Jump to content
POLITISTI.ro

Cumpărare şi înmatriculare auto

Postare recomandată

Publicat

Eu am o alta intrebare la tine pancuboss.

Tu ma lovesti in trafic, sau sotia ta. Ce asigurare imi plateste mie motocicleta sau automobilul? Are vehiculul asigurare valabila? Pe numele cui? Doar asta ma doare pe mine.

Publicat

Vom mai ajunge vreodata sa avem si noi ordine in tara asta? Noul cod rutier ar mai face un pic ordine inclusiv in domeniul inmatricularilor auto.

Publicat

actul de imprumut folosinta este specificat ca sotia mea are drept la orice fel de problema(accident,service orice)daca eu va lovesc asigurarea e pe numele varului mei,,,sotia mea merge cu dvs la service si totul e ok....nu eu am facut legile,tot ce e facut este facut sub numarul legii....si da cu acel act notarial eu nu am platit hotilor din guvern taxa de mediu care numai in buzunarul lor vor ajunge acei bani(parlamentarilor)eu am pus cu totul alte intrebari...se pare ca nu pot fi lamurit...problema mea a fost specificata altfel,varul meu nu mai vrea sa fie masina sub finante pe numele lui eu acum tre sa fac act vanzare cu fratele meu care si el are drept de vanzator...ideea e ca eu sant plecat,actul de vanzare cumparare se va face pe numele meu,,,dar nu vreau sa o inscriu acum pt ca nu ot pleca de aici,intrebarea mea a fost asa...o pot lasa pe numele varului meu pe talon pana vin sau tre radiata acum?si daca o pot lasa cat timp va mai putea merge cu ea sotia mea?sau nu este nici-o problema daca e lasata in parcare si o matriculez la 4 luni dupa ce am facut act vanzare cumparare?...dc sant inteles gresit...legile sant date de guvernul romaniei nu de mn...notari au portite de "fentare"pt orice lege...oricum orice lege este data ca sa ne fure pe noi sitmati forumisti...numai bione sper sa ma ajute cineva cu acele raspunsuri...

• Moderator
Publicat

În 30 zile de la încheierea contractului de vânzare cumpărare ești obligat să soliciți transcrierea dreptului de proprietate.

Publicat

si daca masina sta in parcare?nu vreau sa ruleze e bunul meu,,,si vreau sa stea in parcare...tot sant obligat..fac doar actu vanzare cumparare si matricularea cand vin...eu din ce am mai citit am inteles ca daca nu ruleaza poate sa stea nematriculata si 1 an...habar nu am maine sotia va face actu..de asta am nevoie de ajutor..multumesc pt raspuns

Publicat

Buna ziua,am vazut ca se dau raspunsuri clare si folositoare la dumneavoastra pe forum, ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns ? Situatia fiind urmatoarea. Iubita mea doreste sa achizitioneze un autoturim din Germania ,chestia este ca am cautat masini  pe diferite site-uri in zona Dortmund,si autoturismul "pe care i s-a pus pata " este un autoturism cu numere de Franta, (privat,nu dealer) dar  masina se afla in Germania, proprietarul fiind o rusoaica( care este rezidenta in germania), am inteles  orice vehicul care depaseste 6 luni de cand este in Germania este obligat sa fie declarat la fisc in zona unde are rezidenta proprietarul, am unele nelamuriri in acest sens, daca face contcrat de vanzare cumparare in Germania pe mine ma mai intereseaza daca rusoaica a declarat masina la fisc sau nu( adica daca o cumpar am probleme la inmatricularea in tarisoara noastra draga), masina trebuie radiata din Franta? Daca are numere valabile pe Franta si asigurare , pot sa vin asa cu ea in tara, fara sa mai scot numere de tzoll din germania si sa o imatriculez in romania pe baza contractului de vanzare cumparare facut acolo ?

Sper ca nu am complicat lucrurile in scris mai mult decat sunt in capul meu.

Publicat

Daca as fi in locul tau as merge impreuna cu vanzatorul si as scoate pt masina nr de zoll valabile 15 zile.(masina trebuie sa aiba si itp valabil pt asta, asa ca intereseaza-te).Asa este mai bine pentru ambele parti.

Publicat

Deci o pot imatricula in Romania in coditiile de mai sus? Pai asta e problema pot sa iau numere de tzoll din Germania pentru un autoturism care nu este radiat in Franta care are itp valabil? 

Ma scuzati daca sunt insistent .

• Moderator
Publicat

Caută altă mașină. Din ce povestești, pare o mare țeapă.

Publicat

Buna.Am si eu o problema si sper ca pe acest forum se gaseste cineva sa ma ajute.In data de 29.12.2013 mi-am vandut masina intr-un targ auto.Cumparatorul (a se citi samsarul) n-a vrut sa-mi dea toti banii pe motiv ca daca cumva n-o sa-i trimit certificatul fiscal.A vrut sa-mi retina 400 lei,eu n-am fost de acord si pana la urma mi-a retinut 200 lei urmand ca eu sa-i trimit prin posta certificatul fiscal iar el cand il primeste sa-mi trimita banii.Am facut contract de vanzare cu cumparatorul si am completat pe talon la rubrica:"instrainat catre".I-am dat cartea masinii,talonul,asigurarea,rovineta.A doua zi m-a sunat si mi-a zis ca el a vandut masina altcuiva si sa-i dau noului cumparator certificatul fiscal si sa fac un nou contract de vanzare-cumparare.Am vorbit cu noul cumparator la telefon si i-am zis ca-i dau fiscalul dar sa-mi dea cei 200 lei si eu alt contract nu fac deoarece eu am completat pe talon numele primului cumparator la rubrica"Instrainat catre".Pana la urma cel de-al doilea cumparator i-a dat masina inapoi primului cumparator.Eu intre timp am fost la primarie la taxe si impozite pe data de 8.01.2014 si in baza contractului de vanzare-cumparare am radiat masina.Ieri un prieten a fost in targ si mi-a vazut masina pusa la vanzare.As dori sa va intreb ce ar mai trebui sa fac in cazul in care dupa o luna nu o sa inscrie masina.Asigurarea e valabila pana in aprilie.Mi-ar trebui si numerele deoarece sunt preferentiale si am alta masina care as vrea sa o inmatriculez si sa-i pun aceleasi numere.Cineva mi-a spus sa nu-mi fac probleme daca am radiat-o de la taxe si impozite.Insa ma gandesc sa nu-mi vina cumva acasa amenzi de circulatie.Va multumesc !

• Moderator
Publicat

Dacă nu solicită transcrierea dreptului de proprietate în termenul legal de 30 zile, vei fi nevoit să-l acţionezi în judecată.

Publicat

Buna seara,

Am cumparart o masina din Italia,acum este in Romania,am luat deja 2 seturi de nr provizorii pentru a intra in 2014 (poate mai scade taxa )

Datorita asigurarii prea mari pentru persoanele sub 30 ani , m-am hotarat sa o inmatriculez pe tata,am act notarial pentru a o inmatricula in numele lui (sa nu se deplaseze el peste tot),are RAR facut,taxa urmeaza sa o achit maine,masina este radiata din italia,am adus-o cu numere provizorii de acolo,astazi am facut contract de vanzare-cumparare cu tatal meu.Intrebarea mea este : Trebuie sa scot certificat fiscal (fara datorii) de la amandoi? sau numai pe numele lui? si eventul ce taxe mai trebuiesc platite,ca sa nu fiu intors de la ghiseu pentru o hartie .Am certificatul masinii original,contractul dintre mine si vanzatorul de acolo pe care scrie si ca e radiata pentru export,traducerile la acte,certificat RAR, am si NUMARUL de inmatriculare provizoriu de acolo.

Multumesc pentru raspuns !

• Moderator
Publicat

Da, vei avea nevoie de certificat fiscal atât pentru tine cât şi pentru tatăl tău.

Publicat (modificat)

Multumesc

ar mai fi inca ceva,cand mi-au dat aia numarul provizoriu alaturi de el mi-a dat si hartia de parcurs cu traseul de urmat pana la destinatie,trebuie pusa si aia la dosar?

Modificat de markelush
Publicat (modificat)

Buna seara,

Va deranjez si eu cu urmatoarea problema.

Am cumparat la inceputul lui decembrie 2013 o masina (din Buzau, eu fiind din Buc). Inmatriculata in RO, toate actele in regula, timbru platit.

Am facut contractul de VC tipizat frumos + fisa de inmatriculare. Am fost cu el la primarie, a radiat-o, mi-a dat fiscal si stampila pe fisa de inmat, m-a trecut la Instrainat catre, in talon si am plecat. 

In zilele urmatoare am luat-o in evidenta, i-am facut RAR-ul, am scos dovada nerecuperarii timbrului. Si m-am lovit de regulile RCA-ului care este mult prea mare pe numele meu, avand sub 30 de ani. (nu am stiut, asta este)

Mi-am vazut de treaba de sarbatori (ca oricum nu aveam alta optiune in acea perioada) si acum din ianuarie am vandut-o tatalui meu (in Sinaia, Prahova), fara sa o mai inmatriculez eu. 

Am facut un nou contract de VC cu tatal meu + fisa de inmatriculare. (tipizate)

Am scos eu fiscal + stampila de radiere pe fisa. Tatal meu a luat-o in evidenta si i s-a pus si lui stampila pe fisa. A solicitat o noua adeverinta pentru nerecuperarea timbrului. Autentificarea RAR este inca in limita celor 60 de zile. A facut RCA pe numele lui pe 6 luni. Taxa de inmat la primarie, taxa de talon...oricum, TOT.

Si a dus totul la o cunostinta care se ocupa cu inmatriculari, sa mearga el dupa numere. Niciunul din noi nu avem timp. Eu sunt in Buc, tatal meu in Sinaia si inmat pt prahova se fac la Ploiesti...

Acum acel om care se ocupa sustine ca ne trebuie si certificatul fiscal al celui de la care am cumparat-o eu.

Si efectiv nu vad rostul!

Eu mai am o copie dupa fiscalul cu care am luat-o eu dar el sustine ca ii trebuie originalul. Dar nu reusesc sa inteleg de ce, mai ales ca eu originalul l-am lasat la directia taxe si impozite cand am luat-o in evidenta. Am crezut initial ca din gresala, dar am fost acolo iar si asa se procedeaza. Se lasa originalul acolo. Tatalui meu nu i l-au cerut la primarie...alta anomalie.

Dar marea anomalie este: De ce ii trebuie certificatul fiscal al celui de la care am cumparat-o eu?? In ciuda celor descrise mai sus

Nu este de ajuns ca are fisa de inmatriculare dintr noi doi (eu si tatal meu) cu stampila pusa in dreptul fiecaruia din numele noastre?

Modificat de alexradu25
Publicat

Tatalui meu nu i-au cerut fiscalul meu original. I-au luat-o in evidenta doar in baza fisei de inmat. La asta ma refeream cand am zis ca lui nu i-au cerut originalul.

Ma scuzati daca v-am pus sa cititi prea mult. :)

Publicat (modificat)

Va rog un raspuns. Pt. ca dunt foarte confuz si m.am saturat sa alerg dupa acte.

Deci daca X cumpara masina de la Y, X o preia fiscal fara sa o si inmatrculeze si apoi o vinde lui Z. Z o preia si el fiscal si vrea s.o inmatrculeze. O poate face? Mai are nevoie de fiscal de la Y? Adica de la primul proprietar. Avand in vedere ca are contractul de VC original dintre X si Y si fisa de inmat originala + actul de VC si fisa de inmat stampilata dintre X si Z. Mie imi suna banal dar asa mi s.a spus ca trebuie.

Modificat de alexradu25
Publicat

Salutare,
Locuiesc in Bucuresti si vreau sa achizitionez o masina SH de aici de la un dealer autorizat. Domiciliul pe buletin e in provincie, la kilometri departare.
Am inteles ca nu pot inmatricula masina pe domiciul flotant.
Ce formalitati din cele necesare inmatricularii le pot face in Bucuresti si ce formalitati in provincie? De exemplu pot face toate formalitatile la RAR-ul din Bucuresti sau trebuie sa merg la RAR-ul din provincie?
La ce acte/formalitati trebuie sa fie prezenta masina neaparat?
La ce institutii ale statului trebuie sa fiu neaparat eu prezent si la care pot trimite pe cineva din familie?
Daca, sa presupunem ca, din cauza zapezilor/nameitilor din ultimele zile, nu ma duc in provincie si trec cele 30 de zile necesare inmatricularii, ce pot sa fac? Daca masina este in Bucuresti mai pot merge cu ea in provincie la RAR dupa 30 de zile?
Oricum se pare ca o saptamana trebuie sa-mi iau concediu. 

Publicat

La ce acte/formalitati trebuie sa fie prezenta masina neaparat?

La ce institutii ale statului trebuie sa fiu neaparat eu prezent si la care pot trimite pe cineva din familie?

Masina trebuie sa fie prezenta doar la identificare la RAR.

Nu e musai ca tu sa fi prezent niciunde. Poti face o procura la notar si persoana imputernicita te reprezinta la toate institutiile implicate in procesul de inmatriculare (RAR, Fisc, DRPCIV)

• Apreciez 1
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

buna sunt un nou membru la acest forum as avea nevoie de un raspuns daca ma puteti ajuta vreau sa cumpar o masina matriculata an 2010 luna 2 vechiul proprietar a vandut masina an 2012 la altcineva dar nu au facut reanmatriculare doar anregistrare la fisc si ieu acum as vrea sa o cumpar de la iel dar masina ieste tot pe numele primului proprietar si iel ami spune sa fac tot la fel pana an septembrie ce plec an tara ca ieu sunt an italia CE MA SFATUITI SA FAC VA ROG FRUMOS DATIMI UN RASPUNS 

• Displace 2
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am cumparat o masina de la un intermediar(al 3 -lea ) ,am CVC cu el dar vreau sa inmatriculez masina si nu gasesc propietarul in nici un fel (se pare ca este plecat in strainatate) .Daca circul cu masina asa pot sa iau amenda ?.Ce as putea face sa aflu date despre propietar?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.