Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Cumpărare şi înmatriculare auto


acol

Question

Stimati domni politist,am din nou o intrebare pentru Dvs,de data asta legata de cumpararea si inmatricularea masinii.

De exemplu, A cumpara o masina de la B care a cumparat masina de la C care inca nu a inmatriculat-o deoarece se incadreaza in termenul legal de 1 luna.

Desi intre C si B exista un contract de vanzare cumparare talonul si cartea este inca este pe numele lui C .

Intrebarea mea este :se va putea inmatricula masina pe numele lui A ? (cu anexarea certificatului fiscal de catre cel de la care l-a cumparat)

Edited by acol
Link to post
Share on other sites
 • Answers 294
 • Created
 • Last Reply

Top Posters For This Question

 • Marius

  38

 • 25tess

  37

 • galin

  14

 • Catalin

  13

Top Posters For This Question

Popular Posts

Parca tre sa raspunda cineva la mesajele noastre .................................

Salut sunt din bucuresti si am si  eu o intrebare de curand am vandut o masina am facut contract de vanzare cumparare i am dat si fiscalul masini totul legal , ce pot face eu ca vanzatoru daca cumpara

Up!

Posted Images

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Da, se poate.

Pentru a înmatricula mașina, trebuie ca actualul deținător să aibă două contracte de vânzare cumpărare și două fișe de înmatriculare (vânzarea între C și B și vânzarea între B și A).

Link to post
Share on other sites
 • 0

Am achizitionat un autoturism anul trecut ( decembrie 2011 ) de la o persoana din alt judet prin act de vanzare-cumparare iar proprietarul mi-a inmanat toate documentele autoturismului . Stiu ca termenul de inmatriculare era de 1 luna. Din varii motive , nu am mai inmatriculat-o . In octombrie a.c. mi-am zis sa ma apuc de toate actele pentru inmatriculare.Am scos certifcatele fiscale , am asigurat masina pe numele meu ( am inteles ca tre sa fie asigurata pe numele meu inainte sa ma duc la RAR pentru autentificare ) , am platit taxa pentru certificatul de inmatriculare, am achitat la primarie taxa de 52 de lei pentru inmatriculare si taxa de 30 de lei pentru ca nu am declarat masina in 30 de zile de la incheierea contractului de vanzare -cumparare. Am mai citit pe diverse forumuri problemele asemanatoare , dar parerile se imparteau : fie ca nu patesti nimic , si nu ai nici o problema la politie , fie platesti o amenda.Ceea ce nu am inteles , este daca amenda este cea care am platit-o si eu ( cea de 30 de lei ) sau tre sa mai achit alta amenda la politie.Teoretic , ar trebui sa ma duc la RAR pe 2 noiembrie.Tot pe internet am mai citit , ca daca circul in acest caz cu masina, si ma opreste un echipaj s-ar putea sa-mi ridice certificatul de inmatriculare pana fac un nou contract de vanzare cumparare.Ceea ce ar complica lucrurile , pentru ca in acest caz, tre' sa-l conving pe proprietar sa vina in judetul meu pt a ridica certificatul de inmatriculare de la politie. In acest caz, daca ma duc la RAR pentru autentificare , e la risc.

In octombrie am vorbit cu proprietarul si mi-a eliberat un nou certificat fiscal precum ca nu are datorii. Cum nu mi-am dat seama ca certificatul fiscal e valabil 1 luna de zile , mi-am zis ca in acest caz ar trebui sa vorbesc cu proprietarul sa-mi elibereze alt certificat fiscal., pentru ca la Politie la inmatriculari , sa nu intampin o problema precum ca ceritificatul foscal al vanzatorului nu e la zi. Am intrebat un politist si mi-a spus ca nu are importanta data de pe certificatul fiscal al vanzatorului atat timp cat el nu figureaza cu datorii , ci important este ca certificatul meu fiscal sa fie valabil pe luna in curs si sa nu figurez cu datorii la bugetul de stat.

Deci , va rog sa ma lamuriti daca pot intampina o problema la RAR sau la inmatriculari , atat timp cat actul de vanzare -cumparare este facut in decembrie anul trecut si daca certificatul fiscal al vanzatorului este emis in octombrie si nu in luna in care ar trebui sa ma duc la politie pentru inmatriculare.

Edit : in stare de editare; va rog asteptati : as dori un raspuns urgent , pentru ca nu am la cine sa apelez.

Edited by Aramis
Link to post
Share on other sites
 • 0

O sa fii sanctionat de politisti doar daca esti depistat cu autoturismul in trafic. Daca vrei sa te duci la RAR fara risc incearca cu o platforma auto e mai ieftin.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0

Si in cazul acesta , fara platforma cum ar trebui sa procedez ? Sa ma duc la inmatriculari si sa cer sa-mi elibereze numere rosii , dupa care sa ma programez din nou pentru autentifcare ? Si ce fel de sanctiune ar fi vorba ? Amenda sau dosar penal ? Pe certificatul fiscal al vanzatorului , scrie ca masina a fost radiata din cadrul primariei. Asta ar insemna ca proprietarul a radiat-o si de la politie ? Daca ar fi asa , asta ar insemna ca masina mea figureaza ca si radiata , ceea ce ar insemna ca pot sa ma aleg cu dosar penal pentru conducerea unei masini neinmatriculate.Stiam ca pentru radierea unui autoturism trebuie sa prezinti si placutele de inmatriculare , dar eu am placutele masinii. Si in acest caz , vechiul proprietar cum a reusit sa o radieze ?

Daca ma duc la inmatriculari , cu actele pe care le am , pot sa ma impiedic de alte lucruri pentru ca am taraganat perfectarea actelor pentru a trece masina pe numele meu ?

Nu as vrea sa mai cheltui bani cu platforma , pentru ca eu zic ca nu se merita. De asta am zis acum de numerele rosii. Eu zic ca mai bine ma duc la Inmatriculari , imi da numerele rosii , dupa care fac la RAR o noua programare.Iar dupa ce obtin autentificarea , ma deplasez la inmatriculari pentru a-mi ridica certificatul de inmatriculare si noile numere.

Astept si alte pareri.

Edited by Aramis
Link to post
Share on other sites
 • 0

art 11 alin 10 - OUG 195/02

(10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Art. 101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

1. conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat;

2. Abrogat;

3. conducerea unui autovehicul de catre o persoana cu domiciliul in Romania care nu a preschimbat permisul de conducere obtinut in alt stat, in termenul prevazut de lege;

4. neindeplinirea obligatiilor de preschimbare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare a autovehiculului ori remorcii in cazurile prevazute de lege;

In concluzie amenda este de la 6 la 8 puncte amenda+retinerea C.I. Un punct amenda este 70 lei.

Nu confunda faptul ca vechiul proprietar s-a scazut de masina de la primarie cu radierea autoturismului care o poate face doar Serviciul Public Comunitar Inmatriculari Vehicule.

Edited by 25tess
Link to post
Share on other sites
 • 0

Am inteles. Nu vroiam sa confund acest fapt , dar de la o alta persoana am inteles ca mai intai se face radierea de la politie dupa care vanzatorul isi va radia masina de la primarie. Pentru ca in cazul acesta , cumparatorul nu mai perfecteaza actele , circula cu actele masinii a vechiului proprietar , nu isi mai inregistreaza masina la politie , si in acest caz , nimeni nu mai plateste impozitul.

Edited by Aramis
Link to post
Share on other sites
 • 0

Cred ca o sai nevoie si de un nou certificat fiscal acesta fiind valabil doar pe o perioada determinata. Ma interesez azi si iti spun exact procedura.

Edited by 25tess
Link to post
Share on other sites
 • 0

Fiindca traim in Romania regulile nu sunt aceleasi si difera de la o primarie la alta. La unele primariil vechiul proprietar poate scoate autoturismul de la taxe si impozite doar pe baza contractului de vanzare cumparare incheiat cu tine. In unele cazuri acest lucru se poate face doar daca prezinti certificatul de radiere. ( consider ca asa ar fi normal)

In momentul in care ai fost la tine la primarie cei de acolo au verificat cand a fost scos auto de la taxe si impozite de catre vechiul proprietar si de aceea ai fost sanctionat cu amenda de 30 lei. In unele cazuri poti fi obligat pe langa amenda sa platesti si impozitul la autoturism incepand din momentul in care vechiul proprietar a solicitat scoaterea auto din evidente de la primaria sa. Certificatul fiscal este valabil 30 de zile. Tot ce trebuie sa faci tu este sa mergi la RAR sa obtii certificatul de autenticitate dupa cere sa mergi cu toate documentele la Serviciul Inmatriculari in termen de 30 de zile calendaristice de la data cand a fost eliberat certificatul fiscal atat in cazul vechiului proprietar cat si in cazul tau. La Serviciul Inmatriculari nu vei mai primi alte amenzi deoarece nu ai solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra autoturismului in termenul legal de 30 de zile. Succes!

Edited by 25tess
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
alexandru26

Buna ziua am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta

Am achitionat o masina de putin timp adusa din germania de 3 luni

In astea 3 luni eu is al 3-lea cumparator primu cumparator a trecuto la primarie si i-a facut rar dar nu a inmatriculato a vaduto la un alt domn 

Donmu respectiv nu a inmatriculato nu a trecuto la primarie nicari si eu am luato de la el

Intrebare mea ieste de la al dolilea domn imi mai trebuie certificat fiscal daca nu o inregistrato nicari sau numai de la primu domn?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

Dacă maşina s-a aflat în proprietatea celui de-al doilea domn o perioadă mai mare de 30 zile, vei avea nevoie de viza organului fiscal.

Link to post
Share on other sites
 • 0

buna seara,

Am urmatoarea situatie:

Am achizitionat un autoturism adus din franta in oct 2012,fostul propritar (cel care a cumparat-o din Franta) nu a inmatriculat-o in RO a scos 3 randuri de nr rosii dupa care nu a mai facut nimic in vederea inmatricularii;eu am cumparat masina de la el acum o saptamana,am facut astazi o,o;ogarea,identificarea si ITP la RAR,dar din ce a  trecut RAR-ul pe carte a reiesit ca este Euro 3 si ma costa timbrul de mediu aprox 2150 euro,caz in care renunt sa o mai inmatriculez,prefer sa o tin degaeba in curte sau sa o dau la remat...ma obliga vreo lege sa o inmatriculez daca nu mai vreau ?

Multumesc

Link to post
Share on other sites
 • 0

dar daca vreau sa o inmatriculez imi trebuie cumva si fiscal de la cel care a adus masina din franta ?...el nu a inrgistrat-o la fisc

o alta intrebare....chiar daca nu o inmatriculez trebuie sa o declar la fisc si sa platesc impozit ?

daca sa zicem ca peste 1,2...10 luni se scoate timbrul de mediu trebuie sa-i fac iar RAR-ul,ITP si toate cele sau duc mai departe inmatricularea ca si cum nu a trecut aceasta perioada ?

Multumesc

Link to post
Share on other sites
 • 0

Sper sa nu fiu stresant dar am in cap foarte multe intrebari legate de inmatricularea masinii...

varul meu (var de gradul I si nu ade a 7-a spita ) are o firma in bulgaria de echipamente electrice care are reprezentanta si in Romania si mi-a spus ca daca vreau o poate inmatricula pe numele firmei cu toate actele in regula si ma trece pe mine in certificatul de inmatriculare la utilizator.

Se mai poate face asta tinand cont ca RAR-ul facut in Romania ?

Sau pot pur si simplu sa pun CIV-ul romanesc intr-un sertar si sa uit de el...daca vreodata ma rasgandesc si vreu sa inmatriculez masina in Romania mai are acel CIV vreo valabilitate ?

Link to post
Share on other sites
 • 0
25tess

daca doresti poti sa inmatriculezi masina in Bulgaria cu documentele din Franta. Cele din Romania poti sa le pastrezi ca doar ai  platit pentru ele.

Link to post
Share on other sites
 • 0

OK multumesc mult pentru raspuns @25tess,

dar ca sa fiu "mai catolic decat papa",masina a fost luata in evidenta de RAR Bucuresti,eu daca o inmatriculez in Bulgaria,automat va fi luata in evidenta RAR Bulgaria,.cum se suprapun cele doua ?(sau nu a fost inca luata in evidenta RAR tinand cont ca nu am inmatrulat-o ? si pe carte nu este trecut nici-un proprietar)

este adevarat ca nu este inregistrata in circulatie decat in Franta in momentul asta.

Daca la anul o cumpar de la firma din BG si vreau sa o inmatriculez in RO trebuie sa fac iar CIV sau doar identificarea avand deja un CIV romanesc

Multumesc

Link to post
Share on other sites
 • 0
GabrielaM

Am mostenit o masina inmatriculata in alt judet decat cel in care locuiesc. Pot sa o aduc de acolo cu numerele pe care le are sau acestea trebuie predate in judetul respectiv , obtinute numere rosii si abia ulterior inmatriculata in judetul in care locuiesc? Care ar fi pasii de urmat in asemenea caz?

Masina poate fi vanduta in baza certificatului de mostenitor, fara sa o trec pe numele meu?

Link to post
Share on other sites
 • 0
25tess

placutele de inmatriculare se predau la Serviciul Inmatriculari Auto in momentul in care noul proprietar inmatriculeaza autoturismul pe numele sau, iar in acest caz nu se mai elibereaza numere provizorii. Poti sa vinzi masina si pe baza certificatului de mostenitor fara sa o inmatriculezi pe numele tau.

Link to post
Share on other sites
 • 0

BUNA ZIUA,

AM CUMPARAT O MASINA OPEL TIGRA IN ANUL2009 FEB. MASINA A FOST ADUSA DIN GERMANIA SI INMATRICULATA IN 0.9.2008. ARE TOATE TAXELE PLATITE . DORESC SA O VAND . PERSOANA CARE DORESTE SA CUMPERE MASINA IMI CERE DOVADA FAPTULUI CA ARE TAXA PLATITA . UNDE TREBUIE SA FAC CERERE ?CE TI DE CERERE?

MULTUMESC.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

La Administraţia Financiară.

 

PS: Nu mai scrie cu majuscule!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna ziua,mi-am cumparat o masina de la un domn care a dus-o din Germania,el a scos primul rand de numere rosii iar astazi cand am luat-o eu l-a scos si pe al w-lea pentru a o putea aduce acasa.Intrebarea ma este,mai pot lua eu ultimul set de numere rosii?Stiu ca poate trece doar 30 de zile de la data de cand am facut actul  pana sa o inmatriculez.Daca trece termenul asta am inteles ca primesc o amenda,cam ce suma este vorba?Eu nu sunt sigur daca o sa strang banii necesari pentru inmatriculare in acest termen de 30 de zile.Multumesc

Link to post
Share on other sites
 • 0

In cazul in care am cumparat masina inmatriculata in alt judet in data de 23 iulie si am fost luat in evidenta serviciului taxe si impozite in data de 24 iulie.O sa am probleme daca ma prezint la serviciul inmatriculari in data de 1 august, ma refer la certificatul fiscal care expira in 31 iulie?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.