Jump to content
POLITISTI.ro

Decontarea cheltuielilor de transport


Recommended Posts

Intrucat urmeaza sa devin navetist, deoarece i-mi voi muta domiciliul la 20km de subunitate, ma intereseaza acest aspect. Din cate am inteles si observat printre colegi, s-a reusit decontarea abonamentului cu MTC dar nu si a benzinei cu masina personala. Astazi citind postarile SNAP de pe intranet, din unul din ele am dedus ca la IJPF Iasi de exemplu, politistii isi deconteaza benzina masinilor personale cu care face naveta de la domiciliu la locul de munca. In concluzie, se poate asa ceva ? Pot face naveta cu masina mea si sa-mi decontez benzina ? In ce OMAI sau alt act gasesc o baza legala ?

Link to post
Share on other sites
 • Replies 370
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Elvis

  37

 • mariusbunga

  23

 • domnisoara

  14

 • bolund

  13

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Poveste de la neamţ-judeţ cu mulţi oameni deştepţi: Cere IN FIECARE LUNĂ fotocopii după cerificat înmatriculare şi carte identitate semnate de secretarul unităţii ca sunt "conforme cu originalul",

Pe mine m.ar interesa daca exista vreun act normativ care sa care sa imi permita  decimtarea a  macar 2 drumuri pana acasa lunar...ms

Rog adminul sa nu se supere ,dar cred ca daca o sa postez aici modelul il vor putea vedea toti membrii forumului. D3mon..........,,Scuze k indraznesc sa te deranjez...............Daca vrei si po

Posted Images

cel mai bn ar fi sa te adresezi IPJ ului de unde faci parte asta desi ar trebui sa ne supunem toti acelorasi legi se stie ca in Romania exista stat in stat si fiecare interpreteaza legea cum vrea..asa ca succes a si apropos si eu sunt in situatia asta de 5 ani si nu mi-a decontat nimeni nimik dar nici nu vor sa imi aprobe mutarea in loc. de domiciliu asa ca succes!!

Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Există

H.G. 1292/2003 - privind drepturile de transport ale poliţiştilor

H.G. 125/2003 - decontarea cheltuielilor de transport pentru politisti

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
bordergabor

Exista acest ordin cu decontarea cheltuielilor de transport de la domiciliu la locul de munca ,dar se acorda celora care sunt mutati in interes de servici ,detasati ,nu si celor care sunt mutati la cerere.Nu stiu exact numaru acestui Ordin care reglementeaza decontarea transportului ,dar stiu ca e in vigoare .Banii se acorda in functie de financiar ,undeva la 3 - 4 luni.

Edited by bordergabor
Link to post
Share on other sites
pernutealex

O.M.A.I. 136/2004 - Il gasiti la serviciul financiar sau resurse umane. Conditia esentiala - mutarea in interesul serviciului sau din promotie!!!

Si nu se deconteaza benzina ci se raporteaza la contravaloarea biletului de tren, dus - intors, pe nr. de kilometri pe care ii ai de la domiciliu la serviciu.

Edited by pernutealex
Link to post
Share on other sites

Poliţiştii au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, dus şi întors, în contul unităţilor din care fac parte şi în situaţiile în care se deplasează:

f) la şi de la locul de muncă, pe o distanţă de 5-70 km, pentru poliţiştii mutaţi în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă, cărora nu li se pot asigura

locuinţe în localitatea în care au fost mutaţi;

Conform art 33 din O.M.A.I. 136/2004 se stabileste clar acest lucru si se deconteaza contravaloarea biletului de tren, dus - intors, pe nr. de kilometri pe care ii ai de la domiciliu la serviciu, dar nu mai mult de 70km si trebuie sa nu beneficieze de chirie sau locuinta de serviciu si cu aprobarea prealabila a sefului unitatii..

La raportul de decontare se ataseaza documente justificative.

Link to post
Share on other sites

LA I.J.P.F. GALATI, NU SE DECONTEAZA CHELTUIELILE DE TRANSPORT , CHIAR DACA SUNT INDEPLINITE TOATE CONDITIILE! DE CE? PE MOTIV CA NU EXISTA PRECEDENT !

 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Din cate stiu, nu se deconteaza combustibilul pentru masina personala; se deconteaza doar naveta cu trenul/autobusul (cel putin asa ne spuneau cei de la MRU in primavara).

Link to post
Share on other sites

bun si bronzu. La mine situatia e cam asa : domiciliez (de la nastere) in localitatea unde e subunitatea, nu am casa proprietate, nu iau bani de chirie (de prost), si urmeaza sa ma mut intr-o comuna la 21km unda i-mi construiesc acuma casa (acolo mi-am permis financiar). La ultima mea mutare prin statul de organizare de pe Agent III pe Agent II scria "in interes de serviciu". Spre comuna respectiva nu exista niciun tren ca sa stiu cat costa, e o ruta de microbuz. Fac si eu obiectul decontarii a macar biletelor/abonamentului cu microbuzul respectiv ? Conteaza ca domiciliind in oras plec eu de buna voie in alta localitate ? Eu nu plec chiar de buna voie, am facut dosar anu trecut de locuinta de serviciu care...sa fim seriosi. Unde stau acum cu chirie nu a vrut proprietarul sa faca contract, e greu sa gasesti unu care vrea (si tot ii platesti tu impozitul), iar chirie pe naspa (cum au multi) eu nu sunt de acord (de prost!).

Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

Nu se deconteaza nimic. Fac naveta cu masina de aproape 2 ani la un post de politie si nici dracu nu mi a decontat in veci nimic....sa nu mai pomenesc ca am alimentat o data masina de serviciu din banii mei ....cardul petrom a avut ceva defectiune cu PIN ul....ce decontare?!?!....vise

Link to post
Share on other sites

In acest moment inteleg ca ai domiciliul (din buletin) in aceeasi localitate cu unitatea . Deci nici vorba de decontat transport.

Pentru viitor, cand vei avea domiciliul in alta localitate decat unitatea .......vom vedea .Daca vom avea alta lege a salarizarii, este posibil sa se modifice si "amanuntele" acestea: chirii, transport, etc.

Oricum , anul acesta au fost probleme la decontarea acestora: ba nu am avut buget, ba nu au fost bani... Iar viitorul nu suna bine...

Link to post
Share on other sites
 • 10 months later...

Salutare!

De curand s-au infiintat sectiile de politie rurala si pana la sediul sectiei de politie am 32 km distanta.Am domiciliu in satul in care este fostul post de politie la care am lucrat pana acum, unde detin o locuinta proprietate personala.

Intrebarea mea este: Oare voi beneficia de decontarea cheltuielilor cu naveta?

Mentionez ca pot face naveta doar cu autoturismul proprietate personala.

Multumesc anticipat!

Link to post
Share on other sites
istoricu2

pentru a beneficia de decontarea navetei in primul rand seful subunitatii trebuie sa emita o dispozitie de efectuare a navetei dispozitie care se emite pentru fiecare lucrator in parte; nu trebuie sa fii mutat la cerere; raport pentru decontarea navetei catre inspectorul sef.raportul aprobat de inspectorul sef impreuna cu dispozitia de efectuare a navetei emisa de seful subunitatii se inainteaza la financiar. se deconteaza un drum dus intors contravaloarea unui drum dus-intors cu trenul la clasa II(nu-ti face griji ca nu ai tren-stiu ei cum sa calculeze). distanta trebuie sa fie cuprinsa intre 5-70 km.bafta

Edited by istoricu2
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

buna seara, cati bani se dau pt naveta? in functie de km,bilet cls a II a tren persona....daca a primit cineva bani pt naveta sa lase un exemplu:...... km= .....lei.ms

Link to post
Share on other sites

intri pe infofer.ro, si-ti calculezi acolo pretul biletului la clasa a 2a, fara loc, tren personal, intre localitatile din/in care faci naveta. Acel pret il inmultesti cu numarul turelor facute la\de la locul de munca, si-ti da suma ce ar trebui sa o primesti. Tu vei primi in mana ceva mai putin, totusi...

Pt decontarea transportului va trebui sa duci lunar, atasat raportului pt decontare, si pontajul, pt a calcula asa cum am spus mai sus, numarul turelor inmultite cu pretul biletului.

Pt. cca 15 ture lucrate/luna primesc in jur de 135 de lei, avand in vedere ca fac 30 de km pana la serviciu.

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
alexandruerdei

Asa e la noi ! Cand aveam banii sa-mi cumpar si eu dupa 20 de ani de munca un apartament in cel mai apropiat oras ca sa nu faca naveta copii si sotia la oras, lucrand la tara mi s-a ordonat sa-mi cumpar casa in localitatea unde lucrez! Acum am casa in localitatea respectiva, dar s-a desfiintat postul de politie, iar acum toata familia e navetista !!!! Poate sa-mi spuna cineva cu ce au gresit membrii familiei mele ca eu sunt politist?

Link to post
Share on other sites

Morala Alexandru este:

,,Ai grija cand vine vorba de viata personala ce iti ordona seful ca s-ar putea sa te urmareasca toata viata".

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Rog adminul sa nu se supere ,dar cred ca daca o sa postez aici modelul il vor putea vedea toti membrii forumului.

D3mon..........,,Scuze k indraznesc sa te deranjez...............Daca vrei si poti spune mi si mie te rog de unde fac rost de un model de raport pentru decontarea cheltuielilor de transport.............Ms frumos "

I..P.J.__________________

Politia Mun._____________

Sectia _________________

Agent _________________

Raport

din data _________

Am onoarea sa raportez:

Sunt absolvent al _____________ iar incepand cu data de _______ imi desfasor activitatea in cadrul__________ unde am fost repartizat/mutat in interesul serviciului. Arat ca am domiciliul in localitatea________aflata la _______de km de locul de munca, nu primesc bani de chirie si sunt obligat sa fac naveta cu autoturismul proprietate personala avand numarul de inmatriculare_________/transport in comun/ SNCFR /etc.

Va rog respectuos sa aprobati decontarea cheltuielilor de transport conform art. 6 din H.G. nr. 1292/2001 si O.M.AI. nr. 136/2004.

Fata de cele raportate rog analizati si dispuneti.

semnatura,

H.G. 1292/2001

Art. 6. -

(1) Politistii au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, dus si intors, in contul unitatilor din care fac parte si in situatiile in care se deplaseaza:

a) la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, aflate pe teritoriul tarilor vecine, in cadrul carora isi desfasoara activitatea, indiferent de distanta;

B) la si de la locul de munca, daca sunt incadrati in unitati, subunitati si formatiuni izolate, stabilite pe baza criteriilor aprobate prin ordin al ministrului administratiei si internelor, si au domiciliul sau resedinta in alta localitate;

c) la si de la locul de munca, atunci cand se deplaseaza in zilele nelucratoare, pentru a intra sau a iesi din serviciul de zi pe unitate (subunitate) ori pentru a executa, in afara orelor de program, controale inopinate sau alte misiuni ordonate, in cazul cand unitatea (subunitatea) este situata in afara perimetrului localitatii de domiciliu ori de resedinta;

d) in alte localitati, pentru a participa la instructaje, cursuri de perfectionare, specializare, convocari, stagii de practica si alte forme de pregatire, organizate de Ministerul Administratiei si Internelor;

e) pentru internare in spitale, sanatorii, centre de refacere a capacitatii de efort sau pentru stabilirea situatiei medicale;

f) la si de la locul de munca, pe o distanta de 5-70 km, pentru politistii mutati in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea de domiciliu sau de resedinta, carora nu li se pot asigura locuinte in localitatea in care au fost mutati;

g) la organele de politie pentru a da relatii in probleme ce intereseaza unitatile de politie sau cand sunt chemati la organele de urmarire penala ori la instantele de judecata.

(2) Decontarea cheltuielilor de transport pentru politistii care sunt chemati la organele de urmarire penala sau la instantele de judecata se face cu aprobarea prealabila a sefului unitatii din care face parte politistul sau a adjunctilor acestuia.

NOTA- se deconteaza contravaloarea biletului de tren, dus - intors, pe numarul de kilometri pe care ii ai de la domiciliu la serviciu.

Edited by Elvis
 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Am si eu o nelamurire legata de distanta: se spune "la si de la locul de munca, pe o distanta de 5-70 km" asta inseamna ca distanta dintre domiciliu si locul de munca sa fie de 5-70 km sau dus- intors sa se incadreze in aceasta distanta? si distanta intre locul de munca si domiciliu sa fie de maxim 35 km? Am un coleg care locuieste la 37Km!!! de locul de munca(financiarul a cerut de la AND distantele) si i-au spus ca nu se incadreaza.As fi curios sa vad cum se interpreteaza prin alte locuri treaba cu distanta.

Link to post
Share on other sites

Ionut se interpreteaza in functie de cata minte are inspectorul sef.

Dar vedeti ca exista un ordin ca politistii sa fie mutati in localitatile de domiciliu sau cat mai aproape daca exista locuri.

Multa sanatate.

Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspuns! se pare ca distanta dus -intors trebuie sa fie sub 70 km.Cred ca colegul meu nu se incadreaza are cu 4 km mai mult! Asta e....ghinion.

O seara buna!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.