Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Am nevoie de un sfat si anume ce ar trebui sa fac in situatia in care ma aflu:

Acum doua saptamani m-am certat cu colegul de apartament pe tema unor probleme legate de convietuire in acel imobil, nu are rost sa insirui niste motive stupide si copilaresti pe care eu tot timpul am incercat sa le rezolv pe calea amibila dar cu unii oameni chiar nu se poate. Din cauza acestor motive s-a iscat o cearta intre noi si s-a ajuns pana la momentul in care am fost lovita (in zona fetei si am avut hemoragie la nas, plus ca am mai fost lovita de mai multe ori in zona corpului si s-a aruncat cu obiecte din casa in mine etc)doar ca sa ma apar am ripostat si eu, lovindu-l in zona genitala. Din pacate el si-a scos certificat medico-legal cu mai multe zile de ingrijiri medicale si a depus si plangere la politie, lucru ce l-am facut si eu dar eu am numai 2 zile de ingijiri medicale pe cand el are 7 zile. Acum sunt amenintata cu un proces din care bineinteles eu voi fi cea mai afectata (oare de ce? pt simplul fapt ca m-am aparat?) declaratia mea de la politie se zice ca e incompleta, dar pot sa zic ca si a lui e departe de adevar. Sunt martori care au vazut tot ce s-a intamplat in aceea zi, problema e ca toti sunt rude cu el si clar nimeni nu va declara in favoarea mea.

In caz ca va fi un proces, este posibil ca aceasta persoana sa aduca acuze impotriva mea cum ca l-as fi dezechilibrat din punct de vedere psihologic datorita unei interventii mai vechi facute de mine intr-o relatie anterioara de-a lui (care nu are nici o legatura cu plangerea depusa la politie)?

Eu am avut o tentativa de suicid, el stie acest lucru, in cazul procesul el sigur va cere o expertiza psihiatrica a mea ca sa imi faca mai mult rau, datorita faptului ca imi va garanta demisia de la actualul loc de munca ca sufar de tulburare afectiva (asa zice el. fiind un viitor medic psihiatric).

El specifica intr-un mesaj ca prin retragerea plangerii mele o va retrage si el cu doua exceptii: 1)daca ii platesc cheltuielile medicale cat si chetuielile directe si indirecte(nu inteleg la ce se refera) si 2) nu a specificat si ma intreb ce poate sa mai ceara. Este posibil ca el sa isi retraga plangerea fara ca eu sa ii achit acele cheltuieli?Eu una o iau drept amenintare acest lucru, e ceva de genul nu platesti ai incurcat-o.

Eu il cunosc pe acest individ de cand am fost copii, am crescut impreuna, am mancat impreuna si din cauza unor probleme minore s-a ajuns la batai si amenintari, nu vreau sa par a fi o victima, dar nici sa fiu luata drept proasta.

Link to comment
  • Moderator

În cazul vostru fapta nu constituie infracțiunea de vătămare corporală, este vorba de infracțiunea de lovire si alte violente ce constă în lovirea sau actele de violență care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 zile.

Pentru astfel de infracțiuni împăcarea părților înlătură răspunderea penala, caz în care se va dispune încetarea urmăririi penale, iar dosarul penal va fi închis.

Link to comment

Situatia prezentata este destul de sensibila...eu as incerca sa merg pe o "Legitima aparare"(art. 44, C.P.) la tine care sa justifice lovitura in zona genitala, dar asta ar trebui sa reiasa din declaratia pe care ai dat-o la politie, nu dintr-o afirmatie adusa in instanta.

Dar totusi nu am inteles prea bine treaba cu "l-as fi dezechilibrat din punct de vedere psihologic...", asta se poate sa fie o fraza pompoasa spusa de concubinul tau, dar in legea penala nu exista o astfel de motivare pentru a inlatura caracterul penal al unor fapte antisociale, situatia de fata "Lovire sau alte violente". Ce vreau defapt sa spun este ca nicio astfel de explicatie pe care ar invocao el nu ii da dreptul sa te loveasca, pe tine sau oricare alta persoana, decat daca se dovedeste ca nu ar fi in deplinatatea facultatilor mintale.

Link to comment

multumesc pt reply...eu nu imi doresc ca acest conflict sa continue, de aceea mi-am retras plangerea sperand ca si el va face la fel (chiar daca mi-a cerut sa ii platesc cheltuielile medicale, indirecte si directe) nu stiu cat de bine este ceea ce am facut, dar nu vreau sa mai intru in conflicte cu acest individ.

Link to comment

Din topicul tau am inteles ca exista martori care au vazut cele intamplate. Chiar daca sunt rude ale celeilalte parti, poti solicita audierea acestora si testarea lor cu aparatura poligraf. Daca nu va impacati pana atunci

Link to comment

M-am interesat in legatura cu asa zisele zilele lui de ingrijiri medicale...daca l-as fi lovit asa de tare in zona genitala precum sustine el, din punct de vedere medical el nu ar fi fost in stare sa se ridice din pat aproximativ 2-3 zile, pe cand el la cateva zile dupa incident a plecat in vacanta in strainatate (nu mai zic de chinul si stresul prin care a trecut si cat a umblat sa isi scoata un certificat medico-legal; el fiind student la medicina a stiut unde trebuie sa mearga). Ce-i drept eu sunt mai inalta cu mult fata de el, probabil se bazeaza si pe acest lucru:))

Link to comment

Asa zisii martori nu vor declara nimic in favoarea mea, ar fi chiar culmea:)) si nici nu au intervenit atunci cand am fost lovita sau sa fiu intrebata cum ma simt dupa incident. In concluzie din victima am devenit agresor pt simplul fapt ca m-am aparat,

Link to comment

Bine ai venit in sistemul juridic romanesc. Ia un scaun, o sa mai stai pe la noi :good: . Macar i-ai dat-o bine ?

On: Depinde si de politistul care administreaza dosarul, propunerea lui va fi foarte importanta.

Link to comment

politistul m-a sfatuit pe mine exact acelasi lucru ce l-a sfatuit si pe domnul...adica ar fi bine sa ne retragem plangerile si sa ne vedem de viata ca suntem tineri. Eu am fost prima care am depus plangerea, colegul dupa mine si a spus ca isi retrage plangerea dupa ce o retrag si eu, fapt si facut din partea mea, dar acum are pretentii sa ii dau banii pt ingrijirile medicale si mai vrea ceva dar nu mi-a spus ce anume.

Link to comment

Interesanta opinia domnului "politist", sa ne vedem de o viata traita in frica batailor altuia.

Nu vreau sa imi iau forumul in cap, dar acesta este un motiv pentru care oamenii nu au la inima politia. Suferinta unei persoane aparent nu este importanta pentru unii, pentru ca, e suferinta altuia, nu a lor. Sunt curios daca politistul care i-a dat acest sfat ar fi iertat pe cel care l-ar fi ultragiat in acelasi mod in care a fost agresata aceasta fata.

  • Downvote 4
Link to comment

Insanity acel polițist până una alta reprezintă, fie că îți place ție sau nu instituția Poliției Române. Oamenii în general și cei ca tine în special nu au poliția ”la inimă” tocmai pentru rolul coercitiv pe care îl are poliția. Doar nu chemi poliția pentru vrei să bei o bere sau să spargi semințe la scara blocului. Sfatul dat de polițist este foarte bun tocmai prin prisma faptului că este mult mai bine să rămână prieteni decât să își tragă câte una în cap sau să își cheme fiecare gașca să facă ”ordine”. Nu compara două lucruri despre care doar crezi că ai habar, respectiv o lovire între doi colegi de apartament care se pot împăca oricând sau chiar ar putea rămâne colegi de apatament și lovirea unui polițist care intervine pentru aplanarea unui conflict. Și eu sunt curios dacă ai vedea un polițist lovit de niște ”naționalități conlocuitoare” ai avea curajul să îi iei apărarea ?

Edited by Dan
Link to comment
  • Moderator

Insanity66 ai idee care este finalitatea unor asemenea cauze, în care ambele persoane implicate se reclamă reciproc și au certificate medico-legale sub douăzeci de zile îngrijiri medicale? Sunt sigur că nu, doar iți place să-ți dai cu părerea.

Link to comment

ce trebuie sa fac intr-un asemenea caz? ar trebui sa ma consult cu un avocat? oricum nu prea cred ca se complica el asa mult, stiti cum e vorba: cainele care latra nu musca.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.