Jump to content
POLITISTI.ro

Cumpărare şi înmatriculare auto

Postare recomandată

Publicat

Parca tre sa raspunda cineva la mesajele noastre .................................

Nu zau! Mai aveai sa spui ca tu ne platesti! Ti se raspunde in momentul in care un coleg doreste acest lucru si are un raspuns care sa iti fie de folos.

Pentru stiinta ta: Politia Romana nu se mai ocupa cu inmatricularile inca din anul 2002. La nivelul fiecarei prefecturi exista un serviciu care se ocupa de aceasta activitate.

Deasemena, aceasta comunitate - politisti.ro - nu apartine M.A.I. sau Politiei Romane, ci este rodul initiativei unor politisti adevarati carora, de-a lungul timpului, li s-au alaturat si alti politisti, dar si alte persoane care nu sunt politisti. Raspunsurile oferite pe acest site sunt oferite din timpul nostru liber.

Nu fi lipsit de respect si ai rabdare!

• Apreciez 1
Publicat

Salutare,

Maine trebuie sa merg si eu la politie sa depun actele pentru numerele de inmatriculare. 

Odata cu mine trebuie sa mearga si fostul proprietar am inteles ca sa isi rezerve numerele pe care o sa i le predau lui. 

In cat timp se rezolva acum cu numerele preferentiale? De la acte auto mi-au zis ca ar dura 3 ore (2 ore pentru numere la rand), pe internet am mai gasit informatii insa mai vechi cum ca ar dura o zi. 

Multumesc!

• Moderator
Publicat

Nu te duce la politie, vei face drumul degeaba. Politia nu se mai ocupă de înmatriculări de multi ani.

Vezi că este altă institutie a statului ce se ocupă de aceste probleme. Tot acolo vei obtine si toate informatiile ce te interesează în legătură cu înmatriculările.

Publicat

Multumesc pentru raspuns. 

Ehm, noi pe aici tot Politie ii zicem. Din ce vad se numeste "Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj". Sa inteleg ca cladirea respectiva chiar nu mai are nicio treaba cu Politia? Imi e greu sa cred ca comunitarii se ocupa de tot ce tine de permise de conducere si inmatriculari. 

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am achizitionat o dacie din 72 pentru a lua piese de pe ea in vederea restaurarii daciei mele. Am incheiat cu proprietarul o chitanta in care s-a specificat faptul urmator:Am primit de la ... suma de ... reprezentand autoturism dacia, culoare ... serie sasiu ... , serie motor.... Autoturismul se achizitioneaza pentru piese si parti componente, autoturismul este nefunctional si neinmatriculabil. Numerele, cartea de identitate si certificatul de inmatriculare au ramas in posesia vanzatorului.

Actele au ramas la vanzator pentru ca acesta sa radieze autoturismul in baza unei declaratii notariale ca masina este mai veche de 30 de ani si sa o scoata de la fisc si din circulatie.

Doresc ca dupa ce imi voi lua de pe masina tot ce ma intereseaza, restul caroseriei sa o dau la fier vechi (la cei cu carute).

Am vreo obligatie fata de cineva in situatia data?

Multumesc.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Salut,

Am si eu o intrebare, desi este posibil sa fie similara cu altele pe care le-am citit aici. Insa situatia mea este un pic mai speciala si vreau sa stiu exact nuantele legislatiei.

Am achizitionat o motocicleta, proprietarul a scos fiscal si am declarat-o, urmand sa o inmatriculez pe numele meu. Din nefericire a doua zi dupa cumparare am fost lovit din spate la o trecere de pietoni. De aici au urmat amiabile, tractari, constatari, alte tractari, dauna totala, tractari iarasi in alt service unde sa imi fac motocicleta pe piese mai sh ca sa ma incadrez in despagubire. In cele din urma se pare ca weekendul viitor e gata.

Din nefericire pe 6 luna asta mi-a expirat fiscalul.

Pot sa circul cu ea pana la RAR, avand asigurare rca valabila si toate actele in regula mai putin fiscalul? 

Daca motocicleta este intr-un service putin in afara Bucurestiului, trebuie sa ma opresc la primul Petrom sa-i iau vinieta?

Risc amenda in caz ca sunt oprit si daca da, cat de mare?

Mentionez ca nu mai doresc platforma din 2 motive: 1) m-am saturat de cat am platit la ea si nu vreau sa mai dau alti bani si 2) la prima tractare mi-au indoit oglinda si la a2a mi-au zgariat rezervorul. Nu mai doresc scandaluri, certuri, judecati, reparatii suplimentare. Vreau doar sa pot sa merg si eu pe motocicleta pe care o am de aproape 2 luni si pe care am mers doar 10 minute.

Multumesc anticipat pentru intelegere si raspunsuri.

• Moderator
Publicat

Poliţistul rutier nu verifică "fiscalul" pentru că nu îl interesează acest aspect. Referitor la taxa de drum, ştiam că

Publicat

Mersi frumos de promptitudine si raspuns. Eu fiind noob, nu stiu lucrurile astea si m-am decis sa intreb.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut...Am și eu 2 întrebări:

1.am cumpărat o mașină de la un tip și mi-a dat și fiscalul...mașina a fost cumpărată ieri pe data de 24 aprilie 2015...Pe fiscal scrie ca este valabil pana pe 30 aprilie...asta însemna că trebuie să o inmatriculez și sa o bag la fisc pana pe 30?nu mai este valabil 30 de zile?mașina am trecut o în contract pe numele mamei mele...Ea este din buzau...Ce se intampla dacă nu ajung pana pe 30 aprilie sa o înscriu?

2.Mașina o pot revinde dacă nu este inscrisa de mama la primărie?...sa fac un contract intre mama și noul cumpărător?

Va mulțumesc anticipat!

• Moderator
Publicat

Am impresia că ne confunzi ... cam ce legătură îţi închipui tu că avem noi poliţiştii cu fiscalul şi cu Primăria.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Vreau sa cumpar o masina si vanzatorul a facut rar pe numel lui. As dori sa stiu daca ma afecteaza in vreun fel acest lucru cand o sa merg sa o inmatriculez.

Va multumesc

Publicat

Daca te referi la identificare, nu.

Numai sa fie in termen. Multumeste-i, ai scapat de o problema.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de inmatriculare. As putea inmatricula o masina in Romania pe baza unui contract de vanzare cumparare? Masina fiind inmatriculata in Spania pe numele unui cetatean spaniol. 

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna seara, am si eu o intrebare in legatura cu achizitionarea/cumpararea unei masini. Masina este inmatriculata in alt judet fata de cel unde am eu domiciliul, iar taxa de inmatriculare a fost recuperata. Ce modalitate legala exista pentru a putea circula cu acea masina, fara a mai plati inca odata taxa? Banuiesc ca daca doresc inscrierea pe numele meu voi fi nevoit sa o platesc.... ma gandeam la varianta daca as putea sa o trec la impozit si la asigurare pe numele meu, iar talonul si cartea, respectiv numerele sa ramana aceleas? 

Mai exista varianta cu acel act de comodare facut la notar, dar nu cred ca se mai practica si din cate am inteles e valabil doar pe 30 de zile,

Multumesc frumos.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Am achizitionat acum o luna de zile o masina de firma inmatriculata in Romania in alt judet. Factura a fost emisa cu data de 15.09 si tot atunci s-a achitat si contravaloarea. In acest timp am fost si am facut identificarea la RAR, am platit taxa de prima inmatriculare (aproape 4.000 de lei) insa pana acum ei nu au avut timp sa radieze masina. Astazi am fost informat cum ca de la primarie abia pe 26.11 se elibereaza certificatul de radiere (sau cum s-o numi certificatul de scoatere de la plata taxelor si impozitelor a unui autovehicul). Intrebarea mea este, eu pot circula in continuare cu masina? Tinand cont ca in continuare se plateste impozit pe acea masina, nu a fost inca radiata de pe numele fostului proprietar, am platit taxa de mediu, se arata clar intentia de a o inmatricula pe numele meu.

Acele 30 de zile sunt de la eliberarea facturii sau de la data la care s-a radiat masina?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara! Am adresa pe buletin si masina trecute in judetul A de curand mi-am cumparat apartament in alt judet B as vrea sa-mi schimb adresa pe buletin pe jutetul B , in 30 de zile trebuie sa schimb si actele masini si placutele de inmatriculare. Pentru a inmatricula masina in judetul B ce acte imi trebuie si daca mai e valabila actuala asigurare din care mai am 8 luni si rovineta la fel? Practic e aceasi masina aceasi serie caroserie acelasi propietar dar cu alta adresa si alte placute ale masini. va multumesc

Modificat de ionut85
  • Moderator
Publicat

Eliberarea unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării unor date înscrise în acesta.

• cererea solicitantului;
  • cartea de identitate a vehiculului, cu modificările tehnice operate de către Regia Autonomă "Registrul Auto Român" (nu e necesară în situaţia ta).
  • fişa de înmatriculare a vehiculului, vizată de organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, numai în cazul modificărilor care se referă la schimbarea domiciliului, sau, după caz, a reşedinţei, pentru cetăţenii străini, ori a sediului în cadrul aceluiaşi judeţ sau la schimbarea motorului cu altul de o capacitate cilindrică diferită;
  • vechiul certificat de înmatriculare;
  • dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare;
  • actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie.

În cazul solicitării atribuirii unui alt număr de înmatriculare, se vor depune în plus plăcuţele cu numărul de înmatriculare, dovada de plată a contravalorii celor noi şi, după caz, a tarifului legal de atribuire a unei combinaţii preferenţiale a numărului de înmatriculare.

Pentru asigurare şi rovignietă trebuie să mergi la compania de asigurare şi respectiv la CNADNR.
În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitat tariful de utilizare, utilizatorul va solicita CNADNR, în scris, efectuarea modificării numărului de înmatriculare în baza de date. Pentru efectuarea modificării utilizatorul se va prezenta la una dintre subunităţile CNADNR cu următoarele documente: 
a) cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseşte pe pagina web a CNADNR;
b) cartea de identitate a autovehiculului în copie şi originalul acesteia pentru verificarea conformităţii. 
Solicitarea verifică pe loc şi, dacă cererea este justificată, se efectuează modificarea în baza de date. Odata cu modificarea numărului de înmatriculare în baza de date se va elibera, şi un nou document care atestă efectuarea modificării şi valabilitatea rovinietei pentru noul număr de înmatriculare.

Publicat

La rovineta nu as pierde prea mult, la asiguare mar interesa daca se poate asa sau trebuie alta, cei de au fcaut asigurarea nu prea stiu nici ei....

Publicat
21 minute în urmă, ionut85 a scris:

cei de au fcaut asigurarea nu prea stiu nici ei....

Pai, daca faci asigurarea la oricine!
Oricum, nu este nicio problema, polita de asigurare se poate modifica cu noile date si isi pastreaza aceeasi valabilitate.

Publicat

buna ziua,

am cumparat o masina adusa din Germania si am facut contract de Germania pentru a ridica numerele rosii. am ridicat numerele si am dus masina in service unde am constatat foarte multe probleme.  am returnat masina recuperand banii. nu vreau sa mai iau masina in evidenta apoi sa o vand. cum pot rezilia contractul?

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara! Am achizitionat un autoturism pe data de 16.12.2015 pe care primul propietar (cel din cartea si talonul masinii) a vandut-o catre un intermediar care la randul lui a vandut-o catre alta persoana de la care am achizitionat-o eu. Mentionez ca am toate contracte VC de la primul propietar pana la mine si fisele inmatriculare.Am si fiscalul ultimului intermediar care mi-a vandut-o mie. Mentionez ca pe talon nu e trecut "instrainat". Fiscalul il pot folosi toata luna decembrie am inteles...mai departe ce mai am nevoie pentru a inmatricula masina mai exact ca am citit 1001 pareri. Va multumesc anticipat!

Mihai

Modificat de mihaiepcs
  • 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua,

Am cumparat o masina second acum adusa din Olanda, de la un dealer auto. pe langa toate actele am primit de la el copie dupa CUI ca vinde autovehicule usoare si o declaratie ca masina nu a fost luata in evidenta. Pentru inmatriculare mai este nevoie de certificatul fiscal? Dansii spun ca se poate inmatricula si fara ala.

Va multumesc.

Modificat de masina
Publicat

Buna ziua! As avea o nelamurire, daca ma puteti ajuta.

Unchiul meu mi-a "vandut" masina lui, insa eu doar am inscris-o la Fiscal pe numele meu, restul actelor au ramas pe numele lui. Pe talon nu mi-a scris ca a instrainat masina. Am inteles ca as putea circula cu ea deocamdata asa. Insa am auzit cateva scenarii si vreau sa ma lamuresc si eu o data ptr totdeauna. Daca vreodata ma va opri politia, e posibil sa am probleme din cauza asta? (retinere talon, etc)?. Pot iesi cu ea din localitate/tara? Sau pe cand va expira ITP si RCA, voi putea sa le reinoiesc pe numele lui, fara prezenta lui? Mentionez ca am facut contractul de V/C pentru ca el a plecat definitiv din tara. Deci oricum nu as putea sa dau de el in caz de ceva (adica sa vina in tara). Plus ca eu las masina pe numele lui acum pentru ca astept sa-mi refac buletinul si nu vreau sa fac acelasi drum de 2 ori, iar ptr buletin mai depind de altcineva. V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine pana la urma daca am de ce sa-mi fac griji sau nu in cazurile astea. Multumesc!

• 11 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara!Am si eu o intrebare,am achizitionat o masina in luna septembrie 2016 cu contract de vanzare-cumparare,fiscal,am inscris-o la Registrul financiar pe numele meu si acum vreau sa parcurg imatricularea.Problema mea ar fi ca sunt al treilea propietar,iar cel de dinainte a mers cu ea fara sa o inscrie si cand la ceva timp dupa ce mi-a predat talonul masinii am observat ca numele sau era sters cu corectorul la rubrica instrainat catre.Cand o sa ajung la ghiseu o sa am vreo problema din cauza acestui lucru?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.