Jump to content
POLITISTI.ro

Folosirea electrosocului sau a spray-ului lacrimogen este LEGALA?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

La un mic "search" pe forum, am gasit informatii utile despre folosirea sprayului, cat si legalitatea detinerii lui, le gasesti aici :

Poti detine asupra ta un spray cu piper, nu trebuie o autorizatie in acest sens, dar trebuie folosit numai strict pentru autoaparare, folosit in alte conditii vei raspunde penal sau contraventional in functie de imprejurarile faptei .

Modificat de Eduard
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

La un mic "search" pe forum, am gasit informatii utile despre folosirea sprayului, cat si legalitatea detinerii lui, le gasesti aici :

Poti detine asupra ta un spray cu piper, nu trebuie o autorizatie in acest sens, dar trebuie folosit numai strict pentru autoaparare, folosit in alte conditii vei raspunde penal sau contraventional in functie de imprejurarile faptei .

Multumesc pt rasuns dar altceva am intrebat si altceva sa raspuns!!!Raspunsurile din forum nu au legatura cu situatia descrisa si intrebarile puse!!

Eu am intrebat strict cazurile cand legal ai un permis de arma eliberat de alta tara.Este valabil in Ro sau nu?

Modificat de Laura6
  • Membru
Publicat

Nu, turistii trebuie sa respecte legislatia tării în care se afla.

Legea 295/2004 R:

ART. 61

Introducerea armelor neletale pe teritoriul Romaniei de catre straini

(1) Strainii pot introduce in Romania arme neletale, numai dupa obtinerea avizului de introducere

a armelor in tara, acordat de Inspectoratul General al Politiei Romane si transmis prin intermediul

misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare ale Romaniei din strainatate.

• Apreciez 1
  • 3 ani mai târziu...
  • Moderator
Publicat

asta mic vrea sa-l invatam cum sa-l puna la punct pe vreunul care l-a suparat :))
stai cuminte copile, lasa spray-urile si incearca sa eviti scandalurile
Pe viitor pot avea urmari nedorite

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.