Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
Ionelaf

Conducerea unui auto cu nr expirate si fara RCA, constatare contraventie si infractiune?

Question

Ionelaf

Buna ziua.

Anul trecut in decembrie am fost oprita de un echipaj al politiei (nu era politia rutiera) si fiind cu nr provizorii expirate mi s-a intocmit un proces de verbal de constatare a infractiunii conducerii unui auto cu nr expirate, precum si constatare contraventie lipsa RCA. Aceasta ultima fapta domnii politisti au sanctionat-o cu amenda de 1000 de lei. In plus, mi s-a retinut si permisul de conducere, cu dovada si fara drept de conducere.

Eu nu am semnat acel proces verbal si am asteptat sa mi se inmaneze prin posta cu confirmare de primire, pentru a il plati in 48 de ore. In schimb, procesul verbal a fost pus in cutia postala dupa mai bine de 2 luni, fara plic si fara nicio stampila. Intre timp, la procuratura s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala, confirmata de catre tribunal, am dat si testarea 13/15 si mi-am recapatat permisul. Problema e ca amenda in cuantum de 1000 apare acum la directia fiscala iar domnul politist de la rutiera, cel care s-a ocupat de caz, mi-a spus sa o contest, ca nu e legala, dar nu mi-a spus si pe ce temei sa o contest? Avand in vedere modul de transmitere a acestui proces verbal, nu ma mai incadrez nici in cele 48 de ore pentru a plati jumatate din amenda, dar nici in cele 15 zile pentru o contestatie. Va multumesc pentru orice informatie sau sugestie care m-ar putea ajuta sa o contest (alta contestatie decat contestatie in executare exista in acest caz?)

Edited by Ionelaf

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
scooby88

Bună. Pentru amenda primita, oricum nu aveai posibilitatea sa platesti jumatate din minim, in 48 de ore, deoarece legea asigurarilor nu prevede acest lucru. Chiar daca ai fi primit-o prin posta cu confirmare de primire, tot 1000 de lei ar fi trebuit sa achiti. Singura posibilitate este contestatia la executare, insa sansele de castig sunt minime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • armand58229
   By armand58229
   Buna ziua i-am imprumutat unei cunostinte un ceas si niste haine, acesta refuza sa mi le dea inapoi, daca ma duc la sectia de politie sa reclam acest fapt ca si o infractiune, ma vor lua in serios ?ce pot sa fac in aceasta situatie ?
  • Catalin
   By Catalin
   După modelul topicului de aici:
   cred că ar fi util să strângem aici decizii, motivări, etc, juristprudenţa contravenţională  privind injurii la adresa poliţiştilor sau a Poliţiei Române.
   Primul exemplu pe care vi-l supun atenţiei este o decizie a Tribunalului Alba
   Tribunalul Alba a constatat că folosirea expresiei "n-o să f..i pe măta d-l cu caschetă albă” într-o postare pe Facebook este jignitoare și de natură să lezeze onoarea Poliției Române, fiind bine cunoscut faptul că utilizarea „caschetei albe” este specifică agenților de poliție, astfel că o asemenea faptă întrunește elementele constitutive ale contravenției prevăzute de art. 2 pct.1 din Legea nr. 61/1991.
   Aici găsiţi întregul conţinut al Deciziei civile nr. 266 din 7 martie 2018 a Tribunalului Alba, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal și de insolvență,
    
  • silviu6094
   By silviu6094
   Buna ziua,
   Ieri am fost sunat de la firma si mi s-a comunicat ca au primit de la politia rutiera instiintare ca masina pe care o conduc a savarsit o contraventie pe raza judetului pe la ora 18:30 si doresc sa li se comunice cine a fost la volan.
   In ziua respectiva am fost eu de munca iar pe foaia de parcurs era numele meu scris dar nu am fost eu singurul care a condus, pe la 18:10-18:20 am terminat programul, m-am dus sa-i las masina colegului care era a doua zi de munca iar dupa m-a dus pe mine acasa si s-a intors iar foaia de parcurs am fost inchisa la ora 19:00, schimbul s-a produs chiar in jurul orei 18:30 si sunt doar 3 km de la el si pana la locul unde sta politia de obicei.
   Eu nu imi amintesc sa fi vazut politia in ziua respectiva, si ma gandesc ca daca am depasit viteza m-ar fi oprit ca de obicei ei stau pe sensul meu de mers, in cazul in care l-au prins pe colegu el er fi fost pe sensul opus si nu prea aveau cum sa-l opreasca.
   Mi s-a intamplat o data sa trec pe langa politie acolo cu ~58km/h unde zona cu 50, eram pe banda 2 si am trecut paralel cu inca unu si am redus viteza din reflex la cat avea si el cand am vazut politia dar dupa ce am trecut de politie am vazut ca aveam ~58 si posibil sa nu ne fi putut opri pe amandoi deodata si in orice caz nu cred ca aveam mai mult de 70 inainte sa incetinesc.
   Asta e prima data cand am fost prins si nu prea stiu cum sta treaba, am inteles ca o sa imi vina amenda prin posta, daca e 200-300 de lei si atat nu mai imi bat capu o platesc si asta e dar daca e mai mult si mai imi iau si permisu vreau sa stiu sigur daca am fost eu sau nu.
   Din cate am inteles daca m-a luat radarul imi face si poza, ca sa vad acea poza trebuie neaparat sa fac contestatie sau doar ma duc la politie sa mi-o arate, iar in cazul in care din poza reiese ca nu am fost eu la volan trebuie sa fac contestatie sau pur si simplu imi anuleaza amenda si imi da permisu inapoi?
   In cazul in care ei nu au o dovada ca am fost intradevar eu mai pot sa ma amendeze ? Eu pot dovedi cu foaia de parcurs ca nu am condus numai eu prin simplul fapt ca nu a fost parcata masina la mine acasa si difera si scrisul. Eu am trecut prin 3 localitati iar colegul meu prin aceleasi 3 + inca 3 dus intors, deci automat daca sunt celelalte 3 nu am fost eu.
   Nu prea vreau sa fac contestatie si sa ma complic dar nici sa imi fie luat permisu fara sa fiu sigur ca eu am fost cel vinovat fiindca risc sa fiu dat afara de la munca daca imi este luat, bine acum eu speculez degeaba ca nici macar nu am primit amenda sa stiu despre ce e vorba.
   Apropo cam in cat timp ajunge amenda din momentul in care li s-au comunicat datele mele ?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.