Jump to content
POLITISTI.ro

Modificarea Statutului Politistului

Postare recomandată

Publicat

Danpin si Ben. Danpin in primul rand nu cred ca poti sa face aprecieri vizavi de calificativul meu. Ca sa ma fac inteles. Eu recunosc faptul ca in academie se face intr-adevar studii specifice politienesti care nu se fac la alte institutii de invatamant superior. Dar cred ca orice absolvent de drept care a invatat temeinic in timpul studentiei poate acumula si acele cunostinte in anul ala de stagiatura. Stiam ca 1 an este stagiatura la ofiteri. In acelasi timp nu cred ca toate facultatile particulare sau de stat pot fi catalogate ca institutii care elibereaza simple "cartoane". Pentru cei care deja au studii juridice particulare eu unul as aproba examen de admitere la ofiteri cu conditia ca la capatul stagiaturii sa sustina examenele diferenta care se dau in plus la academie cu posibilitatea frecventarii cursurilor la FR. Iar examenul de admitere sa fie axat pe ceea ce lucrezi adica drept penal, procesual penal, civil,procesual civil. Sa se faca o bibliografie de examen si sa se organizeze examenul. Un sistem care sa ofere pe de o parte posibilitatea celor cu liceu sa termine studii superioare iar pe de alta parte celor care deja au finalizate studiile posibilitatea sa urmeze numai acele cursuri diferenta. Dar fara discriminari gen "trebuie calificativ FB" pentru ca pe ala din civilie nu-l pune nimeni sa faca practica de agent pentru obtinerea fb-ului la admitere. Nici note de 9 si 10 la examene. Sa fie necesar doar " bine" adica sa-ti faci serviciul la cerintele fisei postului. Nu discriminari care te obliga sa fii in gratiile sefului gen calificativ FB pentru a avea sansa de a avansa. Ar trebui sa fie ceva de genul cum se procedeaza la admiterea in INM. Acolo la admitere iti cere sa stii exact ceea ce trebuie pentru a aplica in practica . Acolo se studiaza 2 ani. Ce? Aia au o "academie" a lor ?

• Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat (modificat)

In primul rand ar trebui sa se faca o recrutare din sursa interna iar ulterior in functie de rezultatele obtinute la admitere de acestia sa se poata scoate posturi din sursa externa pentru cei cu liceu. Examenele celor din sursa interna ar putea fi decalate fata de cele din sursa externa cu 6 luni mai devreme, timp suficient pentru examinarea posibililor candidati din sursa interna si repartizarea acestora in functie de medie. De ce zic ca aia din sursa interna sa aiba prioritate? Pentru ca aia stiu ce inseamna munca de jos. Aia au traito pe pielea lor. Stiu sa dialogheze cu viitorii subordonati pentru imbunatatirea conditiilor de munca, a motivatiei profesionale, a capacitatii de munca, a credibilitatii institutiei, imbunatatirea cadrului legislativ. Iar cu ocazia asta li se mai taie din avantul alora care crezand ca daca sunt ofiteri sunt Dumnezeu pe pamant abuzand de acest sistem cu circuit realmente intern. Ca unii uita de unde unde au plecat asta tine de calitatea persoanei de valorile morale ale acestuia. Cu cat mai putini cu atat mai bine. Eu unul as face un sondaj de opinie, daca tot s-a adus aminte de juramant, cu urmatoarea intrebare: Respectati intocmai juramantul?

Modificat de Marin81
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Ospataree... transmitei lu ala micu si desteptu de este cu bacu luat pe la francofoni ca daca si anu care va sa vina o tine cu bacu tot asa se pare ca o sa faceti munca de politie cu voluntarii de prin sate . HAHALERELOOOOR !

Modificat de Leonidas67
  • 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Imi poate spune cineva daca, pentru a fi avansat in grad, s-au modificat conditiile referitoare la calificative?

L.e. M-am edificat!

Modificat de bestkyky
Publicat

s-a scos exeptionalul, se avanseaza si cu bine. punctajele pentru satbilirea calificativului au ramas neschimbate.

Publicat

livu poţi să postezi şi ceva argumente te rog ? Luna asta câţiva colegi de la IPJ Constanţa exact la excepţional au fost avansaţi. Se poate verifica în topicul

Publicat

Dan cauta Dispozitia D.G.M.R.U. II/864/2011 care modifica Dispozitia D.G.M.R.U. 960/2004.

Este proaspata.

Publicat

Adică să înţeleg că anul ăsta, pe 1 decembrie, la IPJ Constanţa avansările s-au făcut ilegal la excepţional ?

Publicat

Bai oameni buni,ati innebunit cu avansarile la exceptional.Nu mai exista de cativa ani termenul asta.Avansarile se fac "la termen" sau "inainte de termen".Chiar sunteti politisti?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

daca tot s-a scos exceptionalul...am o intrebare idioata ca ma tot lovesc de problema si o aud pe la fiecare colt, data fiind starea cu calificativele.

in ce dispozitie interna, lege, etc scrie ca foarte bine este vechiul exceptional, si bine este vechiul foarte bine??? in legea 360 zice doar ca se scoate "exceptional' si nimic altceva. de vreo saptamana fiecare sef e in gura cu : foarte bine de acum e vechiul exceptional. ma gandeam ca au vreo baza legala ca doar sefii de aia sunt sefi ca gandesc si se bazeaza pe legalitate in afirmatii.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Revin cu aceeasi intrebare: se mai stie ceva de noul statul? va mai intra in vigoara in acest an??

• 4 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Băsescu a promulgat, azi, Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului referitoare la modificarea Legii Statutului poliţistului.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul "pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 107/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului".

Pe 29 mai, plenul Senatului a aprobat proiectul de lege care modifică Statutul poliţistului, în sensul că este stabilită vârsta de 60 de ani ca limită până la care poliţiştii pot fi menţinuţi în serviciu.

Şi în cazul chestorilor de poliţie se aplică această limită de vârstă, însă, la cerere, aceştia pot fi menţinuţi în serviciu până la vârsta de 62 de ani, "dacă starea de sănătate le permite rezolvarea în foarte bune condiţii a atribuţiilor ce le revin". Această prelungire a perioadei de menţinere în serviciu trebuie să primească, anual, aprobarea ministrului Administraţiei şi Internelor.

Senatorii au aprobat acest proiect de lege, iniţiat de Guvern, cu 67 de voturi pentru şi o abţinere. Senatul a fost Cameră decizională în acest caz.

sursa: AGERPRES

• Membru
Publicat

60 de ani impliniti? in ritmul asta cine mai apuca pensia?

Publicat

Sa-l vezi pe unul de 59 de ani cum fuge dupa un interlop de 27. Te apuca rasul. Si mai dorea un coleg pe la rubrica divertisment sa apara situatii hazlii traite de politisti. Sa vezi de acum situatii cu doi sau trei de 57-59 de ani alergand dupa atleti de 25- 29 sau mai tineri si comkunicand si la statii pe unde se afla si ce au de gand sa mai faca. Aiurea de tot. Am convingerea ca cel mai bine era ca la 45 de ani, maxim 50, cei care lucreaza in operativ si in strada sa iasa la pensie linistit. Stiu ca in alte tari europene se practica, sau se poate ca informatia sa nu mai fie de actualitate.

Publicat

Asta-i toata modificarea adusa statutului? 60 de ani varsta de pensionare?

Publicat

Nu va ambalati degeaba, vârsta de 60 de ani este limita până la care poliţiştii pot fi menţinuţi în serviciu, anterior era 55 de ani.

Se aplica totusi Legea 263/2010 cu reducerile varstei de pensionare în funcție de ani lucrați în grupe de munca.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.