Jump to content
POLITISTI.ro

Vecin beţiv / cu probleme psihice


andub

Recommended Posts

Bună dimineața,

Am nevoie de câteva sfaturi în privința unei probleme pe care o am cu un vecin din blocul de vizavi. Problema e următoarea: m-am mutat recent aici și de ceva timp un vecin bătrân (dar într-o formă de zile mari) iese la balcon și urlă ore în șir, injurând ba vecinii care îi mai strigă să tacă, ba pe Băsescu, ba porumbeii (care porumbei sunt ucigași și nu trebuie idolatrizați). Inițiam am crezut că e doar bețiv dar după ce l-am observat când răcnea pe afară (face și asta rar) și după povestea cu porumbeii probabil că e dus și nițel cu pluta. Din câte am înțeles stă singur.

Vecinii par împăcați cu el, nu am văzut niciodată să fie chemată poliția. Rar mai țipă careva însă asta doar îl întărâtă. În primă fază am ignorat toată povestea (era supărat pe referendum și m-am gândit că e ceva temporar) însă deja devine insuportabil pentru că are program în general noaptea și îl auzim chiar și cu toate geamurile închise.

Acum două saptămâni a venit poliția, chemată de un vecin, la 11 seara. Eram în fața blocului și am apucat să vorbesc puțin cu ei, mi-au zis că nu au cum să intre în scară și că dacă nu le deschide ușa nu au ce să-i facă și au plecat. Omul a continuat până la 6 dimineața.

În seara asta a început iar, pe la 3 dimineața. Am chemat poliția, au reușit să intre în scară însă nu le-a deschis ușa și și-a băgat diverse în ei vreo 20 de minute cât au stat în zonă. A mai venit un echipaj și apoi au plecat într-un cor de înjurături.

A continuat până acum, ba înjurând polițiștii, ba o vecină care i-a zis să tacă, ba pe mine amenințându-mă că o să mor. Printre astea ne asigura că nu avem ce să facem și că degeaba trimitem poliția la el pentru că nu le va deschide decât cu citație și chiar și așa el nu va recunoaște nimic.

Întrebările mele ar fi:

- Dacă nu deschide ușa poliției, ba mai mult îi și înjură, se întâmplă ceva ulterior? Dacă il văd pe afară are sens să sun și să le zic că nenea care urlă noapte de noapte și nu deschide ușa poliției este afară și poate fi luat la rost?

- Dacă după ce pleacă poliția el continuă, are rost să îi chem iar? Sau măcar să sun la 112 și să îl reclam iar? Îmi dau seama că nu-i pot sparge ușa și mă gândesc că îi pun degeaba pe drumuri din jumătate în jumătate de oră.

- Ce alte căi legale am pentru a încerca să-l potolesc?

Vă mulțumesc mult,

Alexandru

Edited by andub
Link to comment

Parerea mea este ca ar trebui sa vorbesti cu vecinii,sa faceti un tabel pe baza de semnaturi si sa il internati la un spital de nebuni.

Pentru intrebarile tale cred ca sunt colegii mult mai experimentati sa iti raspunda

Link to comment

stai cumva in Ghencea? ori este cate un specimen din acesta in fiecare bloc.... lasand gluma la o parte trebuie sa procedezi gradual, si anume: 1. faci o sesizare in nume propriu ori colectiva la sectia de politie in a carei zona de competenta se afla blocul tau pentru a se incerca remedierea situatiei. daca nu obtii rezultatele scontate atunci... 2. vorbesti cu administratorul blocului ori presedintele asociatiei de proprietari pt a gasi vreo ruda de-a acestuia si, in caz ca nu are asa ceva ori nu vrea sa se implice - ruda - atunci trebuie, pe cale judecatoreasca, sa obtineti - tu si vecinii tai deranjati de atitudinea omului - o hotarare de internare intr-o unitate medicala specializata. dar pentru asta trebuie sa dovediti ca individul reprezinta or ar putea reprezenta un pericol social ori ca prin actiunile sale deranjeaza in mod constant linistea locatarilor imobilului. cu privire la teza a doua aveti sanse minime de reusita, intre noi fie vorba. bafta multa.

Link to comment
  • Moderator

Eu te sfătuiesc să-ți faci timp și să mergi la secția de poliție, să vorbești cu polițistul de proximitate. Dacă ai posibilitatea să convingi și alți vecini care să se implice și să susțină reclamația, șansele de reușită cresc considerabil. Baftă!

  • Upvote 3
Link to comment

Alexandru bărbatul în cauză poate fi internat și fără voia lui de către polițiști dacă se manifestă violent sau pune în pericol vecinii. Mai multe detalii găsești și pe topicul

Link to comment

Alexandru, in astfel de cazuri, este foarte important sprijinul comunitatii, vecinilor in special,pentru ca politistii sa ia o masura care sa rezolve problema. Pentru acest lucru, una din persoanele afectate, sau in comun, poate/pot face plangere penala impotriva persoanei turbulente, pentru comiterea infractiunii de tulburare a folosintei locuintei. Pe timpul actelor premergatoare,politistul de caz va audia toti vecinii deranjati si ceea ce este cel mai important il va putea expertiza din punct de vedere psihiatric pe cel in cauza. In functie de rezultatul expertizei, persoana in cauza va putea fi obligata la urmarea unui tratament medical sau daca nu are discernamant va fii internat intr-o unitate medicala de specialitate. In lipsa unor cercetari sub aspect penal, nu pot fii facute aceste activitati. Cum va intra politistul in legatura cu persoana recalcitranta si cum il va duce la audieri si la expertiza este problema lui, stie ce are de facut.Are nevoie doar de concursul celor afectati. Faceti aceste demersuri si problema va fii rezolvata,astfel individul isi va da seama ca nu poate face numai ce vrea el, chiar daca "face pe nebunul."

  • Upvote 4
Link to comment
  • Moderator

Trebuia sa faci pe desteptul, nu? Bineinteles ca un specialist in domeniu il expertizeaza, nu politistul, insa specialistul ala il expertizeaza la cererea politistului. E greu de inteles? Daca da, iti desenez, nu e problema.

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment

De ce esti Cristi, asa ostil? Am intrebat pentru ca nu intelegeam. Data viitoare exprima-te clar, daca imi spui ca politistul il expertizeaza eu inteleg (ca sunt mai nebun, nu stiu) ca politistul il expertizeaza.

  • Downvote 2
Link to comment

Insanity66, esti de ceva timp pe acest forum si intelegi anumiti termeni. Era simplu de inteles ca politistul nu expertizeaza si el dispune acest lucru prin ordonanta Serviciului de Medicina Legala.Se observa rautatea in postura ta ori ironia. Daca vrei sa intelegi cum se ajunge la expertiza, ce acte trebuiesc intocmite, de catre cine, cine face parte din comisie, poti intreba si obtii raspunsul corespunzator, dar trebuie sa dam dovada de seriozitate intre noi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.