Jump to content
POLITISTI.ro

Decontarea cheltuielilor de transport

Postare recomandată

Publicat

Daca ultima functie ai ocupat-o prin concurs ai dreptul la decontarea cheltuielilor de transport.

Publicat

Functia pe care o ocupi acum. Ca pe functia pe care o ocupi acum ai dreptul la decontarea cheltuielilor de transport. Nu cea precedenta. 

Publicat (modificat)

Sumele de bani obtinute  prin hotarare judecatoreasca, privind decontarea cheltuielilior de transport, se impoziteaza?

Modificat de barancris
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

In anul 2012 am fost mutat in interes de serviciu , intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, iar pana in prezent am beneficiat de decontarea navetei. Daca mi-am schimbat recent domiciliul intr-o alta localitate (nu e nici cea initiala, nici cea in care imi desfasor activitatea) mai pot beneficia de decontarea navetei? Nu detin locuinta proprie, m-am mutat de la un parinte la celalalt.

Publicat

Important este ca in localitatea unde iti defasori activitatea sa fi mutat in interesul serviciului.

Vorbeste cu ofiterul de la cadre care se ocupa de aceasta problema sa te invete cum sa faci.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Pana luna trecuta am beneficiat de decontarea cheltuielilor de naveta. Am intrat in posesia unui apartament ANL, cu chirie, in localitatea unde imi desfasor serviciul , dar nu mi-am stabilit resedinta. Seful meu zice sa renunt la naveta. Eu consider ca atata timp cat nu imi declar resedinta la serviciul de evidenta pot beneficia in continuare de naveta.  :)

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

... atata timp cat nu imi declar resedinta la serviciul de evidenta pot beneficia in continuare de naveta.  :)

Daca esti politist, cum s-ar numi asta, stii? :D

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Seful meu zice sa renunt la naveta.

Nu te sfătuieşte rău şeful tău.

• Apreciez 1
Publicat

Cum sa mai primesti bani pentru naveta daca tu ramai in localitate?Insinuezi ca intocmesti acte false? Unii va cam jucati cu libertatea voastra.

• Apreciez 1
Publicat

Buna seara. Va rog sa ma ajutați in rezolvarea unei probleme. Am fost delegat in alta localitate decât cea in care îmi desfășuram activitatea. Este obligata instituția să-mi plătească misia si cazarea fara documente justificative(stiu ca mai este o varianta cu documente justificative)? Va adresez aceasta întrebare deoarece altor colegi aflați in aceeași situație le-a achitat fie transportul, fie misia. Nu si una și alta așa cum ar fi normal. Daca ma puteti ajuta va rog sa-mi dați si baza legala. Va mulțumesc.

Publicat
LEGEA nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici ®. Actualizata 2013

Actualizata prin Legea 2/1013

ART.88

(1) Delegarea se dispune in interesul autoritatii sau institutiei publice in care este incadrat functionarul public, pe o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice intr-un an.
(2) Functionarul public poate refuza delegarea daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a)graviditate;
b)isi creste singur copilul minor;
c)starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, face contraindicata delegarea.
(3) Delegarea pe o perioada mai mare de 60 de zile calendaristice in cursul unui an calendaristic se poate dispune numai cu acordul scris al functionarului public.
(4) Pe timpul delegarii functionarul public isi pastreaza functia publica si salariul, iar autoritatea sau institutia publica care il deleaga este obligata sa suporte costul integral al transportului, cazarii si al indemnizatiei de delegare.

O.M.A.I. nr. 298 / 2011 privind procedura si cazurile de modificare si/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale politistilor 

Delegarea

ART. 3
Condiţiile delegării
(1) Delegarea reprezintã exercitarea temporară de către poliţist a unor activităţi corespunzătoare atribuţiilor de serviciu, în afara locului său de muncă, în interesul unităţii în care este încadrat.
(2) Prin excepţie de la alin. (1), delegarea se poate realiza şi în interesul structurii ierarhic superioare.
ART. 4
Durata delegãrii
Delegarea poate fi dispusã pentru o perioadã de cel mult 60 de zile calendaristice într-o perioadã de 12 luni. Delegarea pe o perioadã mai mare de 60 de zile calendaristice într-o perioadã de 12 luni se poate dispune numai cu acordul scris al poliţistului.
ART. 5
Procedura delegãrii
(1) În urma identificãrii activitãţilor a cãror îndeplinire se poate realiza prin delegare, procedura delegãrii se iniţiazã de cãtre şeful unitãţii în care este încadrat poliţistul sau, dupã caz, de cãtre şeful structurii ierarhic superioare, la propunerea şefului nemijlocit, respectiv a şefului compartimentului din cadrul structurii ierarhic superioare.
(2) În vederea delegãrii, şeful nemijlocit, respectiv şeful compartimentului din cadrul structurii ierarhic superioare propune poliţistul care urmeazã sã fie delegat şefului unitãţii, respectiv şefului structurii ierarhic superioare printr-o notã de prezentare, care trebuie sã cuprindã cel puţin menţiuni privind scopul delegãrii, unitatea/structura la care se realizeazã delegarea, durata delegãrii şi atribuţiile poliţistului pe perioada delegãrii.
(3) Şeful unitãţii, respectiv şeful structurii ierarhic superioare decide, în urma analizei propunerii în şedinţa de conducere, asupra oportunitãţii delegãrii, dupã exprimarea acordului şefului unitãţii în care poliţistul urmeazã sã fie delegat. În situaţia în care delegarea se realizeazã în interesul structurii ierarhic superioare, delegarea poliţistului se realizeazã cu acordul şefului unitãţii în care poliţistul este încadrat.
(4) Decizia privind delegarea se aduce la cunoştinţa poliţistului, prezentându-i-se totodatã şi situaţiile în care acesta poate refuza delegarea.
(5) Delegarea se dispune prin dispoziţie/ordin emisã/emis potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane şi se comunicã poliţistului, sub semnãturã.
(6) Pe perioada delegãrii poliţistul îşi desfãşoarã activitatea în unitatea/structura în care a fost delegat şi îndeplineşte atribuţiile stabilite pentru perioada delegãrii de cãtre unitatea în care este încadrat, respectiv de cãtre structura ierarhic superioarã.
ART. 6
Încetarea delegării
(1) Delegarea încetează la data expirãrii perioadei dispuse prin dispoziţia/ordinul de delegare.
(2) În situaţia în care desfãşurarea activitãţii care a impus delegarea nu mai este necesarã ori când intervine una dintre situaţiile prevãzute la art. 18, delegarea poate înceta înainte de expirarea perioadei dispuse, prin dispoziţie/ordin emisă/emis în acest sens potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane, care se comunicã poliţistului şi unitãţii/structurii în care este delegat şi, dupã caz, unitãţii în care poliţistul este încadrat.

O.M.A.I. nr. 163/214  pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 298/2011 privind procedura şi cazurile de modificare şi/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale poliţiştilor, publicat în Monitorul Oficial nr. 827 din 12 noiembrie 2014 (M.Of. nr. 827/2014).
  • Membru activ
Publicat

Poltistilor nu li se aplica Legea 360/2002?
Eu stiam ca intre o lege generala (lg 188) si o lege speciala (lg 360) se aplica legea speciala.

Publicat (modificat)

ART. 47
(1) Poliţistul poate fi delegat, detaşat ori transferat, potrivit normelor de competenţă aprobate prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, în condiţiile legii.

Sincer Ben pe mine unul nu ma satisface. 

Politistii sunt functionari publici cu statut special.

Nu vreau sa ma mai contrazic cu nimeni.....asa crezut si inspectorul sef in 2007 cand m-a mutat pentru ca tara avea nevoie de un politist foarte bine pregatit, judecatorii au spus altceva, ni se aplica prevederile L 188/1999.

Modificat de Elvis
Publicat

Azi am aflat ca s-a modificat ordinul referitor la decontarea cheltuielilor de transport

Publicat

Rog un moderator sa sterga postarea, din graba nu am vazut ca mai exista o discutie pe tema asta.

Publicat

Salut.

Din 2008 activez intr-un serviciu la care am venit in urma unui concurs.Din 2009 mi-am mutat domiciliul la 50 km si am devenit navetist.Exista posibilitatea sa mi se deconteze transportul ?Multumesc.

Publicat

In principiu da...Dar exista posibilitatea ca sa nu-ti aprobe datorita faptului ca in 2008 ai avut domiciliul in localitatea unde ai si serviciul...

Dar ordinul e destul de clar.. intre localitatea de domiciliu si localitatea unde ai serviciul... deci daca nu ai nimic(teren,casa)in ultima localitate,legal, nu ar trebui sa ai probleme la aprobarea raportului... Bafta!

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Va salut domnilor. Ceea ce vreau eu sa intreb  tine de banii care se acorda  pentru ordinul de servici( cel de concediu de odihna)- nu am gasit din pacate un topic dedicat. Am vazut ca difera suma acordata 220 lei -- 280 lei , banuiesc ca in functie de distanta??? Eu  in  2014 am vizat ordinul in jud Iasi si am primit 220 lei, iar alti colegi l-au vizat in prahova si au primit 280 lei ( acelasi punct de plecare  -Caras Severin.) Cu siguranta  distanta pana la Iasi este mai mare fata de cea pana in prahova si cu toate acestea am primit mai putini bani. Imi poate explica cineva  care este motivul????????? Multumesc

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.