Jump to content
POLITISTI.ro

Politisti de care NU suntem mandri.


radusandu

Recommended Posts

Pentru ca ma trag dintr-o familie de militari de cariera, familie care, de-alungul timpului, a dat si ofiteri de armata dar si ofiteri de militie, pot spune ca, cel putin la acea vreme, criteriile de selectie erau total diferite. Daca, pentru a ajunge militian era nevoie de ani in campul muncii, de carnet rosu dar nici macar de cele 10 clase iar scolarizarea, la nivel de subofiter de militie era "loco" sau de maxim 6 luni, pentru a ajunge cel putin subofiter de iarmata trebuia sa ai minim scoala rofesionala (adica 10 clase + 1,5 clase de profesionala) si absolvirea celor 2 (doi) ani de scoala militara. Pentru ofiteri deja aveai nevoie de bacalaureat si scoala de ofiteri cu durata de minim 3 sau 4 ani (si nu ca erau mai tampiti si aveau nevoie de mai multi ani pentru a pricepe ceea ce altii invatau in 6 luni sau in metoda scolarizarii la locul de munca-asa tachinau militienii pe militari la acea vreme). Ori, de-a lungul timpului, se pare ca s-a perpetuat aceasta moda de a "produce" ofiteri si subofiteri de militie fapt ce a condus la un corp al actualilor agenti, daca nu chiar si al ofiterilor de politie (dintre care o parte sunt proveniti-avansati pe alte criterii decat cele din Ghidul Carierei Politistului) care nu se poate lauda cu multi membri proveniti real de pe bancile Academiei de Politie sau ale Scolii de Agenti de Politie de la Campina.

Se pare insa ca s-a trecut la verificarea dosarelor de cadre pentru ca prea au aparut peste noapte absolveti ale institutiilor de invatamant superior, cu solicitare de trecere in corpul ofiterilor de politie precum si absolventi cu diploma de bacalaureat-cei care nu aveau prea multe clase insa ajunsesera agenti principali dusi de val.

Imi doresc sa nu se supere pe mine vreun coleg din randul agentilor sau ofiterilor de politie insa, in sinea voastra stiti ca am dreptate pentru ca, cel putin pana ieri, ati avut colegi de birou sau de unitate care nici macar cele 10 (zece) clase nu au reusit sa le termine.

Respect pentru adevaratii politisti,

Cata

Link to comment

Pacat ca se intampla asa ceva!!! Sunt politist de frontiera de 10 ani si imi place ce fac,am trecut prin multe si nu ma plang dar cand vezi ca se intampla asa ceva ...mie personal mi-e rusine cu acesti oameni mai ales cand este mediatizat..!!! Pacat..!! :(:emo-yessir:

Link to comment

Trebuie sa luam atitudine, privind acesti impostori, ei contribuie in mare masura la scaderea imaginii institutiei, la disolutia autoritatii dar mai ales contribuie la denigrarea competentei lucratorilor M.A.I. .Nu sunt de acord ca din cauza acestori indivizi, sa fiu ironizat privind studiile sau competenta mea ( vezi ultimul caz mediatizat al unui avocat oprit in traficul rutier care facea afirmatii jignitoare la adresa politistilor care isi efectuau serviciul ABSOLUT LEGAL ) acesti indivizi trebuiesc indepartati din sistem inclusiv cu ajutorul nostru, deoarece trebuie sa constientizam ca nu isi fac rau doar lor , ci ne aduc noua ca si breasla mari deservicii . Organizatiile sindicale si cele de breasla trebuie sa ia atitudine in mass-media si sa reflecte pozitia noastra fata de acesti indivizi si faptul ca nu este un fenomen general in randul nostru. Nu ma bucur de necazul nimanui, dar consider ca isi merita soarta si trebuie sa raspunda pentru faptele lor. Nu se poate azi mecanic auto (de altfel o meserie respectabila si daca stau sa ma gandesc in conditiile actuale chiar banoasa) si maine sa fii politist, dribland anii de pregatire ai colegilor tai.

Vroiam sa mai adaug ca o culpa se regaseste si in modul in care ,, serviciul resursele umane ,, a verificat dosarele respectivilor indivizi la momentul angajarii in sistem , cu putina competenta , vigilenta si fermitate, aceste otrepe nu erau primiti in randul nostru. Oare trebuie sa regretam vremea odiosului regim cand dosarul de cadre si originea sociala a candidatului trebuia sa fie impecabila ? Eu cred ca pe atunci aceea selectie era dusa la extrem, te invinovatea pe tine candidat pe nedrept ca bunicul avea convingeri legionare sau unchiul a fugit in America , darin prezent, o activitate de selectare mai laborioasa a personalului , nu ar strica si nu ar pune M.A.I.( dar si Min. Inv. cel care a evaluat diplomele ) intr-o situatie absolut jenanta .

Link to comment

Mi-e rusine ca un astfel de specimen poate fi numit colegul nostru! :huh:

Oare cat trebuie sa fii de ingust la mine ca sa faci asta?! :faint:

E de-a dreptul hidios tot ceea ce face individul asta!

Edited by bestkyky
Link to comment

Iaca ce am identificat pe un site unde ma mai uit din cand in cand sa ma descretesc..:))http://cocalari.com/2010/06/vreau-sa-ma-fac-politist/comment-page-4/#comment-558955

Incredibil asa ceva...sper sincer sa nu fie coleg cu noi.

Am o colega care isi pune la avatar poze cu ea in bikini asorata la camasa de politist si peste ea un accesoriu, un fel de curea din aia mai lata. Face curvasarie cu uniforma <_<

Link to comment

22 septembrie 2010

Jud. Teleorman: poliţist, arestat pentru trafic de influenţă

Cazul a fost iniţiat ca urmare a unui denunţ înaintat la D.G.A.

Ieri, 21.09.2010, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie – Teleorman, în baza delegării Direcţiei Naţionale Anticorupţie – S.T. Bucureşti şi sub coordonarea procurorului de caz, au prins în flagrant un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Roşiorii de Vede, care a solicitat 1.900 lei de la un cetăţean cu promisiunea ca îi va facilita rezolvarea favorabilă a unui dosar penal.

În fapt, la data de 08.09.2010, B. P. s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman pentru a depune denunţ cu privire la faptul că, în perioada 2009 – 2010, subinspectorul de poliţie O.M. i-a solicitat, în repetate rânduri, 1.000 euro pentru a interveni pe lângă medicul legist şi procuror în vederea finalizării cercetărilor efectuate într-un dosar în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Din cei 1.000 euro, poliţistul a afirmat că va da câte 200-300 euro medicului legist şi procurorului, iar restul de bani îi va păstra pentru sine. Cetăţeanului i s-a întocmit dosar penal după ce în septembrie 2009 a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea uşoară a unei bătrâne care a traversat prin loc nepermis.

În urma denunţului, ofiţerii D.G.A. – Teleorman au sesizat D.N.A., fiind luate măsuri pentru organizarea flagrantului.

Astfel, la data de 21.09.2010, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului D.N.A., l-au prins în flagrant pe poliţist în timp ce solicita 1.900 lei de la denunţător. Înainte de intervenţia ofiţerilor D.G.A. şi a procurorului, poliţistul i-a spus denunţătorului că îl poate ajuta în schimbul sumei de 1.900 lei, fără a mai fi nevoie ca acesta să aducă restul de bani până la 1.000 euro.

Faţă de cel în cauză, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 3 weeks later...

Covasna/ Doi cetăţeni şi un angajat M.A.I. implicaţi în traficul cu ţigări de contrabandă

În data de 07 octombrie a.c., procurorul din cadrul Pachetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Anticorupţie pentru Judeţul Covasna au procedat la prinderea în flagrant a învinuiţilor G.S şi S.L. din Sfântu Gheorghe, care deţineau, în vederea comercializării pe raza judeţelor Covasna şi Braşov, ţigarete neaccizate provenite din Serbia şi Albania.

Acţiunea a fost realizată cu participarea Serviciului Supravegheri Operative şi Investigaţii din cadrul I.G.P.R., Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), lucrători vamali şi Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.).

În fapt, în dimineaţa zilei de 07 octombrie a.c., în urma unei percheziţii domiciliare efectuate într-o hală industrială de pe raza mun. Braşov, închiriată de societatea comercială unde îşi desfăşura activitatea învinuitul S.L, a fost identificată cantitatea de 2.980 pachete ţigarete de producţie albaneză şi sârbă. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat prin neplata accizelor şi TVA a fost estimat la valoarea de 31.000 lei.

De asemenea, în urma percheziţiei corporale a învinuitului S.L., asupra acestuia a fost identificată suma de 3.300 lei provenită din vânzarea ţigaretelor din dimineaţa zilei de 07 octombrie a.c.

Ulterior, cei doi învinuiţi au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, unde procurorul a dispus reţinerea lui G.S pentru 24 de ore, iar faţă de S.L. a fost dispusă interdicţia de a părăsi ţara pe o durată de 30 de zile, ambii fiind învinuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În seara zilei de 08 octombrie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a propus instanţei de judecată arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului G.S., fiind emis mandat pe 20 de zile.

În aceeaşi cauză, în data de 08 octombrie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a pus în mişcare acţiunea penală faţă de M.F.B –plutonier din cadrul ISU Covasna, tot pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală (fapte prevăzute şi pedepsite de art. 296 1 alin1 lit”l” din Legea nr. 571/2003 şi art. 9 alin1 lit.”a” din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 33 lit „ a”), după ce în data de 18 august a.c., acesta a fost prins în flagrant deţinând cantitatea totală de 3.590 pachete ţigarete în autoturism şi în depozitul folosit în acest scop. Tot atunci, învinuitul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Prejudiciul adus bugetului de stat de către inc. M.F.B. a fost estimat la suma de 35.000 lei. Faţă de acesta, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a făcut propunere de arestare în temeiul art. 148 alin.1 lit”b”, în cauză existând indicii că inculpatul a încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea unei părţi şi sustragerea mijloacelor materiale de probă. Judecătoria Sfântu Gheorghe a respins propunerea făcută, urmând ca mâine, 12 octombrie a.c. să fie judecat recursul.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

11 octombrie 2010

Jud. Dolj: poliţist, prins în flagrant de ofiţerii D.G.A.

Ieri, 11.10.2010, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, au prins în flagrant un poliţist în timp ce primea 500 lei pentru a nu dispune măsurile legale într-un dosar penal.

În fapt, la data de 04.10.2010, un cetăţean a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Dolj cu privire la faptul că poliţistul C.C. din cadrul unui Post de Poliţie de pe raza jud. Dolj i-a solicitat suma de 500 Euro pentru a propune o soluţie favorabilă în dosarul penal în care era cercetat. La data de 24.08.2010, în timp ce conducea o motocicletă pentru care nu poseda permis de conducere, bărbatul a fost implicat într-un accident uşor de circulaţie. În urma accidentului, agentul de poliţie a întocmit actele de cercetare penală pentru infracţiunea constatată, reţinând la postul de poliţie şi motocicleta în cauză.

La începutul lunii octombrie a.c., poliţistul l-a contactat pe denunţător şi i-a pretins suma de 500 euro pentru a rezolva favorabil dosarul penal şi pentru a-şi recupera motocicleta. La data de data de 03.10.2010, C. C. a solicitat şi primit de la denunţător o primă tranşă de 500 lei din suma de 500 euro cerută iniţial.

În baza denunţului, ofiţerii D.G.A. şi procurorul de caz l-au prins în flagrant pe poliţist la reşedinţa sa imediat după ce a primit de la denunţător o nouă tranşă de 500 lei.

Agentul de poliţie a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru continuarea cercetărilor, împotriva sa fiind dispusă măsura reţinerii. Astăzi, 11.10.2010, C.C. va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 254 C.P., rap. la Legea nr. 78/2000.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment

Zece poliţişti şi o angajată de la Drumuri au fost reţinuţi pentru luare de mită, unii în formă continuată.

Potrivit unui comunicat remis de Directia Generala Anticoruptie, cei 10 agenti de politie sunt suspectati ca, in repetate randuri, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, au pretins si primit sume de bani cu titlu de mita.

In cursul zilei de joi, politistii, angajati la Serviciul Rutier – IPJ Arad sau in cadrul unor posturi de politie de pe raza judetului Arad, au fost condusi la parchet pentru audieri. Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Arad si Parchetul de pe langa Tribunalul Arad au inceput cercetarile in acest dosar in luna mai.

De asemenea, la instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si al Serviciului Roman de Informatii, se arata in comunicatul citat.

Sursa: www.realitatea.net

............................No Comment ! :faint: Edited by Eduard
Link to comment

Pe unii disperarea ii impinge la lucruri necugetate E posibil ca sa fi acceptat mita datorita salariilor diminuate si a datoriilor de la banci !!! Nu sunt de acord cu ce au facut ,dar conducerea MI ar trebui sa analizeze situatia materiala precara in care au ajuns politistii !

Link to comment

personal, ca si civil, fac diferenta intre cineva care imi cere de la obraz mita (chiar si daca sunt nevinovat) si cei cu care ajung la o intelegere mai ales cind vinovat sunt eu. Cred ca prima categorie este cea mai periculoasa, cea de-a doua incearca doar sa supravietuiasca decent si asta nu este din vina lor. Probabil ca si ei si-ar face treaba daca ar fi posibil sa traiasca decent. Toti avem rate si copii de crescut, nu putem evita achitarea acestor cheltuieli indiferent cit de patrioti suntem si este clar ca patriotismul si onoarea nu iti tin de cald si foame.

desi legal ambele categorii sunt de blamat si sanctionat, ar trebui ca si guvernantii sa isi vada birna din ochiul lor inainte sa inceapa marile campanii aticoruptie. de foame, vor risca din ce in ce mai multi sa isi rotunjeasca veniturile, indiferent cit de mult se vor mediatiza cazurile de coruptie. Singurul efect este ca vor deveni mai prudenti si vor lucra mult mai elaborat.

Link to comment

22 octombrie 2010

Jud. Suceava: doi poliţişti prinşi în flagrant de ofiţerii D.G.A.

Flagrantul a fost organizat în urma unui apel primit la linia gratuită anticorupţie

Ieri, 21.10.2010, procurorul competent din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au organizat şi executat prinderea în flagrant a unui ofiţer de poliţie din cadrul Biroului de ordine publică - Poliţia mun. Fălticeni, care a primit 1.000 euro drept mită.

Flagrantul a fost organizat ca urmare a unui apel primit la linia verde anticorupţie a D.G.A., 0800.806.806.

Din cercetările efectuate a rezultat că subinspectorul de poliţie M. F. i-a pretins cetăţeanului A.A. suma de 1.000 de euro, cu promisiunea că va soluţiona favorabil dosarul penal în care bărbatul era acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol.

În momentul realizării flagrantului, în încăperea unde ofiţerul îşi desfăşura activitatea, sub biroul acestuia a fost găsită suma de 1.000 euro primită drept mită de la denunţător. Totodată, s-a stabilit că, în momentul în care s-a solicitat suma de bani şi când aceasta a fost înmânată ofiţerului de poliţie, în încăperea respectivă, se afla şi inspectorul de poliţie V.F., lucrător în cadrul aceleaşi formaţiuni.

Faţă de M.F. s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 254 C. Pen., rap la art.6, art.7 alin. 2 din Legea 78/2000, iar împotriva lui V.F. s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, prev. de art. 26 C.Pen. rap la art. 254 alin.1 Cod penal comb. cu art.6 şi art.7 din Legea nr. 78/2000.

Procurorul a dispus reţinerea inculpatului M.F. pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 22.10.2010, să fie prezentat instanţei competente cu propunere de arestare preventivă. Faţă de V.F. s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Suceava continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a tuturor participanţilor.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.