Jump to content
POLITISTI.ro

Intram in Schengen?

Postare recomandată

Publicat

eu cred ca astia o sa ne bage indiferent cat de pregatiti sau nepregatiti din toate punctele de vedere suntem, sunt prea multi bani in joc, asta odata si a doua oara daca ati vazut pe tv prezentarea ministrului nostru la ue, in care a surprins pe toata lumea cu rezultatele noastre ! Deci important ce scrie in hartiile ministrului (fantasme) si nu situatia de fapt !

• Moderator
Publicat

Dacă nu intrăm acum, nu e nicio tragedie pentru europeni, ba din contră ...

Acum cred că vor amâna intrarea noastră pentru câțiva ani.

Publicat

eu cred ca astia o sa ne bage indiferent cat de pregatiti sau nepregatiti din toate punctele de vedere suntem, sunt prea multi bani in joc, asta odata si a doua oara daca ati vazut pe tv prezentarea ministrului nostru la ue, in care a surprins pe toata lumea cu rezultatele noastre ! Deci important ce scrie in hartiile ministrului (fantasme) si nu situatia de fapt !

Am mai vorbit despre asta. Eu cred ca vom ramane pe langa. Asta nu inseamna ca ei nu au un interes major, ca noi, ca tara membra UE sa nu avem o frontiera securizata si infractionalitate scazuta. Faptul ca nu suntem stat membru Schegen nu inseamna ca nu putem circula liberi in Europa. Sa fim in Schengen e mai mult un avantaj pentru strainii dintr-un stat tert care odata controlat la intrarea pe teritoriul Schengen nu mai sunt controlati si la frontierele interne. Ei ar avea o problema daca ar trebui sa obtina viza pentru fiecare stat tranzitat. Noi, ca cetateni a unui stat UE, putem circula fara probleme pe teritoriul Schengen, cu conditia de a dovedi ca suntem cetateni romani. Deci cu ce avantajeaza asta pe romanul de rand? Deranjeaza pe careva ca la frontiera cu Ungaria trebuie sa arate CI? Este un deranj minim. Eu cred ca ratiunile pentru care Romania nu va intra in Schengen trag mai mult la taler decat cele pentru. Si ca o paranteza, nu din cauza PFR sau a Politiei nu vom intra. Noi ne-am facut si ne vom face treaba.

Acum sincer, facand o comparatie cu statele Schegen, credeti ca Romania are ceva in comun cu ele? Merita Romania sa intre in conditiile in care suntem in urma cu 160 de ani fata de Germania? (asa au calculat unii din vest si a rezultat ca ne trebuie 160 de ani pentru a recupera decalajul).

Apropo stiti ca pentru romani si bulgari inca sunt restrictii pe piata muncii din unele tari UE? Si mai credeti ca intram? Va spun eu ca acum UE are interes mai mare sa ramanem pe langa decat sa intram. Trebuie asteptat, cum am facut si pana acum de-a lungul istoriei, o conjunctura internationala propice prin care sa SANTAJAM cu intrarea. Schengen e un fel de anti-camera a aderarii la euro.

Termenul meu cel mai optimist este 2020 odata cu aderarea la euro..... si inca sunt optimist.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

SandoKhan, daca citeste Base postul tau, face infarct. Bine punctat! :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Daca ratam Schengen, sa-si dea demisia Basescu.

Suntem milogii Europei datorita cocalarilor care ne conduc !

Modificat de Eduard
  • Membru
Publicat

Da, am impresia ca se va intampla ca in 97, sau cand a fost Clinton la noi...ovatii, urale, NATO, "sold la sold - celebra traducere", insa vom intra...in valul al doilea...si asta va fi egala cu sinuciderea politica a lui Baselu...ner.gif

Publicat

http://www.incont.ro/economie/franta-nu-ne-vrea-in-spatiul-schengen.html

E buna faza nu? Ar fi fost singura realizare a Puterii actuale. Se pare ca au ratat-o si pe asta.

Din pacate, ratarile astea se fac pe spatele nostru, a poporului.

Lasa asa! Cainii latra, ursul trece. Important e ca avem vanzari actuale (vezi contractele din energie, gaze&Co) si anterioare! Ca sunt unii care fac foamea.... sa emigreze, ii tine cineva aici?

Publicat

postase cineva referitor la faptul ca ptr oamenii de rind aderararea la SS nu este mare scofala. Pe unde am umblat - auto sau aero - in afara actelor nu m-a verificat nimeni in bagaje (cu exceptia Germaniei care mi-a oprit masina sa vada daca am tigari :) ).

faza tare - pe aeroportul din Londra (HTW) cei de la Frontiera au oprit o persoana (romanca) care avea mai mult de 60 de ani si calatorea cu CI. Normal ca pe CI ei, emis pina la moartea persoanei, aparea data expirarii 2070 (am vazut cu ochii mei). iar cei de la acolo nu intelegeau cum se poate emite un asemenea CI !! asta ma convins ca pe viitor sa merg numai cu pasaportul - macar stie toata lumea cum arata :)

• Moderator
Publicat

Igaş a declarat astăzi la Timişoara că România este pregătită să intre în spaţiul Schengen.

El a inspectat gara Stamora şi Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa din judeţul Timiş, precum și investiţia de la Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, însoţit de şeful Departamentului Schengen din cadrul MAI, chestorul Marian Tutilescu, de şeful Poliţiei de Frontieră Române, chestorul Ioan Buda şi de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru.

Publicat

Ca sa raspund la intrebarea topicului: Intram in Schengen? cred ca stiti cu totii ca o sa fie la fel cum a fost si cu intrarea in Uniunea Europeana, intram doar daca vor ei, putem sa indeplinim toate conditiile tehnice (ceea ce nu cred, de fapt sunt sigur ca este cazul la noi in procent de suta la suta ) decizia este pur politica( a lor, mai putin a noastra, ca ai nostrii de-abia asteapta sa se poata lauda dupa aceea, cum au facut-o ceilalti cu integrarea) . Mai nou Olanda cu fermitate si Franta cu moleseala latina se opun intrarii Romaniei in spatiul Schengen, conditionand-o cu capitolul Justitie, respectiv problema pe coruptie, ceea ce nu este conform uzantelor si lipsit de fayr play, deoarece Conventia Schegen nu prevede acest aspect. Eu ,dragi prieteni de forum, va spun sincer, nu ma preocupa si nu ma streseaza aceasta problema in asa de mare masura. Hai sa gandim la rece, Romania este membre a U.E. circulatia cetatenilor nu este ingradita, putem merge unde vrem, iar in ceea ce priveste infractorii si nu numai, exista procedura internationala prin Interpol si Tratate de extradare, care opereaza foarte bine in cooperarea politieneasca si judiciara. La urma urmei Spatiul Schengen, reprezinta doar o parte a Europei si nu intreg mapamondul unde opereaza foarte eficient uzantele dreptului international. Concluzionez, daca intram bine, daca nu, avem timp, nu este o gaura in cer si ei au nevoie de noi cum avem si noi nevoie de ei, legatura este reciproca, interdependenta, nu trebuie sa ne caciulim (umilim ) in fata lor.

Publicat

Tara asta e blestemata, orice am face suntem condamnati la prostie.

Am dat evaluarea Schengen, au venit niste baieti de la IGPR cu testele, ne-au tinut o ora si 20 de minute in sala (timp in care un violator ne astepta cuminte pe hol pentru ca nu i-a interesat decat testarea) apoi am mai stat in sala inca 30 de minute pana am terminat.

Dupa alte cateva ore, am auzit ca testele s-au corectat iar rezultatele sunt jalnice. Un coleg a vazut lucrarile si i-a spus celui care corecta ca grilele sunt gresite, apoi i-a demonstrat luand cateva intrebari si raspunzand cu cartea in mana. Ce credeti ca i s-a raspuns???

"Eu nu stiu chestiile aste si nici nu pot sa modific nimic. Asa am primit cheia, asa punctez, nu am citit nici macar o intrebare, asa ca astea vor fi notele"

Ce sa-i mai spui? Un burtos, care a facut pasi mari in cariera pentru ca a fost la locul potrivit atunci cand s-au facut angajarile alea corecte, pe baza de competenta si nivel al cunostintelor. Vai de .... noastra!

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

Adevaratul motiv pentru care Franta respinge Romania tine de spaga enorma pe care oficiali romani de rang inalt ar fi cerut-o pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov de catre grupul francez Vinci. Astfel cei 55 km de autostrada ar fi urmat sa aiba un pret de aproape 90 milioane euro per km. Din acestia 30 milioane per km ar fi urmat sa fie spaga! :naughty: Culmea este ca grupul francez ar fi acceptat initial sa plateasca banii. Lucrurile s-au impotmolit la finantare. Bancile occidentale au refuzat sa admita ca un km de autostrada intr-o tara membra UE are un asemenea pret si au refuzat afacerea.

Dupa acele probleme,in prezent s-a stabilitit pretul maxim per km. de autostrada montana la 6 mil euro, de 15 ori mai putin decat era in cazul Vinci. :naughty:

Daca in cazul francezilor asemenea genuri de afaceri nu sunt neobisnuite sau straine, nu acelasi lucru s-a intamplat cu nemtii. Se pare ca compania Deutsche Telekom ar fi dorit asta vara sa achizitioneze pachetul din Romtelecom ramas in proprietatea statului. Dar oficialii din domeniul comunicatiilor ar fi cerut un pret de 400 milioane euro, din care 80 milioane euro era spaga. Astia cica nu au fost de acord, ca francezii, dar s-au plans la ei acolo si asta ar fi revoltat-o pe dna. Merkel. :naughty:

Publicat

de acord cu tine. sunt convins ca este o razbunare (meritata, de altfel) a celor care au fost "taxati informal" de catre "nigerienii" nostri.

• Moderator
Publicat

Raportul de evaluare Schengen a României în domeniul SIS/SIRENE a fost prezentat, la Bruxelles, astăzi, de expertul coordonator al misiunii de evaluare Schengen a României în domeniul SIS/SIRENE (reprezentantul Preşedinţiei Ungare) în cadrul reuniunii lunare a grupului de lucru Evaluare Schengen.

Raportul este unul pozitiv, subliniază faptul că România corespunde în totalitate standardelor Schengen pe componenta SIS/SIRENE şi a fost acceptat de statele membre, nefiind formulate obiecţiuni sau observaţii. A fost solicitat un timp suplimentar pentru studierea raportului de către reprezentantul francez în cadrul Grupului SCH-EVAL.

Procedura de adoptare a raportului de evaluare Schengen a României în domeniul SIS/SIRENE va continua în perioada următoare.

În cadrul procesului de aderare la Spaţiul Schengen, România a parcurs în perioada 6 – 10 decembrie 2010, ultima misiune de evaluare în domeniul Sistemului Informatic Schengen/SIRENE, ce a avut ca obiectiv verificarea modului în care sunt îndeplinite criteriile şi standardele Schengen în implementarea acestui sistem în România de către structurile cu competenţe în domeniu.

Sursa: fluxul de știri al MAI

Publicat (modificat)

Franta a blocat, vineri, la Bruxelles, adoptarea unui raport tehnic, privind aderarea Romaniei la Schengen, cerand sa reexamineze un raport tehnic privind implementarea interfetei umane a sistemului informatic SIS / SIRENE, in baza caruia opereaza Spatiul Schengen, informeaza Mediafax.

Subiectul va fi probabil inscris pe agenda viitoarei reuniuni a grupului de evaluare Schengen, in 28 ianuarie, cand se va constata daca Franta ridica sau nu vreo obiectie elementelor textului.

Raportul realizat de experti europeni si prezentat in cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arata ca Romania este gata si din acest punct de vedere, pentru a se integra in spatiul liberei circulatii.

Poate sa fie pozitiv raportul,insa daca nu suntem doriti nu stiu de ce tot mai insista domnul presedinte al Romaniei. Noi si bulgarii suntem ca doi bolovani legati de gatul uniunii , care oricum se prabuseste.

Modificat de Madalin
  • Moderator
Publicat

Ce informeaza Mediafax acolo este un exemplu clar in care puteti observa cum domnii ziaristi au "cosmetizat" putin (asta ca sa fiu elegant in exprimare) o stire, in goana lor disperata dupa senzational. Iar prin aceasta "cosmetizare", nu fac altceva decat sa dezinformeze si sa manipuleze. :doh:

Reprezentantul Frantei din grupul de lucru Schengen (Sch-Eval) a cerut, astazi in cadrul sedintei de la Bruxelles, "un timp suplimentar pentru studierea raportului" privind Romania, procedura de adoptare a documentului urmand sa fie continuata.

Deci nu a blocat nimic deocamdata!

Abia la urmatoarea reuniune a grupului de evaluare Schengen, din 28 ianuarie, Franta, va putea ridica sau nu vreo obiectie cu privire la acel raport.

Publicat

In ce priveste razbunarea asta cu contractele cazute , referitoare la Franta si Germania , cred ca politicienii nostrii ar trebuii sa lase botul mai jos si sa se gindeasca ,cine suntem noi in comparatie cu puterile economice europene . Intotdeauna noi am fost un popor de viteji dar , finalul a fost ca mereu am fost infrinti pentru ca ,nu ne-am stiut limita si nivelul puterii noastre . Pe linga alte aspecte care trag serioase semnale de alarma ,referitor la caracterul pe care al are un procent din societatea noastra . Echipamentele achizitionate nu se vor lua inapoi mai mult ca sigur dar , ragazul existent ar trebuii fructificat pentru instruire cu ele . Acum se aud zvonuri ca , neintrarea Romaniei in spatiu s-ar datora granitei destul de problematica pe care o are Bulgaria cu Turcia . Aici mai mult ca sigur ca au dreptate , doar stim cu totii ce se intimpla prin Bulgaria daca ai nesansa sa fii la timpul si locul care nu trebuie undeva . :( Din chestiunea asta cel mai mare sprijin al avem de la Ungaria dar si ei sunt niste micuti pe linga altii si nu ca ne-ar iubii prea mult dar , nu si-au prevazut in buget fonduri pentru cheltuieli de granita cu Romania , fapt care ai incurca foarte mult . Ca o parere personala nu cred sa avem sanse prea curind cu accesul asta spre zona libera si cea mai mare teama pe care o au vestici nu este meritul nostru ci, a tuciuriilor care au speriat Europa . :doh:

• 2 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Membrii Comisiei de Libertăţi Constituţionale din Parlamentul European dezbat noi reguli de evaluare pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Cu alte cuvinte, Parlamentul European (sau mai exact și mai corect, Franța ...) schimbă regulile legate de Schengen în timpul jocului.

Franţa a venit cu ideea controversată de a extinde evaluarea la corupţie şi la crima organizată.

Franţa, susţinută de Olanda, dar şi de alte state membre vrea să creeze o legătură între reforma justiţiei şi combaterea corupţiei şi aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen. Cele două nu sunt tehnic legate, spune Comisia Europeană, care se opune acestei idei, dar care, neavând, de fapt, nicio putere în domeniu, sfătuieşte Bucureştiul şi Sofia să-şi regleze problemele cu Franţa.

Așa că, încă o dată francezii ne faultează într-un mod parșiv, dovedind că sunt o nație infectă și jegoasă, în timp ce majoritatea românilor îi admiră, îi pupă în partea dorsală cu fiecare ocazie și continuă să-i copieze, privindu-i ca pe un stat model. Suntem o nație de proști îngrămădiți și ne merităm soarta! :doh:

Publicat

Ei ne calca in picioare iar noi suntem obligati in gimnaziu si liceu sa le invatam limba...frumos.

• 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Parlamentul European a aprobat aderarea Romaniei la Schengen

In plina disputa in interiorul Uniunii privind reintroducerea controalelor la frontierele interne ale UE, Comisia pentru Libertati civile, justitie si afaceri interne din cadrul Parlamentului European a aprobat luni, 2 mai 2011, aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen.

Asta inseamna, de fapt ca din punctul de vedere al deputatilor europeni obiectiile Frantei fata de vulnerabilitatea granitelor Romaniei, care vor deveni granitele UE dupa aderarea la Schengen, nu se sustin.

Raportul Comisiei va fi supus votului plenului Parlamentului European in iunie 2011, ultimul cuvant urmand sa-l aiba Comisia Europeana care face o recomandare Consiliului European (sefii de state si de guverne) intr-un sens sau altul.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, in baza rapoartelor de evaluare parlamentariii europeni din comisia amintita considera ca Romania si Bulgaria intrunesc conditiile necesare pentru aderare.

Publicat (modificat)

Din cate imi dau seama Schengen isi trage ultima suflare. Danemarca reistituie in scurt timp controalele la frontiera. E o chestie de timp pana va fi urmata si de alte tari. In cativa ani Schengen va ramane un tratat pe hartie fara a fi regasit in teren.

Tinand cont de contextul geopolitic si mai ales de tendinta de emigrare a unor mase mari de oameni catre tarile U.E., Schengen nu are cum sa reziste in forma asta. Si asa sunt foarte multe tari membre care afirma ca legislatia UE este prea permisiva in ceea ce priveste migratia.

Vom trai si vom vedea, zise orbul. Eu ii dau un maxim 10 ani de viata. Este o estimare optimista.

Modificat de SandoKhan
Publicat

Si eu cred ca acest mirific "spatiu schengen" va avea o viata scurta si mai cred ca noi nu vom avea "bucuria" sa ne afiliem la el. Pentru ca nu prea suntem doriti! Motivele sunt multe, le stiti si voi, nu mai are rost sa le enumar aici, dar voi da un singur exemplu: Rromii nostri au speriat batranul continent! Asa ca.......! Sa ne fie de bine!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.