Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme la vanzarea-cumpararea unei masini second hand

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! De curând am cumpărat o mașină SH din jud. Călărași. Urmează să o înmatriculez dar nu am acea hârtie A4 pe care ți-o dă după ce faci ITP. E posibil sa întâmpin probleme la înmatriculare daca nu am acea hârtie dar totuși scrie in certificatul de înmatriculare când expiră itp. Va mulțumesc!

• Moderator
Publicat

@alexandrudandeacu

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiilor respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

• Moderator
Publicat
On 19.08.2024 at 14:48, alexandrudandeacu a scris:

E posibil sa întâmpin probleme la înmatriculare daca nu am acea hârtie dar totuși scrie in certificatul de înmatriculare când expiră itp.

Nu vei avea probleme!

Acea hârtie foloseste în alte cazuri.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,  as avea și eu nevoie și eu dacă se poate de câteva indrumari sau sfaturi pentru situația următoare:

Pe 20 iunie am postat pe site-ul de vânzări olx un autoturism personal care avea probleme,  în anunț se specifica ca masina are check-engine dar se poate deplasa,  știind ca are probleme am considerat sa fac o depreciere de la bun început de aproximativ 2000 de euro din prețul ei

La câteva zile am fost contact de către un Domn care a dorit sa îl achiziționez,  de la bun început și din discuția telefonica,  nici la vizionare omul nu a avut nici măcar un interes sa verifice masina

Acum o luna am fost contactat de către acesta ca ma va chema în judecata pe motiv de înșelăciune pentru vânzarea unui bun cu vicii ascunse defecte reclamate (bloc motor fisurat , consum de ulei , catalizator lipsa ) probleme care dacă chiar ar fii fost nici eu nu as fii avut de unde sa știu,  ce este ciudat omul chiar la aproximativ o luna după vânzare a fost cu mașina respectiva în concediul , unde mi-a trimis și câteva poze spunând ca este foarte mulțumit de masina , dacă a avut cineva o situație asemănătoare aștept un răspuns 

Pana acum am primit doar o notificare de la un cabinet de avocatura din partea lui , eu ca și probe dețin înregistrările audio-video în care se poate vedea ca nici măcar nu voia sa facă o proba la masina 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.