Jump to content
POLITISTI.ro

Credeti ca examenele de admiterein scolile de politie ar trebui modificate

Postare recomandată

Publicat

1. Prea s-a exagerat cu "nepotul lui nu stiu care si fiul lui cutaresc intra pt ca e ta-so nu stiu ce.si au pile". OK, sunt si d-astia, in special la probele medicale si sportive si cativa pe la scris care stiu subiectele dinainte (astia sunt rari), dar asta nu inseamna ca n-ai tu loc de ei sa intri la academie sau la campina si ti-au luat locul.

Culmea e ca singurii atat de convinsi si vehemnti sunt cei care au picat, nu si cei care au luat admiterea.

2. Cu interviul sunt si eu de acord, dar asta nu inseamna ca vezi doamne mai starpeste din coruptie pt ca asa cum unul isi poate aranja examenul sportiv de ex, asa poate face si cu interviul.

3. La examenul grila nu poate acuza nimeni pe nimeni ca au fost aranjate rezultatele din moment ce cate grile ai facut atatea puncte primesti, mai ales ca ti se corecteaza in fata. Daca ar fi sinteza, nota ar tine de parerea profesorului care-ti corecteaza lucrarea, deci parere care "poate fi influentata" de anumiti factori externi :) si care implica mult subiectivism.

4. Eu cred ca daca s-ar respecta cateva lucruri minime s-ar face o selectie mai buna: locuri separate pt fete si baieti, putine la nr (de ex maxim 200 baieti, 50 fete la academie mi se pare rezonabil), 1,75 m baieti, 1,70 m fete, fara locuri separate pt unguri si tigani. Daca ai locuri multe tot se vor strecura prea multe lichele, chiar daca si concurenta e mare. La gramada intra multi prosti.

Publicat

Probele sportive ar trebui sa se limiteze doar la flotari, abdomene (si sa se reduca nr), viteza si rezistenta, unde sa se mai reduca timpul, iar la viteza sa se mai adauge 2 sec.E necesar sa se vada nu cantitatea , ci calitatea probei, nu cred ca e necesar epuizarea elevului pana la lesin. Sunt prea multe probe intr-un timp scurt. Sunt foarte multi concurenti pregatiti fizic, care pica tocmai la rezistenta datorita epuizarii .Organizatorii ar trebui sa realizeze ca este o scoala de politie, nu vanatori de munte.

Examinarea medicala sa se modifice si ea...e ca la Auschwitz acolo...e aiurea ca concurentii sa fie aproape goi, 30 la un loc, si examinati de 3 cadre medicale.

Pentru a vedea daca un viitor elev e apt fizic nu e necesar sa fie aproape gol. Iar pentru asta comisiile medicale ar trebui formate dintr-un oftalmolog, ortoped si un cardiolog.

Cat despre cei ce isi platesc examenele, mai ales cel de la proba sportiva, sunt la fel de vinovati ca cel ce primeste acei bani, ba poarta un gram mai mult de vina pentru ca viitorul concurent solicita, ofera si da.

Iar datorita fluctuatiilor monedei functionarul primeste si faciliteaza .

Testele scrise ar trebui sa contina intrebari, la care concurentul sa dea raspunsuri pe care sa le argumenteze.In felul acesta se vede cat de multa gramatica cunoaste; la testul grila nu se vede asta. La fel si la engleza. sau franceza.

Publicat (modificat)

Probele sportive ar trebui sa se limiteze doar la flotari, abdomene (si sa se reduca nr), viteza si rezistenta, unde sa se mai reduca timpul, iar la viteza sa se mai adauge 2 sec.E necesar sa se vada nu cantitatea , ci calitatea probei, nu cred ca e necesar epuizarea elevului pana la lesin. Sunt prea multe probe intr-un timp scurt. Sunt foarte multi concurenti pregatiti fizic, care pica tocmai la rezistenta datorita epuizarii .Organizatorii ar trebui sa realizeze ca este o scoala de politie, nu vanatori de munte.

Examinarea medicala sa se modifice si ea...e ca la Auschwitz acolo...e aiurea ca concurentii sa fie aproape goi, 30 la un loc, si examinati de 3 cadre medicale.

Pentru a vedea daca un viitor elev e apt fizic nu e necesar sa fie aproape gol. Iar pentru asta comisiile medicale ar trebui formate dintr-un oftalmolog, ortoped si un cardiolog.

Hai sa fim seriosi, daca si astea sunt probe grele.... . Toti au devenit niste domnisoare. Pana acum cativa ani erau probe cu tractiuni, viteza si rezistenta cu cerinta de a face minim 1 pct din 10 la fiecare proba si sa acumulezi per total 15 pct. Alea probe, nu ca acum cand trebuie sa indeplinesti un barem minim, deci nici macar sa fii mediu la o proba, nu mai vb sa si excelezi ca sa treci Sa vedem ce ar mai fi zis. S-au simplificat mult, urmatorul pas fiind sa le desfiinteze, asa ca mai usor de atat ce sa se mai ceara?! In ultima vreme vezi numai lesinate la tv, in fiecare vara. Daca nu esti in stare sa alergi 1000 de m intr-un timp rezonabil si sa ai ceva forta in tine n-ai ce cauta acolo.

PS E un pic cam exagerata comparatia cu Auschwitz, totusi. Nici mie nu mi-a convenit cand am stat la gramada si nici altora cand ii lua dr peste picior, dar acum n-o sa te cheme separat in cabinet. Plus ca in cazarma, ulterior, nu prea e loc de pudoare :)

Faptul ca te dezbraca... complet nu cred ca mai e cazul sa vb. Control pt boli venerice, hernii, etc...

Modificat de bendar
Publicat (modificat)

Mai sus am scris ca e scoala de politie nu vanatori de munte.

Iar cazarma e doar in armata. :doh:

O comisie formata din doctori experti vede multe si fara a-i mai dezbraca de tot. Un sort si un tricou este de ajuns la examinarea medicala. Sa tinem cont ca concurentul mai trece printr-o examinare amanuntita cand isi face dosarul. Raman la parerea mea cu lagarul.

Mai sus am scris ca probele sa fie identice la fete si baieti pentru ca dupa admitere si instructia va fi identica. De-aceea ar putea sa le faca mai usoare din punct de vedere al timpului, etc...Cum am spus, nu este armata.

Modificat de angelfire
Publicat

.... fara locuri separate pt unguri si tigani.....

Corect. Franta, una din tarile Europei considerata ca fiind etalon in respectarea drepturilor omului si a democratiei, nici nu recunoaste existenta minoritatilor nationale. In fata legii si a Constitutiei exista doar cetateni francezi cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din aceasta. Numai noi romanii tinem sa fim originalii Europei.

Publicat

Cand prinzi un infractor alergi dupa el, nu faci abdomene. :)

E o aberatie sa spui ca n-are ce cauta proba de 1000 m.

Cat despre bareme, mi se par foarte accesibile, ba chiar foarte usoare. Gandeste-te ca aceleasi bareme le-ai avut si in clasa a 11-a respectiv a 12-a pentru nota 10 la educatie fizica. :unsure:

Angelfire ai fost admis in urma concursului de admitere?

Publicat (modificat)

Cine a zis ca nu are ce cauta proba de 1000 m?

M-am grabit sa scriu, si la viteza sa se mai adauge timp, 20 s, am gresit cand am scris sa se reduca, insa nu am scris ca nu are ce cauta proba.

Modificat de angelfire
Publicat

Pai ideea cam tot pe acolo a fost...ca probele din momentul de fata nu sunt bune in conformitate cu cerintele.

La viteza 20 secunde? Pai alergi 50 metri in 27,2 secunde? Si chiar daca ar fi 2 secunde, cum ai spus mai sus, in 9.2 secunde ajungi la finish si intr-un picior daca alergi.

Publicat (modificat)

Mai sus am scris ca e scoala de politie nu vanatori de munte.

Iar cazarma e doar in armata. :doh:

O comisie formata din doctori experti vede multe si fara a-i mai dezbraca de tot. Un sort si un tricou este de ajuns la examinarea medicala. Sa tinem cont ca concurentul mai trece printr-o examinare amanuntita cand isi face dosarul. Raman la parerea mea cu lagarul.

Mai sus am scris ca probele sa fie identice la fete si baieti pentru ca dupa admitere si instructia va fi identica. De-aceea ar putea sa le faca mai usoare din punct de vedere al timpului, etc...Cum am spus, nu este armata.

Oooo, Doamne, prietene, nu lua mot-a-mot cuvantul cazarma, fara suparare. Zic cazarma pt ca nu e nici camin studentesc din regie cu rufe agatate si pt ca asa e trecut termenul in regulamentul academiei, cel putin (incazarmare si decazarmare).

Vede multe prin tricou un doctor? Nu prea cred. Daca eu as avea o cicatrice uriasa pe abdomen, malformatii, noduli (sau altele, habar n-am ca nu sunt dr) cum ai putea sa le observi sau chiar sa le analizezi? Te roaga medicul sa tragi de tricou sau de chiloti sa se uite? Aia cu "concorentul mai trece printr-o examinare" hai sa nu tinem cont totusi. Am vazut si alte cazuri decat cele normale despre cum se deschid si mai ales cum se fac fisele medicale prin totul felul de spitale mai mult sau mai putin obscure. Eu recunosc ca atunci cand mi-am facut fisa, la cabinetul de chirurgie, dr nici macar nu s-a uitat la fata celui pt care a pus parafa, la psihiatrie m-a intrebat daca sunt nebun si atat. Eram curios daca ii ziceam da, ce facea.

Nu, nu e armata, dar nici campus pt burtosi. Recunosc ca nu sunt tras prin inel dar sunt in stare sa indeplinesc niste bareme de bun simt, iar daca nici cele in vigoare nu sunt atunci sincer eu cred ca ceri prea mult . Din cate inteleg eu din postul tau, tu zici sa se reduca baremele la nivelul fetelor pt ca spui ca ar trebui sa fie toate la fel si pt baieti si pt fete, iar pt asta sa fie micsorate, deci reduse baremele la nivelul fetelor. Asta e sincer o premiera. Daca ma inteles gresit, te rog sa ma scuzi.

Iar aia cu sortul si tricoul..... mi se pare sincer ca nu vad ce cauti tu acolo. Nu emit judecati de persoana, nu vreau sa te jignesc, dar daca tu ai o problema cu faptul ca stai gol pusca cateva minute si ti se par prea grele probele sportive.... nu vad cum o sa te descurci cu alti 7 oameni in camera, nu stiu cati la dus comun, la orele de sport si mai ales la examen, unde probele sunt mai grele decat la admitere.

Sper ca nu ai luat-o personal ce ti-am scris mai sus.

Modificat de bendar
Publicat

Mai oameni buni angelfire este femeie ce tot o dati cu prietene :ner: :ner: Din cauza asta fata face referire la tricou si sort ca ar fi de ajuns la examinare. Fara suparare angelfire :emo-yessir:

• Apreciez 2
Publicat

Eu as fi vrut sa prinda vremurile cand se face control ginecologic la candidate pt eventuale sarcini, habar n-am. Acum nu stiu cat de adevarate sunt :naughty:

Publicat

Eu zic ca daca s-ar adauga ca proba minim 10 flotari fete/20 baieti s-ar rezolva si problema locurilor scoase la comun , din 1000 de locuri maxim 50 ar fi ocupate de fete.

Publicat

Parerea ta. :)

Fetele fac mai mult de 10 flotari, stai linistit. Asta nu ar rezolva problema.

Publicat

nu i-au apararea celor din sursa externa dar am sesizat de ex ca ofiteri sunt in proportie egala si din sursa externa si din academie sau scoli...ce legatura are asta?cine poate sa ma lamureasca?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.