Jump to content
POLITISTI.ro

Discutii despre creditele bancare

Postare recomandată

Publicat

Notificarea prin care mi se aducea la cunostinta cesiunea are doua stampile, cea a BCR-ului si cea a firmei de recuperare, si doua semnaturi(mazgalituri), fara a scrie si cui apartine semnatura,si ce calitate avea cel ce a semnat. Pe de alta parte notificarea cu semnatura este trasa la xerox, sau scoasa la imprimanta, pentru ca o arata semnatura si stampila, si nu este o notificare in original. Ce valabilitate are acea notificare?

Publicat

nu exista obligatia de a comunica originale. lipsa mentiunii calitatii persoanei semnatare nu este motiv de nulitate, insa o poti invocain instanta doar ca sa ii sicanezi. in mod sigur exista (si daca, se pot face ulterior) delegatiile necesare astfel incit notificarea sa indeplineasca toate conditiile de fond ptr a fi valabila. in locul tau nu m-as focaliza pe aceste aspecte de forma ale notificarii ci pe fondul cauzei - as incerca sa esalonez plata catre firma de recuperare astfel incit sa poti achita debitul fara a intra in faza de executare silita. Contractul de credit este titlu executoriu deci nu va avea loc nici o procedura in fata instantei de judecata.

Publicat (modificat)

De ce nu poate avea loc o procedura de judecata?Creditul este fara garantii, eu nu am bunuri pe numele meu si nici salariu nu mai am.In ce poate consta executarea silita?Executarea silita nu trebuie dispusa de catre un judecator?

OUG 50 spune ca notificarea cesiunii trebuie facuta de catre cedent, in termen de 10 zile de la notificare.Oricum ar fi notificarea pe care mi-au facut-o ei nu se incadreaza in limitele legii.Cat despre esalonare, nu pot face o plata catre o firma de recuperare, atata timp cat exista date certe ca si eu, asemeni altor clienti, am fost selectati , pentru a plati datoriile BCR, plati ce urmeaza a fi efectuate la o alta banca.Si se pare ca firma de recuperare, majoreaza debitul cu cate 1000 lei pe fiecare saptamana.

Modificat de angelfire
  • Moderator
Publicat

Executarea silita se aplica numai asupra patrimoniului debitorului. :clip:

Publicat

De ce nu poate avea loc o procedura de judecata?

procedura de incuviintare a executarii silite este una necontencioasa, se face fara citarea si ascultarea partilor. nici nu vei sti ca a avut loc. apararile de fond le pot face in cadrul contestatiei la executare.

Creditul este fara garantii, eu nu am bunuri pe numele meu si nici salariu nu mai am.In ce poate consta executarea silita?

executarea se face asupra patrimoniului tau, in masura in care exista. sau asupra bunurilor viitoare, pe care le vei obtine in cadrul termenului de prescriptie. nu uita ca orice termen de prescriptie poate fi intrerupt, duap care incepe un alt termen. un creditor te poate tine in termen nelimitat sub verificare astfel incit sa fie informat daca vei avea bunuri sau venituri.

Executarea silita nu trebuie dispusa de catre un judecator?
vezi mai sus

OUG 50 spune ca notificarea cesiunii trebuie facuta de catre cedent, in termen de 10 zile de la notificare.Oricum ar fi notificarea pe care mi-au facut-o ei nu se incadreaza in limitele legii.
termenul de 10 zile este unul de recomandare, nu exista sanctiuni procedurale pentru nerespectarea lui. deci nu conteaza daca esti notificata in 10, 20 sau 100 zile.

Cat despre esalonare, nu pot face o plata catre o firma de recuperare, atata timp cat exista date certe ca si eu, asemeni altor clienti, am fost selectati , pentru a plati datoriile BCR, plati ce urmeaza a fi efectuate la o alta banca.Si se pare ca firma de recuperare, majoreaza debitul cu cate 1000 lei pe fiecare saptamana.
daca s-a facut procedura de opozabilitate a cesiunii esti obligata sa achiti debitul catre firma de recuperare, altfel vei avea penalizari de achitat la fel ca si in cazul neachitarii ratelor catre banca. fie ca iti place fie ca nu.
  • Moderator
Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat, azi, OUG 50/2010.

OUG 50 nu se va aplica contractelor de credit în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare anticipată, iar refinanţarea creditelor se va renegocia între bănci şi clienţi.

A fost modificată prevederea referitoare la obligativitatea băncilor de a refinanţa creditele, fără costuri suplimentare, instituindu-se ca banca să poată refinanţa creditele, în urma unei analize şi a negocierii cu clientul în cauză a posibilităţilor de refinanţare.

În ceea ce priveşte actele adiţionale, toate contractele care au fost semnate rămân în vigoare, însă cele care au fost încheiate conform OUG rămân în vigoare, cu excepţia situaţiei în care sunt atacate fie de client, fie de bancă, caz în care urmează să se renegocieze contractul.

Asta ar însemna că, cei care au deja credite vor rămâne cu acelaşi număr de comisoane şi taxe impuse de bănci.

• Membru
Publicat

Multumim Guvernului Boc pentru nimic. Ordonanta 50 este apa de ploaie acum, deoarece probleme nu au romanii care vor contracta credite ci aceia care au contractat credite... :blink:

Publicat (modificat)

Evident ca nu avea cum sa fie ceva in favoarea noastra, a celor care avem deja credite, ar fi fost prea frumos sa se intample ceva bun si pentru noi, romanii. Credite viitoare nu prea vor mai fi, asadar OUG 50/2010 nu va mai avea pentru cine sa fie aplicata. Bancile vor "targe" in continuare pe noi, clientii vechi ca sa poata sa o duca la fel de bine in continuare. Sa vedem insa ce o sa faca cand nu le vom mai plati si nu vor avea ce sa ia de pe urma noastra?!

Am mai vazut la tv si ca OPC-ului i-a fost luata competenta rezolvarii problemelor de aceasta natura. In acest caz, ce ne mai ramane de facut?

Modificat de bestkyky
Publicat

In special pentru maxu, dar si pentru cei ce au fost cesionati.

Cesiunea este inscrisa in Arhiva electronica de Garantii reale mobiliare.Insa ce este ciudat, este ca societatea cesionara este creditor persoana juridica, iar debitor, nu apare clientul bancii, ci apare BCR-ul, iar bunul prin care BCR-ul garanteaza este creanta lui x,y,z.Clientul este un bun, cu care BCR-ul garanteaza.

Din ce reiese din arhiva BCR-ul nu este decat debitorul, rezultand ca creantele sunt bunuri pe care BCR le vinde pentru a-si acoperi propia datorie.

• 5 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

În atenția celor care au contractat credite în CHF!

Fostul bancher elveţian Rudolf Elmer, găsit vinovat de încălcarea, în mai multe rânduri, a secretului bancar elveţian, a fost arestat, din nou, miercuri, după ce a transmis WikiLeaks două noi CD-uri conţinând, potrivit acestuia, numele unor fraudatori fiscali, a anunţat poliţia, citată de AFP.

"A fost deschisă o nouă procedură penală contra lui Rudolf Elmer, din cauza presupuselor încălcări ale legii bancare", a declarat poliţia cantonală din Zurich, într-un comunicat postat pe site-ul său.

Bancherul elveţian care a oferit site-ului WikiLeaks informaţii despre fraudatori fiscali a fost arestat

joi, 13:07

Fostul bancher elveţian Rudolf Elmer, găsit vinovat de încălcarea, în mai multe rânduri, a secretului bancar elveţian, a fost arestat, din nou, miercuri, după ce a transmis WikiLeaks două noi CD-uri conţinând, potrivit acestuia, numele unor fraudatori fiscali, a anunţat poliţia, citată de AFP.

"A fost deschisă o nouă procedură penală contra lui Rudolf Elmer, din cauza presupuselor încălcări ale legii bancare", a declarat poliţia cantonală din Zurich, într-un comunicat postat pe site-ul său.

Motivele acestei noi arestări sunt, precizează poliţia din Zurich, cele două CD-uri cu date bancare pe care le-a înmânat luni fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, la Londra. Se caută de această dată, să se afle dacă Elmer a încălcat încă o dată legea bancară elveţiană.

Elmer, în vârstă de 55 de ani, tocmai fusese judecat, miercuri, de tribunalul de primă instanţă din Zurich, care l-a găsit vinovat că a "încălcat secretul bancar în mai multe rânduri". Justiţia elveţiană a reţinut, de asemenea, acuzaţia de exercitare a unei coerciţii şi ameninţări în mai multe cazuri contra fostului său angajator, banca Julius Baer.

Justiţia l-a condamnat pe fostul bancher la plata unei amenzi în valoare de 7.200 de franci elveţieni (5.500 de euro), cu o amânare de doi ani.

Elmer, care a fost director al filialei băncii Julius Baer în Insulele Caiman timp de opt ani, a fost concediat de angajatorul său, în 2002, din cauza unor "dezacorduri". Furios, el nu a plecat cu mâna goală, luând cu el numeroase documente interne.

Fostul bancher a transmis, ulterior, aceste informaţii fiscului elveţian şi presei, provocând critici din partea fostului său angajator. În 2007, el a furnizat documente site-ului WikiLeaks.

În timpul procesului său, Elmer s-a prezentat ca un mare apărător al secretului bancar elveţian, o imagine pe care acuzarea a respins-o, apreciind că fostul bancher a încercat să se răzbune pentru că a fost concediat. sursa: http://www.gandul.info/international/bancherul-elvetian-care-a-oferit-site-ului-wikileaks-informatii-despre-fraudatori-fiscali-a-fost-arestat-7905524

Ciudat este faptul că după lansarea acestor informații, cursul francului a înregistrat o scădere serioasă. Să sperăm că informațiile conținute de cele două CD sunt reale ceea ce va determina o retragere masivă a investitorilor din băncile elvețiene și implicit o scădere cât mai mare a cursului francului... :good:

Modificat de lionn
Publicat

bancile elvetiene sunt in kko de cind au agreat predarea datelor catre fiscul american, in baza presiunilor facute la nivel guvernamental. daca aveti bani multi de ascuns, va spun pe privat o banca serioasa, e-banking 24/24, card, banii ajung in romania aproape instant si este offshore - deci nu se supune directivelor UE privind cooperarea cu fiscul.

mai exista inca o tara in UE care are cel mai bun secret bancar, in care orice info se obtine doar daca judecatorul este de acord, si nu la simpla notificare a unui procuror sau functionar de fisc. intai sa aveti banii ca solutii se gasesc si se vor gasi intotdeauna. unde este cerere, va exista si oferta.

• Moderator
Publicat (modificat)

... daca aveti bani multi ...

cred ca ai gresit forumul, asta-i cu politisti :D

Modificat de danpin
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Pentru cei care aveți credite pe la BCR e bine să știți că această bancă negociază cu proprii clienţi ieșirea din proces. Am citit o știre ce spunea acest lucru.

Oferta este una tentantă pentru majoritatea clienților, mai exact banca le propune clienților scăderi chiar și de peste 8 puncte procentuale la dobânzi, cu condiția ca aceștia să renunțe la proces.

Publicat

Pentru cei care au cardurl de salariu cu descoperire la Transilvania : mergeti si semnati contract aditional si dobanda va scadea la 14 %.Acum este 15,5 %.

Publicat

400 de clienţi primesc oferte pentru a renunţa la procese. Ce au obţinut clienţii nemulţumiţi de la BCR , Articol Romania Libera 14 februarie 2011,

Jumătate dintre nemulţumiţi s-au ridicat până la urmă satisfăcuţi de la masa negocierilor. Liderul sistemului bancar oferă clienţilor revoltaţi dobânzi înjumătăţite însă nu are intenţia de a elimina comisioanele, care sunt, de fapt, sursa nemulţumirilor.

BCR a convocat o parte a clienţilor din grupul de nemulţumiţi care au acţionat în justiţie banca pentru negocieri. Cea mai mare bancă locală oferă dobânzi semnificativ mai mici, însă nu se atinge de comisioane.

Potrivit unor surse din interiorul BCR, clienţilor li s-ar oferi o scădere a marjelor proprii de până la 50%. De exemplu, pentru creditele cu dobândă variabilă în euro la care marja băncii a urcat de la 1-2% până la 9% în ultimii 3-4 ani, banca le propune clienţilor o reducere până la 5-6%. „Este într-adevăr deranjant că nu se gândesc să elimine şi aşa-zisele comisioane de risc, însă oferta până la urmă este de luat în seamă, pentru că rata scade", spune un client nemulţumit.

Există însă şi opinii mai radicale. „Este o jignire la adresa inte-ligenţei noastre. Procesul împotriva BCR este deschis pentru eliminarea clauzelor abuzive. Adică acele clauze care nu au fost negociate. Ei ne oferă, de fapt, o momeală, pentru că nici măcar nu elimină comisioanele de risc, ci doar reduc dobânda pe o perioadă de timp", spune un alt client. Se pare că una dintre condiţiile impuse de bancă este ca numărul clienţilor care vor renunţa la proces să reprezinte cel puţin 75% din grup.

Negocierile s-au purtat fără aportul avocatului celor două grupuri de nemulţumiţi, Gheorghe Piperea. Acesta din urmă spune însă că procesul va continua „chiar şi dacă va rămâne un singur client nemulţumit". Piperea crede că banca nu va avea capacitatea să negocieze în timp util cu fiecare client în parte şi, astfel, procesul va continua cu şanse reale de reuşită. Pe cale oficială, reprezentanţii BCR s-au rezumat la a spune, citaţi de www.money.ro, că negociază cu toată lumea şi că nu au dat o dobândă standard, ci au construit oferte personalizate pentru fiecare client, în funcţie de solvabilitatea şi expunerea acestuia.

Publicat

Pentru cei care au cardurl de salariu cu descoperire la Transilvania : mergeti si semnati contract aditional si dobanda va scadea la 14 %.Acum este 15,5 %.

eu am avut dobanda undeva la 18% iar dupa renegocierea de la sfarsitul anului 2010 mi-a scazut la 11%. e vb de o noua renegociere?

p.s: aveti nevoie de o adeverinta de la mru din care sa rezulte ca sunteti angajati ai IPJ-ului

• 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Cred ca e cazul sa mai auzim si despre o veste buna, nu de alta dar personal, in ultima perioada am inceput sa asimilez cuvantul "veste/stire" cu ceva rau.

Se pare ca potrivit Ziarului Financiar, bancherii se uita atent la clientii concurentei pe care ii tenteaza cu refinantarea creditelor in derulare si carora le promit reducerea ratelor lunare cu pana la 70% sau obtinerea unor sume suplimentare pentru cheltuieli curente.

Lupta pentru atragerea clientilor buni de la concurenta a fost incurajata de punerea in aplicare, la jumatatea lui 2010, a ordonantei privind creditele populatiei prin care a fost eliminat obsta­colul reprezentat de comisionul de rambursare anticipata, dar competitia s-a incins abia in ultimele luni.

Astfel, daca in toamna trecuta doar cateva banci mari aveau in oferta un produs dedicat refinantarii imprumuturilor, in prezent aproape jumatate din institutiile de credit promoveaza aceste imprumuturi.

Competitia s-a intensificat avand in vedere ca dobanzile la acest tip de imprumuturi au fost reduse, in medie, cu doua-trei puncte procentuale in ultima jumatate de an si multe banci au eliminat cel putin tem­po­rar comisioanele de analiza si administrare.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Astazi am fost la bcr pentru negocierea dobanzii la creditul pe care il am. Eu m-am dus pentru negociere, ei imi puneau in fata refinantare, ca e mai avantajoasa (asa ziceau ei). Vreo 2 ore, consultantii unei banci, in frunte cu o "sefa", au incercat sa ma convinga sa fac refinantare, ca asa e mai bine pentru mine, ca ei tin la clientii lor, ca bla,bla,bla...

Eu nu am vrut sub nicio forma si pana la urma au cedat (norocul meu ;), altfel cedam eu...nervos). Asadar, in urma acestei negocieri, mi-a scazut dobanda lunara de la 17%(variabila), la 13%(fixa) si DAE la 15% ,de la 19% (sau 19 si ceva %, nu mai retin).

Toti cei care au credite cu dobanzi "nesimtite" pot merge la negocieri cu bancile! Daca nu va intelegeti nici asa, exista refinantari cu dobanzi atractive la mai toate bancile. Bafta! :emo-yessir:

Modificat de bestkyky
  • 5 luni mai târziu...
Publicat

Pentru că nu avea rost să mai deschid un topic postez aici un anunţ care are oarecum legătură cu băncile comerciale. Aşadar atenţie la colegii care sunt clienţi Reiffeissen în noaptea de 22/23.10.2011, se efectuează lucrări de întreţinere IT iar serviciile Raiffeisen Online şi myBanking nu vor funcţiona. Deasemenea reţelele de ATM-uri şi POS-uri ale Reiffeissen vor fi afectate în noaptea de duminică 23 octombrie, pentru aproximativ o oră în intervalul 1.30 - 2.30. Aşa că aveţi grijă să aveţi bani suficienţi disponibili în noaptea menţionată mai sus. Care mai aveţi ce scoate de pe carduri sau conturi......... :P

• Apreciez 1
Publicat

sursa libertatea.ro

Comisia Europeană şi Parlamentul European propun o protecţie sporită pentru cetăţenii statelor membre UE care au luat credite pe care nu le mai pot plăti din cauze ce ţin de pierderea locului de muncă sau de reducerea veniturilor. Proiectul ar putea fi aprobat în luna februarie a anului viitor.Conform proiectului aflat în dezbaterea oficialilor europeni, băncile ar putea fi obligate să restructureze creditele clienţilor care nu mai pot achita ratele, după o negociere, în loc să execute silit ipoteca. Mai mult, dacă o persoană a plătit băncii timp de câţiva ani ratele lunare şi ajunge în situaţia de a nu le mai putea achita, atunci instituţia ar putea fi obligată să modifice temporar contractul de credit.Un tratament special îl vor avea debitorii care rămân fără venituri. Ei ar putea să fie scutiţi de la plata oricărei penalităţi, dacă se dovedeşte că motivele pentru care nu mai au bani nu ţin de decizia lor, cum este cazul celor care ajung şomeri sau li s-a redus salariul. Textul mai prevede şi o evaluare corectă a imobilului în cazul în care acesta este luat de la proprietar şi vândut de bancă. Dacă suma recuperată de instituţia financiară din vânzarea locuinţei e mai mică decât cea împrumutată, atunci debitorului nu i se pot lua bani din salariu peste limita de “trai decent”, care urmează să fie stabilit de către judecător. De asemenea, pentru a se evita situaţiile anterioare crizei în care evaluatori apropiaţi unor angajaţi din bancă supraevaluau o proprietate imobiliară pentru a creşte valoarea creditului acordat, diferenţa faţă de valoarea corectă de piaţă fiind apoi împărţită între cei implicaţi, PE vrea ca evaluatorii să fie independenţi faţă de creditor.

După ce au înăsprit condiţiile de creditare, se pare că oficialii BNR pregătesc şi o veste bună pentru românii care au împrumuturi la bănci. Un raport BRD-Groupe Société Générale arată ca este posibil ca BNR să reducă rata de politică monetară cu 0,25 puncte, luna viitoare, de la 6,25% la 6%, iar în 2012, cu încă 0,5 puncte, până la 5,5%. Acest lucru ar putea însemna şi o scădere a dobânzilor la creditele făcute de populaţie.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.