Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua i-am imprumutat unei cunostinte un ceas si niste haine, acesta refuza sa mi le dea inapoi, daca ma duc la sectia de politie sa reclam acest fapt ca si o infractiune, ma vor lua in serios ?ce pot sa fac in aceasta situatie ?

• Moderator
Publicat

Plangerea se poate depune la Politie sau la Parchet (personal, prin corespondenta, prin email, prin intermediul unui avocat etc) si, normal ar fi, sa te ia in serios! Ramane doar sa poti dovedi ca i-ai imprumutat acele lucruri si ca refuza sa le inapoieze.

Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

Art. 238

Abuzul de încredere

(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.