Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme la vanzarea-cumpararea unei masini second hand


claudiaaa

Recommended Posts

am cumparat o masina la care trebuia sa primesc a doua zi dupa ce am facut contractul de vanzare cumparare cartea masinii si fiscalul ca sa pot sa o trec pe numele meu insa am fost amanata dupa o zi pe alta pana cand n am mai putut sa dau de cel de la care am cumparat-o,el nefiind proprietar in acte.am fost dusa la masina de un "bun prieten" spunandu mi ca stie el o masina buna si ieftina.prietenul cel bun se face acum ca ploua...ulterior am aflat drumul masinii pana la mine: proprietarul din acte locuieste in teleorman acesta a vandut-o unui om din pitesti care la randul lui a vandut-o unei cunostinte de-a prietenului meu si acesta celui de la care eu am cumparat-o.cum sa fac ca sa iau legatura cu adevaratul proprietar al masinii ca sa vad daca pot sa fac rost de fiscal si de carte in original(copie am).

Link to comment

mu este inselaciune, deoarece vinzarea s-a facut de adevaratul proprietar (vinzarile succesive confirma asta).

este o problema civila pe care o poti rezolva - cu timp si bani- in instantele civile. in general nu se scoate rol fiscal ptr unul dintre proprietari are amenzi de achitat :)

Link to comment

dar contractul s a facut intre mine si domnul din teleorman el nefiind de fata,neexistand macar o copie dupa buletinul dansului...asta ce inseamna????

Link to comment
  • Moderator

Și tu ai acceptat așa ceva?

Ți-ai pus semnătura pe un astfel de document și ai dat banii unei alte persoane decât cea menționată în contract?

Cine a semnat în locul celui din Teleorman?

Link to comment

am realizat mai tarziu ca in contract nu este trecut cel de la care am luat masina...si tot el a semnat in numele proprietarului.e prima oara cand imi cumpar o masina si am fost prostita pe fata.daca stateam sa gandesc realizam ca ceva nu este in regula insa mergand pe mana asa zisului prieten care stia si ce trebuie facut ce acte trebuiesc intocmite am luat o teapa de zile mari....asta inseamna sa fi mic si prost

Link to comment

se poate sustine ca era vorba de un mandat tacit sau gestiune de afaceri. atit timp cit adevaratul proprietar nu reclama un fals sau o inselaciune poti spune ca a fost de acord cu vinzarea si reprezentarea sa in contract.

Link to comment

da Maxule, dar atata vreme cat cartea in original nu exista, si nici fiscalul, are o problema. cand vinzi ceva si nu dai cartea, de obicei inseamna ca mai ai de luat bani ( de exemplu). ala de a luató nu si-a tinut cuvantul... l-a durut de a murit de asta si a vandutó mai departe... ala mai departe.. si tot asa pana a ajuns la un cumparator de buna credinta.... care, spre exemplu, daca va da de proprietarul original care are cartea, va auzi urmatoarea replica: pana nu imi dai restul de bani nu iti dau nimic....

expunerea de mai sus este un exercitiu de imaginatie...

Link to comment

cumparatorul nu este bunacredinta datorita lipsei de minime diligenta. faptul ca achizitionezi o masina fara sa verifici si sa soliciti inminarea cartii si a certificatului de inmatriculare ( minim) la achizitia unei masini inseamna ca iti asumi riscul unei viitoare probleme juridice.

vinzatorul o sa vina si o sa spuna ca toate problemele au fost aduse la cunostinta cumparatoruluinsi totusi, acesta a cumparat in cunostinta de cauza. nu poti face dovada contrara si lipseste elementul material al infractiunii de inselaciune.

  • Upvote 2
Link to comment

Maxule, ma refer la bunacredinta in sensul literar nu avocatesc. Stiu, necunoasterea legii nu te absolva de rigorile ei. Sunt din pacate trecut prin asta, am cumparat o motocicleta de la un prieten care o cumparase de la un prieten care o cumparase de la posesorul din acte. A fost o adevarata aventura pana am inmatriculat-o pe numele meu.

Probabil domisoara nu a trecut niciodata prin acest cerc al vanzarii cumpararii, nu a stiut ce si cum si a inghitit nada precum pestele fiind orbita de fericirea achizitionarii primei masini... Cati dintre noi nu si-au dorit atat de tare ceva incat sa devina neglijenti cu anume aspecte? ( omeneste vorbind).

P.S. apropo de ce spuneai, bunacredinta judiciara... cati au cumparat un vehicol si au facut identificarea RAR ei si nu vanzatorul...? :)

Link to comment

cum a spus kayne n am mai trecut prin acest cerc de vanzare cumparare...de aceea am si avut atata incredere in "prietenul meu" el fiind cu mult mai in varsta decat mine si fiind trecut prin achizitionarea mai multor masini...spunandu-mi ca el il cunoaste pe cel de la care am cumparat masina si ma ajuta sa o inscriu pe numele meu,ca se ocupa el de tot pentru ca am luat masina din valcea orasul meu natal dar acum stau in sibiu unde sunt la facultate si lucrez insa nu am mutatie si din acesta cauza nu puteam sa o inscriu pe sibiu.

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 5 years later...

Buna ziua!Am cumparat acum o saptamana o masina second-hand si am observat ca are probleme.Cand am luat-o in proba nu avea absolut nimic,iar cand am ajuns la jumatatea drumului a inceput sa imi faca numai probleme.Proprietarul mi-a spus ca masina merge impecabil,ca nu are nimic.Nu am putut sa o duc in service in ziua in care am luat-o pentru ca erau toate inchise.Fiscalul inca nu mi l-a trimis,a spus ca se duce astazi sa il ia.Masina ma costa mii de euro ca sa o fac si nu merita investitia.Practic proprietarul mi-a dat inselaciune pe față.Nu stiu ce as putea face.Pot sa imi recuperez banii inapoi de la el?Ce ma sfatuiti?Sunt disperata!Va multumesc!

Edited by Lauraa
Link to comment
  • Moderator
45 minute în urmă, Lauraa a scris:

Practic proprietarul mi-a dat inselaciune pe față

Ţi-a dat "înşelăciune pe faţă"?!? :doh: :)) 

Dacă eşti nemulţumită îl poţi acţiona în instanţa civilă pe vănzător. Nu văd ce legătură crezi tu că are Poliţia Română cu astfel de probleme ...

Link to comment

Ma gandeam ca cineva ma poate ajuta,decat sa intreb pe oricine pe strada.Si da,inselaciune!Putea sa spuna ce probleme are masina,nu sa minta!

Link to comment
  • Moderator

Confuzi Poliţia Română cu o moaşă comunală. În situaţia expusă nu este vorba despre infracţiunea prevăzută de codul penal, fapta nu îndeplineşte elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune. Este vorba de un litigiu civil, pe care îl poate soluţiona numai instanţa, într-un proces civil (nu penal). Ia legătura cu un avocat şi te va lămuri.

Link to comment
  • 4 years later...

As avea și eu o întrebare tocmai ce iam încredințat mașina unui vechi din cartier pre cum ca ar cumpărauo deși în datorie pentru o zi actele nu i leam dat decât mașina și a-2 zi nu a vrut sa îmi dea bani nici mașina și eu iam luat-o și el sa dus sa declare ca iam furat mașina deși el nu are nici un act la mana ca iam vândut lui mașina când au venit băieți de la furturi auto am ieșit afara leam predat mașina și actele ei eu nu sunt proprietar în acte doar fizic dar am dovada de unde am cumpărat-o care e procedura? Și ce se poate întâmpla? Va mulțumesc 

Edited by Grasuionut
Am uitat sa precizez un amănunt!
Link to comment
  • 1 month later...

Buna ziua, recent am cumpărat o masina și proprietarul refuza sa îmi înmâneze  asigurarea mașini, ce pot face in aceasta situație și dacă se intampla ceva dacă circul cu masina și sunt oprit de către un echipaj de politie și nu le pot înmâna asigurarea  

Link to comment
  • Active member

Tu ai obligația sa transcrii dreptul de proprietate pe numele tău, în max 90 de zile. În acel moment, vei face alta asigurare, deoarece se schimba proprietarul.

Pana atunci, verifica masina periodic (vezi ca exista site-uri) sa te convingi ca asigurarea e valabila cât încă circuli cu ea pe numele lui, adică în aceste 90 de zile.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.