Jump to content
POLITISTI.ro

Conducerea unui auto cu nr expirate si fara RCA, constatare contraventie si infractiune?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua.

Anul trecut in decembrie am fost oprita de un echipaj al politiei (nu era politia rutiera) si fiind cu nr provizorii expirate mi s-a intocmit un proces de verbal de constatare a infractiunii conducerii unui auto cu nr expirate, precum si constatare contraventie lipsa RCA. Aceasta ultima fapta domnii politisti au sanctionat-o cu amenda de 1000 de lei. In plus, mi s-a retinut si permisul de conducere, cu dovada si fara drept de conducere.

Eu nu am semnat acel proces verbal si am asteptat sa mi se inmaneze prin posta cu confirmare de primire, pentru a il plati in 48 de ore. In schimb, procesul verbal a fost pus in cutia postala dupa mai bine de 2 luni, fara plic si fara nicio stampila. Intre timp, la procuratura s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala, confirmata de catre tribunal, am dat si testarea 13/15 si mi-am recapatat permisul. Problema e ca amenda in cuantum de 1000 apare acum la directia fiscala iar domnul politist de la rutiera, cel care s-a ocupat de caz, mi-a spus sa o contest, ca nu e legala, dar nu mi-a spus si pe ce temei sa o contest? Avand in vedere modul de transmitere a acestui proces verbal, nu ma mai incadrez nici in cele 48 de ore pentru a plati jumatate din amenda, dar nici in cele 15 zile pentru o contestatie. Va multumesc pentru orice informatie sau sugestie care m-ar putea ajuta sa o contest (alta contestatie decat contestatie in executare exista in acest caz?)

Modificat de Ionelaf
Publicat

Bună. Pentru amenda primita, oricum nu aveai posibilitatea sa platesti jumatate din minim, in 48 de ore, deoarece legea asigurarilor nu prevede acest lucru. Chiar daca ai fi primit-o prin posta cu confirmare de primire, tot 1000 de lei ar fi trebuit sa achiti. Singura posibilitate este contestatia la executare, insa sansele de castig sunt minime.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.