Jump to content
POLITISTI.ro

Decontarea cheltuielilor de transport

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Atunci multa sanatate, sa se mute seful de la logistica in ea. Sa nu va muste sarpele sa o luati in primire. Merg la tupeu ! Daca semnati si sunteti de acord, se numeste lucru manual. Daca eu as fi in locul tau i-as solicita prin raport sefului de la logistica sa imi comunice in scris si fara echivoc ce mi-a spus la telefon.

,,Raport

din data,

catre seful serviciului logistic,

domnul comisar sef de politie....

Am onoarea sa raportez urmatoarele:

La data de ...orele...m-ati apelat telefonic si mi-ati spus ca ...Va rog respectuos sa imi comunicati in scris si fara echivoc baza legala lege,ordin, dispozitie in care este stipulat ca eu sunt obligat sa locuiesc in ...la adresa iar in caz de refuz imi veti suspenda decontarea cheltuielor de transport aprobate la data de... in urma raportului cu numarul de inregistrare..... din data. Fata de cele raportate rog analizati si dispuneti."

Modificat de Elvis
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salutare. Îmi poate indica cineva cadrul legal pt. decontarea cheltuielilor de transport pt. misiune. Am fost in misiune cu ocazia alegerilor locale. Multumesc!

Publicat

Salutare. În legătură cu problema mea expusa anterior am cerut sprijinul snppc. Mai exact, le-am trimis un mail în care am expus situația, plus toate documentele scanate. Problema e ca nu am primit niciun feedback din partea lor. Știți pe cineva din snppc să-mi citească și mie mail-ul, sau am șanse mai mari să-mi fie citita sesizarea dacă o trimit cu porumbelul?  Mulțumesc. 

Publicat

Nu trimite porumbelu, pentru că ăia or să-l mănânce și nici nu citesc mesajul. Încearcă prin Poșta Română cu confirmare de primire, dar nici așa nu garatez, pentru că nu sunt sub incidența O.G nr.27/2002.

Publicat

în urmă cu 8 ore, Daniel2016 a scris:

Îmi poate indica cineva cadrul legal pt. decontarea cheltuielilor de transport pt. misiune. Am fost in misiune cu ocazia alegerilor locale.

Am sunat pe prietenul „Goagăl” și el mi-a dat acest răspuns:

H.G Nr. 1292 din 4 noiembrie 2003 privind drepturile de transport ale poliţiştilor, elevilor şi studenţilor din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor.

H.G 130/2013 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind drepturile de transport ale politistilor, elevilor si studentilor din institutiile de invatamant pentru formarea politistilor. 

• Apreciez 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Către șeful ipj dar mai trebuie avizat de șeful nemijlocit, sru și logistică,dacă îndeplinești condițiile. 

Vezi că prima oară trebuie să faci raport să - ți aprobe efectuarea navetei iar ulterior raportul de decontare. 

Se va întruni o comisie și vei primi răspunsul .

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Stie cineva dacă am fost detasat 2 luni la o altă structură, într-o altă localitate față de cea in care imi desfăsuram activitatea, primesc acea idemnizatie de transport de 17 lei/zi? Distanta de la domiciliu este de 25 km.

”Capitolul II Indemnizaţia de delegare şi de detaşare

Articolul 9
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 17 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.”

Modificat de vlaicans
  • Moderator
Publicat

Normal, trebuie sa primesti....
Ai intrebat la Resurse Umane ?

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua. Unde as putea găsi OMAI 136 2004? Nu a fost publicat în monitorul oficial și nu îl găsesc pe nicăieri. Mulțumesc. 

• 11 luni mai târziu...
Publicat

Salutare. Ce stiti de ordinele de serviciu! Mi.l mai poate deconta daca e de prin iunie anul curent?

Publicat (modificat)
On 10/4/2016 at 1:56, vladou a scris:

Unde as putea găsi OMAI 136 2004

L-am găsit pe net. Întreabă-l pe Goagăl și ți-l va da.

Chiar acum, DjGalaxy a scris:

Salutare. Ce stiti de ordinele de serviciu! Mi.l mai poate deconta daca e de prin iunie anul curent?

Da.

Modificat de iav
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut! Va dau o situatie semi-ipotetica (adica s-ar putea produce sau nu in viitor :))  la care as dori un raspuns documentat, daca se poate. Politistul X lucreaza in localitatea Y de 10 ani, de cand a venit din scoala. Domiciliul l-a avut in casa socrilor, in localitatea A, pana zilele trecute cand a divortat, la 5 km de locul de munca. Acum si-a mutat domiciliul in localitatea B, la 50 km de locul de munca. Intrebare: poate sa solicite decontarea tranaportului de la noul domiciliu la locul de munca, tinand cont de faptul ca la data numirii in functie avea domiciliul intr-o alta localitate? Multumesc anticipat! 

Modificat de DeuxEx
Publicat

Dacă ești citat de o instanță de judecată, ca și martor într-o chestiune legată de serviciu, se poate deconta transportul ?

Menționez că instanța are sediul la peste 300 kilometri.

Cei de la financiar mi-au spus că nu se decontează și mai mult că trebuie să-mi iau liber în ziua respectivă întrucât nu pot să mă ponteze.

Publicat (modificat)

Nu trebuie sa te duci din ziua libera pt ca este legat de serviciu. Faci raport in care soliciti invoire platita.

Cu privire la decontarea cheltuielii de transport. Faci cerere la instanta la care atasezi documente de calatorie (bon benzina/bielte de calatorie), citatia, o copie dupa raportul de invoire platita aprobat (asta nu e neaparat). Cererea o trimiti prin posta cu confirmare de primire sau o depui personal cand te duci si ceri pe copia ta sa iti dea numarul de inregistrare. La finalul procesului, in baza hotararii ar trebui sa primesti banii. La distanta asta de 300 de km.. vezi si timpul , sigur mananci, solicita si cheltuielile astea, un soi de diurna :), pastreaza si chitanta cu privire la mancare sa dovedesti..asa-i la noi. totul pe acte :)

Cand te audiaza sa mentionezi ca soliciti decontarea cheltuielilor de transport 

Succes si drum bun

Modificat de Rayden3001
  • Apreciez 1
Publicat

Cei de la financiar nu cunosc decât actele normative prin care să ne ia banii și nu le cunosc, sau se fac că nu le cunosc pe cele care ne dau bani.

Citat:

Art. 6. - Din H.G nr.1292/2003 privind drepturile de transport ale polițiștilor prevede că:

(1) Polițiștii au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, dus și întors, în contul unităților din care fac parte și în situațiile în care se deplasează:

g) la organele de poliție pentru a da relații în probleme ce interesează unitățile de poliție sau când sunt chemați la organele de urmărire penală ori la instanțele de judecată.

(2) Decontarea cheltuielilor de transport pentru polițiștii care sunt chemați la organele de urmărire penală sau la instanțele de judecată se face cu aprobarea prealabilă a șefului unității din care face parte polițistul sau a adjuncților acestuia.

Art. 34  din Ordinul M.A.I nr.136/2004 prevede că decontarea cheltuielilor de transport se face la clasa la care le dă dreptul gradul profesional pe care-l au.

Faci ordin de serviciu, pe care să-l vizezi la o unitate de poliție din localitatea în care se află instanța, sau la instanța de judecată ( sfatul meu este ca mai înaite de a te prezenta în instanță să treci pe la poliție și să-ți vizezi ordinul) și faci și copie xerox după ordin (după ce te întorci și ai și viza în dreapta sus, pentru orice eventualitate).

Te duci cu trenul, iei bilet la clasa a-I-a, cei de la financiar ,vor face gură că pentru agenți nu se decontează dacât la clasa a-II-a, dar le spui să citească prevederile Art. 2 din aceiași ordonanță, care spun cam așa:

Citat:

(1) Atunci când se deplasează cu mijloace de transport feroviare, polițiștii au dreptul să călătorească astfel:

b) agenții de poliție, la clasa I, pe distanțe mai mari de 300 km, și la clasa a II-a, pe distanțe de până la 300 km inclusiv;

Soliciți instanței să consemneze pe citație că te-ai prezentat la data și ora stabilită ( faci copie și după aceasta).

La înapoiere întocmești un raport către șeful unității de poliție din carefaci parte, prin care soliciți să aprobe decontarea cheltuielilor de transport, arătând baza legală și motivul, la care anexezi ordinul de serviciu, citația, biletele de tren.

În cazul în care cei de la financiar refuză să deconteze suma de bani, nu-ți rămâne decât instanța de contencios administrativ ( aici vei avea nevoie de copiile de mai sus).

Cât despre ziua respectivă, părerea mea este să iei o zi recuperare sau din concediul de antenă, ca să nu pierzi din condițiile de muncă deși codul de procedură penală prevede că:

Citat:

Art. 273

Sumele cuvenite martorului, expertului şi interpretului

(1) Martorul, expertul şi interpretul chemaţi de organul de urmărire penală ori de instanţă au dreptul la restituirea cheltuielilor de transport, întreţinere, locuinţă şi a altor cheltuieli necesare, prilejuite de chemarea lor.

(2) Martorul, expertul şi interpretul care sunt salariaţi au dreptul la venitul de la locul de muncă, pe durata lipsei de la serviciu pricinuite de chemarea la organul de urmărire penală sau la instanţă.

(3) Martorul care nu este salariat, dar are venit din muncă, este îndreptăţit să primească o compensare.

(4) Expertul şi interpretul au dreptul la o retribuţie pentru îndeplinirea însărcinării date, în cazurile şi în condiţiile prevăzute prin dispoziţii legale.

(5) Sumele acordate potrivit alin. (1), (3) şi (4) se plătesc pe baza dispoziţiilor luate de organul care a dispus chemarea şi în faţa căruia s-a prezentat martorul, expertul sau interpretul, din fondul cheltuielilor judiciare special alocat.

Baftă!

• Apreciez 2
Publicat

Si asta-i varianta mai complexa si mai corecta in care sa iti plateasca IPJ-ul :)

A mea era varianta in care iti plateste instanta :)

Mai frumos si mai documentata varianta lui IAV. 

• Apreciez 1
Publicat

Varianta mea este cea mai rapidă și legală. Complexitatea este dată de reticiența celor de la financiar, care decât să-ți dea banii, mai bine-ți spun că nu se poate, iar sumele care ni se cuvin, le raportează ca economii și vor lua cota parte din ele.

• Apreciez 1
Publicat

Asa este, din vorbe astia inceaerca sa ne faca, dar in scris nu se baga sa scrie :) Uniti si informati suntem puternici ;)

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu situatia expusa mai sus? M-ar interesa cadrul legal in mod special. In ordinul 51 nu gasesc niciun articol referitor la modul in care se stabileste domiciliul solicitantului. M-ar interesa sa stiu daca politistii care isi schimba domiciliul pot solicita bani de transport de la noul domiciliu la locul de munca, chiar daca se adauga vreo 30-40 de km in plus fata de domiciliul initial.

• Membru
Publicat

Are cineva un model de raport pentru decontarea cheltuielilor de transport cu auto personal?

Stiu ca difera de la o unitate la alta si ma intereseaza modelul de raport pentru DGPMB.

Publicat

Depinde pentru ce ai folosit autoturismul personal. Misiune (nu am făcut nciodată raport. Am atașat la ordinul de serviciu, copie după certificatul de înmatriculare și bonul de carburant). Pentru navetă, găsești la resurse umane, iar pentru internare nu se decontează cu auto personal.

• Membru
Publicat

Transport la si de la locul de munca cu auto personal. Stiu ca raportul se gaseste la resurse umane, dar poate vreun coleg din Bucuresti îl are deja. Urmeaza sa fiu mutat in interesul serviciului in cadrul DGPMB si de aceea ma intereseaza raportul.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.