Jump to content
POLITISTI.ro

Cumpărare şi înmatriculare auto

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Cel de la Rar va intocmi un raport de verificare si va preciza motivele pentru care iti este refuzata eliberarea certificatului de autenticitate si a cartii de identitate.

In functie de raportul de la Rar vei sti ce ai de facut.

Da Carol va fi nevoie si de certificatul tau fiscal.

Modificat de 25tess
Publicat

De acord,dar mie mi-au spus verbal motivul,in schimb eu nu am vazut niciun raport si nu mi-au eliberat nicio hartie,iar problema asta este de trei luni...

Publicat

Legat de problema cu blocarea masinii la RAR,cineva care se ocupa cu acte auto,mi-a spus ca exista varianta sa pot inmatricula din nou masina pe Bulgaria,deci implicit sa-i fac alte acte(reale,bineinteles,asa cum sunt datele masinii),dar intrebarea mea este,pot sa o inmatriculez din nou pe Bulgaria daca eu acum nu am acte de provenienta la ea?

Publicat

Buna seara,

Am si eu o intreabre vizavi de contractul de vanzare-cumparare pentru un autoturism intre rude de gradul I, mai exact as dori sa stiu daca in acest caz mai este nevoie de indentificare rar?

PS: Scuze daca a mai fost pusa aceasta intrebare, insa nu am reusit sa gasesc raspunsul.

Publicat

Salut,Am si eu o intrebare.Am cumparat masina de la X dar X nu este propietarul masinii el a cumparato de la persoana Y. Dar are cartea si talonul aceste sunt in posesia lui X .Eu cu cine ar trebui sa fac actul de vanzare cumparare? cu X sau Y? ca sa pot sa fiu legal si sa nu am surprize,Si Fiscalul de la cine il iau??

• Moderator
Publicat

Tu probabil că te crezi foarte şmecher şi haios, nu? La profilul de membru câmpul "locaţie" nu trebuie completat obligatoriu. Puteai foarte bine să-l laşi necompletat dacă nu doreşti să se ştie de unde eşti şi nu se mai afişa nimic acolo, nu să-ţi etalezi glumele de şantier consemnând acolo că stai pe scaun. Nu eşti deloc mai cool, ci doar dovedeşti că simţi nevoia să fii şi fudul, deşi ai intrat aici în casa noastră pentru a solicita nişte răspunsuri sau îndrumări cât se poate de serioase şi care să te ferească de situaţia în care să te arzi ca un prostăvan, dar nu te-ai putut abţine să ne insulţi prin astfel de apucături. 

Tocmai de aceea părerea mea este că nu meriţi niciun răspuns. Ridică-te de pe scaunul ăla de şmecher şi mergi să-i întrebi pe amicii tăi cu care schimbi astfel de replici "intelijente".

• Apreciez 1
Publicat

Spuneti-mi si mie,va rog,exista vreo posibilitate sa pot inmatricula masina pe Bulgaria daca nu am niciun act de provenienta la ea?

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara

Intentionez sa achizitionez un autoturism de la un dealer din Germania

intrebarile mele sunt : 

1. pot cumpara autoturismul iar in tara inregistrarea sa se faca direct pe numele altei persoane, fara sa fiu nevoit sa inregistrez la organul fiscal?

2. ce acte trebuie sa primesc de la dealer in urma achizitionarii?

3. daca Tuv-ul este valabil pana in 2015 are  importanta?

4. ce trebuie avut in vedere pentru o buna desfasurare a inmatricularii in Romania ?

Va multumesc!

Publicat

wow, super ideea cu fotografiile documentelor., felicitari!!!

totusi am sa revin la intrebarea nr 1 cu o formulare ampla;

Autoturismul nu este pentru mine, este pentru o prietena, eu ma aflu in Suedia la doar cateva ore de dealerul din Germania, cum femeile nu agreeaza condusul pe distante lungi, am venit cu ideea de a face eu o escala in Germania, cumpar autoturismul si direct via Romania, urmand sa-si faca procedurile legale de inmatriculare pe propriul nume. Eu fac contract vanzare-cumparare cu dealerul iar in tara predau masinuta prietenei, cum se poate proceda ? ce solutie recomandati ?

Va multumesc!!

Publicat

corect, dar va rog spuneti-mi daca eu sunt obligat sa inregistrez la taxe si impozite.

Va multumesc !!

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna sera,,,am o problema si am nevoie de ajutor,problema sta in felu urmator:

-am cumparat un opel acum 2 luni de la un samsar,am primit toate actele,totu a fost ok (actu de vanzare cumpaare e intre mine si neamt)

-masina avea inca numere de germania(de tzol),nu a fost trecuta fiscal pe nume-le la samsar

-azi am fost sa depun declaratia fiscala ,si am avut neplacuta surpriza sa aflu ca i-mi trebuie ``certificatu fiscal`` de la ce-l care a adus masina din germania

-eu sunt singuru propietar care detine automobilu asta(doar eu am scos numere rosii,,samsaru a tinut-o 2 zile)

-Doamna de la finante(se grabea la maxim,programu se termina la ora 14:00,si ceasu era 13:55),totu bun si frumos pana ai sare in ochi urmtoru document:

3ddc.jpg

-se uita un pic stramb la el si dupa 10 sec ai cere ajutoru unui coleg mai tinerel(si mai flegmatic),sta se uita si mi-l arunca in fata cu urmatoru discurs:

baii,tu fa bine si adu fiscalu de la ala care a adus masina din germania,ca nu  mai merge cu contracte d`astea luate de pe net (vanzare direct cu neamt)

-ma uitam la ei ca ``bou la poarta noua``,,anu trecut in decembrie am inmatriculat o skoda cu aceleasi acte, in acelasi birou financiar in sectoru 6

-Sa schimbat legea? (sau din exces de zell s-au umflat in pene,probabil se grabeau ca se terminase programu)

astept urgent un raspuuns,i-mi cer scuze pentru scris,acum 10 min am ajuns de la financiar acasa si sunt cu nervii la pamant

o seara buna

P.S.

Ce-l care a adus masina din germania nu a apucat sa tina masina in romania nici macar 1 zii (el era doar un simplu sofer,trimis de smasaru de la care am luat-o)

Modificat de somnn2
  • Moderator
Publicat

Cred că e vorba de o neînțelegere, pentru că funcționarii din cadrul Serviciilor de taxe și impozite ce aparțin de Primărie (adică instituții descentralizate) sunt "aproape de cetățean", serviabili și respectoși și așa mai departe. Într-un cuvânt, nu ai ce să le reproșezi pentru că sunt și extrem de competenți.

• Moderator
Publicat

Cine este Cristian Daniel din Zalău? E numele tău sau al samsarului trecut acolo?

Publicat (modificat)

soferu care a adus masina(persoana de tranzit,care a scos numere-le de tzol),in aceiasi situatie am fost si cu skoda anu trecut si am inmatriculato fara probleme,,acum nu stiu ce sa intamplat(de la acelasi samsar am luat si skoda)

si pana la urma omu ala care a adus masina ,nu a a circulat cu ea in romania,nu sa incarcat cu ea la financiar,eu cand am luat-o am mai mers 1 sapt cu numere de germania ,am facut RAR,am depus actele la ANAF pentru taxa de timbru(si acolo au cerut actele,,la fel ca la taxe si impozite,,si nu a fost nici o probleme)

Anu trecut cu aceiasi procedura si acte am inmatriculat un automobil, de fapt asta a fost si motivu meu de a cumpara o masina cu numere de germana(de tzol),ca sa nu umblu dupa samsar,fiscale ,etc.

Modificat de somnn2
  • Moderator
Publicat

Exact. Tu nu eşti cel care a adus maşina, ci individul din brief. În consecinţă contractul ăla de vânzare dintre tine şi neamţ e făcut la mişto, deoarece neamţul nu a fost de faţă la întocmirea lui. Sau cu alte cuvinte e un fals. Acum înţelegi ce vroia să-ţi transmită "flegmaticul" de la ghişeu?

Tu ai fost păcălit (ca să nu folosesc termeni ce i-ai putea considera jignitori) de către samsarul ăla. Şi am să-ţi explic.

Domnii samsari nu-şi plătesc taxele şi impozitele, eventual amenzile, prin urmare stâng datorii la primărie şi nu-şi mai pot obţine "fiscalul". Dar nici nu se lasă de samsăreală, deşi ei au un profit din această activitate au o jenă să plătească impozit pe aceste venituri. Să plătească numai fraierii, ei sunt şmekeri şi nu se pot înjosi să plătească impozite sau taxe. 

Pentru a putea continua această activitate apelează la naivitatea celor ca tine. Şi îi conving pe oamenii ce cu greu şi-au strâns nişte bănuţi ca să-şi cumpere o maşină, că merge, e perfect legal şi lipsit de orice riscuri să întocmească un contract de vânzare-cumpărare în fals. Pentru că acel contract de vânzare cumpărare este un fals grosolan, din moment ce vânzătorul sau cumpărătorul nu sunt de faţă. 

Mai sunt şi alte probleme (sau moduri de operare le spunem noi) privind plata TVA-ului, dar nu are rost să intrăm în detalii aici.

În concluzie, tu nu trebuia să te iei după samsar şi să-ţi pui semnătura pe un contract de vânzare-cumpărare întocmit în fals, ci trebuia să faci contractul de vânzare cu cel căruia i-ai dat banii, nu cu cine ştie ce neamţ, belgian, marocan, etc pe care nu l-ai văzut în viaţa ta. Pentru că ai încălcat chiar şi tu legea, te-ai complicat inutil şi fără rost.

Cam asta a încercat "flegmaticul" să-ţi transmită.

• Moderator
Publicat

Nu are nicio legătură declaraţia la fisc cu problema ta.

Un individ (samsarul) se duce şi cumpără o maşină din Germania, face contract de vânzare-cumpărare cu neamţul şi tot tacâmul. Deci maşina aia trece din proprietatea neamţului în proprietatea samsarului. Ăsta vine în ţară şi o vinde mai departe unuia ca tine. Deci în mod normal trebuie să se întocmească contract de vânzare-cumpărare între tine şi el. E simplu ca bună ziua. Nu între tine şi neamţ, pentru că ăla nu mai este un contract de vânzare cumpărare valabil, e un fals.

Publicat

ok, multumesc pentru raspuns

Totusi anu trecut am inmatriculat in aceleasi conditii un automobil, mai am 1 varianta de rezerva luni,daca reusesc ,revin cu un post pe forum

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Chiar nu înţeleg de ce insişti cu acest aspect. E complet irelevant.

Probabil că atunci nu ai dat de un "flegmatic" ci de un "visător la cai verzi pe pereţi" care nu a observat că nu tu eşti cel trecut în brief. De ce nu te duci să depui un autodenunţ pentru a ţi se revoca înmatricularea şi să fii cercetat pentru că ai înmatriculat maşina în baza unui document de provenienţă fals? Chiar dacă o să fii cercetat pentru fals şi uz de fals, vei avea satisfacţia ca şi adormitul de la ghişeu să se poată alege cu o acuzaţie de neglijenţă în serviciu. 

• Apreciez 1
Publicat

buna ziua postez pentru 1 oara aici,am o rugaminte la dvs. sa-mi spuneti cum anume sa procedez in situatia urmatoare:deci am un autoturism care a fost al varului meu...varul meu i l-a incredintant fratelui meu cu drept de vanzare,printr-un act notarial,eu am facut un act notarial intre sotia mea si fratele meu in care mi-a imprumutat-o in folosinta(valabil 2 ani),binenteles am facut asta ca sa nnu mai platesc taxa de mediu si matriculare pe numele meu...acum problema s-a intors varul meu vrea sa o trec pe numele meu fiscal,el e plecat in germania eu sant in slovenia vin peste 3 luni acasa...ce si cum sa faca sotia mea,s-a interesat si mi-a spus ca o poate trece fiscal pe numele meu prin act vanzare cumparare...dar eu nu vreau sa fiu obligat sa o matriculez in cele 30 zile cum spune legea,vreau doar sa o trec fiscal si pe talon sa ramana varul meu pana ajung in tara....se poate asa ceva?si daca da fratele meu e oobligat sa vina sa o radieze pt ca varul nu se mai intoarce nicoodata in tara  atunci cand eu vreau sa o matriculez,adica peste 3 luni?daca o trec fiscal si varul ramane cu numele pe talon,cat timp mai poate rula masina sau tre sa o las in parcare pana vin?....sper ca m-am facut inteles ceea ce am nevoie sa aflu,nu stiu daca am voie sa postez acel act facut intre sotie si frate...ca il postam sa cititi si dvs cei care ma puteti ajuta....multumesc

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.