Jump to content
POLITISTI.ro

Modificarea Statutului Politistului

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Domnule radusandu de ce vi se pare oportună modificarea articolului 22 ?

(7) Competenţele emiterii actelor administrative privind naşterea, modificarea, suspendarea şi încetarea raportului de serviciu al poliţistului se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, în condiţiile legii.

Nu ar fi mai corect ca aceste situații să fie prevăzute direct de lege?

Publicat

În art. 22 alin.(7) normal și logic ar trebui să se facă o delimitare clară între eliberarea din funcţii de conducere sau de execuţie.

Iar faţă de eliberarea din funcţie, modificarea, suspendarea şi încetarea raportului de serviciu NU mai trebuie să fie delegat ministrului administraţiei şi internelor prin dreptul de a stabili prin ordin - act cu forţă juridică inferioară legii - asta dacă s-ar dori depolitizarea acestei instituții.

• 5 luni mai târziu...
Publicat

Perfect de acord cu Elvis...hai macar o data sa facem un miting asa cum trebuie facut si sa nu mai stam in expectativa sa vedem ce vor pati cei ce protesteaza...In Franta au crescut varsta de pensionare de la 63 la 65 ani si la doua ore dupa anunt, 3.500.000 de oameni au fost in strada si fara niciun sindicat sau organizare. In Romania ne co****im ( ma scuzati de exprimare ) sa adunam oameni chiar si dandu-le bani ( asa am vazut ca se practica ) si abia daca trecem de 8-9000, sa mai spun ca ne meritam soarta???? Normal ca nu ar mai trebui sa fie diferente nici de salariu si nici de perceptie asupra politistilor. Cel mai concret exemplu e la judiciar unde subofiter, ofiter...presteaza aceiasi munca dar remuneratie e total diferita!

• Apreciez 2
Publicat

si daca ar trece aceasta propunere, cum vom fi impartiti in ofiteri cu studii superioare si ofiteri cu studii medii sau scoaola posticeala? adica ofiterii actuali vor si cei cu studii superioare si agentii cei cu studii medii chiar daca avem studii superioare?

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor a fost reintrodus proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.360/2002 privind Statutul politistului.

proiectmodstpol.png

Sunt aceleasi modificari precizate in primul post al acestui topic.

Cea mai importanta modificare, este prev. art. 78, prin care Statutul politistului nu se mai completeaza cu prev. Legii nr. 188/1999 (Statutul functionarilor publici).

Acest lucru presupune ca in urma unui OMAI, vor avea posibilitatea legala sa faca concedieri si sa ne mute definitiv fara a fi necesar acordul politistului, dupa cum le doreste inimioara

Vom ajunge din nou la cheremul oricarui sefulet, caruia, daca nu-i place mutra ta, o sa aiba posibilitatea sa te mute la cel mai indepartat post de politie cand i se scoala lui.

• Membru
Publicat (modificat)

L-au reintrodus asa miseleste, crezand ca nu se va observa, intrucat atentia este indreptata catre legea privind disponibilizarile.

Suntem condusi de niste curve perverse, asta e realitatea.

Ce mi se pare interesant, este mentiunea aceea din Raportul Inlocuitor, citez:

"La data de 03.02.2011, prin adresa cu nr. 808/DRP/2011, Guvernul Romaniei a transmis comisiei un nou Punct de vedere, in care mentioneaza ca nu sustine adoptarea proiectului de lege."

Interesant nu?

Modificat de Octavian
Publicat

Au mai incercat sa il arunce ca poate trece dar nu le-a iesit.

Eu zic ca Statutul sa aiba urmatorul articol unic.

Art. 1. Prezentul Statul se modifica cum vor muschii ministrului de interne.

Suntem vai mama noastra !.

Alo CNP-ul!!!!

Si ca sa nu uit, strategul modificarilor este nimeni altul decat Tanasescu care este PSD-ist si se afla pe statul de plata al PRO LEX-ului.

modif 360-2002.pdf

Prioect L 360 Camera Deputatilor T.T..pdf

post-1-092234400 1304449931_thumb.jpg

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Nu prea am vazut niciun punct de vedere al reprezentantilor sindicatelor pe aici cu o singura exceptie, se stie despre cine vorbesc.

Inca o dovada ca am ajuns la cheremul politicienilor si al sefutilor. Adica mai pe sleau "daca mai marai ca nu iti convine ceva te mut in coltul hartii"..ca in armata. :hmmmt:

Modificat de copman
  • Moderator
Publicat

Alo CNP-ul!!!!

Elvis, pe cei de la CNP i-am vazut la stiri, au mers azi si au protestat acolo in strada.

PS: Bineinteles ca dobitocii de la antene au facut un reportaj de toata jena. Cei de la CNP spuneau ca protesteaza impotriva modificarii statutului politistului, iar domnii ziaristi au inteles numai aberatii. In reportajul respectiv comentariul reporterului face referire la legea privind disponibilizarile. :doh:

• Moderator
Publicat

Da Elvis, dar altii nici macar atat nu s-au obosit sa faca.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Postez proiectul cadru al statutului politistului elaborat de MAI intr-o prima forma care a fost transmisa institutiilor centrale ale ministerului cu solicitarea ca acestea sa transmita propuneri pana la 25.05.2011.

Nu pot sa nu atrag atentia ca, in contextul acestui proiect, in ziua mitingului SNPPC de la Camera Deputatilor, ministrul Igas a facut anumite afirmatii referitoare la sindicate si la faptul ca se intalneste (probabil ca urmare a recomandarii presedintelui) cu reprezentantii CNP. In acest proiect, MAI incearca sa substituie sindicatele cu CNP.

De exemplu, noua ni se spune ca nu vor mai acorda 3-5 zile libere pentru lideri, fara afectarea drepturilor salariale, iar CNP-ului ii acorda aceste zile prin acest proiect.

Proiect MAI statut pol 1.doc

Modificat de gigabyte
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

ART. 53 - Competenţele emiterii actelor administrative privind naşterea, modificarea, suspendarea şi încetarea raporturilor de serviciu ale poliţiştilor se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, în condiţiile legii.

ART. 60 - (1) Poliţistul poate refuza delegarea şi detaşarea dacă se află în cel puţin una din următoarele situaţii:

a) graviditate;

b) îşi creşte singur copilul minor;

c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical eliberat/avizat de structurile medicale ale MAI, face contraindicată delegarea sau detaşarea;

d) este singurul întreţinător de familie;

e) alte motive familiale temeinice care pot justifica refuzul de a da curs modificării respective a raporturilor de serviciu.

(2) Refuzul poliţistului de a-şi exprima acordul pentru prelungirea delegării sau a detaşării nu poate constitui abatere disciplinară.

ART. 61 – (1) Poliţistul poate fi mutat în aceeaşi unitate sau într-o altă unitate, aflată în aceeaşi localitate sau în altă localitate, în următoarele situaţii:

a) în interesul serviciului, cu acordul său;

b) la cererea poliţistului;

c) pentru protecţia poliţistului, în situaţiile şi condiţiile prevăzute de lege.

(3) În cazul prevăzut la alin. (1) lit. a), poliţistul poate refuza mutarea în interesul serviciului dacă se află în una din situaţiile prevăzute la art. 60. Refuzul nejustificat de exprimare a acordului constituie abatere disciplinară şi se sancţionează în condiţiile prezentei legi.

(4) Procedura privind mutarea poliţistului se reglementează prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.

Mai exista stabilitatea politistului la locul de munca in aceste conditii?

Publicat

asta imi aduce aminte de "fericitele" vremuri cand inspectorul sef, nemultumit de faptul ca nu esti fan de curling, te muta, la intelegere cu alti tembeli ca el, pana si in alt judet, cu anii! ca asa vrea sexul lui, ce pana lui...

Publicat (modificat)

Dar, PRINCIPIUL: ”LA MUNCĂ EGALĂ, PLATA EGALĂ”, unde paștele mă-sii o fi???

ART. 3 - Activitatea profesională a poliţistului se subordonează următoarelor principii:

a) principiul respectării legii, potrivit căruia în exercitarea atribuţiilor profesionale, poliţistul este obligat să respecte legea, precum şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanelor;

B) principiul egalităţii în faţa legii, potrivit căruia, în faţa legii, poliţistul este egal în drepturi în aceeaşi măsură ca toţi ceilalţi subiecţi de drept şi, deopotrivă îi incumbă obligaţiile prevăzute de lege, fără discriminări şi fără privilegii;

c) principiul suficienţei, gradualităţii şi proporţionalităţii, potrivit căruia poliţistul este obligat să-şi direcţioneze acţiunile şi măsurile permise de lege cu urmărirea valorilor de echitate şi toleranţă, dar în acelaşi timp fiind obligat de a selecta din mijloacele de acţiune permise pe acelea care sunt adecvate situaţiei de fapt şi scopului legitim urmărit;

d) principiul echilibrului, imparţialităţii, nediscriminării şi echidistanţei, potrivit căruia în îndeplinirea atribuţiilor profesionale, poliţistul este obligat să aplice prevederile legale în mod nediferenţiat, fără discriminări pe considerente etnice, de naţionalitate, rasă, religie, opinie politică, de vârstă, sex, orientare sexuală, avere, origine naţională sau socială;

e) principiul transparenţei, constă în deschiderea pe care poliţistul este obligat să o manifeste faţă de comunitate, în legătură cu aspectele activităţii pe care o desfăşoară, respectând limitele stabilite de reglementările legale în vigoare, care îi sunt opozabile;

f) principiul disponibilităţii, potrivit căruia poliţistul are obligaţia de a interveni pentru soluţionarea oricărei situaţii în care ia cunoştinţă despre atingerea adusă vreuneia dintre valorile apărate de lege, indiferent de momentul constatării acesteia, în scopul de a rezolva problemele celor aflaţi în dificultate ori de a îndruma către alte autorităţi cazurile care se situează în afara competenţei ori atribuţiilor sale, contribuind, permanent, la îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciului poliţienesc;

g) principiul priorităţii interesului public, potrivit căruia în îndeplinirea atribuţiilor funcţionale, poliţistul este obligat să respecte şi să promoveze atributul esenţial al serviciului poliţienesc, respectiv de a fi permanent în slujba cetăţeanului;

h) principiul profesionalismului, constă în cunoaşterea şi aplicarea corectă şi responsabilă a aspectelor teoretice şi a deprinderilor practice, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi perfecţionarea continuă, în vederea obţinerii şi menţinerii unui standard înalt de calitate a activităţii profesionale;

i) principiul confidenţialităţii, potrivit căruia poliţistul are obligaţia de a garanta securitatea datelor şi informaţiilor obţinute în exercitarea autorităţii conferite de lege;

j) principiul integrităţii morale, constă în obligativitatea adoptării unui comportament conform normelor deontologice specifice profesiei de poliţist;

k) principiul loialităţii, se exprimă prin ataşamentul manifestat de către poliţist faţă de MAI şi valorile şi obiectivele promovate de acesta.

...ai dracului cu scăfârliile lor cu tot, cum știu ei să tragă spuza pe turta lor!!! Cică aste-s principii. Păi bă, prostovanilor, care le-ați gândit, introdus și care o să le votați ca principii, voi nu vedeți că sunt numai obligații???

Auzi la ei ”atașament”!!! Ăștia ne sfidează inteligența...

Modificat de lionn
  • Apreciez 3
Publicat

Parerea mea ca actuallul Statut ,in ,,vremile" tulburi pe care le traim, prost cum este nu trebuie schimbat.

Oare de ce atata graba pe sefutii nostrii portocalii?

Or crede ca sunt deputati sau senatori?

,,Donilor" chestori ati uitat ca trebuie sa faceti politica pentru subordonati?

Ati uitat sa aparati trupa?

Daca da iesiti afara ..........

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Noul statut al politistului...

de la Sinsp la Cms. sef - 28 de ani

de la ofiter IV la Of. sp. pr. 1 - aprox. 30 de ani

ahahahhahahahahahahaha

Prevederile astea spoate vor fi valabile cand iesi debutant pe 1700 de euro ca ofiter si cand vei fi cms sef ajungi la 4000...

:( trist...

• Moderator
Publicat

Surpriza!!!

Azi, PDL-istii au reintrodus asa miseleste si pe ascuns cateva amendamente de modificare a actualului Statut. Vezi aici:

Publicat

Astia fac toate cacaturile astea (scuzata-mi fie expresia) , ca sa ne saturam de tot si de toate si sa plecam singuri din sistem, ca mai apoi sa zica ca nu ei au dat afara oamenii, ca ei au facut totul sa ne tina , dar oamenii au plecat! Mi-e scarba de ce am ajuns sa traim!

Publicat

A intrat in vigoare sau sunt propuneri? .......daca va intra in vigoare practic iti taie orice motivatie ca tanar sa mai lucrezi in structura asta................

• Moderator
Publicat

Sunt inca propuneri cele din acest topic.

Modificarile care vor intra recent in vigoare le vezi aici: dar o sa-ti strice si mai mult ziua.

Publicat

sal. sunt si eu din provincie si lucrez in minunata capitala, am inteles ca noul statut taie banii de chirie?????? daca da se poate face transferul unde ai domiciliul stabil, adica eu as vrea sa raman in bucuresti dar nu imi va mai permite buzunaru fara bani de chirie, sa stiu si eu caut cort??? sau ce e de facut

• Moderator
Publicat

Nu se taie indemnizatia pentru chirie. Vezi art. 29 din proiect.

Publicat

Stie cineva care este baza legala a acestei reorganizari?cumva oug 30 din 2007?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.