Jump to content
POLITISTI.ro

Inasprirea sau relaxarea regimului armelor de foc

Postare recomandată

• Membru
Publicat

E copil. 
Și în același timp ma face să realizez cat de periculos e să fii instructor de tragere la un poligon 😀

• Moderator
Publicat

Dacă merge la poligon înseamnă că e major, are peste 18 ani. 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat
în urmă cu 7 ore, Ben a scris:

E copil. 

Am vrut să fiu elegant în exprimare 😀

Obsesia asta fata de arme, manifestată și exprimată în felul ăsta, nu e una sănătoasă oricum

Publicat

Iar când te gândeşti că poliţiştii de la Arme se lovesc frecvent ce astfel de indivizi, îţi dai seama de ce au atitudinea pe care o au şi de ce îi tratează cu atâta reticenţă pe posesorii de arme.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Salutare, ai noștrii ca brazii iar au gafat-o cu legea armelor. Prin L194/19.06.2024 s-a modificat art. 14, alin.1, lit.g, din L.295/2004 prin aceea că nu mai sunt obligați să absolve un curs de instruire teoretică și practică în domeniul armelor mai multe categorii de persoane și am crede că se regăsesc și polițiștii dar din textul legii reiese că doar "cadrele militare" din MAI au acest beneficiu. Am intrebat la SAESP dacă se aplică și polițiștilor, raspuns negativ, noi nu suntem cadre militare, se așteaptă răspuns de la împărăție. Mama proștilor e mereu gravidă.IMG_20240727_093111.jpg.9d42306467a7019c610463ce91cac368.jpg

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Cei de la Direcția Arme din IGPR au fost ferm convinși că inițiativa legislativă nu va trece, iar în punctul de vedere oferit Guvernului nici măcar un cuvânt nu au scris despre acest subiect. 

• Apreciez 1
Publicat

Au fost sau nu convinși, treaba lor dar puteau să redacteze un text de lege corect, acum jubilează jandarmii și pompieri și noi mergem să facem cursuri pe la SC-uri avizate, culmea, de poliție.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Priviți și vă minunați, dacă mai este posibil așa ceva.

IMG_20240807_140735.jpg

Modificat de Marius
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Că tot eram eu cel care mă plângeam de faptul că polițiștii trebuie să facă curs de instruire teoretică și practică în domeniul armelor, se pare că le-a venit mintea la cap și ne-au inclus și pe noi în categoria celor exceptați de la absolvirea unui asemenea curs. Că tot trebuie să mă plâng de ceva, că nu-s sănătos altfel, este că nu a trecut propunerea de a se anula numărul maxim de două arme pentru apărare și pază. Și mai aiurea este că, mulți beneficiari ai dreptului de a deține și purta arme de pază și apărare, își refuză acest drept din comoditate.

Publicat (modificat)

Mă bucur să văd că au existat politisti care au criticat mârșavia acestui curs! Dar ne merităm soarta dacă am tăcut când șefii care urmau să-si deschidă poligoane/firme decideau împotriva politistilor. Culmea e că si unii politisti fără functii de conducerea sustineau că e bine că urmăm acest curs că una e arma de serviciu si alta e aia personală. Evident, ei erau instructori în poligon part time sau predau pe la vreo firmă. Dacă iti dau răspunsul de acum un an dat de DAESP la întrebarea despre necesitatea parcurgerii cursului de catre politisti/militari o să-ți cadă fața! Petitia pe care ai postat-o mai sus tot eu am trimis-o imediat după ce am văzut ineptia din lege. Sperăm că pe viitor să scăpăm si de limita de 2 arme de aparare si pază si de limita de 100 cartuse/armă. Mi-ar placea să discutăm mai multe pe subiect în privat! 🤝

Modificat de Marius
Te rog nu mai cita postarea anterioară pentru că e interzis de regulamentul site-ului și complet inutil.
Publicat (modificat)

Răspunsul de mai sus este unul primit la un mail trimis de subsemnatul la direcția arme. E bine totuși că s-a mai sesizat cineva. Discuțiile le putem purta și aici, poate interesează mai multe persoane.

Modificat de bgi
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.