Jump to content
POLITISTI.ro

Gata! Au inceput protestele spontane ale politistilor


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Politistii din IPJ Dolj, in cadrul unei sedinte sindicale au hotarat ca nu mai pot accepta sa le fie incalcate drepturile, nu au mai vrut sa astepte si nu au mai avut rabdare pt organizarea unui miting, coborand din sala de sedinte in curtea Inspectoratului si realizand astfel primul protest spontan.

Ce trebuie remarcat si retinut este ca ceea ce nu s-a reusit inca la nivel national, la IPJ Dolj s-a intamplat azi.

La acest protest spontan al politistilor din Sindicatul Politistilor ProLex Dolj s-au alaturat atat liderul Biroului SNPPC Dolj cat si presedintele Consiliului Teritorial IPJ Dolj al Corpului National al Politistilor.

Astfel, la Dolj au fost inlaturate convingerile sindicale si toate organizatiile ce apara drepturile politistilor s-au unit pt a trege un semnal de alarma privind situatia dezastruasa in care se afla politistii.

A fost solicitata prezenta inspectorului sef si a prefectului.

Inspectorul sef a promis ca o sa informeze conducerea IGPR despre doleantele si problemele acestora, precum si despre starea de spirit din randul politistilor.

politisti1.jpg

politisti2.jpg

politisti3.jpg

politisti4.jpg

politisti5.jpg

politisti6.jpg

Ar fi ideal ca si in celalalte IPJ-uri din tara, sa fie urmat acest exemplu.

Link to comment

Marius,ai uitat sa le precizezi colegilor de la alte judete,ca politisti de la Dolj au hotarat sa munceasca cu 25% mai putin si astfel incepand cu data de 17.09.2010 vom lucra cu 2 ore mai putin pe fiecare zi,in sensul ca vom fi prezenti la servici insa nu vom face nimic.

Link to comment
 • Moderator

Eu m-am autodeclarat nemultumit de sistemul asta si demult nu mai cumpar NIMIC pentru postul de politie si cu munca am luat-o mai usor. Pacat ca seful meu nu gandeste la fel, dar mie nu are ce sa imi faca. Jos comunismul din Politia Romana! De ce sa fiu voluntar la stat? Ce a facut statul pentru mine?!

Link to comment
 • Moderator

Update: 16.09.2010 - IPJ Dolj

Polițistii doljeni au hotărât: • să poarte banderole tricolore pe braț, în semn de protest
 • timp de două ore în fiecare zi se vor strânge în incinta inspectoratului

Ambele sindicate, împreună cu CNP-ul din Dolj și-au unit eforturile și au coalizat, astfel că toții membrii de sindicat, indiferent de numele său și membri ai CNP, poartă banderolă tricoloră pe braț. Există destui ofițeri superiori cu funcții de comandă care sunt de acord și susțin aceste manifestări, poartă și ei banderolă tricoloră, pentru a sensibiliza politicienii cu privire la situația critică în care a ajuns acestă instituție.

Se pare că în urma protestului spontan de ieri după-amiază, lucrurile nu au rămas fără ecou. Conducerea IGPR nu a rămas indiferentă, a organizat o teleconferință și șeful poliției a cerut șefilor de inspectorat să intensifice dialogul cu sindicatele și CNP-ul, pentru a se afla mai multe despre realitățile, problemele și greutățile cu care se confruntă polițiștii de rând.

De asemenea liderii celor două sindicate au fost contactați de colegi de la alte județe, ce și-au manifestat intenția de a proceda într-un mod similar.

Poate în acest fel, politicienii ce conduce destinele acestei țări vor înțelege că Poliția Română nu mai poate fi tratată ca o cenușereasă și că este necesar să acorde o mai mare importanță problemelor polițiștilor.

 • Upvote 1
Link to comment

Update: 16.09.2010 - IPJ Dolj

Conducerea IGPR nu a rămas indiferentă, a organizat o teleconferință și șeful poliției a cerut șefilor de inspectorat să intensifice dialogul cu sindicatele și CNP-ul, pentru a se afla mai multe despre realitățile, problemele și greutățile cu care se confruntă polițiștii de rând.

Da' pina acum ce beeeeeeeeeep meu au facut? pentru ce au fost pusi in functie si si-au tras salarii, masini la scara, secretare si alte privilegii? ca n-au stat in canicula, ger si ploaie sa apere patria!!! probabil ca este la fel ca in armata - cum ajungi la o anume functie incepi sa te timpesti si sa uiti de unde ai plecat. Asta daca ai avut de unde pleca si nu te-a pus cineva direct in acea functie.

Link to comment
 • Moderator

Maxu tu știi foarte bine ce înseamnă „Qui tacet, consentire videtur”. :clip:

Copilul care nu plânge, nu-i dă măsa să sugă. Probabil că așa stau lucrurile și prin poliție, dacă majoritatea strâng din dinți și preferă să stea pe burtă ... se poate prezuma foarte ușor că lucrurile nu stau așa de rău pe cât s-ar crede. Probabil că și conducerea poliției, dacă a văzut așa liniște și pace s-au gândit că oamenii se descurcă ...

Link to comment

ai dreptate insa asta nu este o scuza ptr ei. am si eu avocati cu care lucrez (eu fiind sef, ca altfel nu se poate :) ) si tot timpul am grija sa aflu si sa corectez acele aspecte ale activitatii inainte ca oamenii sa ajunga la stadiul de a reclama / de a-si da demisia.

asta inseamna sa te GINDESTI cu privire la activitatea respectiva, sa STII cu ce se maninca practica si sa ANTICIPEZI problemele inainte ca ele sa apara. in cel mai rau caz le REZOLVI pina sa afecteze oamenii si implicit activitatea din subordine.

asta trebuie sa faca un sef sau un manager. probabil ca cei dintre voi care au si functii de conducere deja stiu asta. insa de la un grad/functie in sus, s-a uitat.

oricum, nu au scuze. si-au luat salariul degeaba (adica din impozitele mele) :)

Link to comment
 • Moderator

Da' pina acum ce beeeeeeeeeep meu au facut? pentru ce au fost pusi in functie si si-au tras salarii, masini la scara, secretare si alte privilegii?

Pentru ca nu au demnitate!

Cand primestc o functie uita de unde au plecat si nu le mai pasa de nimeni si nimic, au un singur scop, acela de a rezista in fotoliile caldute.

Nesimtirea s-a nascut la aceeasi maternitate cu multi dintre semenii nostrii.

Link to comment

Daca prin "hoti" ii denumesti pe cei la care ma gandesc eu, atunci pe ei! :emo-box:

Toata stima colegilor din Dolj si fie ca aceasta actiune sa fie flacara ce va aprinde toate inspectoratele. Felicitari pentru curajul de care au dat dovada si care in alte locuri lipseste cu desavarsire!

Link to comment

Bravo domniilor colegi.

Si la Maramures am ridicat exact aceasta problema discutand cu sefii (ppc, birou si pol. or.) acestea cazand de acord la fel ca liderul SNPPC sa incepem de Luni (20) protestul, sper ca si ceilalti colegi sa faca la fel.

Nu am nimic de pierdut si nu voi pleca capul pt. cei cativa lei pe care i-m incasat in 14.

Doamne ajuta-ne!

Link to comment

Noi masuri pentru salvarea bugetului Romaniei

1. Reangajarea obligatorie, in regim de munca patriotica, a tuturor pensionarilor pentru a putea finaliza marile realizari incepute in Epoca de Aur: Canalul Dunare-Marea Neagra, Dunare-Bucuresti, constructia unei noi Case a Poporului etc.

2. Taxa pe aer, la un nivel de 0,04 euro/mc consumat. Numarul de mc consumati va fi stabilit de catre specialistii Guvernului impreuna cu Medici de familie, in functie de capacitatea pulmonara a fiecarei persoane. Asmatici au reducere de la 25% pana la 100% in cazul cand se opresc din respirat mai mult de 15 minute.

3. Impozitarea pe kilogram de greutate corporala. Orice roman peste 35 de kg este un “gras nesimtit‘’ pe principiul lui Basescu “slabul il duce in spate pe cel gras “.

4. Taxa pe a doua limba vorbita. Daca au bani si timp sa invete o alta limba in afara de romana sa le fie rusine si sa plateasca pentru asta pentru ca sigur o fac intentionat ca sa poata pleca din tara. Taxa va fi de 50 % din valoarea totala a alocatie pe care a primit-o persoana respectiva pana la varsta de 18 ani de la stat.

5. Orice barbat care are mai mult de 124.899 de fire de par va plati o taxa pe fir de par echivalent a 10 euro / 1.000 fire de par. Peste 20.000 de fire in plus se va considera ca ai un alt cap si se va impozita dublu. Cei cu chelie proeminenta si/sau cu suvita peste chelie sunt scutiti.

6. Persoanele care isi rod unghiile vor achita TVA care va fi calculat la 100 de grame de unghii la un pret care va fi stabilit de catre guvern deoarece consuma un aliment si e normal sa plateasca.

7. Persoanele cu dizabilitati care umbla in carucioare pe strazi (scaune electrice conform d-soarei Elena Basescu). vor achita taxa de drum ca orice autovehicul. Cei care nu au carucioare electrice, ci din acelea impinse de o persoana (insotitor cu retributia micsorata cu 15%) vor plati “taxa de atelaj impins/tras de animal de povara”. Daca vor fi prinsi cu taxa neplatita li se va confisca caruciorul si vor fi trimisi acasa pe jos.

8. Taxa de caldura pentru vara. deoarece orice cetatean care tine geamul deschis primeste gratuit incalzire prin bunavointa Sfintului Guvern si nu este normal sa nu o plateasca. Astfel, pentru fiecare geam deschis vara, la caldura peste 18 grade se va plati o “taxa de geam deschis” in valoare de 12 euro/geam. La mai mult de 3 geamuri deschise se va considera a doua casa si se va impozita dublu. Pentru geamurile inchise se va acorda o reducere de 50%, dar numai pana la 24 de grade.

9. Sugarii si bebelusi care folosesc pampers (nesimtitii!) vor plati o taxa de poluare in functie de gradul de periculozitate pe care il prezinta fiecare din reziduurile acumulate in scutec. Pentru stabilirea gradului de periculozitate in care se incadreaza fiecare bebelus, se vor trimite obligatoriu pana la 1 iunie 2010, pentru fiecare copil intre 0 si 2 ani, mostre din “produsul” rezultat si acumulat in pampersi la sediul Guvernului pentru a fi analizate. Ulterior fiecare parinte va trebui sa ridice de la Administratia Financiara o declaratie de impozitare pe care o va achita la cea mai apropiata agentie CEC.

10. SI NU IN ULTIMUL RAND. TAXA PE PROSTIE. CAI SUNTEM ATAT DE PROSTI SA II RABDAM SA-SI BATA JOC DE NOI !

Link to comment

BRAVO! CINSTE LOR CELOR CARE AU DAT TONUL. :naughty:

sper sa nu-i facem de ras. sunt alaturi de noi toti cei care apartin de m.a.i. ( jandarmii, pompierii )

toti asteapta semnul

daca o sa fim uniti o sa reusim

succes si hai la treaba

Link to comment

CRED CA Este CAZUL CA TOTI SA NE UNIM SI SA ARATAM CA SUNTEM INTRADEVAR O FORTA.TREBUIE SA DEMONSTRAM CA FARA NOI NU SE POATE SI CA DACA VOR SA AIBA Liniste SA NE RESPECTE DIN TOATE PUNCTELE DE Vedere INCLUSIV CU SALARII DECENTE , , Pensii PE masura PE CARE AM DEPUS Muncii -O SI CA URMARE A PRIVATIUNILOR LA CARE AM Fost SUPUSI ( Libere , SERVICII , ETC)[]

Edited by cocorin
Link to comment

Ati vazut ce a declarat "prea-iubitul" nostru conducator? Va spun eu.

Ministrul Vasile Blaga a declarat azi:

“Situatii financiare delicate are toata lumea, nu numai colegii mei politisti. Nici pe departe nu suntem cei mai prost platiti in lumea asta”

I se pare domnului ministru ca este coleg cu mine!? Domnia sa crede ca daca partidul l-a numit sef peste acest minister a devenit si politist, asa peste noapte? :doh:

Ne spune ca nu suntem cei mai prost platiti!?

Probabil ca domnia sa crede ca numai cand vom ajunge cea mai prost platita categorie profesionala, vom avea dreptul sa ne spunem durerile, sa protestam pentru conditiile in care traim!

Domnule ministru IGPR-ul ne reaminteste ca serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu, politistul avand datoria de a raspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, iar nemultumirile si le pot exprima numai in timpul liber. Ce sa intelegem de aici? Cu alte cuvinte, niciodata nu prea avem dreptul de a spune ce ne doare!

Nu cumva doreste IGPR-ul sa ne spuna sa stam cuminti? Sa strangem din dinti si sa continuam ca in ultimii douazeci de ani "sa intelegem" perioada de sacrificiu???

Unde in legea de salarizare actuala si cea ce va intra in viguare exista prevederi care sa compenseze aceste limitari de care se "bucura" politistii, domnule ministru???

De ce oare am impresia ca domnul ministru si conducerea IGPR-ului le este putin cam frica de amploarea pe care o pot lua aceste proteste, din moment ce au simtit nevoia sa face astfel de precizari.

Domnilor colegi, nu se mai poate ... domnul ministru traieste cu impresia ca ne putem descurca cu veniturile actuale, probabil ca domnia sa crede ca salariile politistilor sunt ca ale celor de prin jurul sau.

Link to comment

Poliţiştii către Blaga: "Vom suporta consecinţele legii, însă vom trage un semnal de alarmă”

de Andreea Căprescu

17/09/2010 (Actualizat 12:42)

Ministrul Vasile Blaga a lansat un nou avertisment poliţiştilor din ţară care ameninţă cu proteste, prin limitarea proporţională a activităţii, începând cu 20 septembrie. "Am văzut unele poziţii ale unor lideri sindicali. Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, şi asta mă doare, nu cunosc Statutul Poliţistului. Eu le recomand să citească cu foarte multă atenţie Statutul Poliţistului, pentru că aici nu putem vorbi nici de grevă, nici de 75 la sută, nici de 25 la sută. Ei trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Reacţiile poliţiştilor care fac parte din grupările sindicale nu au încetat să apară. La Râmnicu Vâlcea, reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor au răspuns în cadrul unei conferinţe de presă "solicitării" lui Blaga. "Vom suporta consecinţele legii, dar vrem să tragem un semnal de alarmă. Înainte de toate, trebuie să aibă în vedere condiţiile de muncă. Patru poliţişti vâlceni au făcut atac vascular de când au aflat de reducerile salariale şi de personal. Unii dintre ei sunt internaţi în spitale din capitală. Acestea sunt riscurile la care suntem expuşi, condiţiile de stress", a declarat agentul şef principal Dragoş Vasilescu, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor - Biroul Teritorial Vâlcea.

POST DE POLIŢIE ÎN FÂNAR

Sindicaliştii vâlceni au mai declarat că de-a lungul vremii au fost obligaţi să lucreze cu aparate radar care nu erau omologate, că au fost nevoiţi să plătească din propriul buzunar asigurările obligatorii ale maşinilor din dotarea poliţiei şi să aducă de acasă hârtie, pixuri şi alte consumabile. Mai mult, poliţiştii din mediul rural au suportat cheltuielile de întreţinere a clădirilor folosite pe post de sediu. "În comuna Diculeşti spre exemplu, poliţia funcţionează într-o clădire concesionată de medicul din localitate şi după ora 14.00, acesta nu a mai permis oamenilor legii să-şi desfăşoare activitatea, să primească cetăţeni, pentru că are copil mic. În comuna Ghioroiu, poliţia funcţionează într-un fânar!", a explicat comisarul-şef Ion Enăchescu, preşedintele SNPPC Vâlcea.

Neţinând cont că pe de altă parte, formele de protest vor favoriza infractorii, de pe 20 septembrie sindicaliştii FSNPPC au anunţat că nu vor mai lucra cu publicul, nu vor mai primi sesizări, agenţii rutieri nu vor mai aplica sancţiuni, iar criminaliştii vor amâna întocmirea planşelor foto şi a expertizelor. Poliţiştii mai spun că vor refuza plecarea în misiuni, nu vor răspunde la apelurile de serviciu, ci vor interveni doar pentru "fapte mărunte", care ţin de tulburarea liniştii şi ordinii publice

vineri, 17 septembrie 2010 | 36 vizite | Scris de Carla Vasilescu

Poliţişti vâlceni în spital din cauza reducerilor salariale

Poliţiştii vâlceni au ajuns în pragul disperării din cauza reducerilor salariale puse în aplicare de guvernul Boc. Deja patru oameni ai legii, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea au ajuns la spital cu atac cerebral după ce şi-au văzut fluturaşul de salariu. Colegilor lor sunt înmărmuriţi şi susţin că nu ştiu cât vor mai rezista.

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, comisarul şef Eugen Neaţă, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului a ajuns şi el pe patul de spital. Încă din perioada interimatului de şase luni de la şefia IPJ Vâlcea, Neaţă avea probleme

de sănătate. Se pare

că din cauza efortului prelungit şi a oboselii accentuate organismul

a cedat. Şi dacă la început a fost diagnosticat cu o sinuzită, lucrurile s-au complicat şi a fost operat

de urgenţă.

Momentan, comisarul şef Eugen Neaţă se află în concediu medical. Medicii din Bucureşti l-au spitalizat nouă zile, iar acum face control periodic. “Acum sunt bine. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost mai rău. De la o sinuzită am ajuns la complicaţii şi operaţie. Am stat în spital, iar acum încerc să îmi revin. Oboseala acumulată în timp, faptul că nu am acordat atenţia cuvenită la momentul oportun sănătăţii mele m-au adus pe patul de spital. Dar îmi revin şi mă voi întoarce la muncă.”, a spus telefonic Eugen Neaţă.

COMENTARII ADEVARUL

Blaga către poliţişti: Nu sunteţi chiar cei mai prost plătiţi. Dacă faceţi grevă, suportaţi rigorile legii

• Mihaela Stoica

Link to comment
 • Member

asa este, le este frica, au trecut la amenintari subtile, oricum nu mai scapa, s-a pus in miscare trenul...haideti cu totii, impreuna vom fi puternici!

Link to comment

Chestorul Stoica: „ Nu le convine, sunt liberi să plece”

Chestorul Ion Stoica, şeful IPJ Vâlcea, susţine că situaţia poliţiştilor nu este uşoară, dar nici extrem de dificilă. „Salariile nu sunt foarte mici, la popotă se mănâncă bine, cu 10 lei. Ei au depus un jurământ pe care nu îl pot încălca, aşa că, dacă rămân în poliţie, trebuie să îşi facă datoria, în ciuda dificultăţilor. Cum mie, dacă nu îmi mai convine în poliţie, sunt liber să plec, aşa şi lor: nu le convine, sunt liberi să plece”, a declarat chestorul. Cât despre criza cătuşelor, acesta susţine că este o informaţie falsă: „Avem cătuşe suficiente, cât să ne facem datoria, nu v-aţi ales bine obiectul!”

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.