Jump to content
POLITISTI.ro

Cumpărare şi înmatriculare auto

Postare recomandată

Publicat

buna seara nush daca aici trebuie sa intreb   cat dureaza eliberarea adeverintei de la ANAF care atesta ca nu sa recuperat taxa . multumesc

Publicat

Buna ziua! Am achizitionat recent un autoturism. Acesta a fost cumparat de o firma romaneasca din Germania (am contractul de vanzare-cumparare), apoi a fost cumparat de un comerciant roman de la firma romana (am factura din care reiese tranzactia), apoi eu am cumparat-o de la comerciantul respectiv(am contractul de vanzare-cumparare). La o zi dupa, am transferat-o pe numele tatalui meu (am contractul de vanzare cumparare). Masina are inca numere de Germania care expira pe 29 noiembrie. As avea cateva nelamuriri. Cand depun dosarul pentru inmatriculare la Politie este necesar doar ultimul contract de vanzare-cumparare, cel dintre mine si tatal meu, sau sunt necesare si alele? Certificatul fiscal depus trebuie sa fie al meu (eu fiind penultimul posesor) sau dat fiind ca eu am pastrat-o doar o zi e necesar cel al comerciantului de la care am cumparat-o? Am si certificatul fiscal al comerciantului si cel al firmei din Romania de la care luase el masina... doar ca nu stiu daca e nevoie sa le depun.

Ce alta problema am mai intampinat: Cand tatal meu a fost cu fisa de inmatriculare la Finante pentru a lua masina in evidenta... i s-a spus ca e necesara radierea de pe numele meu. Cum e posibil acest lucru atata timp cat eu nu o luasem in proprietate la finante si masina are inca numere provizorii de Germania? Sau poate nu au inteles cei de la finante ca masina nu a fost inmatriculata pe numele meu...

• Moderator
Publicat

Pentru înmatriculare ai nevoie de absolut toate contractele de vânzare cumpărare şi facturile întocmite, astfel încât să poţi dovedi proveninţa maşinii.

Publicat

Multumesc de raspuns! Legat de radiere ai idee, e necesara? ... sau macar posibila, dat fiind ca nu am inmatriculat masina in tara inca... ?

• Moderator
Publicat

În privinţa cu vizelor fiscale, în mod normal sunt necesare pentru fiecare persoană fizică sau juridică care a deţinut maşina mai mult de 30 zile de la intoducerea în ţară, dar cum acest domeniu al taxelor şi impozitelor e păstorit de administraţia locală, nu îţi pot oferi un răspuns exact pentru că nu există norme şi practică unitară pe intreg terioriul ţării, fiecare primărie procedează după bunul plac. Asta înseamnă descentralizarea şi transferul atribuţiilor către administraţia locală, fiecare primărie are posibilitatea să impună propriile reguli şi/sau norme.

Publicat

Va salut,va rog frumos ajutati-ma cu o problema:am cumparat o masina si spre rusinea mea,la cumparare nu am observat ca nu toate datele din cartea de Bulgaria(ca pe Bulgaria era inmatriculata) erau corecte.Am scos doua randuri de nr. rosii,fara ca eu sa stiu pana atunci ca datele sunt incorecte,ulterior am ajuns cu ea la RAR pentru identificare pentru ca vreau s-o inmatriculez in Romania.La RAR,surpriza,masina mi-au blocat-o pentru acte false!De trei luni sta masina blocata la RAR,cei de acolo spunandu-mi sa le aduc documentele originale ale masinii.Eu le-am explicat ca am cumparat-o cu acestea si nu aveam de unde sa stiu ca sunt false,cum au spus ei.I-am intrebat ce pot sa fac eu acum si primesc acelasi raspuns,sa aduc actele originale....,acum nu le mai am nici pe cele"false" ca s-au pierdut...Ce pot sa fac in privinta asta?

Publicat

Buna seara!
Am cumparat o masina adusa din Germania de vanzatorul A care e din jud Alba. Cumparatorul B e din Bucuresti, eu am cumparat masina de la cel Bucuresti. El mi-a dat fiscalul celui din Alba dar nu si fiscalul lui(am cumparat masina intr-o duminica si am uitat de fiscalul lui eram entuziasmat de masina, in fine). Fiecare dintre noi am scos cate un nr rosu, eu am scos ultimul rand de nr rosii si au expirat ca nu am putut inmatricula masina din cauza ca nu am avut fiscalul celui de la Bucuresti. In schimb am fiscalul celui de la Alba, as putea inmatricula masina cu fiscalul lui? Cel de la Bucuresti a fost sa-si ia fiscalul si a spus ca ii trebuie cartea masinii sau o copie legalizata ca sa poata scoate desi i-am trimis copie de la actul de vanzare-cumparare si alte copii de la breif si nu mai stiu ce.
Ma poate lamuri si pe mine cineva deoarece am auzit ca s-ar putea face si cu fiscalul celui de la Alba dar parca nu prea as crede.
Multumesc anticipat!

Publicat

Din cate stiu,Carol24,daca ai scos tu ultimul rand de nr rosii si ai contractul de vanzare-cumparare in care esti ultimul proprietar,ar fi suficient la inmatriculare doar fiscalul tau,pentru ca tu inmatriculezi masina pe numele tau si esti ultimul proprietar.

Publicat

Ai nevoie de certificat fiscal de la cel care ai cumparat autoturismul,daca acesta apare mentionat in acte.

Publicat

Nu inteleg cine a pierdut actele false? Masina ta unde se afla acum? De ce nu ai lamurit problema cu cel care ti-a vandut autoturismul?

Publicat

Masina mea e acum in parcare,actele cu care am cumparat-o si cu care m-am prezentat la RAR au ramas acolo pe motiv ca sunt false si mi se cere sa fac rost de actele de provenienta,altfel nu-mi deblocheaza masina de la RAR si eu nu pot sa fac nimic cu ea.Acum eu nu am alte acte asupra masinii decat contractul de vanzare-cumparare intre mine si bulgar dar nici acesta nu este bun pentru ca datele masinii nu sunt corecte,adica masina este un BMW 523i,motor de 2500 cm cubi si in toate actele este trecut 520,motor de 2000 cm cubi,doar seria de sasiu corespunde.

• Moderator
Publicat

Din ce spui, vei fi nevoit să te judeci cu cel care ţi-a vândut autoturismul. RAR-ul nu ţi-a eliberat niciun document? În ce bază au reţinut documentele respective?

Publicat

Cel de la care am luat autoturismul nu mai este de gasit,iar RAR-ul nu mi-a dat niciun document pe motivul ca actele prezentate sunt false si trebuiesc originalele.

Chiar nu mai stiu ce sa fac cu masina,eu am luat-o s-o inmatriculez in Romania,nu sa umblu cu falsuri si cu acte in neregula.Cei de la RAR nici nu ma baga in seama,ba mai mult dl director la care am ajuns pentru clarificarea situatiei,mi-a zis ca pot sa-i dau foc.

• Moderator
Publicat

Din ce ştiu eu RAR-ul nu poate să reţină documente. E posibil să nu mai fiu eu la curent cu ultimele noutăţi  legislative în domeniu şi să fi primit recent astfel de competenţe, dar te asigur că orice instituţie a statului când reţine un document trebuie să-ţi elibereze o dovadă în acest sens.

Publicat

Eu nu am niciun document eliberat de RAR,singura varianta pe care mi-au dat-o este aceea de a aduce actele de provenienta ale masinii.Asadar,care ar fi procedura legala si cea mai usoara de a le obtine si de a putea continua demersurile de inmatriculare a masinii in Romania?

Publicat

Ai prezentat un contract de vanzare cumparare fals fiindca tu nu ai cumparat masina de la bulgar.

Rar poate sa retina documentele, cred ca cineva i-a dat lui galin cartea de identitate falsificata, si mi se pare normal sa ii fie retinuta.

• Moderator
Publicat

Dacă documentele sunt într-adevăr false, RAR-ul trebuie să sesizeze poliţia sau parchetul. Vei fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals şi uz de fals atât tu cât şi cel de la care ai cumpărat autoturismul, pentru că folosirea unui înscris oficial în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani, iar falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

25tes, care ar fi prevederea legală în baza căreia RAR-ul pot să reţină documente?

Publicat

Dar eu am cumparat masina ca fiind model 520 cu motor de 2000 cm cubi,care asa era si in acte,eu nu am stiut ca de fapt era 523i si motor de 2500 cm cubi si implicit actele erau false.Eu le-am luat de bune si m-am prezentat cu ele la RAR pentru identificare si acolo am aflat cu stupoare ce masina am luat si ce acte avea.Ce as putea sa fac acum,eu nu vreau sa am probleme pentru ca eu consider ca am fost un cumparator de buna credinta.

• Moderator
Publicat

Dacă ai ştiut sau nu că e vorba de un fals şi dacă eşti sau nu cumpărător de bună credinţă se stabileşte în urma cercetării penale.

Ăsta e rolul cercetării penale, să se afle adevărul iar cei vinovaţi să suporte consecinţele faptelor săvârşite.

Publicat

Daca as fi stiut ca sunt false sau as fi vrut intentionat sa fac uz de fals,as fi lasat-o inmatriculata pe Bulgaria dar eu am mers cu ea sa o inmatriculez la noi,mai mult decat atat,masina a fost verificata prin INTERPOL,asa mi-au spus cei de la RAR si nu este furata.

Publicat

Totusi,indrumati-ma ce ar trebui sa fac eu acum?Cum pot sa fac rost de actele de provenienta ale masinii sau trebuie sa dau vreo declaratie la Politie cum ca am cumparat-o cu actele respective?

• Moderator
Publicat

În primul rând trebuie să clarifici situaţia de la RAR. Dacă îţi reţin documentele, solicită să-ţi fie eliberată o dovadă în care să fie precizat motivul pentru care au fost reţinute.

Publicat

Asta numai daca ma vor baga in seama sau imi vor spune simplu ca motivul este ca actele sunt false si ramane ca si pana acum.Dar in ideea ca poate totusi voi obtine aceasta dovada,care e pasul urmator pe care ar trebui sa-l fac?

Publicat (modificat)

Multumesc de răspuns!

Inițial masina a fost pe numele meu cand am cumpărat-o de la București si ca sa fie mai ieftină asigurarea am trecut masina pe numele mamei mele cand am luat numerele rosii. Dupa ce am cumpărat masina de la București pe numele meu am mai făcut un contract de vânzare cumpărare între mine si mama. Logic ar trebui sa fie nevoie de fiscalul meu?

Modificat de Carol24

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.