Jump to content
POLITISTI.ro

Robertutzu

Recommended Posts

Va salut pe toti! Am o intrebare la care nu am gasit raspuns pe forum. Daca eu imi cumpar un pistol (glock 17 sa zicem) pot sa il folosesc si la serviciu si sa nu mai folosesc arma din dotare?

Link to comment
  • Moderator

Robertutzu

Mulți dintre polițiști ce activează pe acest forum posedă arme personale (vezi forumul arme personale), iar din păcate legislația nu permite folosirea armelor personale pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Poți purta arma personală în timpul serviciului și să o folosești doar pentru legitimă aparare, dar pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu obligatoriu trebuie să folosesti arma de serviciu.

Mai multe detalii găsesti în topicul:

unde găseşti și un răspuns oficial al IGPR-ului cu privire la condiţiile în care poți folosii armamentul personal în serviciu.

Link to comment
  • Moderator

Asta e ... după ce că polițiștii nu sunt dotați cu arme de actualitate nici măcar nu sunt lăsați să le folosească pe cele achizionate personal. Ba mai mult, se caută tot felul de motive puerile pentru a nu se permite nici accesul în poligoane, deși există o dispoziție a IGPR-ului care conferă acest drept.

Link to comment

Poate ar trebui facuta o petitie semnata de cati mai multi Politisti adresata ministrului Dusan ca vad ca-i putin mai dezghetat fata de restu si poate rezolvam ceva .

Edited by cristm
Link to comment

Macar de ai avea nu stiu ce pistol care nu exista in armamentul de dotare al Politiei Romane, cum ar fi un S&W .500 magnum care e cel mai puternic pistol dar cred ca majoritatea optam pentru glockuri care exista cu siguranta in dotare

Link to comment
  • Moderator

Si care ar fi problema daca ai avea un magnum? Infractorul se sfieste si nu depaseste cumva calibrul 9 milimetri daca e sa foloseasca o arma? E o tampenie faptul ca nu suntem lasati sa ne folosim armele personale in timpul serviciului, macar nu as sta cu frica de faptul ca mi se blocheaza arma dupa doua focuri sau poate chiar inainte.

Link to comment
  • Moderator

Si cu Carpati-ul nu moare? Sau cu Glock-ul? Pai mai bine hai sa folosim prastii in timpul serviciului, ca nu vrem sa moara suspectul, eventual sa moara politistul, ca de aia l-a facut statul politist, nu?

Link to comment

Ar fi OK si daca ar impune o limita de calibru, bineinteles prima care imi vine in minte e 9mm. Semnez si eu o astfel de petitie si sigur stie careva de pe forum si un mod de redactare :clip:

Link to comment
  • Active member

Da, normal ca se impune regula unui calibru normal, calibrul .500 magnum e facut ca sa isi incordeze S&W muschii, nicidecum sa fie folosit la o arma cu aplicatie practica.

O sa ma apuc eu sa redactez petitia. Puneti aici idei si motivatii, apoi sa gasim o modalitate prin care sa semnam aceasta petitie cat mai multi.

De asemenea ar fi util si modul in care sa se modifice legislatia, eu cred ca un OMAI e suficient, in care sa zica ceva de genul "pe timpul executarii serviciului politistul poate folosi arma personala, pentru exercitarea atributiilor, care se considera arma de serviciu in acest interval"(varianta pe scurt). Alta modificare e complicata si greu de realizat.

Edited by bozo
Link to comment
  • 5 months later...

Hai să revenim la titlu.

Cum putem face petiția aia despre care vorbea cineva mai sus? M-am cam săturat de pistolul Carpați din dotare și mă cam încurcă în serviciu pe lângă Glock-ul meu.

Link to comment
  • Active member

Ma apucasem eu sa o redactez, dar vazand ca nu mai e nimeni interesat am renuntat.

Edited by bozo
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.