Jump to content
POLITISTI.ro

Politisti de care NU suntem mandri.

Postare recomandată

Publicat

Continuare la postarea despre turnatorul Gheorghe Turda si ,, faptele lui de eroism ,, Sursa : articol partial din adevarul.ro din 27 oct.2011.

Interpretul şi-a denunţat în scris o mătuşă care dorea să plece în Italia. Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda (63 de ani) şi-a turnat la Securitate o mătuşă, conform documentelor CNSAS. Ruda interpretului intenţiona să fugă din România.

CNSAS susţine că miliţienii au intenţionat să-l recruteze pe Gheorghe Turda, dar au renunţat întrucât acesta nu corespundea scopurilor urmărite de Securitate.

Într-un raport din anul 1971, un ofiţer de Securitate arăta că Gheorghe Turda s-a prezentat de bunăvoie la postul de miliţie şi a relatat următoarele: „Mătuşa mea Konradt Ileana intenţionează să plece din ţară definitiv. Are aprobat un paşaport la data de 8 august 1971 de către Inspectoratul de Miliţie şi Securitate Maramureş".

„Mi-am apărat numele şi cariera, nu am vrut să-mi distrug viitorul”, a declarat Gheorghe Turda pentru „Adevărul", în 2009, cu privire la denunţul făcut la Securitate.

„Această decizie am luat-o într-un consiliu la care a participat toată familia. Dacă mătuşa noastră pleca, noi am fi fost urmăriţi în ţară şi am fi avut probleme", a explicat cântăreţul. El susţine că miliţianul din satul natal, Săpânţa, l-a ameninţat că va avea probleme din cauza unei relaţii pe care a avut-o cu o studentă străină.

„Am avut o relaţie de câteva zile cu o studentă din Olanda. Eu eram student la Conservatorul din Cluj, la Bel Canto, iar ea a venit să viziteze Cimitirul Vesel din Săpânţa. A fost şi pe la mine pe acasă, iar şeful de post din sat a văzut-o şi a făcut un raport, trebuia să dea explicaţii mai sus", a mai povestit Gheorghe Turda.

Cronologic, decizia de a o denunţa pe mătuşa lui s-a luat doar după ce a fost chemat de miliţian să dea explicaţii despre relaţia cu olandeza. Gheorghe Turda ne-a spus că, din câte ştie, mătuşa sa a decedat.

Intenţia rudei de a părăsi România i-a fost mărturisită lui Gheorghe Turda chiar de către aceasta, moment în care l-a şi întrebat cum şi-ar putea obţine fetiţa după ce va rămâne în Italia. Tot atunci, mătuşa i-ar mai fi spus că vrea să plece cu un bărbat cu care a luat această hotărâre în timp ce a fost la odihnă în primăvara acelui an.

Gheorghe Turda nu a putut dezvălui identitatea bărbatului, precizând în faţa miliţienilor că nu-l cunoaşte. Ca urmare a acestei informări, securistul a propus ca Ilenei Konradt să nu i se elibereze paşaportul şi, mai mult, să fie cercetată pentru stabilirea identităţii cetăţeanului cu care intenţionează să plece din ţară. Propunerea ofiţerului a dus în final la retragerea paşaportului pentru „intenţii de rămânere în străinătate". Potrivit CNSAS, „este de notorietate faptul că intenţia de a rămâne în străinătate era privită cu suspiciune de către organele de drept, deoarece cetăţenii români puteau oferi informaţii despre situaţia economică şi socială a României, destrămând astfel barierele informaţionale controlate de partid". CNSAS nu a descoperit în acest dosar un raport oficial de recrutare sau un angajament de colaborare cu Securitatea.

• Moderator
Publicat

Din nefericire, imi confirma inca o data, parerea despre acest "personaj" - din categoria "lautari in uniforma", pe care l-am cunoscut personal intr-o cauza pe care o cercetam. Nu fac aprecieri cu privire la calitatile artistice, tocmai pentru ca sunt afon in acest domeniu si nici nu mi-a cantat la ureche, pe la vreun chef, insa cand s-a bag sa-mi dea lectii despre incadrarea juridica a faptei comise de un "protejat" de-al domniei sale, m-am dezbracat de caracter...

• Apreciez 1
Publicat

Asta pe langa faptul ca un nepot de-al lui din fost sergent la jandarmi a ajuns comisar de politie. Sursa de incredere.

Publicat

Buna ziua tuturor! Ce ma bucur Lord ca ai amintit si de gheorghe turda...in urma cu cativa ani, eram pe platou la Politia Capitalei si am fost surprins sa vad un coleg de la poarta acces, certat de un civil si apostrofat ca "de ce ii cere sa se legitimeze, nu stie cine e?".. la care colegul meu i-a raspuns ca atata timp cat nu lucreaza efectiv in acel sediu si nu il cunoaste, este obligat sa se legitimeze...ce sa mai vorbim, l-a balacarit pe cel de la poarta in ultimul hal, la care replica acestuia a fost:" Auziti domnule, eu tocmai m-am liberat dupa o pedeapsa de 8 ani( colegul meu a lucrat 8 ani la arestul Politiei Capitalei) si sunt nou la poarta..." la care "distinsul" gurist a cascat gura, a vrut sa mai spuna ceva, s-a razgandit si a iesit....

In orice caz, personaje de genul asta sunt sub orice critica...dar beneficiaza de legitimatie de politist, au grade(daca nu ma insel turda este comisar sef) si ne fac de ras pe noi ce care efectiv ducem greul in aceasta bransa...

• Membru
Publicat

Nepotul este cms sef, undeva pe la Naidas sau Moravita (la cascaval)!

Publicat

Un ofiţer de poliţie de la IPJ Ilfov şi un subofiţer de la Direcţia Generală de Jandarmi au fost arestaţi preventiv într-un dosar în care procurorii DNA îi acuză că au promis unor persoane că le vor angaja în cadrul Jandarmeriei Române, prin aranjarea examenelor, în schimbul a 2.400 de euro. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti îi cercetează pe Sorin Rap, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, Brigada Rutieră şi pe Ştefan Bogdan, subofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi, ambii acuzaţi de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în 2010, cei doi au promis unor denunţători că le vor facilita angajarea în cadrul Jandarmeriei Române şi, în acest scop, au pretins şi primit de la cei doi denunţători suma totală de 2.400 de euro. Sprijinul promis consta în aranjarea examenelor teoretic, medical şi psihologic.

Cu toate acestea, denunţătorii nu au fost angajaţi în cadrul Jandarmeriei Române însă, cu ocazia efectuării cercetărilor în prezentul dosar penal, acuzaţii au făcut presiuni asupra denunţătorilor, pentru ca, în contextul în care sunt audiaţi de procurori, să facă declaraţii neconforme cu realitatea şi care să îi absolve pe cei doi inculpaţi de răspunderea penală. Aceste presiuni s-au exercitat prin intermediul Angelei Calomfir.Sorin Rap şi Ştefan Bogdan au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de Angela Calomfir s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile. Cei doi au fost arestaţi preventiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti, pentru o perioadă de 29 de zile.

Publicat (modificat)

Şeful Poliţiei oraşului Borsec, reţinut pentru trafic de influenţă şi complicitate la şantaj .

Sursa:adevarul.ro din 08 nov.2011

Alături de şeful poliţiei, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cercetează Nicolae Colcer, agent şef de poliţie, tot din Borsec (judeţul Harghita) pentru şantaj.

Potrivit anchetatorilor „În perioada mai-septembrie 2011, inculpatul Vodă Alexandru-Ovidiu, în calitate de şef al Poliţiei oraşului Borsec, a pretins diferite sume de bani din care a primit, în patru tranşe, 4.950 lei de la o persoană denunţătoare, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă un subordonat şi pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, jud. Harghita, în scopul soluţionării favorabile a dosarului în care denunţătorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. De asemenea, în perioada ianuarie-octombrie 2011, inculpatul Colcer Nicolae, în calitatea sa de agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Borsec, având sprijinul şefului său, inculpatul Vodă Alexandru-Ovidiu, l-a constrâns pe acelaşi denunţător să-i dea suma de 10.000 de euro sub ameninţarea că va face declaraţii incriminatorii în dosarul în care denunţătorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, iar dacă va primi această sumă, va face declaraţii care să permită adoptarea, de către procuror, a unei soluţii favorabile denunţătorului"

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi astăci, iar mâine vor fi prezentaţi Curţii de Apel Târgu Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Modificat de LORD
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Un poliţist cumpăra alimente cu bani falşi

Un poliţist de Slatina, agent la siguranţă publică, a încercat să cumpere produse alimentare de la un market din oraşul Balş folosind bancnote false în valoare de 300 de lei.

Poliţistul este acum cercetat în stare de reţinere. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Elena Tinca, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că evenimentul s-a produs sâmbătă dimineaţa, la un market din Balş. Vânzătoarea a observat că un bărbat care avea produse alimentare în coşul de cumpărături a vrut să le achite cu treibancnote de câte 100 de lei ce păreau a fi false. A fost anunţat poliţia şi bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost reţinut pentru cercetări, stabilindu-se că ele este agent de siguranţă publică la Poliţia municipiului Slatina.

Cercetările sunt efectuate de poliţişti de la Crima Organizată, sub coordonarea procurorilor. Potrivit unor informaţii, poliţistul avea asupra lui 60.000 de lei falşi.

sursa : ziuaveche.ro

Cum poate un politist sa se preteze la asa ceva !!? ... Acesta nu se poate numi politist ! ... Pacat ! ... Stirbeste imaginea celor care muncesc.

Nu demult chiar si eu am prins moneda falsa ( era vorba de 150 Euro si 400 lei ). Cine este din Mures, sigur stie de gruparea " Rupi " ( clan de gabori ) .

Modificat de Eduard
  • Membru
Publicat (modificat)

Daca ati sti voi cat e filiera de mare, dar mai ales cine face parte din ea....ma refer la "safi" din aparat. Sper sa-i ia gaia pe toti!

Modificat de eti
Publicat

eti, autorul era coleg cu tine? Am inteles ca si magazinul de la care a cumparat produse apartinea tot unui politist si a fost prins datorita vigilentei sotiei acestuia. Daca poti, da-ne mai multe amanunte.

• Membru
Publicat

Eu nu am fost astazi in oras, doar prin telefon am aflat de la un coleg despre ce s-a intamplat azi pe la Bals.

Pot sa va zic cu certitudine, ca infractorul e din Slatina, de pe la OP, acolo lucra, iar magazinul unde a mers la cumparaturi era al sotiei colegului meu de la Sectia 1 Politia Rurala Bals, si azi era la comanda subunitatii, de serviciu.

E dracoasa rau nevasta-sa! Bravo ei, a avut un spirit de observatie si tactica, lucruri pe care nu le gasesti la....sot! Cand a primit banii de la "politist" a vazut ca s-au lipit intre ei, erau 3 bacnote de 100 lei, apoi s-a murdarit un pic pe maini, hartia i s-a parut cam groasa, a mers in spate si la sunat pe sot. Pana sa vina asta cu echipa la magazin, i-a zis infractorului sa astepte ca nu are sa-i dea rest, s-a facut ca mai cauta prin tejghea, numai sa traga de timp si sa-l retina pana la venirea politistilor. In masina s-au gasit ceilalti bani falsi.

Cand au ajuns in fata sediului de politie, infractorul a vrut sa fuga, dar a fost retinut. Am uitat sa va zic ca a venit bandajat pe la cap, se fie mai credibil,iar cartusele de tigari pe care le-a cumparat vroia sa le dea la doctori.

Cat de sarac as fi, asa ceva nu as face!

Dar unii s-au invatat sa-si petreaca concediile prin nu stiu ce insule, nevestele vor sa conduca nu stiu ce masini, etc.....e greu din salariu de politist!

Maine aflu mai multe!

Publicat

eu pot doar spune ca a fost un prost. pe cei cu mita ii inteleg, pe cei cu bani falsi nu o sa-i inteleg niciodata. nici macar nu reusesc sa o faca intr-un mod decent. daca un om normal s-a prins ca erau falsi, imi imaginez de calitatea lor.

Publicat

un agent de la BPR Bucuresti a fost retinut pentru a pretins si primit bani de la un sofer... are cineva mai multe detalii?

Publicat

Agentul de poliţie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Omul legii este acuzat de aderare la un grup infracţional, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsă.

Judecătoria Slatina a emis sâmbătă seara mandat de arestare preventivă pe numele agentului de poliţie Constantin Dumitrescu. De asemenea, împotriva soţiei poliţistului s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pentru 30 de zile. Poliţistul riscă să rămână şomer. „El va fi suspendat de la serviciu pe timpul arestării preventive. Într-adevăr, riscă să îşi piardă locul de muncă. Cercetările pe linie admistrativă se vor finaliza în funcţie de decizia instanţei“, a spus comisarul şef Elena Tinca, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Agentul de poliţie Constantin Dumitrescu a fost prins sâmbătă în flagrant în timp ce plătea bunuri în valoare de 400 de lei, cumpărate dintr-un magazin din oraşul Balş, folosind bani falşi. Oamenii legii au mai găsit în maşina poliţistului peste 77.000 lei, în bancnote de 100 şi 200 de lei, contrafăcute.

Bărbatul lucrează din anul 1996 în cadrul Poliţiei Municipiului Slatina.

Publicat (modificat)

Poliţist român acuzat că accesa baza de date a MAI pentru a da informaţii crimei organizate europene . Sursa : articol preluat integral din adevarul.ro din 27 noiembrie 2011 .

Agentul de poliţie Liviu Bejan (32 de ani) din cadrul Brigăzii Rutiere a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT fiind acuzat că a pus la dispoziţia unei reţele de hoţi de maşini de lux date confidenţiale, necesare falsificării documentelor folosite în vederea înmatriculării autoturismelor. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Braşov au trimis în judecată 14 persoane acuzate înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar de trafic transfontalier de autoturisme de lux.. Autoturismele proveneau din spaţiul intracomunitar (Italia, Spania, Germania, Ungaria şi Polonia), fiind sustrase sau obţinute prin înşelăciune cu prilejul încheierii unor contracte de închiriere sau fiind obiectul unor contracte de leasing, încheiate cu societăţi din România sau state europene.

Cercetările extinse şi asupra cetăţenilor străini

Anchetatorii au arătat că în cursul anului 2009, Dorinel Gheorghiu, Marius Florin Gheorghiu, Gheorghe Albu şi Costel Bălan au pus bazele unui grup infracţional organizat, la care, în intervalul 2009-2011 au aderat Cătălina Topală, Viorel Nicuşor Potra, Marian Pălăngeanu, Nelu Sîmbotin, Claudiu Răzvan Tănase, Mihai Bogdan Miu, Ionel Felician Şchiopescu, Ionuţ Cosmin Blendea, Liviu Bejan, precum şi cetăţeni străini faţă de care autorităţile judiciare din ţările intracomunitare efectuează cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a acestora.

Hoţii românii s-au băgat şi în alte combinaţiiProcurorii DIICOT care au lucrat la acest dosar au arătat că traficul ilegal de autovehicule furate sau închiriate a luat o amploare deosebită şi vizează furtul sau închirierea autoturismelor de lux din ţările intracomunitare şi valorificarea acestora pe diferite filiere. La această activitate internaţională şi-au făcut tot mai simţită prezenţa şi cetăţenii români, care au pătruns în reţele italiene, germane, poloneze, franceze şi ungare. Se constată existenţa unei colaborări infracţionale între diferitele filiere de hoţi şi traficanţi, bazată pe interes, protecţie reciprocă, schimb de "ponturi", furnizarea reciprocă de documente contrafăcute ori falsificate şi materializată îndeosebi în valorificarea de maşini furate, acoperirea faptelor prin mijloace frauduloase, transportul autoturismelor furate pe diverse rute pentru beneficiari prestabiliţi şi chiar schimburi de asemenea autovehicule.

Maşinile ajungeau în Orient prin „Ruta Balcanică”

Înlesnirile vamale privind introducerea şi scoaterea în/şi din România, de diverse bunuri, au fost exploatate cu promptitudine de organizaţiile criminale interesate, care au inclus ţara noastră în "Ruta Balcanică" de tranzitare a autovehiculelor furate din Occident către Orient, folosind-o, totodată, şi ca o piaţă rentabilă de desfacere. Traficul internaţional cu autovehicule furate sau închiriate reprezintă o preocupare a unor grupuri ce sunt constituiţi şi acţionează pe criterii de crimă organizată.Organigrama reţelei arată că fiecare membru al grupului se ocupă de o activitate infracţională în care el este specializat. Astfel, un anumit segment are în responsabilitate furtul sau închirierea maşinii, un altul fabrică documente false, altul falsifică numerele de înmatriculare ori seria caroseriei, alţii le transportă şi unii le valorifică. Pentru a putea valorifica sau înmatricula autoturismele în posesia cărora au intrat în mod ilicit, membri grupărilor recurg la falsificarea documentelor de provenienţă, precum şi a celor emise de autorităţile statului român sau străine.

Minim de investiţie, maxim de profit .

Gheorghiu Dorinel, Gheorghiu Marius Florin, Albu Gheorghe şi Bălan Costel au pus la punct, până în cele mai mici detalii, o adevărată reţea menită a disimula adevărata origine a autoturismelor care ulterior au fost puse în vânzare, reuşind să obţină printr-un minim de investiţie un maxim de profit. În aducerea pe teritoriul ţării a autoturismelor a fost implicat, încă de la început Bălan Costel, acesta cooptându-i pe Miu Mihai Bogdan şi Tănase Claudiu. În intervalul 2009-2011 aceştia s-au deplasat în ţările menţionate, unde au încheiat contracte de închiriere, având ca obiect autoturisme diferite mărci, costurile acestor deplasări fiind suportate de către Gheorghiu Dorinel şi Blendea Ionuţ. S-a stabilit că Gheorghiu Dorinel, Gheorghiu Marius Florin, Bălan Costel şi Albu Gheorghe s-au implicat direct sau au coordonat şi îndrumat activităţile de întocmire în fals a înscrisurilor, de prezentare a autoturismelor la R.A.R. sau la serviciile de înmatriculări şi de inducere în eroare a cumpărătorilor din România. În aceste activităţi membrii grupului au implicat şi persoane cu venituri modeste care, fără a avea cunoştinţă de caracterul ilicit al activităţilor, din dorinţa de a obţine sume modice de bani, au prezentat autoturismele la R.A.R. în vederea obţinerii certificatelor de autenticitate sau a cărţilor de identitate pentru acestea.

Certificate de înmatriculare „fără frontiere”

Pentru înmatricularea autoturismelor, care cel mai adesea a constituit condiţia necesară inducerii în eroare, s-au folosit documente de provenienţă străine false, astfel:

- pentru autoturisme sustrase din Germania s-au folosit Kaufvertrag (actul de vânzare-cumpărare) şi Fahrzeugbrief (cartea de identitate a autoturismului);

- pentru autoturisme furate din Italia s-au folosit Dichiarazione di Vendita (actul de vânzare cumpărare), Carta di Circolazione (carte de identitate a autoturismului) care face referire şi la numărul de înmatriculare (targa);

- pentru autoturisme furate din Franţa s-au folosit Certificat de Cession d' un Vehicle (actul de înstrăinare), Certificat D'Immatriculation;

Identităţi false şi acte de identitate falsificate

S-a stabilit că de întocmirea documentelor false s-au ocupat, din dispoziţia lui Gheorghiu Dorinel, Gheorghiu Marius Florin şi Bălan Costel şi la solicitarea lui Albu Gheorghe, Potra Viorel Nicuşor şi Topală Cătălina Maricela.

De asemenea, tot din dispoziţia fraţilor Gheorghiu sau a lui Bălan Costel, în schimbul unor sume ce variau între 200 şi 500 euro, Şchiopescu Ionel Felician, Miu Mihai Bogdan, Sâmbotin Nelu, Tănase Claudiu Răzvan, Pălăngeanu Marian, Blendea Ionuţ Cosmin au avut rolul de a se prezenta părţilor vătămate ca fiind proprietarii autoturismelor oferite spre vânzare sau de a încheia contracte de vânzare-cumpărare anterioare celor prin care maşinile erau remise părţilor vătămate, astfel încât originea ilicită a autoturismelor să fie estompată.

Clineţii erau găsiţi online

În concret, cei şase fie au participat la activităţile de inducere în eroare exercitate de către lideri, fie au semnat în fals pe contractele de vânzare-cumpărare la rubrica „vânzător”, fie au folosit identităţi false sau acte de identitate falsificate atunci când au remis maşinile persoanelor păgubite. S-a stabilit că în intervalul 2009-2011 membrii grupului au pus în vânzare autoturismele, postând anunţuri pe site-ul www.autovit.ro (activitate desfăşurată şi de Blendea Ionuţ), sau deplasându-se cu acestea în târgurile de profil din Bucureşti şi Braşov.

Poliţistul a accesat baza de date a MAI

Nu lipsit de importanţă, în conturarea gravităţii fenomenului infracţional, este aspectul legat de implicarea în comiterea faptelor a poliţistului Bejan Liviu care atunci când Albu Gheorghe i-a solicitat, a accesat baza de date a M.A.I. – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, administrată de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ce conţinea elemente de identificare ale autoturismelor înmatriculate în România (marcă, culoare, an fabricaţie, serie şasiu şi ultimul proprietar) şi aoferit informaţii de natura celor menţionate, astfel încât membrii grupului au avut posibilitatea să întocmească în fals documente de provenienţă, creând aparenţa de posesie legitimă.

Prins după IP

Potrivit DIICOT, fapta poliţistului, Liviu Bejan care în perioada martie-mai 2011 a accesat baza de date „evidenţă auto”, utilizând staţia cu IP-ul „10.0.1.28”, de unde a obţinut informaţii ce nu sunt destinate publicităţii cu privire la mai multe autoturisme mărcile Ford Kuga şi Renault Trafic, pe care apoi Albu Gheorghe le-a folosit sau a intenţionat să le folosească la întocmirea de documente false cu privire la identitatea ori provenienţa unor autoturisme cu mărci similare, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de: „folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”. Poliţistul a mai fost acuzat de complictate la înşelăciune şi de „aderare la un grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Modificat de LORD
  • Apreciez 3
Publicat

Sper sa il umple de puscarie ca sa fie invatatura de minte si altora. Si la parnaie sper sa ajunga fetitza parnaiasilor profesionisti.

Din cauza unor astfel de specimene se ajunge la imaginea negativa a politistilor in societate, imagine de care politicienii profita la maxim.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

inca un exemplu de "vedeata" ajuns mare sef... :doh: sursa: libertatea

Pare greu de crezut, dar fostul pugilist Marian Simion (36 de ani) îmbracă, de doi ani, uniforma de poliţist. Dar nu orice uniformă. E comisar-şef la Secţia 20, din cartierul bucureştean Crângaşi.

Curioşi să vedem cum îmbină Marian Simion agresivitatea care l-a făcut celebru în ringul de box cu rigoarea meseriei de poliţist, l-am vizitat, ieri, chiar la locul de muncă. L-am găsit pe Marian în faţa computerului. Îşi pregătea câteva situaţii legate de activitatea lui de zi cu zi. Cu un zâmbet inconfundabil, vorbind cu calm şi siguranţă de sine, fostul campion mondial pare să-şi fi descoperit o nouă pasiune: munca de ofiţer judiciarist. "La început, mi-a fost destul de greu. Meseria am «fura- t-o», ca să zic aşa, de la ofiţerii cu experienţă pe lângă care mi-am făcut ucenicia. A durat un an până am avut dreptul să semnez lucrări şi dosare", îşi începe Simion povestea.

Marian a încercat o comparaţie între profesia de azi şi viaţa de sportiv de performanţă. "În ring eram asemenea unor fiare şi luptam după reguli stricte, fiind arbitraţi de un gentleman cu papion. Dar ca judiciarist atacul poate veni de oriunde. Aici nu există reguli", a explicat Simion, care a ales să lucreze la Biroul Violenţe. "Ei, acum să nu vă imaginaţi că merg pe stradă şi dacă e un scandal ies în faţă şi dau cu pumnul. Nu-i chiar aşa. Am de-a face cu infractori, dar ştiu să mă impun altfel. Mulţi dintre ei mă cunosc de pe vremea când activam ca pugilist. Unii dintre ei îmi spun şi la audieri că îşi aduc aminte de mine ca boxer. Nu mi-e frică să merg între ei. Ba chiar dau autografe infractorilor", ne-a dezvăluit, amuzat, Simion. Tot el continuă: "Dar unde-i lege nu-i tocmeală. Sunt un poliţist exigent şi îmi place ceea ce fac".

Marian Simion ne-a dezvăluit că este fascinat de o anumită latură a profesiei lui, cea a interceptărilor telefonice: "Colegii noştri care lucrează în acest serviciu ne ţin în permanenţă la curent cu intenţiile infractorilor. Majoritatea răufăcătorilor vorbesc într-un limbaj codificat, pe care noi deja îl cunoaştem. Aproape de fiecare dată reuşim însă să fim cu un pas înaintea lor".

n'am cuvinte... ce merite deosebite in activitatea de politist a avut dl Simion pentru a ajunge COMISAR SEF!!!! :angry: si cu nonsalanta recunoaste ca nu are nici un fel de pregatire in domeniu ( meseria am furat'o)... ca da autografe la infractori si ca e fascinat de interceptari telefonice!!!! mi se pare o jicnire adusa tutoror celor care sunt POLITISTI.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Poliţiştii prinşi la pariuri, certaţi în scris

Doi oameni ai legii s-au ales cu mustrare scrisă, după ce au fost filmaţi într-o casă de pariuri, în timpul serviciului. Poliţiştii au negat iniţial că ar fi vrut să-şi încerce norocul, dar superiorii lor au stabilit că în momentul respectiv nu aveau ce căuta la pariuri. Cei doi poliţişti de la Ordine Publică au negat faptul că au intrat în casa de pariuri, ca să-şi încerce norocul şi au pus totul pe seama unui „control de rutină”. La masă s-au aşezat şi cei doi elevi de la Şcoala de Subofiţeri de la Câmpina, pe care ar fi trebuit să-i înveţe câte ceva despre meseria de poliţist. O echipă RTV I-a filmat pe cei doi poliţişti împreună cu elevii, la masă, pe 24 noiembrie. Sancţiunile disciplinare care pot fi aplicate poliţistului în aceste cazuri merg de la avertisment, la retrogradarea din funcţie şi suspendare. Cei doi poliţişti târgujieni au scăpat doar cu mustrare scrisă, nu pentru că s-au aşezat la masă, ci pentru că s-au abătut de la traseul indicat de superiori.

http://rtvonline.rtv.net/17340/politistii-prinsi-la-pariuri-certati-in-scris.html

• Membru activ
Publicat

Mi se pare totusi ca au gresit deoarece nu trebuia sa le dea explicatii reporterilor.

• Moderator
Publicat

Maxu, trăim astfel de situaţii datorită faptului că am ajuns să fim conduşi de nişte indivizi ce nu au nici cea mai mică idee despre cum se prinde un hoţ şi despre ce presupune munca adevărată de poliţie.

Dacă ziariştii ăia sunt nişte pokemoni şi trăiesc cu impresia că au făcut vreo mare descoperire ... asta e. Dar şeful ăla, se comportă exact ca un politician, ca şi cum imaginea lui publică este ceea ce contează. În primul rând, cântatul ăsta în strună ziariştilor, afectează imaginea instituţiei, iar în al doilea rând, această reacţie dovedeşte că acel şef are o părere execrabilă despre oamenii săi, nu le acordă absolut deloc prezumţia bunei credinţe şi-i altoieşte imediat şi cu prima ocazie ce i se oferă. Iar asta nu este o atmosferă care să stimuleze munca în echipă, ci o atmosferă încărcată şi încordată, unde oamenii se vor duce la serviciu timoraţi, doar cu grija de a nu mai cădea în abatere datorită oricărei aberaţii nesemnificative, nicidecum cu gândul de a munci. Vor fi preocupaţi mai mult să nu cadă în abatere.

Niciodată acolo nu vor lucra din plăcere şi automat nici rezultate nu vor apărea. Iar dacă stăm să ne uităm cam cu ce au ieşit cei de la IPJ-ul din reportaj în evidenţă, în ultima vreme, vom vedea că sunt numai situaţii de acest gen, nicidecum grupări de hoţi destructurate sau alte asemenea îndeletniciri ale poliţiştilor. Unde sunt şefi cu capul pe umeri, care ştiu să creeze o atmosferă propice performanţei, acolo apar rezultate. Nu la IPJ-uri ce au în frunte nişte caporali ce nu ştiu decât căprărie.

Publicat (modificat)

din pacate, sarbatorile nu sunt fericite pentru unii dintre noi... textul de mai jos este preluat din evz, vestea am aflat'o ieri de la un coleg...

Un agent de poliție din Pantelimon, județil Ilfov, este cercetat disciplinar după ce, ieri, a provocat un accident de circulaţie în Popeşti-Leordeni, în urma căruia o persoană a ajuns la spital.

[Accident_rutier_4ba3d6aebf.jpg

Sursa: Mediafax

Polițistul, în vârstă de 31 de ani, a intrat pe contrasens şi a croșat o autoutilitară, iar apoi a lovit o altă mașină. Ca urmare, unul dintre şoferi a fost rănit și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Cei trei șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul poliţistului și zero pentru ceilalți doi șoferi. De asemenea, le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

IPJ Ilfov precizează că agentul de poliție se afla în afara orelor de program și conducea autoturismul proprietate personală. El va fi cercetat disciplinar.

Agentul cu pricina imi este prieten si evident ca regret ce s'a intamplat si ce a patit, mai ales in contextul actual (sarbatori, disponibilizari, evaluari etc). Inainte de eveniment, s'a certat cu sotia, de suparare s'a pus pe baut, s'a suit la volan, a produs accidentul apoi a parasit locul accidentului intorcandu'se dupa circa 15-20 minute. am inteles ca boacana a fost destul de mare incat a iesit si branconieru igas pe sticla sa spuna ca vor fi luate masuri etc (nu stiu, nu ma mai uit la teve de ceva vreme). cei de la IPJ i'ai cerut demisia, el refuzand.

p.s. daca e ceva in ce am postat mai sus ce nu ar trebui postat, rog un admin sa editeze...

Modificat de Kayne
Publicat

Este vina exclusivă a ofiţerilor de presă în astfel de cazuri. Ei ar trebui să fie primii care să iasă pe "sticlă" după un astfel de reportaj şi să explice cetăţenilor că munca de poliţie nu înseamnă să fii paznic la afişe electorale, aşa cum au impresia unii primari, ci înseamnă şi multe altele printre care culegerea unor informaţii de valoare. Dacă veţi urmări toate instituţiile veţi vedea că toţi acordă prezumţia de nevinovăţie angajaţilor sau subalternilor. La noi nu numai că este tocmai invers dar mai suntem şi acuzaţi că ne acoperim unii pe alţii, lucru total eronat.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.