Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere Scoala de Politie Campina

Postare recomandată

Publicat

@Madalin - presupun ca faci referire la Spitalul Militar, asa ii zice la noi, de alt spital de gen nu am auzit. In orice caz, o sa merg maine la Resurse Umane, la IPJ, sa intreb. Sper sa ma trimita direct la vizita medicala, sa nu imi ceara intai un teanc de acte :) Cat despre contra-vizita, n-o fi dracu' atat de negru, daca trec aici, nu cred sa fie asa diferit acolo. Sunt constient ca nu o sa fiu privit cu simpatie, dar nici sa fiu respins categoric. Acum, fie ce-o fi, eu imi dau toata silinta sa fie totul in regula in tot ceea ce sta in puterea mea. Mai departe, daca acolo unde deciziile le iau altii, nu-s bun de politist, life goes on! Mersi de raspuns!

@cristypuff - Buna seara si tie :) Fata sau baiat?

Publicat

Actele le vei aduce mai pe urma la dosar,o sa primesti o trimitere la medicul IPJ si el iti va face un control preliminar.In legatura cu contra-vizita medicala,au fost cazuri de persoane care au trecut in judet de medical  dar au fost picate la academie,in special din cauza problemelor la ochi. 

Publicat (modificat)

Cand spui "la academie", te referi la Al. I. Cuza, din "capetala", sau la modul general, la scolile de politie? Auzisem si eu ca ar fi mai aprigi la Academie, decat la Scoala de Politie.

Am cateva cunostinte care poarta ochelari, si au intrat chiar la Academia de Politie, fara probleme. Acum, nu stiu, poate problema mea o fi mai grava decat am eu impresia :) Stii cumva, daca merg maine la IPJ, controlul din partea medicului IPJ mi se va face tot maine, sau ma programeaza pentru o data ulterioara?

Modificat de alexandruoprea
  • Membru
Publicat

Este o singura Academie de Politie in Romania, cea din Baneasa, Bucuresti.

• Apreciez 1
Publicat

Pai asta stiam si eu, dar, avand in vedere ca suntem pe un topic despre Scoala de Politie de la Campina, ma gandeam ca, in momentul in care a folosit termenul "academie", nu s-a referit strict la Academia de Politie din Bucuresti, ci in general, la scolile de formare a politistilor.

Publicat

Am uitat sa verific titlul topicului.

De obicei,medicul de la IPJ are un anumit program pentru evaluarea medicala a candidatilor.Daca te incadrezi maine in acel program vei putea sa treci sa te evalueze.Din cate stiu eu,nu se fac programari acolo.

Publicat

Ok, @military, multumesc mult pentru raspunsurile tale, o sa merg maine la IPJ si o sa postez "deznodamantul". O seara frumoasa tuturor!

Publicat

Am fost astazi, am completat o Fisa de inscriere, dupa care ni s-a dat o "trimitere" catre Cabinetul Medical al IPJ. Acolo, doctorul, care facea si pe casierul, intre timp, a incasat banii de la 20 de persoane, pe care le-a si consultat. Ceilalti, care au fost mai pe urma, printre care si eu, au fost chemati maine, de la ora 9:30, cu cei 50lei, contravaloarea taxei de evaluare medicala, si cu "trimiterea" despre care am amintit anterior. Deci mai astept pana maine.

Doctorul-casier a trimis acasa, din start, doua fete, fara a le incasa taxa de 50lei, si fara alte evaluari, una pe motiv de strabism - doar s-a uitat la ea si i-a spus ca nu o accepta nimeni, sa mearga acasa linistita, iar cealalta, pe criteriu de inaltime - la fel, a masurat-o cu privirea si i-a spus hotarat ca n-are rost sa piarda banii si timpul, cu siguranta nu indeplineste conditia de inaltime minima necesara.

In schimb, una dintre celelalte fete prezente, purta ochelari de vedere cu dioptrii maricele, din ce am observat eu, si nu i.a spus absolut nimic, a primit.o pentru consultatie. Din pacate, n.am mai stat sa intreb ce verdict a primit.

Cam atat cu noutatile, va tin la curent :)

Publicat

Eu, avand in vedere ca am dubii in privinta promovarii probei medicale, nu m-am apucat inca. Dar am un teanc de vreo 30cm inaltime de materiale pentru studiu :) Sa tot invat, de-o fi cazu' :)

Publicat

Doctorul-casier a trimis acasa, din start, doua fete, fara a le incasa taxa de 50lei, si fara alte evaluari, una pe motiv de strabism - doar s-a uitat la ea si i-a spus ca nu o accepta nimeni, sa mearga acasa linistita:)

opa, incepe sa-mi fie teama, am si eu strabism , da' am dioptriile mici +0.5 cu +0.5...

miercuri ma duc sa vad si eu verdictul, sper sa nu fie o problema...

Publicat

care stie pe ce fel de teren dam proba la Campina ? ... am inteles ca pe zgura daca nu ploua.... dar daca dam pe zgura avem voie cu crampoane / cuie ? ( adidasi de atletism ) ? .... sau m-am informat gresit despre "zgura " ? Mersi mult la toate persoanele care imi raspund. O seara frumoasa sa aveti !

imi poate recomanda cineva va rog un " model de caracterizare de la ultimul loc de munca " ? Mersi

Publicat

Acum, depinde si de doctor, ce-i drept, fata trimisa astazi acasa avea un strabism usor de observat. Poate ca ea vedea perfect, dar, ca imagine, nu infatiseaza intocmai un Agent de Politie, de multe ori "conteaza si moaca", daca imi este permisa exprimarea.

Oricum, cel mai bun raspuns il vei primi de la medicul examinator. Dar tine minte ca medicii IPJ sunt cuminti pe langa comisiile de la Campina.

opa, incepe sa-mi fie teama, am si eu strabism , da' am dioptriile mici +0.5 cu +0.5...
miercuri ma duc sa vad si eu verdictul, sper sa nu fie o problema...

care stie pe ce fel de teren dam proba la Campina ? ... am inteles ca pe zgura daca nu ploua.... dar daca dam pe zgura avem voie cu crampoane / cuie ? ( adidasi de atletism ) ? .... sau m-am informat gresit despre "zgura " ? Mersi mult la toate persoanele care imi raspund. O seara frumoasa sa aveti !

imi poate recomanda cineva va rog un " model de caracterizare de la ultimul loc de munca " ? Mersi

Eu stiu ca pe zgura se dau probele, iar despre echipament scrie in documentele de pe site-ul oficial al Scolii de la Campina. Din ce am citit acolo, nu cred ca se permit crampoane, sau alte tipuri de echipamente profesionale.

Cat despre modelul de caracterizare de la locul de munca, nu e nimic standard, mergi la IPJ-ul din judetul tau si ti se va explica acolo, iti vor da ei o "trimitere" catre angajatorul tau. In principiu, nu trebuie sa fie nimic complicat, pur si simplu o descriere a felului in care te-ai comportat pe perioada colaborarii.

• Membru
Publicat

Nu ai voie cu incaltaminte cu crampoane sau cuie. Trebuie sa ai o incaltaminte normala.

• Membru
Publicat (modificat)

Unii dintre voi puneti niste intrebari de te doare capul. Academia are regulamentul postat!!! Nu sunteti in stare nici sa cititi !? Poate veti zice ca am fost acid , dar nu , sunt realist . Un bun politist trebuie sa stie sa stie sa cerceteze => ceea ce la voi nu e cazul , daca aveti atata lene incat sa nu cititi si sa vi se puna totul pe tava.

Modificat de MariusAcademy
  • Apreciez 2
  • Displace 3
Publicat

Aici e topicul Scolii de la Campina, @MariusAcademy. Iar daca, la fiecare intrebare postata aici, ni s.ar raspunde asa, care ar mai fi rostul forum-ului? Cu siguranta ca exista raspunsuri, pentru toate intrebarile, si in alte surse, dar asta nu inseamna ca nu putem intreba si aici. Pentru noi, "aspirantii", asta-i rolul pe care il are politisti.ro

In alta ordine de idei, examinarea de astazi n-a fost cu noroc pentru mine, doctorul de aici m-a trimis la oftalmolog, dupa care sa revin cu rezultatul investigatiei oftalmologice. In functie de asta, va decide daca sunt sau nu apt.

Despre tatuaj, au spus ca trebuie sa merg la psihologul institutiei, in cursul zilei de maine, si sa revin.

All in all, am incercat, desi rezultatele de maine ar putea fi acceptabile pentru doctorii de aici, cu siguranta comisiile mai riguroase de la Campina vor avea motive intemeiate pentru a nu.mi aproba inscrierea. Mai mult ca sigur, si pe buna dreptate, "caracteristicile" mele nu corespund cu cele necesare unui agent de politie :)

Mai bine asa, decat sa imi para rau, mai tarziu, ca nu am incercat.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Cat este taxa aia de inscriere inainte de examenul de la Campina? Nu se preciseaza nicaieri vreo cifra!

• Membru
Publicat

Ce treabă o avea psihologul cu tatuajul numai tu ştii...asta în cazul în care nu ai cine ştie ce nebunie tatuată acolo...

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

buna!...as vrea si eu la anul,dupa ce imi dau licienta sa imi incerc norocul la campina. problema e ca am beneficiat de locurile la buget pe timpul facultatii.in cazul in care voi fi admisa la Scoala de Politie trebuie sa platesc taxa , ori e toata perioada de scolarizare subventionata de stat? merci anticipat

• Membru
Publicat

Textul de lege spune ca nu poti face 2 facultati la buget, ci una singura.

Scoala de la Campina este scoala postliceala, nu facultate, deci nu cred ca ai fi nevoita sa-ti platesti facultatea pe care deja ai terminat-o.

Publicat

@Cristi - mi-a parut si mie ciudat ca am fost trimis acolo, pentru ca nu.i nicio nebunie tatuajul, dar daca asa au considerat cei din comisie, ne supunem. Presupun ca s.au gandit ca am cine stie ce puncte slabe si e posibil sa nu corespund dpdv psihologic, altfel nu imi explic :)

Publicat

nu mi se pare nimic ciudat ca esti trimis la psiholog. pana la urma de ce ti l-ai facut si ce reprezinta? sper ca te astepti la intrebarea asta de la psiholog.

Publicat (modificat)

d ce m-am speriat, nu aam trecut... am primit 'inapt' la vizita medicala... ..

Modificat de Daniel94
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.