Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Cu riscul de a fi eventual penalizat desi consider cele asezate mai jos sunt in legatura cu titlului thread-ului, trebuie sa fac cateva precizari:

1. M-am saturat sa tot citesc vechea sintagma "renunt la sindicat pentru ca nu e capabil sa faca ceva pentru mine" indiferent de sindicatul din care face parte acel politist. La orice problema ivita si sesizata pe acest forum, dictonul de mai sus a ajuns sa fie conluzia aproape universal valabila la care se ajunge, fara a reflecta catusi de putin la ideea de sindicat si regulile sale.

2. Am vazut mai sus ca s-au inregistrat peste 40 de download-uri ale modelelor de retragere din diferite sindicate ori asociatii iar atat pentru acei domni care le-au completat si inaintat cat si pentru cei care urmeaza sa faca acest lucru (pentru ca din cate vad e la moda treaba asta) am cateva intrebari:

a) Care este nivelul de atentie pe care TU esti dispus sa il manifesti fata de o persoana care plateste sindicatul prezidat de tine cu 12-15 lei /luna?

b) Cati membrii ai unui sindicat s-au incris pentru altceva in afara de faimoasa "plasa cu cadouri de craciun" ori banala "agenta de serviciu inscriptionata cu emblema sindicatului" ?

c) Cati membrii ai unui sindicat comunica telefonic cel putin o data pe saptamana cu liderul lor de zona ori judet asigurand informarea din timp si cat mai detaliata a acestora cu eventualele probleme?

d) Cati membrii ai unui sindicat au cerut liderilor sa le furnizeze ultimele ordine, dispozitii, legi,etc ce vizeaza activitatea lor in domeniile repective?

e) Cati membrii ai unui sindicat au dat dovada de solidaritate in situatiile in care s-a organizat ori urma sa se organizeze o manifestare ori un protest?

f) De cate ori intr-un an lideruld e sindicat zonal sau jutetean s-a deplasat in teritoriu pentru a cunoaste efectiv membrii si situatia particulara a fiecaruia?...si intrebarile pot curge la infinit.

Bun , ne retragem din sindicate pentru ca ne mananca banii degeaba si nu sunt capabile in a se asigura de respectarea drepturilor noastre, in cazul de fata drepturi de natura salariala. In afara faptului ca economisim cumva cei 12-15 lei/luna, am mai rezolvat ceva?(asta in conditiile in care 12 lei costa un banal pachet de tigari).

3. Fratilor, sindicatele sunt asa cum sunt datorita membrilor lor care in peste 80% din cazuri sunt lenesi, orbi, usor de controlat si fraierit, fricosi si de-a dreptul imbecili sa manifeste pretentii atata timp cat considera ca pt 12-15 lei/luna trebuie sa aibe asigurata protectie in fata sefilor.

4. Oameni buni pentru a avea un sindicat mai bun, mai puternic el trebuie compus din oameni care sa lupte nu care sa considere ca simpla plata a unei cotizatii e suficienta desi ei inca isi saluta sefii cu mana la cascheta(cum bine zicea Elvis).

5. Din punctul meu de vedere un sindicat ar trebui sa fie constituit total diferit de modul cum este el in prezent si anume:

- contract individual pt fiecare membru in care se va stipula obligatiile si drepturile membrului respectiv, precum si posibilitatea de excludere a membrului respctiv din sindicat pentru lipsa de actiune (ori eu nu am vazut pana acum nicaieri ca vreun sindicat sa pedepseasca lipsa de actiune, lipsa de implicare a membrilor sai)

-existenta unor lideri zonali/judeteni ai sindicatului, votati anual de catre membrii de sindicat , lideri care sunt politisti si care nu primesc nici un ban in plus pentru ei ci doar decontari de transport si plata unor rechizite necesare printarii de legi, dispozitii, ordine, etc.

-intocmirea unui contract de prestari servicii cu o persoana sau grupa de persoane bine pregatite (gen avocati, ori posibil politisti care s-au retras) care sa ofere consultanta juridica de inalta calitate si sa reprezinte intereele acelui sindicat in relatia cu toate institutiile statului inclusiv actiuni in instanta.

-exigenta reciproca intre lideri si membrii vizavi de gradul de implicare: Daca la un anumit nivel (judetean sau national) s-a votat organizarea unui miting sau a unei manifestatii iar vreun membru a avut posibilitatea de a participa insa da dovada de rea credinta, a doua zi exclus din sindicat.

Concluzia: Niciodata nu poti rezolva o problema folosind acelasi mod de gandire/actiune care a fost folosit cand a aparut problema.

Prin urmare, daca vrem timpuri noi, ne trebuie oameni noi, o gandire noua, una care sa responsabilizeze atat liderul cat si membrii.

PS: Cat despre norma de hrana, daca ati citit randurile de mai sus, probabil ca a-ti inteles raspunsul asteptarilor noastre! :emo-yessir: celor care mai gandesc!

• Apreciez 8
  • Displace 7
Publicat (modificat)

Ce vrajeala de pupin ai..Sa-ti raspund eu desi o fac cu scarba.Stii in 2011 pe forumul SNPPC [acum desfintat deoarece deranja urechile fine] cate cereri de participare la miting erau datorita faptului ca politisti cinstiti fara nici o vina [doar ca nu sareau la cap] erau ''pusi la dispozitie'' [ulterior concediati fara nici un drept] ? Iti spun eu erau sute chiar mii de apeluri disperate pe toate forumurile si mijloacelor de comunicare pentru un miting de protest la care aderase toata lumea, inclusiv familiile celor care ramaneau muritori de foame .Ce a facut sindicatul atunci ..TACEREEEE SI IAR TACEREEEE si dupa aia liniste si batista pe tambal ca sa nu se supere masa-verde si ''branconierul'' pe lideri.Lideri care au obtinut totusi ceva dar doar pentru ei .Ei majestatile lor DOMNII ''liderii'' indiferent de nivel nu puteau fi disponibilizati si nici atinsi cu vre-o suparare [asta ca sa-si tina gura]. Si magaria cea mai mare e alta.Toti cei care au cerut sprijin financiar pentru asistenta juridica au primit ciuciu [banii sunt pentru lideri si deplasari NU-I ASA nu pentru prostime] si ''sfatul'' sa apeleze la cei 2 juristi ai SNPPC care aveau blatul facut atunci cu smecherii politici .Poate credeti ca uitam ce le-au facut colegilor nostrii..Vad ca '' liderii'' sunt aceeasi acum [ si au prins iar tupeu sa acuze ''plebea'' de inactivitate si neimplicare ] doar ca si-au marit veniturile prin fonduri europene luate pentru competenta de a tine prostimea [cum zice Gruia la sprit la hotelul lui Negoita] in frau. In rest ''sa traiti bine'' si spor la branza topita pentru cei care ii mai credeti pe tradatorii astia..

Modificat de aligatorul
  • Apreciez 6
  • Displace 2
Publicat

EgoSumLex, acesta fiind topicul cu banii de echipament 2012, baga la cap urmatoarele: Nu e nevoie sa ma viziteze liderul de sindicat judetean sau sa il sun zi de zi ca sa imi dea banii de echipament. El nu poate sa decida nimic, ci big bosssi din satul cu ministrii.

Asa ca, in concluzie, am cotizat 6 ani, 10 luni si cateva zile degeaba la mai multe "organizatii" puse sa ma apere. Dar de ceva timp vad ca pot sa ma apar si singur, ca doar sunt politist, nu lucrez la aprozar... Ma gandesc ca la SNPPC, cotizand mai multi ani, atunci cand a aparut la liderul jud. un ditamai PASSAT-ul cu numere SNP imi venea sa ii iau o roata.

Asa ca toate sindicatele sunt o apa si un pamant, iar daca ele nu se implica, fiind o organizatie, ce asteptari ai tu de la niste simpli "sergenti".

Imi pare rau sa spun, dar sa sti ca nu ne-am retras ca sa economisim, ci ca sa nu mai facem sindicatelor funduri mari!

• Apreciez 4
  • Displace 2
Publicat

[

In aceeasi situatie suntem multi dintre noi, insa cred ca mai grav este pentru agentii de politie, ofiterii nu cred ca se plang. Toti avem rate si imediat dupa salar ramanem fara bani, unii dintre noi mai avem noroc cu parintii care ne ajuta ( sa le dea Dumnezeu sanatate ).

Inca nu am vazut un ofiter de politie sa se planga ca nu-i ajung banii.

Draga Dorin 17, iesi te rog de dupa perdea ca nu rezolvam nimic ascunzandu-ne.

Nu vezi ca politicienii si implicit sefii nostrii nu se ascund dupa perdea.

Pe toti ii doare in [cenzurat] de noi.

Ciudate concluzii mai tragi! Sunt tare curios pe ce anume se bazează afirmația ta ... Ai făcut vreun studiu amămunțit ? Vreun sondaj de opinie ? Aș putea să te contrazic cu argumente certe, dar aș irosi timpul în mod inutil... Totuși nu mă pot abține să îți spun că generalizarea este o eroare de logică, mai ales când se bazează pe evidențe insuficiente...

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

EgoSumLex, inca ceva: Te rugam nu face campanie prosindicalista, pe noi ne intereseaza aici doar norma de echipament...

Publicat

Pentru aligatorul slab informat care crede ca as fi vreun soi de lider in vreun sindicat (mai ales SNPPC al carui membru nu am fost nicioadata):

1. Nu sunt lider in nici un sindicat si nu am fost membru snppc sau cnp.

2. Explica cum ai ajuns la concluzia cu "vrajeala de pupin..". Ai suferit cumva ca urmare a celor scrise de mine ori ca urmare a unor actiuni ale mele?

3. Orice sindicat are un statut care daca este facut cu cap (desi la noi nu prea se practica) acolo pot fi introduse anumite parghii prin care atat liderii cat si membrii pot fi trasi la raspundere sub diferite feluri tocmai pentru a evita aceste tipuri de comportamente ale unor lidei mamuti.

4. Daca ai citit atent, am zis ca din punctul meu de vedere ar trebui sa existe persoane angajate de sindicat care sa il reprezinte in relatia cu orice intitutie inclusiv unitatile MAI, iar acele persoane nu fie politisti-cadru activ, tocmai pentru a se evita situatiile gen "lideru a facut ciocu mic si acum o duce bine" ori "si-a vazut interesu, a fost numit in functie pe la nu stiu ce serviciu si gata", etc.

Pentru Bogdan:

Incerc sa bag la cap cele scrise de tine, insa ma vad fortat sa te intreb: Tu ai bagat la cap ca nu fac reclama vreunui sindicat? Nu observi ca de fapt fac referire la modul defectuos in care se face activitatea sindicala si de reprezentativitate?

Apropo, daca ai invatat sa te aperi singur felicitari, asta ar trebui sa facem fiecare dintre noi. Dar tot singur iti virezi suma restanta in cont?

Repet: singura solutie gasita de majoritatea userilor de pe acest forum este: ma retrag de la sindicat...si atat! la fel procedeaza si strutul , baga capul in pamant ca sa nu mai vada pericolul care se indreapta spre el.

Inca nu am vazut pe careva sa gandeasca, sa vina cu idei , propuneri despre cum ar trebui sa fie un sindicat, cum ar trebui abordata problema drepturilor politistilor in relatia cu sefi, guverne, institutii.

Multi dintre noi am constatat pe piele noastra hibele activitatii sindicale de pana acum si mai mult ca sigur ca daca deschidem un thread special in aria privata putem genera un set de reguli, idei, notiuni si astfel sa punem bazele unei activitati realiste, conforme cu adevarul din strada si nu cu ala din fotoliu, dupa cum sunt obisnuiti majoritatea liderilor.

Intelegi unde bat?

• Apreciez 3
  • Displace 5
Publicat

Ego sum lex, acea banală sumă de 12-15 lei, o fi ea banală, sau poate chiar derizorie pentru tine, dar când o înmulțești cu numărul de membri (de exemplu 55.000 la SNPPC! ) și apoi cu numărul de luni dintr-un an (12!) eu cred că se obține o sumă destul de interesantă... Cine nu mă crede poate face calculul... :shock:. Și apoi un sindicat, de regulă, nu își reprezintă fiecare/ vreun membru individiual decât în situații rarisime, în mod excepțional; de obicei un sindicat reprezintă interesele masei nedeterminate a membrilor săi, tuturor ”contribuabililor” :naughty: ! Mi se pare foarte straniu modul în care vezi tu lucrurile când te referi la atenția (a se vedea LIPSA DE ATENȚIE! ) ce trebuie acordată cuiva care plătește cotizație 12-15 lei pe lună. Adică de banii ăștia nu merităm să fim băgați în seamă sau ce ? Cam ce sumă consideri tu că ar fi pertinentă pentru a fi asigurată o reprezentare optimă ? Jumătate din salariu ar fi bine ? :shock: Chiar vreau să știu, să comunic urgent celor de la Financiar să rețină începând cu luna viitoare!

• Apreciez 1
Publicat

haideti sa continuam discutia asta aici pentru ca neabatem de la subiectul acestui thread.

PS: daca vrei sa faci o treaba calumea, stabilesti un plan pentru 6 luni, 1 an, in baza acelui plan stabilit cu membrii vezi ce cheluieli sunt necesare si dupa aia imparti suma la nr de membrii, nicidecum strangi bani ca la cheful de revelion (o anume suma stabilita fara vreo optica pe viitor) si vezi dupa aia ce faci ei.

Un sindicat trebuie sa aibe acel plan de activitate, iar baza lui sa se stabileasca cheltuielile, nu sa ma invite la sfarsit de an sa imi fluture chitante ca a cumpahestiirat nush ce chestii atata timp cat nici nu a avea acordu meu sa cumpere acele chestii, intelegi ce vreau sa zic?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

EgoSumLex, atata timp cat o gramada de sindicate ale politistilor, care unele s-au nascut peste noapte si care se bat cu pumnul in piept ca sunt la nu stiu ce federatie bestiala nu au fost in stare sa actioneze in instanta MAI-ul pentru drepturile noastre poate eu singur as fi mault mai in stare.... Asa ca nu ma intreba daca imi virez suma singur pentru ca poate as fi mai in stare fara sindicate...

Publicat

EgoSumLex,ai dureros de multa dreptate.....mai putin cand vrei sa muti discutia in aria privata.Cred ca mai indicat ar fi topicul SNPPC.Avem nevoie de opinii venite din exteriorul sistemului,in ceea ce priveste educatia sindicala, capitol la care noi politistii avem lacune extrem de grave.L-as ruga pe moderator,multumindu-i totodata pentru rabdarea de care a dat dovada pina scum,sa mute postarile off topic tot acolo.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Egosumlex are abordari de genul; ''Nu te intreba ce poate face sindicatul pentru tine ci ce poti face tu pentru sindicat'' si confunda miscarea sindicala de tip mafiot si politic acum cu patriotismul militant.Sa stii prietene ca am fost la toate mitingurile care se faceau odata am adus si sponsori pentru SNPPC [sindicat in care vedeam o solutie atunci] iar urmarea a fost o tradare a miscarii sindicale si o imbogatire fara just temei a liderilor .Totul dublat de un pupincurism feroce si un dispret salbatic pentru membrii de rand simpli cotizanti.Cat priveste solutiile ele nu pot aparea cat timp sefii sindicali actuali isi apara privilegiile cu dintii sunt bara-bara cu multi chestori din conducerea MAI, iar interesul lor e strict pecuniar.Cine crede ca gresesc e liber sa-mi dea minusuri dar intai sa-si verifice constiinta .

Modificat de aligatorul
  • Apreciez 3
  • Displace 3
  • Administrator
Publicat

Dacă vreți să dezbateți probleme sindicale sunteți liberi să deschideți alte topicuri noi în secțiunea potrivită.

Subiectul acestui topic de discuții se referă doar la ”banii de echipament”, iar începând de aici, voi sancționa toate postările ce nu au legătura cu acest lucru.

Publicat

Dacă au trecut alegerile acum chiar că scad drastic șansele de a primi măcar o parte din bani.

Publicat (modificat)

Pai este o certitudine.....specific romanească......exemple?

"Fă-te frate cu Dracu'până treci puntea"

"Să mă văd cu sacii-n căruță..." și exemplele ar putea continua...nici la fotbal nu se văd așa ratări.....in 19.11.'12 , gratie unor intelepti , s-a ratat cu poarta goală sa se dea golul decisiv in meciul Politisti-guvernanti/politicieni....cred ca o vom lua pe cocoasa pentru ce am avut si ce am ratat de o sa facem coada la peticit portmoneele :(

Gata cu banii de haine....acum au liber la ordonanta(am pomenit de ea acum 2 pagini si e din sursa plasata acolo unde se instaleaza hipoxia.....) care va bate in cuie ca OP-ul va avea doua alternative:tinuta sau nimic.....probabil restul vor fi trecuti la o uniforma de reprezentare/ceremonie la 2 ani si/sau 0 lei.....

Modificat de axle15
Publicat (modificat)
...ne-au dat-o iar.
Exact ,nene Iancule!Parol!Topicul deja-și traiește ultimele postari....dacă ceata lu'Mafoamea ar vedea cate vizualizari a avut acest topic ( ~ 393000 !!!! ) poate ar face ceva....optimist ,nerealist si visator vorbind....oricum o sa se vada cat de curand ca au dureri mari in prelungirea prostatei față de noi.Amin! Modificat de axle15
Publicat

axle15 nu te-am contrazis pana in prezent dar obstescul sfarsit al topicului e inca departe...dupa salar sa vezi, la doua maxim trei zile cand vor fi gata banii ce vanzoleala o sa fie...trist si sper din tot sufletul sa nu am dreptate, mai bine sa iau de la toti colegii minusuri dupa ce s-ar da restantele,dar... si uite asa topicul o sa dainuie si la anul (si mai mult decat sigur si la multi ani). OOOOFFF.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Asa si ? Pana la urma din toata polologhia asta ce sa inteleg ,se dau sau nu bani de haine in Decembrie ?

• Displace 3
Publicat

Dupa ce s-au vazut si astia cu sacii in caruta nu mai pupam noi bani de haine stati linistiti.

Publicat

nu e 100% dar cred ca se vor baga ceva bani din restanta la norma de hrana (vreo 150-180)maine sau cu salarul deodata.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.