Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare maşină provenită din Austria

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Dacă ai reușit sa găsești site-ul celor de la DRPCIV sunt sigur ca, anterior, ai găsit și sediul din județul tău al acestei direcții. Mergi și întreabă acolo.

Nu înțeleg de ce nu ai întrebat la momentul în care ți s-a comunicat la ghișeu ca exista o problema cu documentele pentru înmatriculare.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Salut ! Stiu că sunt mai multe topicuri cu titluri asemănătoare, dar nu mă regăsesc în niciunul. Deci, luna aceasta, după 3 ani de stat în Austria, vreau să mă restabilesc în România. Având câteva chestii de adus cu mine, voi fi nevoit să vin cu mașina dar nu vreau să îi scot numere de tranzit, mașina având inspecția tehnică și asigurarea valabilă. După ce vin, vreau să o înmatriculez pe numele meu. Întrebarea este: pot face asta direct din România, fără să fiu nevoit să predau actele în Austria ? Cât costă, care este procedura și dacă pot în aceeași zi să primesc și numerele românești, fie roșii sau negre, deoarece am nevoie de mașină ca de aer. Documentele pe care le am sunt Zulassungsbescheinigung în varianta nouă, cea de plastic cu cip, typenschein, dovada inspectiei techine (valabile până în 31 Ianuarie 2020) și kaufvetrag de când am cumpărat mașina. Timp mai am 10 zile până vin, așa că sper să primesc un răspuns exact. Mulțumesc anticipat !

• Marius a modificat titlul în Înmatriculare maşină provenită din Austria
  • 5 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua! Am cumparat o mașină din Austria, de la un intermediar,când am mers la biroul de copiat acte mi sa spus ca sunt copii și nu am actele în original ,Ma poate ajuta cineva va rog cu procedura ,cum as putea scoate duplicat sau dacă poate cineva sa se ocupe,contractat bineînțeles,Multumesc mult!

• 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Bună ziua! Cum pot radia un autoturism înscris în circulație în Austria și adus deja în România pentru a fi aici înscris? Este mașina personală pe care am folosit-o pentru a merge la servici, acolo. Procedura în Austria este simplă: predai plăcuțele cu numere și cele două "Zulassungbescheinigung Teil I și Teil II". Întrebarea este: dacă le predau în România cum mai pot scoate mașina din circulație în Austria? Am anunțat în Austria că plec dar nu pot fi scos de la plata asigurării și a impozitului fără o dovadă. Mașina are deja numere provizorii aici. Sunt programat peste o lună pentru ridicare numere. Mulțumesc. 

Modificat de liviu29
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Am cumparat o masina din Austria si imi lipseste Teil I din acte.  Fostul proprietar zice ca documentele pe care am primit ,acele sunt toate, dar la inmatriculare mi-au zis ca fara Teil I nu se poate face nimic. Ce este de facut acum? Multumesc!!

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua, de scurt timp am revenit in România după o perioada de un an de zile petrecut in Austria, locuind in Austria mi am cumpărat o mașina pe care am înscris o acolo având și reședința temporara tot acolo… când am revenit in România, am venit cu mașina pe roti, deci nu am mai radiat o din Austria, in momentul de fata vreau sa inmatriculez mașina sau sa o vând la altcineva (precizez ca mașina nu mai are asigurare plătită in Austria și este pe numele meu…) întrebarea mea este: dacă vând masina altcuiva cu contract de vânzare cumpărare, acel om poate înscrie masina in România sau cel puțin eu pot sa înscriu masina in România tot pe numele meu chiar dacă nu este radiată in Austria? Se radiază automat din Austria când o înscriu in România?.. precizez ca dețin Brieful mare, Brieful mic.

• Moderator
Publicat

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituției respective pentru un răspuns pertinent.

• Moderator
Publicat

Vrei sa îți răspundem noi dacă se radiază automat din Austria?

Nu ți se pare ca ne ceri prea mult?

Tu ai locuit acolo, ar trebui sa știi mai bine decât noi.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.