Jump to content
POLITISTI.ro

Cumpărare şi înmatriculare auto

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, am cumparat o masina de la firma unde lucrez, contractul am incheiat in octombrie 2013 cu mentiunea ca transcrierea se va face dupa ce am achitat integral pretul, s-a emis factura in octombrie, ultima rata am platit in 5 februarie 2014, acum ma pregatesc sa transciu masina, am depasit termenul de 30 de zile cu putin, dar sper sa nu fie mare problema. Am o alta masina personala pe care intentionez sa vand si as vrea sa pun numarul de inmatriculare de pe masina veche pe cea nou. Exista vreo posibilitate ca in momentul in care merg sa inmatriculez masina noua pe numele meu sa solicit un alt numar de inmatriculare pe masina veche si de acolo sa iau numarul pe masina noua ? Ma gandesc ca va costa ceva bani in plus, nu foarte mult, sa pun un alt numar (obsinuit, nu cel rosu) pe masina veche, asta nu ar fi problema. Trebuie sa justific in vre-un fel aceasta miscare sau nu conteza, pur si simplu vreau alt numar pe masina, platesc contravaloarea placilor si in rest nu mai conteaza. Multumesc.

Publicat

buna ziua am si eu o intrebare . am cumparat o masina care este pe firma mi-au dat decat cartea masini fara certificat de inmatriculare masina este luata in leasing . as vrea sa o inmatriculez pe numele meu cum procedez ?

Publicat

Stimati domni, am si eu o nelamurire...

Am cumparat o masina inmatriculata RO prin act de vanzare-cumparare. Acesta a fost facut intre mine si proprietarul de drept al masinii, al carui nume apare pe toate actele. 

Problema este urmatoarea:

Proprietarul nu si-a platit taxele la stat si cu cateva "cunostinte" a scos un certificat fiscal pe alt nume, in care persoana respectiva detine masina cu o saptamana inainte sa o cumpar eu.

Dar contractul V-C e intre mine si proprietar... La inmatriculare nu se verifica daca masina a avut toate taxele platite? Se cere si fiscalul proprietarului de drept al masinii?  La o adica eu ma pot trezi cu respectivul pe numele caruia a scos anaful ca-mi spune "tu mi-ai furat masina".   Ce se poate face in aceasta situatie?   Lamuriti-ma va rog!

Publicat

Tu ai nevoie de certificat fiscal de la proprietarul autoturismului mentionat in documente. Nici nu trebuia sa cumperi autoturismul fara a avea acest document.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

@25tess: cum se poate cumpara o masina cu certificatul fiscal daca acesta nu se poate scoate decat in baza contractului de vanzare-cumparare?

Publicat

In primul rand buna seara! Am si eu o nelamurire si sper ca poate ma voi lamuri aici.... am cumparat o masina inmatriculata in spania pe numele unui cetatean roman cu rezidenta in spania, acesta a vandut masina unei persoane din arges (probabil cand a fost acasa in concediu) cu contract de vanzare-cumparare romanesc, persoana din arges care mi-a vandut masina mi-a dat fiscalul si am facut si fisa de inmatriculare vizata la primaria de care apartine.... intrebarea mea este daca mai am nevoie de fiscalul proprietarului din spania la politie pentru inmatriculare definitIva in romania. Va multumesc anticipat.

Publicat

Unele Servicii de Inmatriculari cer si acel document. Te sfatuiesc sa mergi si sa intrebi la ghiseu.

Publicat

Buna ziua. Vreau sa cumpar o masina care se afla in urmatoarea situatie: a fost inmatriculata in Italia, adusa in Ro de catre proprietar, care a folosit-o o perioada, dupa care a radiat-o din Italia, masina insa neparasind Ro. Acum proprietarul i q facut procura fratelui pt a o vinde, iar eu vreau sa o iau de la frate. ce documente trebuie sa imi dea? imi trebuie vreun document si de la proprietar, ceva fiscal, sau e suficient cel al posesorului procurii. multumesc mult!

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua,

va solicit atentia cu urmatoarea speta:

Am cumparat in 2008 un autoturism de la vanzatorul A in baza unui contract de vanzare cumparare pe care l-am inregistrat la primarie si pentru care platesc impozit.

Ulterior nu am mai fost la Serviciul Inmatriculari pentru definitivarea procedurii de inmatriculare. In consecinta, masina a ramas in acte (certificat de inmatriculare si CIV) pe numele A iar la primarie pe numele meu (sa zicem B).

Cu aproximativ un an inainte de a cumpara eu autoturismul de la A, acesta i l-a incredintat unui prieten comun numit C. Spun incredintat deoarece practic A a vandut catre C masina contra unei sume de bani dar fara nici un document scris intre parti. A a insistat la C sa si-o treaca pe nume dar acesta nu a dorit deoarece urma sa divorteze si masina ar fi intrat la partaj. In consecinta m-am oferit eu (B) sa trec masina pe numele meu dar am intrerupt procedura la faza cu inregistrarea la Primarie.

Masina a fost folosita tot timpul de catre C, eu fiind proprietar doar in baza contractului de vanzare-cumparare.

Pana in 2012, C mi-a platit in fiecare an impozitul dar de atunci am intrerupt legatura si am fost nevoit sa-l platesc eu. Intre timp C a vandut masina la D, D la E si E la F, nu stiu in ce conditii. Am reusit sa gasesc proprietarul F dar nu doreste sa coopereze in niciun fel. Am inteles din convorbirile telefonice avute cu F, ca masina a suferit un accident si nu mai circula (nu are nici RCA) si respectivul nu are decat talonul masinii (fara cartea de identitate si fara contract).

Intrebarea mea este cum ma pot radia de la primarie pentru a nu mai plati impozit?

Mentionez ca C nu figureaza in nici un fel de acte dar, in cazul unui proces civil, pot dovedi ca a platit impozitul catre Primarie. Deasemenea am convorbiri prin e-mail care dovedesc ca el a folosit masina in tot acest timp.

Detin in acest moment urmatoarele documente:

Copie dupa contractul de vanzare cumparare

Copie dupa talon (pe care scrie "instrainat catre B")

Fisa de inmatriculare

Duplicat CIV

Va multumesc anticipat!

Modificat de Eve
  • Moderator
Publicat

Trebuie să-i chemi în judecată. Nu e un proces complicat, dar numai instanţa poate constata că maşina  a fost vândută în repetate rânduri (în urma declaraţiilor celor implicaţi, a martorilor, a documentelor, chitanţe, etc) după care va dispune radierea şi îl va obliga pe actualul deţinător să o treacă pe numele lui. Dacă sunt atât de mulţi, probabil că o să dureze mai mult, îi citează pe fiecare, îi audiază, etc dar numai aşa poţi să rezolvi legal. Baftă!

Publicat (modificat)

Buna sera!

Pentru o masina adusa din Germania cu numere de zoll dupa ce o achizitionez pot circula trei luni luand de fiecare data nr rosii si apoi sa-i fac rar-ul si celelate pt a  o inmatricula?

Din motive financiare nu o pot inmatricula curand acum abia avand suma necesara achizitiei. Doresc sa nu fiu nevoit sa nu depind, de anumite acte, de la cel de la care cumpar cum ar fi certificatul fiscal. Omul dupa ce si-a vazut banii nu mai are bunavointa, din pacate. Multumesc!

Modificat de Ditian
Publicat

In primul rand buna seara! Am si eu o nelamurire si sper ca poate ma voi lamuri aici.... am cumparat o masina inmatriculata in spania pe numele unui cetatean roman cu rezidenta in spania, acesta a vandut masina unei persoane din arges (probabil cand a fost acasa in concediu) cu contract de vanzare-cumparare romanesc, persoana din arges care mi-a vandut masina mi-a dat fiscalul si am facut si fisa de inmatriculare vizata la primaria de care apartine.... intrebarea mea este daca mai am nevoie de fiscalul proprietarului din spania la politie pentru inmatriculare definitIva in romania. Va multumesc anticipat.

Am fost si am intrebat la serviciul inmatriculari Dambovita si nu pot inmatricula masina pana nu am fiscalul proprietarului din actele de Spania(pentru ca au facut contractul de vanzare model romanesc..... daca faceau un contract de vanzare model spaniol nu mai exista nici o problema), nici nu stiu ce sa mai cred si de cine sa ma iau: de cel care mi-a vandut masina, de primaria comunei Micesti  care a emis fiscal pe numele celui care mi-a vandut masina fara sa aiba fiscalul de la fostul proprietar, de serviciul inmatriculari Pitesti care au emis numere rosii fara fiscal si nici nu au trecut pe actele de Spania cate numere s-au luat(alta pacaleala pe care am luat-o, eu stiam ca s-au scos doar doua randuri de numere) sau de serviciul inmatriculari Dambovita care nu imi inmatriculeaza masina cu toate ca o am inregistrata la primarie si platesc impozit pentru ea, si imi cer un certificat fiscal al unei persoane care plateste impozit pentru bunul respectiv in Spania.

Publicat

O idee cum as putea rezolva?.... Ma gandesc daca o audienta la comandantul serviciu inmatriculari Dambovita m-ar ajuta(tinand cont ca masina o am deja la taxe si impozite deci fiscal masina este luata in evidenta iar actul de vanzare dintre proprietar si intermediar a fost facut in data de 18.02.2013 cand parca nu era nevoie de fiscalul celor ce aduceau masini de afara)... sau mai exista o a-2-a varianta la care m-am gandit(mai costisitoare): sa fac un drum in Spania la proprietarul din acte, sa ii fac contract de vanzare/cumparare cu care sa ma scad la primarie cu masina(el deja o are in spania pe numele lui deci nu mai trebuie sa o ia in evidenta aici) iar el sa imi faca contract de vanzare/cumparare model spaniol... cu alte cuvinte sa o iau de la inceput, adica eu vand masina in Spania dupa care o cumpar din Spania si in mod normal in Romania nu am nevoie decat de fiscalul meu.. Pentru a-2-a varianta imi este teama(cu toate ca ar fi legala) sa nu ma lovesc de refuzul inmatricularii masinii deoarece in baza de date a politiei masina figureaza cu actele de vanzare anterioare. Va rog daca puteti sa imi sugerati cum sa procedez!

• Moderator
Publicat

N-are treabă Poliţia Română cu înmatriculările. Serviciul de înmatriculări nu mai face parte din Poliţia Română din 2002. O tot daţi înainte cu baza de date a poliţiei, înmatricularea de la poliţie şi aşa mai departe. De aceea nici nu primiţi răspunsuri referitoare la fiscalele primăriilor şi alte probleme de acest gen, nu din rea voinţă, ci pentru că nu ţin şi nici nu au vreo legătură cu competenţele poliţiştilor. Poliţia Română nu are atribuţii nici cu privire la colectarea de taxe sau impozite şi nici de evidenţă sau înmatriculare  vehiculelor. Nu e treaba poliţiei cum înregisterează primăriile maşinile pe rolul fiecărui cetăţean. Singurele răspunsuri pe care le primiţi pe această temă a fiscalului sunt de la colegii ce s-au lovit de aceste probleme şi doresc să ajute, dar nu trebuie să pierdeţi din vedere că înmatriculările ţin de autorităţile locale, primărie şi prefectură, acolo au ordine de linie interne şi alte reglementări pe care nu le ştim.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Salut,

Va deranjez cu o problema pe care o intampin de mai bine de 1 an si tine stric de Politia Romana.

In urma cu un an si jumatate am achizitionat o masina adusa din Germania avand numere de zoll.Am fost la serviciul de inmatriculari si am scos un prim set de numere provizorii dar, doarece a trebuit sa plec din tara, i-am lasat masina unei cunostinte care mi-a promis ca se ocupa el de inmatriculare(cam cu asta se ocupa zilnic).Cand m-am intors am avut supriza ca asa zisa cunostinta sa nu-mi mai returneze masina si sa descopar ca masina a fost inmatriculata si vanduta.Am fost la politie si mi s-a spus ca au trecut 3 luni si nu mai au ce face(ma refer la cele 3 luni termen in care respectiva persoana ar fi intrat la abuz de incredere).

Din punctul meu de vedere acea persoana se face vinovata nu numai de abuz de incredere dar si de fals si uz de fals deoarece eu nu am semnat pe nici un contract de vanzare cumparare, plus ca pentru inmatricularea ei era nevoie de fiscalul meu(pe care nu stiu cum l-a scos dar stiu sigur ca a fost scos).

De respectiva cunostinta nu mai dau de mult(s-a mutat de unde locuia).

Cum pot face sa intru iar in posesia autoturismului?Tot ce mai am ca documente este o copie dupa contract dar si dovezile ca am scos numere provizorii pentru ea.

Va rog sa ma ajutati cu o solutie.Imi este greu de crezut ca in Romania de azi poti face o asemenea fapta si scapi nepedepsit....este furt calificat si nimeni nu vrea sa ma ajute(ma refer la organele competente)

O zi frumoasa!

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat
Buna ziua.Am si eu o problema cu care ma confrunt de cateva zile 

Saptamana trecuta am cumparat o masina care a fost adusa pe platforma din Italia.Peste 2 zile am fost sa iau masina,era o femeie care vindea masini (ciudat,stiu),am fost peste tot cu ea sa scot numere rosii,totul in regula,la sfarsit de tot am fost la primarie,dar in ziua aceea era inchis ca sa imi poata da si fiscalul de la primarie.M-am intors azi in judetul din care am luat masina ca sa depunem actele pentru fiscal,dar atunci a aparut o problema,secretara de la primarie imi zice ca sa pot lua fiscalul trebuie sa fac RAR-ul la masina si atunci cand voi reveni sa depun actele ca sa scot fiscalul trebuie avuta copia dupa cartea masinii care o scoate RAR-ul.Eu nu stiam ca trebuie asa ceva cand depui actele ca sa scoti fiscalul.Localitatea de unde am luat masina se numeste Dumbravita,judetul Brasov.

Se poate face ceva ca sa nu mai fie nevoie sa fac RAR-ul la masina? Daca o declara persoana de la care am luat-o la Fisc ajuta cu ceva?

Multumesc foarte mult si astept raspunsul dumneavoastra
Publicat

Buna seara. Am si eu o intrebare. Am cumparat o masina cam de 1 an de zile de un individ care la randul lui a cumparato de la proprietar cred. Individul de la care am cumparato mi-a scos fiscal pe numele lui si eu am depus fiscalul la mine in oras. precizez ca suntem din orase diferite el din bucuresti eu din ploiesti. Intrebare este urmatoarea: eu daca o vad mai departe si viitorul proprietar vrea sa o inmatriculeze pe numele lui poate cu fiscalul de la mine sau ii trebuie si fiscalul de la proprietarul dupa carte? Am toate actele talon, asigurare , carte si adeverinta de la anaf si vreau sa stiu daca pot sa o vand si cumparatorul sa inmatriculeze fara nici o problema. Mai precizez ca nu are scris pe spatele talonului nimic. O seara buna si astept raspunsul cat mai repede. Multumesc anticipat

• Moderator
Publicat

Dacă o vinzi, noul propietar are nevoie pentru înmatriculare de toate documentele, atât de la tine cât şi de la primul proprietar.

Publicat

pei si daca proprietarul dupa carte nu poti sa dai de el? sau o are scoasa de la finante? ce e de facut in legatura cu asta? poate vechiul proprietar dupa carte sa mai scoata ceva care atesta ca el nu o mai are la finante? sau trebuie ceva special?

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Am nevoie de o solutie la urmatoarea problema:

Am cumparat anul trecut o motocicleta veche, (radiata atat de la fisc acum 3-4 ani, cat si de la politie) cu adeverinte ca s-a radiat si contract v/c. Contract facut luna asta pt a o inmatricula pe numele meu (eu intre timp am reparat motocicleta). Am fost la RAR si i-am facut carte noua si ITP. Am fost si la impozite la mine (eu st din Ilfov, am luat-o din Bucuresti) cu fisa fiscala, mi-a vizat-o dar mi-a atras atentia ca as avea nevoie si de certificat fiscal la zi al fostului proprietar si cu impozitul platit retroactiv pe ultimii ani?

Pot s-o inmatriculez asa? Sau trebuie sa ma duc cu proprietarul sa ia si acel act?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.