Jump to content
POLITISTI.ro

Masina imprumutata si refuz de restituire


saeedelena

Recommended Posts

cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu

am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat intr-un accident rutier provocat din vina lui.bineinteles ca i-am cerut sa imi repare masina si a fost de acord.a dus masina la un service auto a reparat-o si acum nu mai vrea sa mi-o inapoieze!am incercat sa vorbesc cu el si imi tot spune ca o aduce,ma minte ca masina este prin focsani ,prin galati pe peste tot !dar de fapt masina se afla la el in curte inchisa si spun asta pentru ca am vazut-o cu ochii mei acolo desi el sustinea la telefon ca masina e la focsani!ce pot face?sa merg la politie?sunt proprietarul acelei masini,nu am facut nici un act cu el prin care sa ii cedez dreptul de folosinta a masinii,actele sunt la el pentru ca a avut nevoie de ele la service!

Link to comment

Da. Puteţi face o plângere penală pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 256 din Codul Penal şi care este definită ca fiind însusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispune de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui , se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani de zile sau amenda.

Edited by Dan
Link to comment
  • Moderator

Citește și acest topic:

Chiar dacă situația nu este identică, se aseamănă și vei înțelege cam cum stau lucrurile d.p.d.v. legal.

Link to comment

Persoanei căreia i-aţi încredinţat autoturismul şi refuză în prezent să v-il returneze îi va fi întocmit dosar penal pentru infracţiunea mai sus menţionată. Dosarul va fi înaintat către parchetul competent cu propuneri corespunzătoare. Procurorul care supraveghează cercetările va admite sau nu propunerile poliţistului care efectuează cercetările. Este neapărat nevoie de plângerea dvs. prealabilă iar împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Link to comment

va multumesc din suflet ,adevarul este ca am disperat ,merg maine la politie sa fac plangere si o sa va tin la curent cu ce se v-a intampla poate vor mai fi si alte persoane care se vor lovi de aceasta problema si acest topic va fi de ajutor celor care il vor citi

Link to comment
  • Moderator

Dan, infractiunea de "Abuz de incredere" este prevazuta in art. 213 din Codul Penal, nu in 256. In rest, e totul in regula.

Edited by Cristi
  • Upvote 1
Link to comment

mi s-a restituit masina ,respectivul ,,prieten s-a gandit ca nu ii trebuie un dosar penal si mi-a adus masina.am apucat sa fac plangere la politie pe 14.05 iar astazi am fost si am retras-o!pentru mine a fost o experienta neplacuta pe care nu o voi mai repeta niciodata!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.