Jump to content
POLITISTI.ro

Gata! Au inceput protestele spontane ale politistilor

Postare recomandată

Publicat

Asa este,cei care trebuie sa ne protejeze au inceput sa stranga informatii despre cei care am participat la protestele spontane.Ce este cel mai dureros,este faptul ca au catei printre noi care ii pupa in......

• Moderator
Publicat

Vom vedea ce se va intampla joi 23.09.2010 orele 16.15, cand este convocata o sedinta comuna a celor doua sindicate din IPJ Dolj. ;)

Publicat

Le transmit pe aceasta cale,caci am auzit ca s-au autosesizat despre actiunile noastre spontane ca nu ne este frica de ei si nici nu avem nimic de ascuns,numai ca au ramas cu un pas in urma,desi ar trebui sa fie alaturi de noi.Totusi ii asteptam alaturi si sa fie corecti cu ei insusi.

Cu privire la amenintarile prefectului,tin sa-l atentionez ca noi suntem invatati cu infractorii,daca vrea sa intre in categoria asta sa continue cu actiunile sale contrar legii.Dupa un primar poate urma si un prefect.Rog pe toti colegii din tara sa posteze cat mai multe informatii despre protestele similare pe care le-am declansat noi si cat mai multe informatii despre magariile pe care le fac si le-au facut cei care ne conduc.

Publicat

astazi am fost la BPR din Bucuresti, sediul din Udriste cu treburi ptr un client. cind l-am intrebat pe ofiterul de la ghiseu daca se face greva la BPR a negat vehement si avea o privire asa de speriata de parca eram un reporter/sef sub acoperire si nu vroia sa fie prins de partea grevistilor :ner:

mai sunt si fricosi care refuza sa-si afirme drepturile. sau poate "avea familie mare, remuneratie mica, dupa buget " si nu vroia sa o piarda si pe aceea.

• Moderator
Publicat

Am uitat să vă spun că „domnia sa - prefectul de Dolj” Eugen Georgescu a mai solicitat liderilor sindicali ai polițiștilor să nu mai purtăm banderole tricolore pe braț. Pentru că cică dezonorăm drapelul acestei țări. :doh:

Publicat

probabil ca nu ar rezista nervos daca ar fi prefect in USA unde chiar se poate arde drapelul tarii, este un drept al cetateanului american consfintit de Curtea Suprema ca o modalitate de libera exprimare.

Publicat (modificat)

URMARE DECLANSARII PROTESTELOR DE LA VALCEA SI CONFERINTEI DE PRESA CE A FOST ORGANIZATA DE LIDERII SNPPC, PRESA PREZINTA REALITATEA : Politistii din Diculesti, dati afara din dispensarul comunal

Data publicarii: 19-09-10

Poliţie fără sediu.

Agenţii de poliţie din comuna vâlceană Diculeşti au fost alungaţi din dispensarul din localitate de medicul de familie cu care au împărţit clădirea vreme de cinci ani. În ultima perioadă, poliţiştii lucrau oricum cu program redus, de la 8.00 la 14.00, ca să nu deranjeze copilul mic al doctorei.

Mutaţi pentru că deranjau bebeluşul

Sătulă de scandaluri, dar mai ales să le plătească toate utilităţile, doctoriţa din comuna Diculeşti a decis să le facă bagajele şi să-i dea afară pe cei doi poliţişti ai localităţii din clădirea pe care a concesionat-o de la primărie acum câţiva ani. Nu i-a fost uşor, astfel că, după ce vreme de cinci ani a stat perete în perete şi a auzit tot ce se întâmplă zi şi noapte în sediul poliţiei, a vrut să se asigure că nu se mai întorc, aşa că s-a apucat imediat de renovat. „Din punctul meu de vedere, a fost foarte greu să împărţim clădirea cu poliţia. Aici vin oameni bolnavi, acolo oameni cu altfel de probleme, mai puţin medicale. În plus, eu am şi locuinţa de serviciu aici, am şi un copil de şapte luni şi numai eu ştiu ce am păţit să pot să-l ţin aici, cu poliţia zi şi noapte lângă mine. Solicitări, telefoane care sună non-stop, care mă deranjeau, fiind perete în perete cu dormitorul copilului. E foarte greu şi sunt foarte dezamăgită de autorităţile lor, care nu le-au dat atenţie deloc vreme de cinci ani. Nu le-au plătit curent, nu le-au plătit nimic. Eu am suportat absolut toate cheltuielile.”, spune Lorena Bâcu, medicul care joi, 16 septembrie, a decis că e momentul ca poliţiştii din comună să se descurce singuri.

Poliţie cu program redus

Şefii poliţiştilor din Diculeşti, deşi luaţi prin surprindere de decizia de peste noapte a doctoriţiei din comună, au răsuflat totuşi uşuraţi. Nu i-a aruncat în stradă, ci i-a trimis într-o grădiniţă, unde, zic ei, va fi mai bine decât în cabinetul medicului. „Acolo aveam probleme, căci se lucra numai până la ora două. Doamna doctor a născut, are un copil, şi până la ora două mai dădea voie, după ora două nu aveam voie să intrăm în sediu, deşi activitatea poliţiei se desfăşura şi după această oară. Poliţiştii mergeau în teren şi îşi făceau treaba mai ales cu maşina personală... Asta este situaţia, astea sunt condiţiile, nu aveam ce face...”, suţine comisarul şef Ştefan Drăghici, şeful Poliţiei din Bălceşti.

Pentru moment, poliţia din Diculeşti va funcţiona în cancelaria grădiniţei, urmând ca autorităţile locale să găsească fonduri şi să construiască primăria, pe cheltuiala localnicilor, un sediu pentru poliţişti. „Totul va fi pe cheltuiala comunei, căci dumnealor nu au fax, nu au xerox, nu au coli. Au doar o maşină de scris veche. Nimeni nu a venit să se intereseze de dumnealor... să-i doteze cu aparatură. (...) Vor sta aici până voi obţine fonduri pe plan local, din bugetul local, să le constuim un spaţiu. Am o locuinţă pe care voiam să o reabilitez pentru ei, dar eu la consiliul local, ca la toate primăriile din judeţul Vâlcea, am rămas fără fondurile din trimestrul patru.”, a precizat Sabin Cupăreanu, primarul localităţii. Şansele ca poliţiştii din Diculeşti să primească un sediu de la mai-marii lor sunt destul de micii.

Sedii de răsu-plânsu pentru poliţişti

Zeci de posturi de poliţie din judeţul Vâlcea funcţionaează în clădiri improprii. De exemplu, la Ghioroiu, poliţia se află într-un... fânar. „Aproape un an, din decembrie 2009 şi până acum, de curând, am fost singur. Clădirea în care se află poliţia este o fostă magazie, cred. Prin acoperiş plouă, instalaţia electrică este o improvizaţie pe care am făcut-o noi, ca să tragem curent de la primărie. Cumpărăm grâuşor pentru şoareci, că ne este frică să nu ne mânce cablurile de la calculatoare. Ce să facem, astea sunt condiţiile, crăpături şi cârpeli peste tot.”, explică Emil Ciobanu, şeful de post din Ghioroiu. Sătui de muncească în aceste condiţii, poliţiştii vâlceni au anunţat deja că, începând de luni, vor recurge la proteste.

Modificat de drAGO5
Publicat

Doua sectoate din cadrul IJPF Maramures au refuzat sa se prezinte la acele vesnice pregatiri facute in timpul liber, au fost amenintati la bucuresti ca vor primi nota 1 la testarile ce urmau. In saptamanile urmatoare se vor da probele fizice anuale, colegii de la IJPF Iasi vor protesta prin lipsa la aceste probe. :emo-yessir:

• Membru
Publicat

bei prefectule de Dolj...unde esti mah? aaa, unde? sa aduci jandarii?, jandarilor, unde sunteti mah? alooooooo, jandariiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! au fost invizibili azi....ner.gif

prefectuleeeeeeeeee? esti un mincinos......ner.gif

• Moderator
Publicat

Intradevar, am fost si azi in incinta IPJ Dolj, dupa cum am prommis si am asteptat sa vina Prefectul Judetului Dolj sa ne bata cu jandarmii, dupa cum a promis, dar nu si-a facut aparitia.

Neseriozitate din partea acestui reprezentant al Guvernului in teritoriu. :D

dsc00181wb.jpg

dsc00182ik.jpg

dsc00183xq.jpg

dsc00184y.jpg

• Moderator
Publicat

Noi ne-am ținut de promisiune ... spre deosebire de prefect. Așa se întâmplă când în fruntea unui județ ajung tot felul de nonvalori și oportuniști, ce nu au nicio legătură cu ceea ce presupune demnitatea, decența și onoarea unui astfel de post. Din cauza asta se și întâmplă să scoată astfel de porumbei pe gură, punându-i pe coloneii jandarmeriei într-o situație ingrată, de a găsi tot felul de motive și interpretări puerile, de tot râsul, pentru a justifica o eventuală intervenție în forță la ordinul prefectului.

Dar după aceste zile și în urma discuțiilor la care am asistat cu un colonel din jandarmerie, ce încerca să ne convingă să nu continuăm acest protest, m-am convins că șefii jandarmeriei sunt doar niște fricoși și slugi aservite politic celor ce se află vremelnic la conducere. Niciunul nu a avut tăria să-i spună prefectului că nu există o bază legală pentru ceea ce a afirmat el în acele momente în care probabil nu mai gândea lucid. Au căutat ca niște disperați să găsească o portiță prin care să ne agațe în vreun fel.

Iar în public coloneii de la jandarmerie se tot bat cu pumnul în piept povestind despre onoarea militară,bla bla bla, când ei de fapt sunt niște sclavi ai politicienilor parveniți.

Jenante toate acele încercări de a ne sabota și a ne determina să renunțăm din partea șefilor jandarmeriei, dar și a șefilor poliției.

Am făcut și eu o poză:

protestpolitistidolj230.jpg

Publicat

le este frica, se vede asta. au trecut la amenintari, la fortarea de a-si da demisia.

am inteles ca s-ar fi dat dispozitie de sus, ca in data de 07.10.2010 sa se organizeze sedinte de tragere pentru toti politistii, mergand pe ideea ca aceste sedinte

au obligatorie prezenta, si se spera ca prin acest mod sa nu mai mearga politistii la miting

Publicat

Imi pare rau ca nu va pot impartasi bucuria si entuziasmul privitor la aceste proteste. Reducerea activitatii politistilor nu poate insemna decat cresterea pericolului de a cadea victime infractorilor, pentru noi, civilii.

Asta nu inseamna ca nu va inteleg nemultumirea si refuzul de a accepta conditiile actuale de munca.

• 5 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Și la Dolj astăzi polițiștii din cele două sindicate au protestat, participând la un miting organizat în fața prefecturii. Domnilor colegi, aici la Dolj lupta sindicală capătă pe zi ce trece, aspecte nebănuite. Se pare că deranjăm rău de tot. Astăzi prefectul de Dolj ne-a transmis prin liderii sindical, niște amenințări directe.

newrf.gif

Prefectul de Dolj a amenințat în mod direct pe cei doi lideri că dacă ne vom mai strânge pentru a protesta o să pună jandarmii să ne bată. :naughty:

Îi așteptăm cu nerăbdare. :)

PS:

Dar asta nu ne descurajează absolut deloc, ba chiar din contră, ne ambiționează. Nu vom ceda.

O să revenim cu detalii.

Vă mai aduceți aminte când vă povesteam în septembrie că prefectul de Dolj, a amenințat liderii de sindicat ai polițiștilor, că în cazul în care mai protestăm, va pune jandarmii să ne bată?

Lăsând la o parte faptul că nu s-a ținut de cuvânt, deci vorbea gura fără el, ei bine, începând de ieri domnul prefect de Dolj, Eugen Georgescu, a fost schimbat din functie. In locul sau guvernul l-a numit temporar pe Nicolae Giugea, fost prefect de Dolj cu ceva ani în urmă. D-nezeu nu doarme și cică nu e nici minoritar. :naughty:

PS: Guvernul l-a inlocuit si pe prefectul de Calarasi, Niculae Enciu.

Publicat

Fiecare pasare pe limba ei piere.

Pedelei si-au dat seama ca acest ,,perfect" nu producea decat panica......in gradinitele de grupa mica.

• Membru
Publicat

Aoleu ce mai auzii, si acum eu ce fac?!? Pe voi cine va mai ameninta!?! :ner:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.