Jump to content
POLITISTI.ro

Intram in Schengen?


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Romania mai are trei luni de zile pentru a-si moderniza aeroporturile si a implementa infrastructura informatica, altfel risca sa nu intre in Schengen.

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen, programata oficial pentru martie 2011, ar putea fi amanata.

Motivele:

 • infrastructura Sistemului National Informatic Schengen (N.SIS) este realizata doar in proportie de 65%, in conditiile in care ar trebui sa fie gata la sfarsitul lunii octombrie,
 • lucrarile in aeroporturi nu sunt finalizate. Asta in conditiile in care mai sunt doar cateva luni pana la vizita de evaluare a tarii noastre, din partea expertilor Schengen, programata pentru perioada noiembrie – decembrie 2010.

Detalii gasiti aici: In Europa si nu prea: riscam sa nu intram in Schengen

Link to comment
 • Moderator

Chestorul-șef Marian Tutilescu și directorul S.T.S. generalul-locotenent Marcel Opriș sunt convinși că România va adera la data stabilită. :ner:

N.SIS = Sistemului Național Informatic Schengen - presupune interconectarea informatica a tuturor unițăților MAI din țară, de la cele din capitală și marile orașe, până la absolut toate Posturile de Poliție din cele mai îndepărtate cătune.

E cam tare aerul pe la înălțimi, se pierde ușor contactul cu realitatea. :D

Link to comment

N.SIS = Sistemului Național Informatic Schengen - presupune interconectarea informatica a tuturor unițăților MAI din țară, de la cele din capitală și marile orașe, până la absolut toate Posturile de Poliție din cele mai îndepărtate cătune.

Aham. :hmmmt:

Deci nu intram. :mellow:

Link to comment

Eu cred ca intram, de-aia se monteaza intr-un ritm alert statiile tetra la toate politiile si pe autovehicule.

Link to comment
 • Moderator

Rusy, sunt foarte multe judete in care nu au ajuns statiile tetra.

In plus trebuie realizata interconectarea informatica a tuturor posturilor de politie, ceea ce mi se pare imposibil de facut pana in martie 2011.

Link to comment
 • Moderator

Cred că la forța de muncă ieftină și la piața de desfacere au deja acces, de aceea și eu cred că nu vom intra deocamdată.

Link to comment

din cauza ca dam cetatenie pe banda rulanta si din cauza contrabandei de la frontiera nu vom intra in Schengen. S-au fript o data cu integrarea noastra in UE si acum vor sufla si in iaurt. Doar daca nu este ceva ce putem da la schimb si vor inchide ochii. Nici ei nu sunt asa de curati si uscati cum ii vedem noi, Churchill a spus ca prietenia si dusmania sunt trecatoare, doar interesele sunt vesnice :)

Link to comment

Eu sunt realist - intram pt CA TREBUIElaugh.gif

Ati uitat ca traim in Ro! Deci afirmatia colegului este adevarata si acum cine credeti ca o sa stea sa vada daca postul de politie din Cuca Macaii este conectat sau nu la reteaua informatica. Astea sunt detalii.

Deci o sa intram si in Schengen.

Si culmea o sa fie gata noul terminal Plecari Internationale pana in Decembrie.

Link to comment
 • 2 months later...
 • Moderator

Agenţia France Presse pomenește într-o știre despre amânarea României şi a Bulgariei! Și e greu de crezut că ştirea, preluată de “Le Monde” şi “Les Echos”, are doar valoarea unei bârfe. Presupun că, în momentul în care cele două ziare au decis să o folosească, aveau deja şi o confirmare din surse de încredere.

Link to comment

Primul control facut de Schengen si de MAI in timis au esit prost. cel mai rau au esit cei de la Moravita probabil vom fi amanati cu 2 ani . Dar sunt si lucruri bune au fost aranjate toate sectoare de politie de frontiera si dotate cu echipamente si masini. Trecand peste faptul ca soarci au mancat cablurile din dubita de termoviziune :ner:

Link to comment

in ziarele franceze de astazi se mentioneaza ca nu vom intra, nici noi si nici bulgarii. dupa ce s-au fript cu aderarea noastra la UE nu cred ca ii mai putem pacali asa usor.

Link to comment
 • Member

Nu intram, insa M.A.I-ul, care are principalele atributii in domeniul integrarii, va fi aratat cu degetul si tot noi vom avea de tras...:(

Link to comment

Nu cred ca vom adera la Schengen din cauza ca suntem mult in urma cu demersurile in acest sens si aici ma refer la numarul unitatilor conectate, calitatea retelei, modul defectuos in care se pune acentul pe pregatirea in domeniu, etc. Mai este foarte putin pana la momentul aderarii si mi se pare ca nu avem timp sa indeplinim toate conditiile.

Link to comment
 • Moderator

Pregătirea în domeniu se face în bătaie de joc, pentru că așa au conceput-o mințile luminate ce ne conduc.

De exemplu, te pun să citești și să înveți cum să lucrezi și să folosești o aplicație, doar așa ... teoretic, după care mai și vin să te testeze.

Dacă s-ar dori cu adevărat ca polițiștii să învețe și să cunoască la ce folosesc și cum poate fi utilizată o astfel de aplicație, ar fi mult mai eficient să se organizeze cursuri, unde neapărat să și existe aplicația respectivă. Omul să butoneze direct și să înțeleagă ce și de ce trebuie procedat într-un anumit fel, să vadă ce presupune, etc etc.

La fel ca și când îți cumperi ceva, un nou telefon de exemplu, cu manualul de utilizare îl iei la butonat și înveți și pricepi ce poate și ce știe să facă.

Link to comment
 • Moderator

Sunt de acord cu tine Cataline si vreau sa iti spun ca la una din testarile astea minune Schengen i-am ridicat exact problema expusa de tine unui tip de la noi de la MRU...stii ce mi-a zis? El e de acord cu mine, dar de sus vin dispozitiile...apoi, eu cred ca poate nu se vrea intrarea in spatiul Schengen, ori nu vor oameni pregatiti ori nu stiu ce sa mai zic...sa iti mai spun, legat de echipamente, ca seful meu de post se uita crucis atat la pda cat si la statia Tetra?naughty.gif E de inteles din mai multe puncte de vedere, poate daca i-ar fi aratat cineva practic, cum ar fi fost logic, i s-ar fi indreptat privirea.emo-yessir.gif

Link to comment

Nu suntem inca pregatiti.

Cu biciclete, calculatoare........dar hai sa va povestesc ceva care chiar s-a intamplat.

Niste baieti elvetieni la cursurile alea de proximitate au invitat si cativa sefi de post.

La intrebarea daca au calculatoare si daca stiu sa le folosesca raspunsul unuia a a fost:

O sa invatam cand ne vor baga curent electric.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.