Jump to content
POLITISTI.ro

Sign in to follow this  
Dan

Ungaria nu mai recunoaste nr. de inmatriculare provizorii galbene din Germania

Recommended Posts

Dan

Atenție, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe din România certificatele și plăcuțele cu nr. de înmatriculare de tip galben, eliberate de autoritățile germane nu mai sunt considerate valabile pe teritoriul Ungariei.

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia asupra faptului că pe teritoriul Ungariei nu sunt recunoscute numerele de înmatriculare provizorie pe termen scurt, cu valabilitate de maxim 5 zile („numere galbene”), emise de autorităţile competente din Germania, această categorie de numere fiind prevăzută exclusiv pentru uzul pe teritoriul naţional al Germaniei.

În consecinţă, poliţia ungară procedează sistematic la confiscarea certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor prevăzute cu astfel de numere, la punerea sub sechestru a autovehiculelor respective şi la sancţionarea cu amenzi contravenţionale a conducătorilor acestora, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române neavând abilitarea şi posibilitatea de a interveni pentru retractarea măsurilor specificate. În scopul evitării unor asemenea situaţii, este necesar ca persoanele care achiziţionează autovehicule din Germania şi doresc să le transporte, la volan, în România, cu tranzitarea teritoriului Ungariei, să solicite autorităţilor germane competente înmatricularea cu numere speciale pentru export („numere roşii”).

post-335-0-53099400-1341253762_thumb.jpg

 • Upvote 7

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

cristm

Cred ca si Romania ar trebui sa urmeze exemplu Ungariei,nu de alta dar nu as vrea sa ma loveasca un Bulgar in tranzit cu numere de alea si sa vad dupa aia cine imi repara masina.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • adrian3018
   By adrian3018
   Salutari ,
   am un dubiu pe mine cand o sa vin in tara,am un Audi A3 din 2001 tot in regula si ma-m gandit daca Solarplexius-,Este o folie de plexiglass ce se pune in masina si te protejaza de la razele solare ..efectul este ca o pelicola de geamuri fumurii..intrebarea mea este:
    O sa am probleme cu ele montate chiar daca am Omologare ´´ABG Tüv Nord ´´ ?
   In germania nu am probleme cu ele ...din cate stiu regulile in romania de geamuri fumurii sunt- fata si laterale nimic,spate laterale da pana la 97´% cred ..ma rog romana mea nu este cine stie ce  
   o sa va multumesc mult daca imi raspundeti 
   La revedere  
   PS:Va las linkul de la firma asa vedeti si dumneavostra ****link-reclamă-eliminat****
  • korodilu
   By korodilu
   Buna ziua.
   Am o intrebare. Am masina adusa in Germania, de cineva si acum e in proces de inmatriculare, avand numere rosii. Masina nu a fost inca la RAR. In caz ca sunt oprit la un control sau mai rau, incalc o regula, ce acte trebuie sa am la mine in acest caz? Momentan am brieful mic, copie dupa brieful mare, contract v-c, asigurare pe numerele rosii.
   Multumesc in avans.
  • Grig11
   By Grig11
   Bună ziua ! Îmi cer scuze pentru acest nou topic dar  chiar nu dețin cunoștințe în domeniu. Aș  dori să  știu, dacă se poate, care sunt etapele  de parcurs în următoarea situație.
   Doresc să  cumpăr o mașină aici în România cu numere de Germania, și doresc să  o iau cu mine în Italia. Va trebui să  o inmatriculez inițial în tară apoi în Italia, pentru ca este destul de costisitor. Așadar, aș  vrea  să  știu  în ce condiții pot să  merg cu ea în Italia  direct, și de ce documente am nevoie.
   Vă mulțumesc !
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.