taia din umar.

Inca odata sa va fie rusine!!!!!!!!

• Moderator
Publicat

Domnule radusandu,

CNP-ul este absolut sigur ca politistii care au scandat si cei care au aruncat caschetele spre Palatul Cotroceni nu sunt membrii ai organizatiei profesionale?

Nu cred.

Indiferent de comportamentul acestora, dvs. trebuie sa le aparati interesele si gresiti enorm cand incercati sa va deziceti de actiunile lor, intrucat oamenii aia platesc cotizatie.

Conducerea CNP-ului dovedeste imaturitate prin aceste actiuni de culpabilizare a politistilor ce au participat la protestul din 24 septembrie.

Publicat

Stimati colegi, am lasat ca dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni Presedinte-C.N.P. sa treaca macar 24 de ore ( intodeauna la un cadavru necropsia se face dupa o zi, ca nu cumva sa fie in viata si sa-l omoare prin aceea activitate ) si am vrut sa va ce s-a stabilit . Am tras unele concluzii : 1. Basescu a profitat de rivalitatea dintre C.N.P si SNPPC (dupa principiul ,,divide et impera,,) i-a chemat pe primii la un ceai, au stat de vorba ca doua matusi de la tara ,la o barfa si nu au stabilit nimic concret. 2. C.N.P. se infoaie ca un curcan pentru meritul acestei intalniri, desi nu vad motivul, a fost doar o vizita care a dat satisfactie presidentului, ca au mers politisti sa se caciuleasca. 3.De vina este faptul ca C.N.P. isi aroga statutul de asociatie profesionala ,impus priin cadrul legal care il face parte integranta si implicit obedient M.A.I. recte Presedintelui . 4. De vina suntem doar noi dragi colegi , daca ne-am retrage toti din aceasta asociatie CARE NU REPREZINTA BREASLA, acestia nu ar mai avea obiectul muncii .5. Este reprobabil, strigator la cer, ca vicepresedintele Corpului, d-l Asofronie, alias ,,mediatorul ,, sa declare la Realitatea TV, dupa intalnire, ca drepturile salariale ale politistilor au fost atinse doar tangential, ca el nu este sindicat , dar stimabile lider oare nu realizezi ca UN CAL SUBNUTRIT NU POATE TRAGE CARUTA, deci si politistii saraciti pana dupa limita de subzistenta nu au cum sa dea randamentul profesional optim . Concluzia : faceti toti cereri de iesire din C.N.P. nu are rost sa le dam importanta pe care nu o au si pe care ar trebui sa o impuna... nu merita nici macar sa asteptam alegerile C.N.P. pentru a nu mai alege acesti lideri .

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Domnilor colegi,

Nu vreau sa va supar dar as vrea sa vad si eu un Punct de Vedere al oricarui sindicat, referitor la Proiectul privind noua lege de salarizare unitara, ce se va aplica in 2011.

Nu numai lozinci, si sa ne dam cu parerea inutil pe forumuri ci si propuneri pertinente.

Ati studiat cu atentie acest Proiect, ce propuneri ati facut la discutia deschisa pe acest site sau pe site-ul CNP?

La adresa de mai jos puteti citi Extras din Punctul de Vedere inaintat de CNP :

http://radualexandrucnp.blogspot.com/

Modificat de radusandu
Publicat

Domnule rausandu era vorba de tradarea domnului Dobrescu, lasati petradele de consternare ca nu mai tine. :angry:

Publicat

Dl. radusandu, asta cu propunerile e galgara, ne racim gura degeaba.

Cei care ne conduc nu au luat si nici nu o sa ia in seama astfel de propuneri. Se merge pe principiul "cainii latra, ursul merge".

Daca dvs. cei din conducera CNP-ului nu ati simtit efectele reducerilor salariale din fotoliile caldute pe care le ocupati, trebuie macar sa incercati sa va imaginati situatia noastra, a celor ce cotizeaza pt bunastarea dvs.

Eu propun sa ne vedem cu toti pe 7 in Bucuresti, sa-i dam jos pe infractori. :angry:

• Membru
Publicat

Totodată (presedintele) a spus că susţine şi este de acord iniţiativele C.N.P. în ceea ce priveşte atribuţiile legale ale acestuia

Acesta este principalul motiv al CNP-istilor pentru care v-ati ploconit in fata presedintelui, chiar daca ati dat un ditamai comunicatul steril, ce in fond nu spune mai nimic. Dvs. sunteti preocupati numai despre sporirea puterii pentru acest apendice al MAI, ce se denumeste CNP.

Chiar si din acest comunicat ne putem da seama cam cat de preocupati sunteti de problemele celor de rand, a palmasilor. Daca veti citi cu atentie acel comunicat va puteti da seama cam cat de mult s-a discutat despre coeficientii de salarizare pentru agenti, din moment ce chiar si in comunicat s-a amintit asa in fuga despre necesitatea cresterii acestora. O mentiune doar pentru a da bine, fara niciun fel de detalii, valori ale coeficientilor propuse, etc.

In timp ce pentru ofiteri, din cate putem citi in comunicat, s-a tot discutat, deoarece vad ca ati prezentat si comparatii cu procurorii sau judecatorii, precum si diferenta dintre coeficientii de salarizare.

De aici ne putem da seama cam care au fost discutiile acolo si ce va intereseaza mai mult pe dvs. cei ce conduceti CNP-ul.

Lasand la o parte discutiile de acolo, cel mai important de retinut este acest comportament lipsit de onoare si verticalitate de care ati dat dovada, un comportament miselesc si nedemn pentru niste politisti.

Publicat

Ohooooo!!! Citesc si ma minunez !

A FOST REACTIVAT BEBE BOLSEVICU' IVANOVICI?!?!?!?!?

Publicat

@elvis.

Despre ce tradare vorbesti, domnule. Vino cu un punct de vedere pertinent sau doar te calauzesti doar dupa zvonuri si spusele lui Ionita...

Domnilor colegi, rog veniti si cu propuneri pertinente, nu numai cu acuze, sau poate ca asa vor cei dinn conducerea unor sindicate, care nu au vrut sa semneze acel Protocol de Colaborare dintre CNP si sindicate?

Astept si unele propuneri pertinente.

Numai bine!

• Membru
Publicat

Va dau eu propunere pertinenta...domnule Radu Sandu...ca organizatie profesionala care "aparati" drepturile politistilor, poate pe 7 octombrie ar trebui sa fiti cu noi la Cotroceni, scandand...de asemenea, inca o propunere...nu stati ca strutii ascunsi cand cei 6000 protesteaza dupa care fugiti repede la "stapan" sa ii pupati mana, profitand de actiunea unora pe care foamea i-a manat intr-acolo. Trei la mana, pentru mine C.N.P. si inclusiv domnia voastra sunteti persona non grata. Va multumesc pentru atentie!

Publicat

@kmcoio.

Daca faci atac la persoana, ca sa vorbim in termeni diplomatici sa stii ca si eu pot sa-ti spun ca esti ingrat.

Sunt de acord cu dvs mergem la miting, dar ce solicitam... sau doar strigam...apoi nu respectam legea, iar cetatenii de rand, ne catalogheaza...

Apropo, stii ca nu mai este mitingul pe 07.10.2010? Nu este timp de organizare, mai ales ca vor participa aproximativ 80.000 peraoane si de la mai multe federatii sindicale. Se va reprograma, la o data ulterioara, deoarece pe data de 05.10.2010 este programat mitingul celor din educatie.

Publicat

Sunt de acord cu dvs mergem la miting, dar ce solicitam... sau doar strigam...apoi nu respectam legea, iar cetatenii de rand, ne catalogheaza...

Observ ca CNP-ul a preluat ideile PDL-iste. Daca nu stiti pana acum, marea ilegalitate este doar o contraventie.

Nu stiti ce sa solicitati? E normal, pentru ca din birourile caldute si cu salariile din cotizatiile noastre, dvs. cei din condurerea CNP, nu simtit criza cum o simtim noi.

Onorabil din partea dvs. ar fi sa demisionati si sa lasati pe alti sa ne apere interesele.

Publicat (modificat)

@elvis.

Despre ce tradare vorbesti, domnule. Vino cu un punct de vedere pertinent sau doar te calauzesti doar dupa zvonuri si spusele lui Ionita...

Domnilor colegi, rog veniti si cu propuneri pertinente, nu numai cu acuze, sau poate ca asa vor cei dinn conducerea unor sindicate, care nu au vrut sa semneze acel Protocol de Colaborare dintre CNP si sindicate?

Ma calauzesc dupa ce vad la televizor si sa stiti ca vad foarte bine. Asta daca nu este o conspiratie si totate televiziunile dau anumite imagini trucate.

La aceste televiziuni, la toate, la investitrea noului ministru de interne, l-am vazut pe domnul Dobrescu in pozitia ghiocelului cum i-o s.........cum dadea mana cu base dupa ce acesta se pi.....e pe toata politia, inclusiv pe dumnealui domnul Dobrescu.

Ori domnul Dobrescu face urinoterapie ,yoga, ori uniforma lui de comisar sef viitor chestor este impermeabila.

Daca ar fi avut un minim de decenta ar fi trebuit sa nu participe la aceasta investire, si astfel ar fi evitat cel mai penibil moment din cariera lui ca sef CNP.

Dar nu a fost suficient, s-a mai dus si la palat sa ne umileasca pe toti.

Parerea mea este ca nu ne mai reprezinta pe noi muritorii de rand si trebuie schimbat cat mai curand, daca nu cumva i-a mai ramas o umbra de onoare si va demisiona singur.

Vis-a-vis de semnarea unor protocoale de colaborare ,dovediti ca sunteti rautacios. La Dolj s-a semnat un astfel de protocol cand dvs nici nu va trecea asta prin minte.

Modificat de Elvis
Publicat

Ce onoare Elvis mai vrei cand presedintele tarii nu o are daramite ...:emo-yessir:

• Moderator
Publicat

anca, de unde stii tu amanuntele acestea? :naughty:

Pentru cultura ta, Elvis nu este membru in sindicatul vamesului.

Publicat

La investirea noului ministru au fost si liderii prolex.

Ramai in topic ancuta te rog frumos. :ner:

Publicat

anca, de unde stii tu amanuntele acestea? :naughty:

Pentru cultura ta, Elvis nu este membru in sindicatul vamesului.

Stiu ca nu este membru in sindicatul lui Lincu. Este prim vicepresedinte la prolex - Vâlnei.

• Membru
Publicat (modificat)

@kmcoio.

Daca faci atac la persoana, ca sa vorbim in termeni diplomatici sa stii ca si eu pot sa-ti spun ca esti ingrat.

Apropo, stii ca nu mai este mitingul pe 07.10.2010? Nu este timp de organizare, mai ales ca vor participa aproximativ 80.000 peraoane si de la mai multe federatii sindicale. Se va reprograma, la o data ulterioara, deoarece pe data de 05.10.2010 este programat mitingul celor din educatie.

Adica, de ce sunt ingrat? CE a facut C.N.P. pentru mine ca persoana si pentru noi politistii ca grup de interese?

Ce solicitam la miting? Domnule, avem o lista foarte clara de revendicari, vad ca ne considerati niste urlatori care nu stiu ce vor...se vede cat respect aveti pentru noi.

Da, am auzit zvonuri ca nu mai este pe 07.10.2010. Este superb ceea ce se intampla, deoarece multi dintre noi au facut pe dracu in patru sa isi ia liber in ziua respectiva...si se pare ca "nu mai e timp de organizare".

Domnule Radusandu, C.N.P. exista datorita membrilor lui, cu sau voia lor, politistii... Nu ii tratati ca pe o masa de manevra si nu incercati sa ne duceti cu zaharelul folosind citate si vaitandu-va cat de mult se zbate CNP si cum noi astilalti, simpli cotizanti...stim doar sa :

- urlam fara a stii ce vrem.

- fim ingrati.

- sa punem intrebari care dor.

De asemenea, eu nu v-am atacat pe dvs. folosind cuvinte care nu fac onoare. Doar v-am declarat persona non grata. Aceasta expresie este intr-adevar diplomatica. INGRAT, in schimb, nu este.

Cu stima,

Un umil cotizant.

Modificat de Kmcoio
Publicat (modificat)

Stiu ca nu este membru in sindicatul lui Lincu. Este prim vicepresedinte la prolex - Vâlnei.

Sunteti intr-o nebuloasa, frumoasa domnisoara.

Pe langa faptul ca nu ati citit cum trebuia, am fost prim vicepresedinte la nivel national, sunteti in urma cu evenimentele.

Sindicatele PRO LEX din tara nu mai au nicio legatura cu SNPV ,,PRO LEX".

A fost si Valnei la inscaunare? Pe asta chiar ca nu o stiam.

PS. Am demisionat din functia de prim vicepresedinte. Si nu mi-a sugerat cineva.

Va vine sa credeti?

Modificat de Elvis
Publicat (modificat)

Eu sunt un cetatean din cei care cataloghiaza si le dau perfecta dreptate ca si multi alti cetateni de rind, politistilor care au protestat si te dezavuez pe tine si pe cei care iti seamana :naughty:

Modificat de dcrist
  • Apreciez 1
Publicat

La investirea noului ministru au fost si liderii prolex.

De unde stii?

Publicat (modificat)

Din transmisia directa si confirmarea pe care o puteti cere de la respectivii, la investire au fost si Vilnei si Lincu.

Ma intreb, de ce totusi acest forum trebuie sa se transforme intr-un duel pemanent anti-ceva, anti-cineva, de ex. acum anti -CNP?

Apoi, ati tabarat toti pe radusandu asa cum cativa o fac uneori in haita dincolo la CNP cu mediatorul. Asta doar pentru ca discuta cu politistii? Acesta este dialog intre colegi sau razboi pe net intre noi? De ce nu discutam ce putem face, sa ne informam aici ce facem si cum ne descurcam, in loc sa fim obsedati de acest duel folositor doar sefilor?

Celelalte sindicate nu au reactionat ca SNPPC - Gruia si Paraschiv in prima zi, de frustrare probabil, pentru ca de primit oricum nu-i primea presedintele. Dupa mine a fost o chemare la dialog si o detensionare reusita a relatiilor cu presedintele, care apoi s-a corectat asupra incederii in politie si a lasat-o mai usor cu acuzatiile si cu CSAT-ul.

Daca i-a primit pe ceilalti, de ce nu vedem oare ce s-a discutat cu intelegere, ca doar nu si-ar fi permis sa scrie ceva minciunos pentru care sa-i rada a doua zi?

Am vazut ca chiar cei doi de la SNPPC au lasat-o moale apoi, iar la Realitatea TV, Gruia si Paraschiv au inteles ca nu ne este de folos circul despre politisti in fata lumii, mai ales ca nu iti faci merite prin denigrarea altuia, mai ales ca in furia initiala cei doi au spus cam multe prostii privind subordonarea CNP (autonom, independent dupa lege si HG), ca nu reprezinta politistii (decat vreo 52.000 reali din 54.000 si are ca atributie apararea drepturilor si intereselor politistilor), desi ceea ce s-a sustinut la Cotroceni este numai pentru politisti, nimic contra lor si de fapt aduna cam toate revendicarile noastre intr-un memoriu si un comunicat, lipsind fireste strigatele din piata, majoritatea politice. Acel material ar putea fi aranjat de toate organizatiile si prezentat noului ministru si apoi la Guvern, cum a cerul delegatia cand a solicitat sprijinul presedintelui, motivand ca protestatarii si din 24 si din 7 oct. trebuie primiti la guern, de care depind negoierile pe lege.

Daca cititi totusi bine pe site-ul CNP o sa vedeti mai multe articole cu masuri, propuneri, inteventii, multe bagate in seama, decat la toate sindicatele la un loc. Ar fi util sa vedem contributia celor de pe forum la ceva din astea, adica utilitatea acestui dialog sa ne dea putin de gandit.

Mai mult decat atat, in afara raspunsului la cateva sageti ai unor extremisti snppc-isti, vad acolo multe pozitii de colaborare reala cu sindicatele, si in tara si la centru, vad acel protocol pe care numai snppc nu-l semneaza desi prevede unitatea de actiune a organizatiilor in fata ministerului. Ori snppc-ul este egoist si radical vrand sa se considere buricul pamantului, desi nu poate, ori nu accepta colaborarea cu concurentii de la celelalte sindicate, desi ma tem ca sunt amandoua motivele. Ca doar nu face jocul puterii sa intretina voit dezbinarea politistilor. Sau da? Ca oricum, sinceri sa fim, i-a facut jocul lui Basescu ca sa scape de Blaga (de Predoiu nu s-a luat, desi cei de la penitenciare au ajuns si ei acolo, cot la cot, verbal si fizic, oferindu-i in direct si apoi in comunicat ... rezevare dupa gratii!) Totul pentru putere si pentru o ... dama de ... pica...pana la urma amandoi. In piata nu am auzit de multe din problemele ridicate la Cotroceni, dar abundau sloganurile politice care nu-si au locul.

Cat despre servilism si linguseala, chiar ca nu vad in comunicat decat lucruri pentru politisti, contra puterii si imi aduc aminte si cum s-a luat Asofronie la ultima misiune la Realitatea tv de primele doamne ale miezului conflictului politic actual, protejatele lui Basescu: mai intai de Anastase, ca a incalcat legea mult mai grav decat orice manifestare a politistilor, iar de Udrea ca poate sa vina la Interne sa ne spuna cum scoate banii asa usor, ca mai mult de jumatate din politisti nu iau salariul lunar la nivelul pantofilor ei de mers la vie. Apoi a sustinut ca Cristoiu cu teoria conspiratiei bate campii si ca nu a fost subminata ordinea publica de cateva strigari de la politistii care erau indreptatiti sa protesteze si cateva caschete aruncate spre gard. Daca si-a permis sa spuna asta la tv dusmanului de moarte Vantu, urmarit de servicii si toti slujbasii presedintelui, mai este un lingau al acestuia, ce ziceti? si sigur va primi si el gradul de chestor, nu credeti, daca tot sunteti orbi la cele de aici si de pe site-ul CNP? La organele centrale CNP cativa pe care-i stimati desigur s-au razratit impreuna impotria presedintelui Dobrescu si altor cativa pentru ca au hotarat cu majoritate sa isi scada salariile cu 25%, desi legea nu-i obliga, ci solidaritatea cu voi, pe cand la sindicate, liniste si pace, trai neneaca pe banii vostri.

In schimb nu vedeti multa gargara si protestele de parada de la un anumit sindicat, nu vedeti contactele si sustinerile politice ba cu unii, ba cu altii, nu vedeti ca beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei de la CNP din partea ministerului (sediu, masini, telefoane, precum si alte lucruri care incalca legea, avand in vedere ca sunt suspendati: continuitate in cariera, vechime, isi iau si isi scriu gradele desi nu este cazul, primesc chirie, echipament si prima de concediu de la minister, desi nu este cazul, mimand independenta fata de voi, dar facandu-si interesele mai dihai decat cei din unitati: avansari la exceptional, prime, angajari de rude, schimbari de statut si ocupari de functii prin alegeri numai de ei stiute, functii de chestor cat cuprinde, ASA CA LASATI-O MAI MOALE CU MORALITATEA, SACRIFICIUL, COMBATIVITATEA si terfelirea altora, dandu-i pe respectivii exemple.

Si in afara solicitarii unei ponderari asupra unor violente verbale si cu caschetele, impartasita de toata populatia si presa, nu stiu unde ati vazut pe site-ul CNP condamnarea protestatarilor, ci invers. Nici SNPPC n-a spus asta! Cred ca unii se otravesc singuri. Este pacat de castigul de simpatie si solidatitate generala cu aceste actiuni, la care CNP nu se substituie ci colaboreaza cu sindicatele, pentru a le distruge prin iesiri la rampa din orgoliu sau prostie, fara motivatie si fara mandatul vostru. Si tocmai asta exploateaza si sefii si presa de scandal. Cum puteti fi unii atat de orbi si inversunati, intretinand o discutie si o dusmanie pe care nici cei invinuiti nu si-o poarta?

Sunt inca multe motive sa nu mai contribuiti la dezbinarea politistilor din motive sindicale sau cnp-iste, dar trebuie sa le lasam acum deoparte si in loc sa largim prapastia, haideti sa strangem randurile in fata dusmanului comun: guvernul tarii. De acolo si de la indicatiile presedintelui vin toate masurile de austeritate si din ce s-a spus la Cotroceni rezulta ca nici CNP nu este de acord cu ele, asa ca treuie sa facem front comun asupra lor, nu sa ne batem intre noi si sa ne spalam rufele in public. In plus i-am auzit la TV si am vazut pe site-ul cnp mesaje de sustinere a actiunilor prin membri si acord asupra cererilor snppc, atat pentru Bucuresti cat si pentru Bruxelles. Daca ne-am invatat sa intoarcem totul pe dos, sa ne asmutim unii contra altora numai ca sa facem pe durii, o sa fim in continuare cea mai dezbinata casta si cea mai usor de stapanit. Asta vreti?

Ati vazut ce reactii au civilii ceilalti fata de noi? Ati vazut vazut reactia presi si politicienilor? De ce sa nu tragem invataminte si data viitoare sa fim protestatari fara excese si sa nu mai gresim venind cu arma la miting, ca doar noi urmarim in rest aplicarea legii si aici ne facem de ... discutii.

Hai sa nu le dam apa la moara, iar cei care nu pot veni sa protesteze in orasele si municipiile din tara, sa facem ceva de amploare, fara precedent.

Un umil, dar clarvazator razratit.

Modificat de razvratitul01
  • Displace 3
  • Moderator
Publicat

Domnule mediatorul (razvratitul01), aproape ca m-au dat lacrimile dupa ce am citit aici cum va laudati singur.

Imi dau seama ca noi politistii, avem mare noroc cu dvs. in fruntea CNP-ului. :ner:

Publicat

@razvratitul.

Daca avem uneori pareri contrare pe acest forum nu trebuie sa ne suparam, poate cateodata nu suntem intr-o dispozitie buna, problemele fiecaruia, sau chiar oboseala, sau de ce nu anii care au trecut si munca din operativ.

Este corect, mai ales ca unde sunt doi juristi exista trei pareri, iar prin analogie unde axista doi politisti, la fel exista trei pareri.

Trebuie sa venim cu idei, propuneri pertinente si sa incercam sa le folosim eficient. Nu trebuie sa ne invrajbim intre noi organizatiile, sau mai ales ca persoane.

Multumesc pentru expunerea de mai sus. Eu asta am vrut de la inceput.

@marius.

Nu fii rautacios sa pui egalul acesta de sus, cred 100% ca nu ai dreptate si nici nu ma intereseaza daca s-ar proceda asa. Chiar daca ar fi aceiasi persoana, cu toata raspunderea afirm ca mediatorul, chiar vrea sa faca ceva util. Si mai sunt si altii, iar in fiecare colectiv mai sunt si pareri diferite, mai ales ca suntem de la doua structuri, din regiuni diferite, studii diferite, conceptii diferite, etc.

Trebuie ca unii colegi sa-si pastreze totusi anonimatul. sa fim uniti si cu pareri constructive.

Apropo, va astept cu unele propuneri la noua lege de salarizare unitara, poate se mai poate face ceva. m-ar interesa cu privire la incompatibilitati, in special...de ridicare sau aplicarea unui spor special asa cum este prvazut in legea actuala nr. 330/2009, care nu s-a pus in aplicare pentru 2010.

Numai bine!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.