Jump to content
POLITISTI.ro

Cumpărare şi înmatriculare auto

Postare recomandată

Publicat

Pai eu am crezut ca stiti ce e de facut.V-am cerut un raspuns la problema mea.Daca nu rezolv nici asa ce e de facut?

• Moderator
Publicat

Dacă nu rezolvi problema aşa, vei fi nevoită să-l acţionezi în judecată pe individul de la care ai cumpărat maşina.

Publicat

Buna ziua, 

In luna septembrie am cumparat o masina de la un proprietar din judetul Bacau, fiin de buna credinta am convenit ca in cateva zile sa-mi trimita certificatul fiscal ca sa-mi pot inmatricula masina. La cateva zile l-am contactat pe fostul proprietar pentru a-i cere certificatul fiscal, dar acesta mi-a spus ca are datorii si ca trebuie sa-l mai astept. Intre timp eu mi-am achizitionat  asigurare pe numele meu si a facut autentificrea la RAR. Dupa ce a trecut o luna de la smnarea contractului fostul proprietar sa facem un nou contract pana isi achita taxele la Primarie, deja se apropie al doilea termen, iar fostul proprietar refuza efectiv sa-mi dea documentul de care am nevoie. Mentionez ca am fost de buna credita si l-am inteles omeneste, dar el s-a dovedit un om neserios...

Sunt hotarat sa merg la politie si sa sa-l reclam, 

Ce-mi sugerati dumneavoastra sa fac ?

• Moderator
Publicat

Nu te poate ajuta poliţia, vei fi nevoit să-l acţionezi în judecată.

Publicat (modificat)

daca cumpar o masina inmatriculata inainte de 2007 si ca sa fiu scutit de taxa , o iau prin procura , pot trece granita cu ea daca nu este pe numele meu?

iar daca vanzatorul imi ofera fiscal , eu pot trece masina la fisc pe numele meu , fara sa o inmatriculez la politie . adica sa platesc eu impozitul la ea , chiar daca nu masina in acte nu este pe numele meu ?

Modificat de shuberan
Publicat

Buna seara,

Am nevoie de o informatie.

Vreau sa inmatriculez o masina in romania,momentan sunt in afara tarii si masina este inmatriculata pe mine aici,urmeaza ca saptamana viitoare sa o radiez si sa iau numere provizorii din aceasta tara,am facut programare la RAR in RO,acolo mi-a cerut numarul de la masina,am pus numarul de inmatriculare care il am acum,cand voi ajunge in tara voi avea alte numere apoi imi voi lua numere rosii (provizorii) din ro,problema mea e: Pot avea probleme cu programarea daca masina care se prezinta la rar sa nu aiba numerele de inmatriculare pe masina cu cele scrise in cererea de programare?

Multumesc !

Publicat

markelush, nu este nicio problemă, autoturismul are serie de identificare (VIN), care nu se schimbă.

Publicat

Am cumparat in septembrie 2012 o masina Peugeot din 2003, inamtriculata in Romania. Am contract de vanzare-cumparare, e mentionata pe talon instrainarea si e radiata de la finante. Nu am ajuns sa o inmatriculez decat in luna ... martie, cand am aflat ca taxa de prima inmatriculare nu e platita si ma costa inca 2000 de euro. Bani pe care nu ii am. Mentionez ca in ianuarie i-am facut ITP-ul si circul cu RCA provizoriu, pentru inmatriculare. Am platit impozit pentru ea pentru prima jumatate a anului.

Situatie e foarte penibila si jenanta. Cu jena deci, va intreb ce variante am? Din cele citite pe forum inteleg ca acum circul ilegal cu masina, daca sunt oprita in trafic risc sa raman fara numere si acte. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca as avea un accident...

Ma inteleg bine cu vanzatoarea masinii, este verisoara mea. As putea oare eventual rezilia cumva contractul, daca ar fi si ea de acord, eventual sa mi-o lase cumva in folosinta, printr-un contract de comodat?...

Este vreo sansa sa scada taxa de prima inmatriculare vreodata?

Sau as putea sa o vand, in situatia asta? (scazand evident din pretul ei taxa de prima inmatriculare pe care ar avea-o de platit cumparatorul)

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat!

Publicat

Buna seara! Dl Dan , va rog frumos sa imi spuneti daca in momentul unei inmatriculari( transcriere) este necesara adeverinta de la anaf indiferent daca este sau nu recuperata taxa de poluare? Daca este recuperata taxa, noului proprietar al masini ii mai foloseste la ceva adeverinta( stiu ca adeverinta se cere la dosar in momentul inmatricularii), ce este de facut in acest caz? Incerc sa intelg noua lege, dar nu prea reusesc! Va multumesc! Astept un raspuns de la dvs cat mai curand.

Publicat

Indiferent ca a fost sau nu recuperata taxa, ai nevoie de adeverinta de la ANAF. Daca taxa a fost platita si recuperata sau daca nu a fost platita trebuie sa platesti taxa, actualul timbru de mediu. Daca taxa a fost platita si nerecuperata, nu trebuie sa mai platesti timbrul de mediu actual.

Publicat (modificat)

Pai daca tot platesc timbrul de mediu , de ce mi-ar mai trebui adeverinta de la anaf? Atasez chitanta, nu? Intreb, nu spun ca asa este, asa mi se pare normal, adeverinta aia nu-si justifica necesitatea in cazul asta.

Modificat de zcatalin
Publicat

Daca esti sigur ca autoturismul pe care vrei sa il inmatriculezi nu are taxa de mediu platita, mergi si plateste taxa, iar chitanta o folosesti la dosarul pentru inmatriculare.

Publicat

Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati: Am cumparat o masina adusa din Olanda. Am scos fiscalul de la primul cumparator,problema este ca acest fiscal expira la sf acestei luni. Eu trebuie pana la sf acestei luni sa fac R.A.R. neaparat s-au o pot inregistra la mine la primarie cu numere rosii urmand sa fac R.A.R. cand voi dori si voi putea? Ce se intampla daca expira fiscalul ? Trebuie scos altul de la primul proprietar s-au nu?Care sunt pasii concreti pentru a nu intampina probleme la inmatriculare? Mai sunt disponibile doua randuri de numere rosii si as dori sa fac R.A.R.dupa ce expira si cel de-al treile rand de numer-mai precis la anul.             Va multumesc anticipat

Publicat

Cu multa placere! Ma bucur ca informatiile oferite de mine ti-au folosit! 

Publicat

Buna ziua, am nevoie de o informatie va rog. Iubitul meu a achizitionat o masina adusa din Austria fara brieful cel mic. A luat toate cele 3 randuri de numere rosii,a platit timbru de mediu,asigurarea obligatorie dar i s-a spus ca masina nu poate fi inmatriculata fara acest brief,este adevarat? Daca da ce sa poate face...in curand ii expira si itp-ul RAR. Va multumesc anticipat!

Publicat

Buna ziua,

din cate am inteles trebuie sa mearga in Austria pentru a intra in posesia brifului dar am o intrebare...acolo unde trebuie sa se prezinte? Sa il caute pe fostul proprietar al masinii sau sa mearga la politie el fiind proprietar al masinii acum? Va multumesc anticipat!

Publicat

Masina adusa din Austria nu are brief mic dar are in schimb teil 1 si teil 2. Brief mic au cele din Germania. Masina ta a fost inmatriculata in Austria sau Germania?

Publicat

Pentru inmatrticulare are nevoie si de teil 2 pe care trebuie sa il aiba proprietarul autoturismului. Daca din diferite motive (pierdere) nu mai detine acest document poate solicita eliberarea altuia.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.